درمان قطعی پیری پوست دست با روش های شگفت انگیز خانگی

پیری یک روند طبیعی است که بدون استثناء برای هر کسی رخ می‌دهد. اگرچه با افزایش سن بدن دچار تغییرات مختلفی خواهد شد؛ اما بارزترین نشانه پیری معمولاً در سطح پوست قابل مشاهده است. امروزه به لطف انتشار اطلاعات مفید از طریق اینترنت، بسیاری از ما از سنین جوانی شروع به مراقبت از پوست صورت خود می‌کنیم. اما نکته مهمی که فراموش می‌کنیم این است که پوست دست و گردن نیز نیاز به مراقبت دارند! به همین دلیل گاهی اوقات افرادی را می‌بینیم که صورت جوانی دارند؛ اما دچار پیری پوست گردن و دست شده‌اند.

اگر اخیراً تعدادی از علائم پیری را در پوست دست خود مشاهده کرده‌اید یا حتی می‌خواهید از بروز این اتفاق پیشگیری کنید، توصیه می‌کنیم این مقاله از مجله زیبا بمان را از دست ندهید.

درمان پیری پوست دست و پیشگیری از آن

انواع علائم پیری پوست دست و روش درمان آن ها در خانه

1- لکه های قهوه ای

با افزایش سن، لکه های قهوه ای ناشی از پیری روی پوست دست ظاهر می‌شوند. این لکه‌ها «لکه کبدی» و «لکه آفتابی» نیز نامیده می‌شوند. این لکه های قهوه ای نه تنها روی دست، بلکه روی صورت و سینه نیز قابل مشاهده هستند. معمولاً علت اصلی ایجاد شدن این لکه‌ها قرار گرفتن دراز مدت پوست در معرض نور خورشید و اشعه فرابنفش آن است.

پیشگیری:

با محافظت از دست‌ها در برابر اشعه فرابنفش خورشید، می‌توانید از پیری پوست جلوگیری نموده و به درمان لکه های قهوه ای روی پوست دست بپردازید. برای این کار کافی است هر روز از یک ضد آفتاب مناسب و باکیفیت استفاده کنید.

هنگام انتخاب ضد آفتاب، نکات مهمی وجود دارد که لازم است به خاطر بسپارید:

  • از یک ضد آفتاب حاوی SPF 30 یا بالاتر استفاده کنید.
  • ضد آفتابی را تهیه کنید که طیف محافظتی گسترده (broad spectrum) داشته باشد. این نوع ضد آفتاب‌ها از پوست در برابر هر دو نوع اشعه فرابنفش خورشید (UVA و UVB) محافظت می‌کنند.
  • به طور روزانه از ضد آفتاب استفاده کنید؛ مخصوصاً در زمان‌های بین 11 صبح و 4 بعد از ظهر.
  • 15 دقیقه قبل از خروج از خانه ضد آفتاب بزنید و هر 2 ساعت آن را تجدید کنید.

درمان:

اگر به لکه های قهوه ای روی پوست دست دچار شده‌اید، می‌توانید آن‌ها را در خانه با لایه برداری صحیح و حرفه‌ای کمرنگ کنید. برای گرفتن نتیجه بهتر، میکرودرم ابریژن را امتحان کنید. این روش در کلینیک‌ها انجام شده و با از بین بردن لایه بالایی پوست، موجب رو آمدن پوست صاف و جوان‌تر زیرین می‌شود.

2- خشکی و پوسته پوسته شدن

خشکی پوست و پوسته پوسته شدن آن همزمان با افزایش سن بیشتر می‌شود. این مشکل می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ از جمله کم آبی بدن، کمبود خواب، استعمال دخانیات و غیره. بعلاوه، گردش خون ضعیف نیز می‌تواند منجر به خشکی پوست دست شود. گردش خون ضعیف معمولاً از موارد زیر ناشی می‌شود:

  • رژیم غذایی نامناسب و فاقد مقادیر کافی از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • کمبود خواب باکیفیت
  • بی تحرکی یا کم تحرکی
  • هوای سرد و خشک

جالب است بدانید که خشکی می‌تواند پیری پوست دست و کل بدن را تسریع کند. پس حتماً پوست خود را مرطوب نگه دارید.

پیشگیری:

شما می‌توانید به راحتی با استفاده از صابون‌ها و شوینده‌های ملایم و بدون سولفات از خشکی پوست خود جلوگیری کنید. همچنین اگر پوستتان در حالت عادی خشک یا حساس است، بهتر است بعد از شستشو از لوسیون یا کرم مرطوب‌کننده استفاده نمایید.

در ادامه چند روش دیگر برای جلوگیری از خشکی و پوسته پوسته شدن دست‌ها معرفی کرده‌ایم:

  • به طور کلی، در اوقات سرد سال مانند فصل زمستان از دستکش استفاده کنید تا رطوبت پوستتان از بین نرود.
  • هر بار که دستان خود را می‌شویید، از کرم مرطوب‌کننده استفاده کنید.
  • دستان خود را بیش از حد در معرض آب قرار ندهید.
  • حتماً با استفاده از دستکش آشپزخانه ظرف‌ بشویید.

درمان:

درمان خشکی پوست دست بستگی به شدت خشکی و میزان ترک‌خوردگی آن دارد. یک مرطوب‌کننده باکیفیت و مناسب برای پوست خود تهیه کنید و در طول روز (به خصوص بعد از شستشو) مقداری از آن را به دست‌های خود بزنید. می‌توانید قبل از خواب از کرم‌های مرطوب‌کننده سنگین‌تری اسنفاده کنید؛ زیرا در حین خواب چربی پوست شما را اذیت نخواهد کرد.

همچنین روغن‌های طبیعی مانند روغن نارگیل، کرچک، جوجوبا و … نیز برای استفاده شبانه بسیار مناسب بوده و می‌توان به کمک آن‌ها ماسک خانگی ضد پیری دست ساخت. بهتر است بعد از زدن کرم، دستکش بپوشید تا کرم به خوبی جذب پوستتان شود و رطوبت مورد نیاز آن را تأمین کند.

3- چین و چروک

چین و چروک در نتیجه کاهش یا از بین رفتن کلاژن پوست اتفاق می‌افتد. کلاژن نوعی پروتئین است که به طور طبیعی در پوست تولید شده و آن را مقاوم و انعطاف‌پذیر نگه می‌دارد. این پروتئین در سنین جوانی به مقدار زیاد در پوست یافت می‌شود؛ اما با افزایش سن تولید آن کاهش می‌یابد. با این حال، کاهش تولید کلاژن در سنین جوانی نیز ممکن است که به آن پیری زودرس می‌گویند.

پیشگیری:

از بین رفتن کلاژن موجود در پوست و به دنبال آن پیری پوست دست با رعایت موارد زیر تا حدود زیادی پیشگیری خواهد شد:

  • پرهیز از سیگار کشیدن و استعمال دخانیات
  • دوری از نوشیدنی‌های الکلی
  • مصرف میوه، سبزیجات و آجیل
  • ورزش روزانه
  • استفاده مرتب از ضد آفتاب و قرار ندادن دست‌ها در معرض اشعه فرابنفش
  • در صورت توصیه پزشک، مصرف مکمل خوراکی کلاژن

درمان:

به دنبال کرم‌های حاوی رتینول باشید. رتینول از ویتامین A مشتق می‌شود و اگر به طور روزانه مورد استفاده قرار بگیرد، می‌تواند چین و چروک‌ها را از بین ببرد. بعلاوه، مصرف مکمل‌های خوراکی کلاژن نیز ممکن است به رفع پیری پوست کمک زیادی کند.

کرم زدن برای تأمین رطوبت پوست و جلوگیری از پیری دست

4- زرد و کدر شدن ناخن

درست است! ناخن‌ها نیز می‌توانند پیری پوست دست را به اطرافیان نشان دهند؛ زیرا در واقع بخشی از پوست هستند. ناخن‌ها از کراتین ساخته شده‌اند. کراتین یک فیبر پروتئینی است که به طور طبیعی از انگشت خارج شده و ناخن را تشکیل می‌دهد. در حالی که پیری پوست می‌تواند ناخن‌ها را به رنگ زرد درآورد، اما عوامل دیگری مانند قارچ ناخن، استرس، عفونت یا سایر بیماری‌ها نیز ممکن است در بروز آن موثر باشند.

پیشگیری:

متاسفانه روش خاصی برای پیشگیری از زرد شدن ناخن‌ها وجود ندارد. اگر با این مشکل مواجه شدید، برای دریافتن علت به پزشک مراجعه کنید. زیرا زردی ناخن می‌تواند علل داخلی نیز داشته باشد.

درمان:

اگر ناخن‌هایتان زرد شده، ابتدا روش‌های خانگی مانند استفاده از شیر و آب لیمو را امتحان کنید. قرار دادن دست‌ها در شیر یا آب لیمو پس از چند هفته موجب تقویت و سفید شدن ناخن می‌شود. اما در صورتی که این مشکل رفع نشد، لازم است به پزشک مراجعه کنید.

5- بیرون ‌زدگی رگ‌ ها

با افزایش سن پوست به طور طبیعی نازک‌تر شده و موجب پیری پوست دست می‌گردد. این امر موجب می‌شود رگ‌های زیرین پوست به طور واضح نمایان شوند. بیرون زدگی رگ های دست سن فرد را تا حد زیادی بالا نشان می‌دهد.

پیشگیری:

اگر گردش خون در بدن ضعیف باشد، رگ‌های زیر پوست بیشتر نمایان می‌شوند. این مشکل به طور حتم قابل پیشگیری نیست؛ اما می‌توانید با در پیش گرفتن یک سبک زندگی سالم مانند ورزش کردن، خواب کافی، تغذیه مناسب و عدم استعمال دخانیات از گشاد شدن رگ‌‌ها و بیرون زدگی آن‌ها تا حد زیادی جلوگیری کنید.

درمان:

تنها روشی که می‌توانید رگ‌های بیرون زده را در خانه محو کنید، این است که به کمک مرطوب کننده‌ها و کرم‌هایی آرایشی رگ‌ها را پنهان کنید. اما برای درمان این مشکل راهکارهای کلینیکی مانند تزریق چربی، لیزر، تزریق ژل، اسکلروتراپی و غیره وجود دارد.

6- خشک و شکننده شدن ناخن ها

وجود ناخن های خشک و شکننده یکی دیگر از علائم پیری پوست دست است. این اتفاق در اثر کاهش رطوبت پوست و ناخن رخ می‌دهد. همانطور که گفتیم، با بالا رفتن سن رطوبت پوست و ناخن کاهش می‌یابد و باید از طریق تغذیه و کرم‌های موضعی جبران گردد. اگر ناخن‌هایتان خشک و شکننده شده، بدانید که رطوبت پوست دست و ناخن‌هایتان کم است. در مقابل، اگر ناخن‌هایتان نرم شده یعنی دست‌ها و ناخن‌ها در معرض رطوبت بیش از اندازه قرار دارند.

پیشگیری:

شکنندگی ناخن در اغلب اوقات به علت تماس با شیمیایی ایجاد می‌شود. این مواد شیمیایی می‌توانند محصولات شوینده، لاک ناخن، تمیزکننده‌های قوی و هر چیز دیگری باشند. بنابراین، برای جلوگیری از شکننده شدن ناخن‌ها کافی است موارد زیر را انجام دهید:

  • هنگام استفاده از محصولات شونده و تمیزکننده از دستکش تمیز استفاده کنید.
  • شب‌ها به دست و ناخن‌ها کرم بزنید، دستکش دست کنید و سپس بخوابید.
  • ناخن‌های خود را به طور منظم کوتاه کنید تا از شکستگی جلوگیری شود.
  • از لاک‌ها و برق ناخن‌های بی کیفیت استفاده نکنید.

درمان:

برای درمان شکنندگی ناخن‌ها علاوه بر انجام مراقبت‌هایی که بالاتر مطرح شد، می‌توانید از شیر، روغن بادام و سایر ماسک‌های خانگی برای تقویت ناخن‌های خود استفاده نمایید. علاوه بر آن، مصرف مکمل‌های بیوتین نیز می‌تواند از شکنندگی ناخن‌ها جلوگیری کند. البته برای مصرف مکمل باید ابتدا با پزشک مشورت نمایید.

کلام آخر

همانطور که دیدیم، شاه کلید پیشگیری و درمان پیری پوست دست رعایت نکاتی همچون: مرطوب نگه داشتن دست و ناخن، دوری از اشعه‌های مضر خورشید و قرار نگرفتن در معرض مواد شیمیایی است. با این حال، اگر احساس می‌کنید که لک‌های غیرطبیعی، خشکی مزمن یا هرگونه مورد غیرعادی پوست دستتان را درگیر کرده است، به متخصص پوست مراجعه کنید. گاهی اوقات برخی بیماری‌ها مانند اگزما می‌توانند شرایط پوست را تغییر دهند. علاوه بر آن، ممکن است برخی مشکلات پوستی در خانه قابل درمان نباشند؛ اما از طریق روش‌های کلینیکی مانند لیزر به راحتی برطرف شوند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *