آیا سرطان سینه کشنده است ؟
آیا سرطان سینه کشنده است ؟ این سوالی است که برای افراد مبتلا به سرطان سینه و یا افراد مستعد این بیماری دغدغه های زیادی ایجاد کرده است. هر بیماری اگر روند درمان خود را به درستی طی نکند می تواند کشنده باشد. این قاعده برای سرطان سینه مستثنی نیست.
متاسفانه گسترش این بیماری به حدی زیاد است که هز هر سه خانم مبتلا به سرطان ، یک نفر به سرطان سینه مبتلا هست. و بعد ازسرطان ریه دومین عامل مرگ و میر در بانوان است. مهمترین عاملی که شانس مرگ و میر را در کاهش می دهد افزایش آگاهی درباره این بیماری است. زیرا این بیماری هر چقدر زودتر تشخیص داده شود ، روند درمان بهتر خواهد بود.
البته بسیاری براین باورند که این سرطان فقط در خانم ها اتفاق می افتد . اما واقعیت امر این است که این بیماری مربوط به بافت سینه است و در آقایان نیز مشاهده می شود . اما درصد ابتلای خانم ها بسیار بیشتر است. از این رو همیشه به خانم ها توصیه می شود علائم این بیماری را جدی بگیرند.
سرطان سینه ، بیماری خاموش و خطرناک !
بله همینطور است. این بیماری خاموش و خطرناک محسوب می شود. و قطعا کشنده خواهد بود اگر به آن توجهی نکرد . سرطان سینه به دو نوع توده های خوش خیم و بدخیم تقسیم می شود. خانم ها باید نسبت به هر گونه توده ای که در سینه احساس کردن حساس باشند.
در تومور های نوع خوش خیم ، گسترش سلول های سرطانی از یه مرحله به بعد متوقف می شود .در این نوع بدن واکنش خوبی نسبت به درمان خواهد داد. اما در نوع بدخیم آن سلول های سرطانی به سرعت گسترش پیدا می کنند و در صورت عدم در مان به نواحی دیگر بدن مانند مغز متاستاژ خواهند داشت. درمان در این مرحله دشوار خواهد بود
به طور کلی هر تغییر غیر عادی در پستان باید بررسی شود ، احساس وجود توده ، ناقرینگی سینه ها ، ایجاد گودی و پوست پوست شدن اطراف سینه و ترشح از نوک سینه (مخصوصا ترشح خون آبه ) از جمله علائمی است که باید به آن توجه کرد. البته این بیماری معمولا علائم خود را مانی آشکار می کند که به نوحی دیگر بدن متاستا کرده و این منجر به کاهش عمر بیماران می شود.
اگر در خانواده فردی مبتلا به این بیماری بود ، حتما به پزشک مراجعه نمایید . ماموگرافی و سونوگرافی قابل اعتمادترین و رایج ترین تکنیک های تصویربرداری هستند که به تشخیص این بیماری کمک می کنند.
پیشگیری و درمان از سرطان سینه
بنابراین پاسخ سوال آیا سرطان سینه کشنده است مثبت است . اما تشخیص به موقع می تواند کیفیت زندگی فرد را بهبود دهد و با طی کردن روند درمان از سرایت بیماری به سایر عضو های بدن جلوگیری کرد و آنگاه دیگر این بیماری کشنده نخواهد بود.
اما بهترین کار برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری پیشگیری است. برای پیشگیری می توانید بهترین غذاهای ضد سرطان سینه را مصرف کنید.. همچنین زنان معاینات شخصی ماهیانه پستان ها را جدی بگیریند.
در سال های اخیر با پیشرفت علم پزشکی تشخیص به موقع این بیماری منجر به کاهش چشمگیر مرگ و میر شده است . و امید است با پیشرفت های روش درمان ، این بیماری به طور کل درمان شود.
برای تشخیص نوع سرطان معمولا از نمونه برداری یا بیوپسی استفاده می شود. اگر توده بدخیم بود باید جراحی انجام شود. در مواردی نیاز به تخلیه سینه است . متاسفانه برخی از خانم ها به دلیل شرم و حیا از همسر تن به این کار نمی د هند که عواقب ناگواری را به دنبال دارد . باید بدانید که جراحی زیبایی سینه به کمک این افراد آمده است و امروزه دغدغه اصلی زیبایی نیست. بلکه درمان بیماری از اهمیت بیشتری برخوردار است.
روش های دیگر درمان شامل رادیوتراپی و شیمی درمانی است که با توجه به شرایط بیمار ، شدت و میان پیشرفت بیماری ، پزشک تشخیص می دهد که کدام روش مناسب تر است.