چه مراقبت هایی بعد از لیپوماتیک بازو برای بهبود سریع تر باید انجام شود؟

برخی از افراد به دلایلی چون افزایش سن، چاقی و جمع شدن چربی‌ها در زیر پوست، بازوهایی با پوست‌های آویزان دارند. این حالت در خانم‌ها بیشتر از آقایان دیده می‌شود و باعث آزار آن‌ها می‌گردد. شاید بتوان چربی اضافه و پوست شل ‌شده بازوها را با رژیم‌غذایی مناسب و ورزش از بین برد، اما این کار بسیار سخت است و از  عهده هرکسی برنمی‌آید. روشی که معمولا به این افراد پیشنهاد می‌گردد، لیپوماتیک بازو است. در این بخش در مورد لیپوماتیک بازو صحبت کرده و اطلاعاتی در مورد مراقبت بعد از لیپوماتیک بازو در اختیارتان قرار می‌دهیم.

مراقبت بعد از لیپوماتیک بازو

لیپوماتیک بازو

لیپوماتیک، جدیدترین روش برای لاغر کردن و سفت کردن بازوهاست که در آن لایه‌ای از چربی‌های بخش بازو حذف می‌شود. برای انجام این کار، پس از بی‌حس کردن ناحیه موردنظر، چند برش کوچک بر روی پوست ایجاد کرده و از این طریق کانولا را وارد بازو می‌کنند. پس از وارد کردن کانولا، از طریق حرکات ارتعاشی 360 درجه، چربی و مایع اضافی توسط کانولا مکش شده و خارج می‌شود. پس از اتمام کار، کانولا را خارج کرده و سواراخ‌های ایجاد شده بر روی بازو را با بخیه‌های جذب‌شدنی، می‌بندند.

لیپوماتیک بازو، عمل جراحی چندان سختی نیست و در یک جلسه 2 تا 3 ساعته قابل انجام است. با توجه به این‌که معمولا بی‌هوشی کامل برای لیپوماتیک انجام نمی‌شود، فرد می‌تواند بلافاصله پس از اتمام کار به خانه برگردد، اما مانند هر عمل دیگر به مراقبت‌هایی نیاز دارد که باید به آن توجه کند. در ادامه مراقبت بعد از لیپوماتیک بازو را به طور کامل شرح می‌دهیم.

مراقبت بعد از لیپوماتیک بازو

مصرف داروها

اگر تا یک هفته پس از عمل لیپوماتیک با درد، تورم، کبودی یا گزگز مواجه هستید، نگران نباشید. این علائم کاملا طبیعی هستند و معمولا 1  تا 2 هفته پس از جراحی لیپوماتیک ادامه دارند. برای کاهش درد و احساس بهتر می‌توانید از داروهای مسکن استفاده نمایید. ایبوپروفن یا استامینوفن، داروهایی هستند که بدون نسخه می‌توانید از داروخانه‌ها تهیه نمایید. این داروها به کاهش درد و تورم کمک می‌کنند. در صورتی که درد شما با مصرف این داروها تسکین نیافت، می‌توانید به پزشک خود مراجعه کرده و بنا به تشخیص او، داروهای ضد درد دریافت نمایید. علاوه بر این، پزشک پس از جراحی لیپوماتیک معمولا آنتی‌بیوتیک‌هایی را نیز تجویز می‌کند تا خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهد. در صورت تجویز آنتی‌بیوتیک مصرف آن را تا کامل شدن دوره ادامه دهید.

استراحت کافی پس از انجام عمل لیپوماتیک

لیپوماتیک یک جراحی سرپایی است و بیمار معمولا پس از انجام عمل مرخص می‌گردد. اما این به این معنی نیست که شما نیاز به استراحت ندارید و می‌توانید سریعا به سر کار یا فعالیت‌های دیگر خود برگردید. در مورد میزان استراحت با پزشک خود مشورت کنید و حداقل چند روز در خانه بمانید. دوره بهبودی شما به اندازه ناحیه جراحی‌شده و میزان چربی خارج‌شده بستگی دارد. سعی کنید در یک محیط آرام به استراحت بپردازید و از تشک، بالش و ملحفه‌های نرم و راحت استفاده نمایید.

مراقبت از زخم

ممکن است فرد یک تا دو روز پس از انجام عمل، با خروج خونابه از زخم‌ها مواجه شود که کاملا طبیعی است. هرچه خروج مایعات اضافی از بدن بیشتر باشد، قرمزی، تورم و درد پس از عمل کمتر خواهد بود. از این رو، پزشک پس از عمل لیپوماتیک از فرد می‌خواهد تا با ماساژ بازوهای خود به خارج شدن خونابه‌ها کمک کند. این مایعات باید قبل از بسته شدن منافذ از بازوها خارج گردند، در غیر این صورت در محل جمع شده و باعث ایجاد درد و قرمزی  می‌شوند. 

دقت داشته باشید که تا بسته شدن کامل منافذ از کارهایی که باعث آلودگی می‌شود خودداری نمایید. در طول این مدت رفتن به استخر یا سونا ممنوع است و حتی اجازه شنا در دریا را هم ندارید.

استفاده از گن فشرده‌ سازی

یکی از مهم‌ترین مواردی که باید پس از عمل لیپوماتیک به آن توجه داشته باشید، استفاده از لباس‌های فشرده‌سازی یا گن است. پوشیدن گن در محل جراحی خونریزی را متوقف کرده و به کاهش تورم، کبودی و بهبود جریان خون کمک می‌کند. قبل از این‌که عمل جراحی را انجام دهید، گن‌ خاص محل مربوطه را از داروخانه‌ها تهیه کنید و پس از عمل به مدت 2 هفته یا حتی بیشتر آن را بپوشید. البته می‌توانید به جای گن از باند نیز استفاده کنید و آن را محکم به دور بازوهای خود ببندید.

کنترل وزن

در عمل لیپوماتیک، سلول‌های چربی به طور کامل از بازو حذف می‌شوند، اما این تا وقتی پایدار است که شما وزن خود را در حالت ایده‌آل نگه دارید. در صورت بالا رفتن وزن، چربی بدن افزایش یافته و دوباره به بازوها برمی‌گردد.

رژیم غذایی بعد از لیپوماتیک بازو

رعایت رژیم غذایی سالم

برای این‌که بتوانید وزن خود را کنترل کنید­، لازم است تا رژیم غذایی متعادل و سالمی داشته باشید. پیشنهاد می‌کنیم موارد زیر را در رژیم غذایی خود رعایت نمایید:

  • غذاهای پرچرب را از رژیم غذایی روزانه خود حذف کرده و جای آن را با مواد حاوی چربی متوسط پر کنید.
  • کربوهیدرات‌های پیچیده حاوی مواد مغذی بسیاری هستند که برای سلامتی شما مفید می‌باشند. از این مواد در رژیم غذایی خود استفاده نمایید.
  • میوه‌ها و سبزیجات منبع فوق‌العاده‌ای از فیبر هستند که به حفظ وزن کمک کرده و سلامتی شما را تضمین می‌کنند. این مواد را به صورت تازه مصرف نمایید.
  • غلات و حبوبات حاوی مقادیر بالایی از ویتامین B هستند که مصرف آن برای بدن شما ضروری بوده و به هضم غذا نیز کمک می‌کند. این مواد را باید در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.
  • پروتئین از دیگر مواد موردنیاز بدن شماست که به عضله‌سازی بدن و حفظ آن کمک می‌کند. برای تامین پروتئین بدن از گوشت‌های بدون چربی مانند گوشت گاو یا مرغ، لوبیا، تخم مرغ، کره بادام زمینی  یا انواع دانه‌ها استفاده نمایید.
  • لبنیات از جمله شیر، ماست، پنیر و … فواید بسیاری برای بدن دارند و باید در رژیم غذایی روزانه گنجانده شوند.
  • سدیم بیش‌از اندازه باعث افزایش وزن آب بدن و در نهایت اضافه وزن شما می‌شود. سعی کنید به جای نمک از طعم‌دهنده‌های دیگری چون سیر، دارچین، آویشن و انواع گیاهان معطر استفاده نمایید.
  • قند یکی از مهم‌ترین مواردی است که باعث اضافه وزن شما می‌شود. از خوردن شیرینی‌جات و قندهای پنهان‌شده در مواد غذایی دوری کنید.
  • کربوهیدرات‌های تصفیه‌ شده و مواد نشاسته‌ای مانند برنج، نان، ماکارونی و … را از رژیم غذایی خود حذف نمایید.

انجام تمرینات ورزشی

در  کنار رژیم غذایی سالم و کم‌کالری، انجام تمرینات ورزشی را فراموش نکنید. تمرینات قلبی-عروقی ملایم، تاثیر بسیار زیادی بر روی حفظ تناسب اندام شما داشته و به کاهش وزنتان کمک می‌کند. قبل از شروع ورزش حتما با پزشک خود مشورت نمایید و این کار را با انجام حرکات سبک آغاز کنید.  پیاده‌روی، دویدن، شنا، دوچرخه‌ سواری و … از جمله ورزش‌هایی است که می‌تواند به کاهش وزن شما کمک کند. برای تقویت عضلات نیز بهتر است فعالیت‌هایی چون یوگا یا پیلاتس را انجام دهید.

علائم زیر را جدی بگیرید

هر عمل جراحی دارای عوارض بوده و خطراتی را برای انسان به دنبال دارد. نشانه‌ها و علائمی که باید در عمل لیپوماتیک بازو موردتوجه قرار دهید عبارتند از:

  • تورم، قرمزی یا کبودی در محل جراحی که به مرور بیشتر می‌شود.
  • درد شدید در ناحیه جراحی که هرچه می‌گذرد، افزایش می‌یابد.
  • ترشحات زردرنگ از ناحیه برش‌ها که با بوی بدی همراه است.
  • خونریزی غیرقابل کنترل در ناحیه برش‌ها که ادامه‌دار است و متوقف نمی‌شود.
  • بی حسی در ناحیه جراحی و عدم توانایی حرکت بازو
  • سردرد، تب بالا، حالت تهوع و استفراغ

بروز هرکدام از نشانه‌های بالا می‌تواند خطرات جدی را برایتان به دنبال داشته و حتی باعث مرگ شود. بنابراین این علائم را جدی بگیرید و در صورت مشاهده بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید. 

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *