دستور العمل مراقبت از کرونا ویروس جدید

در اواخر سال 2019 بیماری عفونی تنفسی در شهر ووهان چین گسترش یافت که در ابتدا منبع آن ناشناس بود و بعد ها مشاهده شد که افرادی که دچار این ویروس عفونی شده اند یا در بازار ماهی و غذاهایی دریایی کار می کرد و یا در آن جا رفت و آمد داشته اند. کارشناسان معتقدند این بیماری نوعی ویروس کرونا می باشد.

این بیماری جدید یک بیماری قابل انتقال از حیوان به انسان محسوب می شود اما هنوز راه های انتقال، مخازن حیوانی، راه های پیشگیری، تظاهرات دقیق بالینی آن مشخص نشده است و نیاز به مطالعات بیشتر دارد. در حال حاضر واکسن و درمان مناسب برای این نوع ویروس وجود ندارد و لذا داشتن ظن بالینی بالا و پرسش از شرح حال سفر و تماس از بیماران تب دار و بیماران دارای علائم تنفسی نقش بسیار مهمی در برنامه پیشگیری و کنترل این بیماری دارد.

گزارش موارد مثبت نیز از کشورهادیگر مانند تایلند، ژاپن، کره جنوبی و آمریکا تا 20 ژآنویه 2020 و انتقال فرد به فرد به کادر درمانی نیز شرایط را پیچیده تر نمود. بخشی از دستور العمل مراقبت از این ویروس را که توسط مرکز مدیریت بیماری های واگیر منتشر شده است را در ادامه مطالعه نمایید.

مراقبت های ویروس کرونا

مراقبت های شخصی

اگر در روز های اخیر مسافرتی به یکی از شهر های محل شیوع این بیماری داشته اید  ، در صورت علائم مشابه علائم سرماخوردگی ، همچون تب  ،گلو درد و آبریزش بینی حتما به نزدیک ترین مرکز پزشکی مراجعه نمایید.

دست و صورت خود را بعد از ورود به منزل بشویید و از مالیدن دست ها به چشم ها و دهان خودداری نمایید. حیوانات اهلی می‌توانند ویروس کرونا را بگیرند و باعث عفونت‌های شدید شوند بنابراین تا حد ممکن از دست زدن به حیوانات اجتناب نمایید. هنگام سرفه و عطسه نیز دهان خود را بپوشانید.

مراقبت های لازم برای مراکز پزشکی

برای اتخاذ تصمیمات به موقع و صحیح مدیریتی نیاز است تا اطلاعات صحیح و به موقعی از وضعیت بیماری در دست وجود داشته باشد و برای این منظور ضروری است نظام مراقبت مناسبی تعریف و پیاده سازی شده باشد. اهداف اصلی مراقبت کوروناویروس جدیدعبارتند از:

1 – تعیین موارد قطعی کوروناویروس جدید (اعم از تک گیر یا خوشه ای) و شناسایی هر گونه شواهدی مبنی بر انتقال فرد به فرد تشدید شده یا پایدار

2 – تعیین عوامل خطر و نواحی جغرافیایی پرخطر عفونت کوروناویروس جدید در صورت وجود شرایط ذیل، ضروری است بررسی های بالینی و اپیدمیولوژیکی بیشتری جهت دستیابی اهداف ذیل انجام پذیرد:

  •  تعیین مشخصات بالینی بیماری، مانند دوره کمون، طیف علائم و نشانه ها، چگونگی سیر بالینی بیماری
  • تعیین مشخصات اپیدمیولوژی کوروناویروس جدید، مانند تعیین راه های انتقال و تماس هایی که پرخطر محسوب شده و انتقال دهنده بیماری هستند، عوامل خطر ابتلا، میزان حمله ثانویه بیماری.

به کار گیری احتیاطات استاندارد برای همه بیماران

احتیاطات استاندارد شامل بهداشت تنفسی و دست، پیشگیری از آسیب با سوزن و اشیا نوک تیز، مدیریت ایمن پسماندها، سلامت و تمیز نگه داشتن محیط و استریل سازی وسایل و ملحفه بیمار، استفاده از وسایل حفاظت فردی ( PPE ) بر اساس ارزیابی خطر بالینی که توسط کادر درمانی.

از احتیاطات تنفسی ذیل اطمینان حاصل شود:

  • در صورتی که بیمار مشکوک به nCoV می تواند ماسک را تحمل نماید، یک عدد ماسک طبی به بیمار داده شود.
  • دهان و بینی در زمان عطسه و سرفه پوشانده شود (توسط دستمال یا بخش بالایی آستین لباس)
  • رعایت شستشو و بهداشت دست، بعد از تماس دست ها با ترشحات تنفسی

استفاده از وسایل حفاظت فردی (PPE )

استفاده از وسایل حفاظت فردی، در زمان ضرورت و به روش صحیح، در کنار رعایت بهداشت دست، نقش مهمی در جلوگیری از گسترش بیماری دارد. اثربخشی PPE زمانی است که وسایل حفاظت فردی مناسب، در سایز مناسب، با کیفیت مناسب، در دسترس کادر بهداشتی درمانی باشد و کارکنان برای استفاده صحیح از آنها آموزش کافی دیده و تمرین کرده باشند، و از سایر رفتارهای بهداشتی دیگر نیز در محیط کار تبعیت نمایند.

تمیز بودن و گند زدایی سطوح و محیط کار، از نظر صحت و همیشگی بودن فرایند باید ارزیابی گردد. تمیز نگه داشتن سطوح با آب و مواد شوینده و گندزدایی با مواد گندزدای بیمارستانی مورد تایید از اقدامات مهم احتیاطات استاندارد است. موازین بهداشتی در رختشوی خانه ، ظروف مورد استفاده در تهیه و توزیع غذا، مدیریت پسماندهای بیمارستانی باید طبق دستورالعمل های ابلاغ شده انجام گیرند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *