درمان قطعی سرطان سینه

یکی از شایع ترین سرطان ها در بین زنان سرطان سینه می‌باشد. تقریبا از هر 8 نفر 1 نفر به این سرطان دچار می‌شود. امروزه تشخیص و درمان سرطان سینه در صورتی که در مراحل اولیه باشد درمان پذیر خواهد بود. در این مقاله درباره راه های درمان قطعی سرطان سینه به بحث و گفتگو خواهیم پرداخت.

برای تشخیص سرطان سینه باید جراح غدد لنفاوی اطراف سینه و زیر بغل را معاینه کند، چرا که معاینه غدد لنفاوی در نحوه درمان تاثیرگذار خواهد بود.

برای جواب به این سوال که آیا سرطان سینه کشنده است، باید بدانید که چک کردن پستان ها و در صورت مشاهده کوچکترین تغییرات و مراجعه به موقع به پزشک شما می‌توانید خود را به راحتی درمان کنید.

جراحی سینه

در صورتی که تشخیص این باشد که شما مبتلا به سرطان سینه شده اید، جراحی سینه باید انجام دهید. نام این جراحی لامپکتومی می‌باشد که در آن فقط غده برداشته می‌شود. اما نوع دیگری از جراحی سینه وجود دارد که در آن روش کل سینه برداشته می‌شود و به آن ماستکتومی گفته می‌شود.

نوع دیگری از جراحی سینه وجود دارد که حتی اگر یکی از سینه ها تومور داشته باشد هر دو سینه ها را برمی‌دارند و به آن دابل ماستکتومی می‌گویند. به این علت این کار انجام می‌شود که بعضا وقتی یکی از سینه ها دچار سرطان می‌شود سینه دیگر نیز مستعد سرطان سینه خواهد بود.

در صورت تمایل می‎توانید سینه های خود را با روش هایی مانند جراحی بزرگ کردن سینه، پروتز سینه، تزریق چربی به سینه و … سینه های خود را بازسازی کنید. این که بازسازی سینه های شما همزمان با برداشت آن باشد یا خیر بسته به نظر پزشک معالج و خود شما صورت خواهد گرفت.

شیمی درمانی

هورمون درمانی: برای تشخیص سرطان سینه آزمایش استروژن و پروژسترون (گیرنده های سلول های سرطانی) از شما گرفته می‌شد که در صورت مثبت بودن آن، پزشک به شما هورمون درمانی (تاموکسیفن) را به شما پیشنهاد می‌کند.

شیمی درمانی: اگر سرطان سینه در نقاط دیگر بدن نیز پخش شود، پزشک متخصص شیمی درمانی را پیشنهاد خواهد کرد که در سراسر بدن سلول های سرطان سینه را نابود کند.

درمان مولکولی: پزشک سرطان را برای پروتئینی به نام HER2 آزمایش و در صورتی که نتیجه آزمایش مثبت باشد از روش درمان مولکولی استفاده می‌کند.

درمان خوراکی

برای بعضی از بیماران این برای درمان قطعی سرطان سینه درمان خوراکی پیشنهاد می‌شود. که بعد از تشخیص سرطان سینه نیازی به شیمی درمانی و… نیست و درمان از طریق داروهای خوراکی انجام می‌شود. بهترین مواد غذایی ضد سرطان سینه مانند میوه ها و سبزیجات و چربی های مفید و … می‌باشد که مصرف آن بسیار توصیه می‌شود.

بعد از درمان سرطان باید به طور مرتب آزمایش دهید تا در صورت بازگشت سرطان سینه سریعا آن را درمان کنید. با انجام آزمایش و ملاقات پزشک و معاینه فیزیکی که باید هر 3 الی 6 ماه برای 3 سال به صورت مرتب انجام شود. برای مدت 2 سال نیز هر 6 تا 12 ماه و بعد از آن هر سال باید این معاینات و آزمایش ها انجام شود. ماموگرافی و رادیوگرافی (سلول های سرطانی را از بین می‌برد و از عود کردن آن جلوگیری می‌کند.) را هر سال انجام دهید. برای بیمارانی که احتما بازگشت سرطان در آنها زیاد است، آزمایش های بیشتری نیاز است.

انواع توده هاي خوش خيم سينه

سینه هایی که دارای توده می‌باشد (بیماری فیبروکیستیک سینه)

تومورهای خوش خیم (فیبروآدنوم سینه)

بافت آسیب دیده (نکروز چربی): تشخیص آن از توده سرطانی با بیوپسی است.

عفونت در بافت سینه: این حالت در زمان شیردهی شایع است.

نکته: از نشانه های سرطان سینه تشکیل توده جدید و بدون درد در سینه می‌باشد. این احتمال نیز وجود دارد که در زمان معاینه متوجه تغییرات شود و درد خفیفی نیز داشته باشد که بنظر نمی‌آید که درد آن کوتاه مدت باشد.

علائم سرطان سینه

درد و توده در ناحیه پستان هاکه بعد از عادت ماهانه از بین نرود.

تورم یا توده در اطراف استخوان ترقوه یا بازوها

توده های سفت با گوشه های نامنظم احتمال سرطانی بودن آن بسیار است.

تغییر شکل نوک سینه

ترشحات شفاف، قرمز، قهوه ای و یا زرد رنگ از نوک سینه ها

قرمز شدن، تورم و خارش و حساسیت پوست و یا جوش زدن که دلیلی برای آن وجود ندارد.

چه افرادی در خطر ابتلا به سرطان پستان هستند

مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده آنها زیاد است.

وجود سرطان در یکی از پستان ها و احتمال بروز آن در پستان دیگر را افزایش می‌دهد

ابتلا به سرطان پستانیا تخمدان یک نفر یا بیشتر در اقوام درجه اول

قاعدگی قبل از 12 سالگی و یائسگی بعد از 55 سالگی

مصرف هورمونهای جایگزین در دوران یائسگی

نازایی و بچه دار نشدن

سن اولین بارداری در بالای 30 سالگی

انجام پرتو درمانی در ناحیه سینه در کودکی و نوجوانی

عدم سابقه شیردهی به فرزندان

مصرف الکل و سیگار

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *