با خواص هل آشنا شوید

هل (به انگلیسی: Cardamom) میوه‌ای کوچک با پوست تیره و دانه‌های خوشبو است که مردم برای قرن‌ها از آن به عنوان دارو و ادویه بهره برده‌اند. این گیاه از تیره زنجبیل‌ها بوده و طعمی شیرین دارد. مردم از دانه هل در چای، غذا، دسر و نوشیدنی‌ استفاده می‌کنند. اگرچه هل اصالتاً متلعق به آسیا بوده اما در غرب نیز شهرت فراوانی پیدا کرده است. در این مطلب از مجله زیبا بمان، به بررسی ارزش غذایی و خواص هل می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

خواص هل

خواص هل

خاصیت ضد میکروبی

یکی از خواص هل ، از بین بردن باکتری‌ها و قارچ‌ها است. تحقیقاتی نشان داد که روغن دانه هل در کشتن چندین نوع باکتری و قارچ موثر می‌باشد. محققان اظهار داشتند که فعالیت ضد باکتریایی هل می‌تواند به دلیل توانایی آن در تخریب غشای سلولی برخی باکتری‌ها باشد.

با این حال، افراد باید پیش از مصرف روغن دانه هل (مانند هر داروی گیاهی دیگر) با پزشک مشورت نمایند. زیرا این روغن ممکن است با دیگر داروها تداخل داشته باشد.

درمان سندرم متابولیک و دیابت

برخی مطالعات نشان داده است که هل می‌تواند در درمان سندرم متابولیک موثر باشد. سندرم متابولیک شامل گروهی از مشکلات سلامتی است. این مشکلات عبارت‌اند از:

  • چاقی
  • قند خون بالا
  • فشار خون
  • تری گلیسیرید بالا
  • کلسترول بالا
  • سطح پایین کلسترول‌های مفید

در مطالعات آزمایشگاهی بر روی موش‌ها، دانشمندان دریافتند که موش‌هایی که با غذای خود پودر هل مصرف می‌کردند، وزن کمتر و کلسترول متعادل‌تری نسبت به دیگر موش‌ها داشتند.

در مطالعاتی دیگر بر روی انسان، به 83 نفر فرد مبتلا به دیابت نوع 2 برای مدتی هل سبز داده شد. پس از 10 هفته، در خون این افراد بهبود هموگلوبین A1c و انسولین مشاهده گردید.

حفظ سلامت قلب

تحقیقات آزمایشگاهی، حفظ سلامت قلب را به عنوان یکی از خواص هل اثبات کرده‌ است. برای مثال، یافته‌های یک آزمایش بر روی موش‌ها نشان داده است که هل می‌تواند از حملات قلبی پیشگیری کند. همچنین آنتی اکسیدان‌های موجود در هل در بهبود عملکرد قلب نقش به سزایی دارند.

با این حال، محققان برای کشف چگونگی تأثیر هل بر سلامت قلب به تحقیقات بیشتری نیاز دارند.

حفظ سلامت دهان

هل از دیرباز به عنوان خوشبو کننده دهان مورد استفاده قرار گرفته است. میوه هل و دانه‌های آن نه تنها عطر و طعم دلپذیری دارند؛ بلکه به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی و انتی اکسیدانی با باکتری‌های موجود در دهان نیز مبارزه می‌کنند. این باکتری‌ها از دلایل اصلی بیماری‌های مربوط به لثه و دندان می‌باشند.

در آزمایشی بر روی انسان، محققان از افراد درخواست کردند تا به مدت 5 دقیقه دانه هل بجوند. پس از اتمام آزمایش مشخص شد که دانه هل در تنظیم PH دهان نقش به سزایی داشته است. PH متعادل دهان از پوسیدگی و تخریب دندان‌ها جلوگیری می‌کند.

هل و سلامت کبد

حفظ سلامت کبد

در طب آیورودا، مردم از هل به منظور سم زدایی استفاده می‌کنند. هل اثرات مفیدی بر روی کبد دارد و در سم زدایی بدن موثر است. در آزمایشی بر روی تعدادی انسان که کبد چرب داشتند، هل توانست پس از مدتی تأثیر مطلوبی بر روی کبد افراد بگذارد.

در مطالعه‌ای دیگر، دانشمندان موش‌ها را با یک رژیم غذایی شیرین و پرچرب تغذیه کردند. بعد از گذشت 8 هفته، موش‌هایی که در رژیم غذایی خود هل نیز مصرف کرده بودند، نسبت به دیگر موش‌ها از آسیب‌های کبدی کمتری برخوردار بودند. این یافته نشان می‌دهد که هل می‌تواند در محافظت از کبد در برابر برخی از آسیب‌ها موثر باشد.

خاصیت ضد سرطانی

یکی دیگر از خواص هل ، داشتن ترکیبات ضد سرطانی است. اگرچه این میوه و دانه‌های آن نمی‌توانند جایگزین شیمی درمانی و دیگر روش‌های درمان سرطان شوند؛ اما می‌توانند در بهبود آن موثر باشند. برای مثال، محققان در آزمایشی دریافتند که موش‌هایی که به مدت 15 روز هل مصرف می‌کنند، وزن و حجم تومورهای پوستی آن‌ها کاهش می‌یابد.

پیشگیری از زخم معده

هل مانند زنجبیل می‌تواند به پیشگیری و درمان بیماری‌های گوارشی کمک کند. بسیاری از مردم عقیده دارند که چای هل می‌تواند برای زخم معده مفید باشد.

در یکی از جدیدترین تحقیقات، دانشمندان با خوراندن مقدار زیادی آسپرین به موش‌ها زخم معده القا کردند. سپس به تعدادی از آن‌ها برای مدتی هل دادند. در پایان مشاهده شد که موش‌هایی که هل خورده بودند، زخم‌های کوچکتری داشتند.

ارزش غذایی هل

هل حاوی چندین ویتامین بوده و مقداری فیبر و مواد معدنی نیز در خود جای داده است. بعلاوه، این میوه از کلسترول و کربوهیدرات بسیار کمی برخوردار می‌باشد. ارزش غذایی یک قاشق غذاخوری هل به شرح زیر است:

  • کالری: 18
  • کل چربی: 0.4 گرم
  • کربوهیدرات: 4.0 گرم
  • فیبر: 1.6 گرم
  • پروتئین: 0.6 گرم

هل همچنین حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی زیر می‌باشد:

  • پتاسیم: 64.9 میلی گرم
  • کلسیم: 22.2 میلی گرم
  • آهن: 0.81 میلی گرم
  • منیزیم: 13.3 میلی گرم
  • فسفر: 10.3 میلی گرم

خواص هل تاکنون در بسیاری از آزمایشات اثبات شده‌ است. اما هنوز به طور قطعی نمی‌توان گفت که آیا می‌توان با این گیاه بیماری‌های معینی را درمان کرد یا خیر. همچنین تا به حال عوارض جانبی خاصی از این گیاه گزارش نشده و دوز مشخصی برای مصرف آن وجود ندارد. اما بهتر است پیش از مصرف هرگونه گیاه دارویی، از حساسیت نداشتن به آن اطمینان حاصل نموده و در مصرف آن زیاده روی نکنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *