جینسینگ یا جینسنگ نام گیاهی است که رشد آن آهسته با ریشه های گوشتی است. این گیاه در 11 نوع مختلف وجود دارد، از ویژگی های دیگر آن میتوان ساقه تقریبا بلند و برگ های سبز بیضی شکل و ریشه هایی به رنگ روشن میتوان به آن اشاره کرد. این گیاه یکی از داروهای گیاهی که در آسیا و آمریکا از آن به منظور درمان استفاده میکردند. اسم جینسنگ یک عبارت چینی است به نام ریشه های مرد که شاید بخاطر شباهت آن به پاهای انسان باشد. این گیاه را میتوان در فصل پاییز برداشت کرد. از فواید جینسینگ میتوان به بهبود عملکرد حافظه، کاهش استرس، بهبود حافظه، بهبود افسردگی، بهبود سردردهای شدید، سوهاضمه، تاثیر در ناباروری در آقایان و در کل حفظ سلامتی و هماهنگی فعالیت های اساسی و حیاتی بدن نیز نقش مهمی را ایفا میکند. اما موارد گفته شده تنها بخش کوچکی از فواید جینسینگ این گیاه شگفت انگیز بود. با مجله “زیبا بمان” همرا باشید تا درباره این گیاه بیشتر بدانید.
فواید جینسینگ
از خواص جسنسینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مقابله با پیری و عوارض آن: این گیاه به دلیل داشتن آنتی اکسیدان و جلوگیری از تاثیرات منفی رادیکال های آزاد در بدن (آسیب های سلولی) میتواند روند پیری را کاهش دهد.
بهبود عملکرد سیستم قلب و عروق: آنتی اکسیدان موجود در جینسینگ میتواند از آسیب میوکاردیال و سایر بیماری های قلبی جلوگیری کند.
سلامت و محافظت از پوست: جینسینگ موجب تقویت ایمنی و ضدعفونی کردن میشود. ریشه این گیاه جریان خون را دربدن مخصوصا در سلول های پوستی تحریک و موجب جوانسازی و آبرسانی میشود.
سلامت موها: در جینسینگ به علت وجود کربوهیدرات طبیعی که مستقیما موجب جلوگیری از آلوپسی و الگوی طاسی مردانه میشود ارتباط دارد. حتی پماد موضعی آن میتواند موجب سلامت فولیکول مو و مانع شوره سر و ریزش مو نیز شود.
کاهش وزن: این گیاه به علت ترکیباتی که دارد میتواند موجب سرکوب اشتها، تقویت متابولیسم و چربی سوزی شود. مصرف آن به صورت خشک یا پودر شده میتواند هورمون های گرسنگی را سرکوب کند و اینگونه مانع افزایش وزن شود.
بهبود عملکرد ریه ها: جینسینگ میتواند ریه ها را از عفونت باکتریایی پاک کند.
بهبود حافظه و افزایش توان ذهنی
افزایش قدرت و قوای جسمانی
افزایش شادابی و کاهش افسردگی و استرس
تقویت سیستم ایمنی بدن
تنظیم سوخت و ساز بدن
درمان دردهای قاعدگی
جلوگیری از سردرد
بهبود خواب
کاهش عوارض یائسگی
بهبود مشکلات جنسی
برطرف کننده خستگی و بی حالی و ضعف
تنظیم کننده فشار خون
بهبود سرماخوردگی و پیشگیری از آنفلونزا
کاهش کلسترول
تقویت قوای عمومی بدن و تقویت کننده قوای جنسی در مردان
اما جالب است بدانید هر چقدر سن گیاه افزایش بیابد و کهنه تر باشد خواص درمانی آن بیشتر خواهد بود. ریشه این گیاه دارای ترکیب خاصی به نام جینسینوساید ( ginsenoside ) است که در صورت افزایش سن گیاه مقدار جینسینوساید در گیاه نیز افزایش مییابد. عمر این گیاه میتواند به 100 سال نیز برسد البته تغییراتی در ساختار آن ایجاد میشود.
مضرات جینسینگ
اگر بیماری خاصی دارید و یا داروی خاصی مصرف میکنید، از مصرف جینسینگ به مقدار زیاد در طولانی مدت خودداری کنید. حتی بهتر است درباره مقدار مصرف این گیاه با پزشک مشورت کنند.
- اگر دارای فشار خون بالا هستید.
- افرادی که اختلال در خواب دارند.
- مبتلا به اندومتریوز
- مبتلا به شیزوفرنی
- دیابت
- بیماران قلبی
- زنان باردار و شیرده
- افرادی که آسپرین، وارفارین و داروهای کاهش دهنده فشار خون مصرف میکنند، نباید جینسینگ مصرف کنند.
- همچنین به همراه جینسینگ مصرف چای، قهوه، نوشابه ممنوع است.
طرز تهیه چای جینسینگ
ریشه جینسینگ خشک شده را داخل آب از قبل جوشانده بریزید و روی شعله قرار دهید تا باز هم بجوشد. مدت زمان جوشاندن آن حداقل 30 دقیقه و به حدی باشد که آب داخل ظرف به نصف برسد. ترجیحا برای جوشاندن آب از ظرف غیرفلزی استفاده کنید. پس از رسیدن به دمای اتاق میتوانید آن را میل کنید. میتوانید یک یا دو فنجان در روز این چای را بنوشید.
ریشه گیاه را میتوانید تکه تکه کنید و آن را مصرف کنید. ریشه ها را تا تمام شدن چای تان اجازه دهید در قوری بماند. دم کردن ریشه باعث نرم شدن آن میشود. گذاشتن ریشه ددر ماکروویو نیز میتواند آن را نرم و قابل استفاده کند. البته باید احتیاط کنید تا ریشه ها نسوزند. سپس میتوانید آن را به تنهایی و یا با عسل میل بفرمایید.
عوارض جانبی جینسینگ
از عوارض جانبی جینسینگ میتوان به بیقراری، سردرد، اختلال در خواب، برهم زدن نظم ضربان قلب، تنگی نفس ،تحریک پذیری، خون دماغ شدن، اسهال و استفراغ را میتوان نام برد.
دیدگاه کاربران