ناخنهای مقاوم و سالم نشاندهنده سلامتی فرد هستند. گاهی اوقات استحکام ناخنها به دلیل ابتلا به بیماریهایی مانند پسوریازیس و بیماریهای کبدی و کلیوی از دست میرود. اما تنها بیماریها نیستند که بر سلامت و استحکام ناخن تأثیر میگذارند؛ بلکه مراقبت و توجه فرد به ناخنهایش نیز عامل بسیار مهمی در حفظ زیبایی و مقاومت آنها به شمار میرود. با اعمال تغییراتی ساده در سبک زندگی، به راحتی میتوان به تقویت ناخن و جبران آسیبها پرداخت.
در این مقاله از مجله زیبا بمان، با بهترین راهکارهای خانگی تقویت ناخن آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.
برای تقویت ناخن در خانه چه کار باید کرد؟
مکمل بیوتین مصرف کنید
بیوتین -که به عنوان ویتامین H و ویتامین B7 نیز شناخته میشود- یکی از ویتامینهای گروه B است. از آنجایی که این ویتامین محلول در آب است، بدن آن را ذخیره نمیکند. بنابراین باید مطمئن شوید که به طور روزانه بیوتین کافی به بدن خود میرسانید.
بیوتین در تقویت ناخن و مو موثر بوده و به عملکرد صحیح سیستم عصبی بدن کمک میکند. این ماده در مواد غذایی مانند ماهی، تخم مرغ پخته شده و حبوبات یافت میشود. علاوه بر آن، میتوان مکمل آن را مصرف نمود. لازم به ذکر است که قبل از مصرف مکمل بیوتین باید از بیخطر بودن آن برای خود اطمینان حاصل کرد.
ناخنها را برای مدت طولانی در تماس با آب قرار ندهید
خیساندن بیش از حد ناخنها در آب منجر به نرم شدن و شکنندگی آنها میشود. از طرف دیگر، پوست اطراف ناخن نیز آب را جذب میکند و منبسط میشود. پس از خشک شدن دست و تبخیر آب جذب شده، پوست اطراف ناخن خشک و پوسته پوسته میگردد.
با این حال، تقریباً غیرممکن است که همواره از خیس شدن ناخنها جلوگیری نمود. اما با رعایت نکاتی میتوان تماس آب با ناخنها را به حداقل رساند. برای مثال، همیشه هنگام شستن ظرفها از دستکشهای لاستیکی استفاده کنید و زمان سپری شده در حمام و استخر را به حداقل برسانید.
از رژیم غذایی متعادلی پیروی کنید
اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی مناسبی را در پیش گرفتهاید و بدنتان ویتامینها و مواد معدنی مختلف را دریافت میکند. کمبود ویتامینها و مواد معدنی مهم میتواند بر روی سلامت کل بدن از جمله ناخنها تأثیر بگذارد.
مصرف روزانه پروتئین به مقدار کافی، برای سلامتی و تقویت ناخن ضروری است. اگر فردی کمبود پروتئین داشته باشد به احتمال زیاد ناخنهایی شکننده خواهد داشت. گوشتهای بدون چربی، ماهی، تخم مرغ و لوبیا منابع غنی از پروتئین هستند. با افزودن آنها به رژیم غذایی خود میتوانید از مصرف روزانه مقدار کافی پروتئین اطمینان حاصل کنید.
تا حد امکان از لاک ناخن استفاده نکنید
استفاده از لاک ناخن منجر به لایه لایه شدن ناخن میگردد؛ زیرا این لاکها از مواد شیمیایی ساخته میشوند. علاوه بر اینها، استفاده از روشهای خشک کردن سریع لاک ناخن نیز مضر است. قرار گرفتن در معرض نور فرابنفش -که برای خشک کردن لاک ژل ضروری است- ممکن است در دراز مدت به سرطان، خشکی یا لک پوست بیانجامد.
اگر نمیتوانید لاک ناخن را کنار بگذارید، به طور هفتگی به ناخنهای خود استراحت دهید تا تنفس کنند. برای این کار، هر هفته لاک ناخنهای خود را با مواد پاککننده غیراستونی پاک کنید. سپس برای یک هفته به آنها استراحت دهید و دیگر لاک نزنید.
مواد پاککننده لاک (مانند استون) نیز موجب ضعیف شدن ناخن میشوند. به همین دلیل بهتر است از موادی برای پاک کردن لاک استفاده کنید که فاقد استون هستند. به طور کلی، قبل از خرید لاک ناخن یا مواد پاککننده آن مطمئن شوید که کالای مورد نظر فاقد موادی مانند استون و فرمالدئید است.
ناخنهایتان را کوتاه نگه دارید
یکی از بهترین راههای تقویت ناخن کوتاه نگه داشتن آن است. ناخنهای کوتاه نمیشکنند، به جایی گیر نمیکنند و ترک نمیخورند. به همین دلیل بسیار راحتتر میتوان آنها را تقویت نمود و پس از مدتی قدرت و استحکام خود را دوباره به دست میآورند.
از ناخن به عنوان ابزار استفاده نکنید
وظیفه ناخنها محافظت از پوست نرم زیر آنها است. به همین دلیل نباید از آنها به عنوان ابزاری برای انجام کارها استفاده کرد. استفاده نکردن از ناخن به عنوان ابزار به جلوگیری از آسیب و بهبود استحکام ناخن کمک میکند. اگر ناخن شکسته شود یا ترک بخورد، شکنندهتر خواهد شد. برای باز کردن در قوطی نوشابه یا دست یافتن به اشیا در یک فضای کوچک، از نوک انگشتان خود یا گیره کاغذ به جای ناخن استفاده کنید.
به ناخنها مرطوبکننده بزنید
به طور روزانه به ناخنهای خود کرم یا لوسیون مرطوبکننده بزنید. میتوانید از مرطوبکنندههای دست استفاده کنید یا از داروخانه لوسیون مخصوص ناخن خریداری نمایید. این محصولات با فراهم کردن رطوبت مورد نیاز ناخنها، موجب تقویت آنها میشوند. هر زمان که احساس میکنید ناخنهایتان به علت شستن دست، استحمام و… خشک شدهاند، مقداری مرطوبکننده به آنها بزنید.
آب کافی بنوشید
نوشیدن آب کافی برای سلامتی ضروری است و سلامت ناخن نیز از این قاعده مستثنی نیست. در پی کمبود رطوبت و آب بدن، ناخنها شکننده شده و به راحتی لایه لایه میشوند. نوشیدن آب کافی با تأمین کردن رطوبت مورد نیاز ناخنها به تقویت ناخن و استحکام آن کمک میکند.
از ناخنها در برابر مواد شوینده محافظت کنید
هنگام تمیز کردن خانه، شستن لباس و… از دستکشهای لاستیکی استفاده کنید. بسیاری از محصولات شوینده یا حتی دستمال مرطوبها حاوی مواد شیمیایی هستند که میتوانند ناخن را تضعیف کنند. استفاده از دستکش به شما کمک میکند تا از تماس با این مواد شیمیایی جلوگیری کرده و به تقویت ناخن هایتان بپردازید.
همچنین اگر از شامپویی استفاده میکنید که برای تمیز کردن چربی موهای چرب تولید شده است، میتواند به خشکی ناخن منجر شده و آن را ضعیف و شکننده کند. اگر ناخنهای شکنندهای دارید، هر چند هفته شامپویتان را عوض کنید و ببینید که آیا تفاوت خاصی در استحکام ناخنهایتان مشاهده میکنید یا خیر.
کلام آخر
عدم مراقبت از ناخنها، وجود عادات غلط در سبک زندگی و رعایت نکردن رژیم غذایی مناسب همه و همه میتواند سبب ضعیف و شکننده شدن ناخنها شود. با استفاده از نکات ذکر شده در این مقاله میتوانید به تقویت ناخن های خود بپردازید. اگر چندین روش مختلف را برای تقویت ناخن امتحان کردید و نتیجه نگرفتید، به پزشک مراجعه نمایید. شاید ضعف ناخنهایتان نشانهای از بیماری باشد و برای افزایش استحکام آنها نیاز به مراقبتهای بیشتری داشته باشید.
بیشتر بخوانید: از عوارض کاشت ناخن چه می دانید؟
دیدگاه کاربران