در فصل پاییز چی بخوریم؟ | 7 خوراکی پاییزی برای حفظ سلامتی بدن و زیبایی پوست

فصل پاییز بسیار زیبا و دل‌انگیز است؛ اما در کنار این زیبایی می‌تواند برای برخی افراد دردسرساز باشد. به علت سرد و مرطوب بودن هوا در پاییز بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و حتی کرونا شیوع بیشتری پیدا می‌کنند. به همین علت سوال «در پاییز چی بخوریم؟» از طرف افرادی که نگران سلامتی خود و خانواده‌‌شان هستند به دفعات پرسیده می‌شود. در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، بهترین مواد غذایی و خوراکی های پاییزی را به شما معرفی خواهیم کرد.

در فصل پاییز چی بخوریم

7 خوراکی پاییزی برای حفظ سلامتی بدن و زیبایی پوست

امروزه به لطف کشت گلخانه‌‌ای تقریباً تمام خوراکی‌ها و میوه‌های فصلی را می‌توان در هر زمانی از سال خریداری کرد. اما پیشنهاد همیشگی متخصصان تغذیه این است که از خوردن خوراکی‌های مخصوص هر فصل غافل نشویم. خوراکی‌های فصلی علاوه بر طعم تازه و فوق العاده‌ای که دارند، خواص بسیار زیادی برای بدن دارند.

خوراکی‌ها و میوه‌های پاییزی از لحاظ ویتامین و مواد معدنی غنی‌تر از دیگر خوراکی‌های موجود در این فصل بوده و نباید مصرف آن‌ها را از یاد برد. چرا که این خوراکی‌ها نوبر بوده و در معرض آفتاب، حمل و نقل زیاد، نگهداری طولانی مدت و … قرار نگرفته‌اند. به همین دلیل قصد داریم در ادامه بهترین خوراکی‌های پاییزی را به شما معرفی کنیم تا در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.

1- کدو تنبل (کدو حلوایی)

کدو تنبل گل سرسبد خوراکی‌های پاییزی است. اگرچه برخی از غذاها و میان وعده‌های آماده مانند کلوچه ممکن است با طعم کدو تنبل تهیه شده باشند، اما این گزینه‌ها به اندازه خوردن خود کدو تنبل مفید نخواهند بود. رنگ نارنجی کدو تنبل نشان می‌دهد که سرشار از بتاکاروتن است. بتاکاروتن نوعی ویتامین A گیاهی به شمار می‌رود که در هویج نیز می‌توان آن را یافت. این ماده برای تقویت قدرت بینایی و حفظ سلامت پوست ضروری است.

کدو تنبل کالری کمی دارد؛ به طوری که هر لیوان کدو تنبل معادل 49 کالری است. از این رو برای افرادی که رژیم لاغری می‌گیرند نیز قابل مصرف خواهد بود. کدو تنبل برخلاف کالری پایینی که دارد، حاوی مقادیر بالایی پتاسیم، فیبر و ویتامین C است. ویتامین‌های C و A موجود در کدو تنبل می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و ما را از آنفولانزا و سرماخوردگی حفظ کنند. همچنین تحقیقات اثبات کرده است که آنتی اکسیدان‌ های موجود در کدو تنبل در کنترل قند خون و فشار خون نیز نقش مهمی ایفا می‌کنند.

تا حد امکان سعی کنید از کدو تنبل طبیعی استفاده کرده و از خرید کنسرو و کمپوت آن خودداری نمایید. کدو تنبل را می‌توان به روش‌های مختلف در غذا یا به عنوان دسر سرو کرد.

2- سیب

یکی از بهترین خوراکی های پاییزی که می‌توانید میل کنید سیب است. اگرچه سیب معمولاً در تمام طول سال در دسترس است، اما یک میوه پاییزی محسوب شده و در این فصل بهترین طعم را دارد. شاید شما هم این جمله قدیمی را شنیده باشید که می‌گوید: «روزی یک سیب بخورید تا از مراجعه به پزشک بی‌نیاز شوید».

در حقیقت، این جمله از نظر علمی نیز ثابت شده است. سیب دارای مقادیر فوق العاده‌ای از آنتی اکسیدان و فیبر بوده و به همین دلیل برای پیشگیری یا کنترل بیماری‌های متعددی مانند سرطان، دیابت، بیماری‌های قلبی و … مفید است. راز این فواید شگفت انگیز سیب، دارا بودن آنتی اکسیدان‌هایی از جمله کوئرستین، کاتچین و فلاونوئید است.

سیب را می‌توان به طرق مختلف مصرف نمود. این میوه را می‌توانید به عنوان یک میان وعده مصرف کرده یا حتی آن را پخته و در کنار ناهار، شام یا صبحانه میل نمایید. همچنین می‌توان برش‌های کوچک سیب را به سالاد نیز اضافه کرد. سعی کنید همه انواع سیب را میل کنید؛ زیرا هر نوع سیب خاصیت ویژه خودش را دارد.

3- انار

انار، این میوه بهشتی، یکی از سودمندترین میوه‌های جهان شناخته شده است. انار یک خوراکی پاییزی است که به عنوان «میوه خاورمیانه‌ای» شناخته می‌شود. فواید انار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌های قدرتمندی به نام پونیکالاژین و پونیک اسید حاصل می‌شود. پژوهش‌ها نشان داده است که قدرت آن‌ها از آنتی اکسیدان‌های موجود در چای سبز نیز بیشتر است. این آنتی اکسیدان‌ها ضد التهاب قوی بوده و به جلوگیری از انواع بیماری‌ها مانند سرطان و آلزایمر کمک می‌کنند.

اگر می‌خواهید انار را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، بهترین راه خوردن آن به صورت خام و به همراه دانه‌هایش است. همچنین می‌توانید دانه‌های انار را به سالاد افزوده و میل کنید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که اگرچه آب انار حاوی آنتی اکسیدان است، اما آبمیوه فرآوری‌شده آن دارای قند زیادی بوده و باید در حد متوسط ​​مصرف شود.

4- زردک (هویج وحشی)

زردک یک سبزی ریشه‌ای سفید رنگ است که ظاهری مشابه هویج دارد. به دلیل بافت متراکم و خوشمزه‌ای که این خوراکی پاییزی دارد می‌توان آن را مانند هویج میل کرد. زردک بسیار کم کالری است؛ اما با دارا بودن بیش از شش گرم فیبر در هر فنجان، منبعی غنی از فیبر محسوب می‌شود. فیبر برای هضم غذا، کاهش کلسترول و حفظ تعادل وزن بدن بسیار سودمند است.

از آنجایی که زردک مواد معدنی موجود در خاک مانند پتاسیم، منیزیم، روی و آهن را جذب می‌کند، خوردن آن برای سلامتی قلب و سایر اندام‌های بدن بسیار مفید خواهد بود. این گیاه همچنین سرشار از فولات است؛ ویتامینی که از بروز مواردی مانند نقص عضو جنین جلوگیری می‌کند.

اگر می‌خواهید زردک را به رژیم غذایی پاییزی خود اضافه کنید، قبل از خوردن باید پوست آن را بگیرید و قسمت بالای آن را مانند هویج قطع کنید. می‌توان این گیاه را به انواع سوپ و خورش اضافه کرد یا حتی به صورت بخارپز شده میل نمود. نکته جالب‌تر این است که زردک می‌تواند جایگزینی کم کربوهیدرات برای سیب زمینی باشد. بنابراین اگر در رژیم لاغری هستید، می‌توانید زردک له‌شده را به جای سیب زمینی مصرف کنید.

زردک ، یک خوراکی پاییزی

5- خرمالو

خرمالو یک میوه پاییزی است که خوراکی مورد علاقه تعداد زیادی از مردم به شمار می‌رود. عطر، طعم و بافت خرمالو با میوه‌های دیگر متفاوت بوده و فقط برای مدت کوتاهی در طول سال در بازار یافت می‌شود. همانند بسیاری از میوه‌های پاییزی دیگر، رنگ نارنجی خرمالو نشان می‌دهد که سرشار از ویتامین C و A است. همچنین طی مطالعات علمی ثابت شده است که مقادیر بالای تانن (یک آنتی اکسیدان قوی موجود در خرمالو) خطر ابتلا به سرطان، بیماری‌های قلبی، دیابت و فشار خون بالا را کاهش می‌دهد.

بهتر است خرمالو به صورت تازه و خام مصرف شود؛ اما می‌توان آن را به سالاد، نوشیدنی و انواع دسر نیز اضافه نمود.

6- سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین یکی دیگر از خوراکی های مفید پاییزی و منبع شگفت انگیزی از بتاکاروتن است. اما اشتباه نکنید؛ سیب زمینی شیرین فقط نارنجی رنگ نیست! این گیاه می‌تواند سفید و بنفش نیز باشد.

تنها یک عدد سیب زمینی شیرین بیش از 200 درصد از ویتامین A مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می‌کند. سیب زمینی شیرین همچنین دارای ویتامین C، ویتامین B6 و چندین ماده معدنی دیگر است. این گیاه شاخص گلیسمی پایین‌تری نسبت به سیب زمینی معمولی دارد؛ به این معنی که قند خون را به سرعت بالا نمی‌برد. پژوهش‌ها نشان داده است که سیب زمینی شیرین (به خصوص نوع بنفش رنگ آن) فشار خون را کاهش می‌دهد، به کنترل قند خون کمک می‌کند و همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی در بدن را بالا می‌برد.

سیب زمینی شیرین می‌تواند پخته، بخارپز، بو داده و یا حتی به شکل ساده خورده شود. اما توصیه می‌شود آن را با مقداری کره مصرف کنید. این امر علاوه بر بهبود طعم سیب زمینی شیرین، به بدن ش کمک می‌کند تا ویتامین A محلول در چربی را بهتر جذب کند. با اضافه کردن کمی دارچین، زنجبیل یا جوز هندی نیز می‌توان با استفاده از سیب زمینی شیرین انواع سوپ‌ها و خوراک‌ها را تهیه نمود.

7- گل كلم

طعم ملایم گل کلم آن را به یکی از معدود سبزیجاتی تبدیل کرده است که می‌تواند در هر ظرفی گنجانده شود؛ بدون اینکه طعم غذا، پیش غذا یا میان وعده را تغییر دهد. گل کلم فوق‌العاده کم کالری بوده و در عین حال سرشار از فیبر است. این گیاه سرشار از ویتامین‌های‌ C ،K و B6 نیز هست و ثابت شده که می‌تواند برای کاهش خطر ابتلا به سرطان دستگاه گوارش و ریه سودمند باشد.

گل کلم می‌تواند به صورت خام در طول روز خورده شود. همچنین می‌توان آن را به هر نوع سالاد و سوپ نیز اضافه کرد. گل کلم کباب شده، ترشی یا بو داده نیز انتخاب بسیاری از افراد برای مصرف این گیاه شگفت انگیز است.

کلام آخر

علاوه بر 7 موردی که در این مقاله بیان شد، خوراکی های پاییزی دیگری نیز وجود دارند که می‌توانید در این فصل به رژیم غذایی خود اضافه کنید. راز داشتن یک رژیم غذایی سالم خوردن انواع میوه‌ها و سبزیجات است. سعی کنید در این فصل انواع و اقسام خوراکی‌های مفید را امتحان کرده و غذاهای متنوعی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا سلامت بدن و زیبایی پوست و موی خود را در فصل پاییز تأمین کرده باشید.

بیشتر بخوانید: تفاوت ویروس کرونا، آنفولانزا و سرماخوردگی
Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *