از خواص اعجاب انگیز روغن درخت چای چه چیزهایی باید بدانید!

روغن درخت چای عصاره گیاهی و جز روغن های اساسی است. محصولاتی مانند کرم ها ، مواد شستشو و پمادها حاوی روغن درخت چای به عنوان یک ماده افزودنی استفاده شود. از مهم ترین خواص روغن درخت چای می توان به درمان عارضه های پوستی مانند از بین بردن جوش صورت اشاره کرد. خواص روغن درخت چای متعدد است و درمان های پوستی یکی از فواید آن است. در این مقاله سعی بر آن است خواص روغن درخت چای به طور کامل بررسی شود. با مجله “زیبا بمان” همراه باشید. 

خواص روغن درخت چای

روغن درخت چای چیست ؟

روغن درخت چای از عصاره درخت چای Melaleuca alternifolia که بومی استرالیا می باشد. خالص ترین روغن درخت چای یک روغن اساسی رقیق نشده با غلظت 100٪ است. فرد هرگز نباید روغن درخت چای غلیظ 100٪ را به پوست خود بمالد زیرا باعث سوزش پوست می شود. آنها قبل از استفاده از روغن های اساسی روی پوست خود ، باید آنها را رقیق کنند. همچنین مردم هرگز نباید روغن درخت چای را بخورند. 

خواص روغن درخت چای

خواص روغن درخت چای بسیار است از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

خواص ضد باکتری و ضد قارچ : طبق یک مطالعه در سال 2016 ، روغن درخت چای به غشای سلول باکتری ها و مخمرهای خاص آسیب می رساند و باعث مرگ سلول می شود. برای مثال برای درمان قارچ انگشنتان پاهای خود می توانید 1 تا 2 بار در روز 1 الی 2 قطره از روغن درخت چای را بر روی ناخن های خود بمالید (بدون لاک). 

ضد التهاب : تحقیقات نشان می دهد روغن درخت چای به علت وجود ترپینن-4-ol موجود در روغن ، دارای خواص ضد التهابی است.

آکنه : آکنه از بیماری های پوستی آزار دهنده که زنان و مردان درگیر آن هستند. آکنه نوعی عفونت پوستی است که روغن درخت چای می تواند گزینه مناسبی برای درمان باشد. درمان آکنه با استفاده از روغن درخت چای زمانبر بوده ولی می توانید مطمئن باشید که این روش بدون عوارض است. بسیاری از محصولات آکنه بدون نسخه پزشک حاوی روغن درخت چای هستند. مطالعه ای در سال 2007 نشان داد که شرکت کنندگان تحت درمان با یک محصول روغن درخت چای در مقایسه با گروهی که از دارو استفاده کردند بهبودی در وضعیت خود مشاهده کردند. براساس تحقیقات روغن درخت چای از محلول شیمیایی بنزوئیل پراکسید که بهترین ماده ضد آکنه شناخته شده است هم موثرتر و کارآمدتر می باشد.

تمیز کردن جوش صورت : همانطور که در ابتدا اشاره کردیم از خواص روغن درخت جای درمان جوش صورت است. شما می توانید چند قطره از این روغن را به همراه 20 الی 40 قطره نارون کوهی ترکیب کنید و به پنبه آغشته کرده و به صورت خود بمالید. نباید از این روغن بیش از حد استفاده نمایید زیرا روغن درخت چای از بنزویل پراکسید ملایم تر بوده و ممکن است باعث خشکی پوست شود یا چربی زیادی از پوستتان ترشح شود و وضعیت جوش های شما را وخیم سازد. بعد از مالیدن محلول به پوستتان حتما از نور خورشید دوری کنید. روغن درخت چای پوست را در برابر نور خورشید حساس تر می کند.

تسکین دهنده پوست : برخی تحقیقات نشان می دهد که روغن درخت چای ممکن است به درمان موارد درماتیت تماسی کمک کند. با این حال ، برخی از افراد ممکن است دریابند که روغن درخت چای به جای تسکین پوست ، پوست آنها را ملتهب کند.

درمان زگیل : به منظور درمان می توانید یک قطره از روغن درخت چای را بر روی زگیل بمالید و آن را باندپیچی کنید تا زگیل کاملا از بین رود این پروسه ممکن است دو الی سه هفته ادامه داشته یابد. 

درمان شپش و ضد شوره : طبق یک مطالعه ، شامپوی حاوی 5٪ روغن درخت چای می تواند یک درمان موثر برای شوره سر باشد. می توانید چند قطره از روغن درخت چای را در شامپو خود بریزید و استفاده نمایید. برای درمان شپش سر نیز می توانید از شامپو درخت چای استفاده کنید. یا می توانید روغن درخت چای را با روغن زیتون یا روغن نعناع ترکیب کنید و بر روی پوست سر خود بمالید و بعد از 1 ساهت سر خود را بشویید.

درمان پسوریازیس : پسوریازیس نوعی بیماری پوستی که علائم آن قرمزی پوست و خارش آن می باشد. 10 قطره روغن درخت چای را به همراه 2 قاشق روغن نارگیل ترکیب کنید و بر روی نقاطی که مستعد پسوریازیس هستند بمالید. 

ضد لک : این روغن از ترکیب کرم های ضد لک استفاده می شود و این امر به علت خواص روغن درخت چای در از بین بردن لک های پوستی می باشد که در جاهای مختلفی از بدن مثل دست و پا و صورت ایجاد می شود.

آرام بخش التهاب های پوستی : نیش حشرات، اگزما، درماتیت و … انواع مختلف از التهابات پوستی با روغن درخت چای حدود 60 درصد بهبود می یابند. برای این منظور می توانید 15 قطره روغن درخت چای و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و دو قاشق روغن نارگیل را با هم ترکیب و به روی پوست خود بمالید.

دفع حشرات : افرادی که در معرض گزیده شدن نیش حشرات هستند می توانند این روغن را بر روی پوست خود بمالند. خاصیت ضد قارچی، ضد باکتری روغن چای می تواند حشرات را به شما نزدیک کند. 

درمان تبخال : روی درخت را بر روی تبخال خود بزنیدو این کار را 3 الی 4 بار در روز تکرار کنید. به علت سمی بودن این روغن باید مراقب باشید که به دهانتان نرود.

جایگزین دئودورانت های شیمیایی : این روغن جایگزین مناسب برای دئودورانت های شیمیایی می باشد که خطرات و عوارض زیادی دارند. از این روغن به جای محصولات ضد عرق می توانید در قسمتهایی مانند زیربغل ، بوی بد پا استفاده کنید.
شما می توانید یک قاشق غذاخوری رزماری خشک، یک قاشق غذا خوری مریم گلی خشک و یک قاشق غذاخوری از ریشه یا پودر زنجبیل را درون تابه‌ای با ۴ پیمانه آب بریزید و بر روی اجاق قرار دهید و اجازه دهید جوش بیاید. سپس آن را از روی حرارت بردارید تا بعد از چند دقیقه مواد را از صافی عبور دهید. سپس به آن 1 قاشق غذاخوری جوش شیرین، 1 قاشق غذاخوری نمک اپسوم یا نمک حمام و  قطره روغن درخت چای اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. می توانید به آن آب و یخ را نیز اضافه کنید. برای مدت 15 دقیقه پای خود را داخل آن بگذارید و سپس آن را درآورید و خشک کنید.

پاک کردن آرایش : برای پوست ‌های معمولی تا خشک می توانید 1/4 پیمانه روغن کانولا به همراه 10 قطره روغن درخت چای را در یک ظرف شیشه‌ ای استریلیزه بریزید. در آن را محکم ببندید و شیشه را تکان دهید تا مواد با هم ترکیب شوند. این محلول را در مکان خنک و تاریک نگهداری کنید. زمانی که می‌خواهید از آن استفاده کنید یک گلوله پنبه ‌ای را به روغن آغشته کنید و آن را روی پوست صورت بمالید تا مواد آرایشی پاک شوند. سپس صورت خود را با آب گرم بشویید و با تونر پاک کنید.

نرم کردن کوتیکول، پوسته اطراف ناخن : روغن‌های معطر عموما برای نرم کردن و از بین بردن خشکی کوتیکول یعنی همان پوسته‌های اطراف ناخن مناسب هستند. روغن درخت چای با خاصیت ضد قارچی و روغن اسطوخودوس خاصیت ضد التهابی و شفابخش، روغن آووکادو، روغن جوجوبا و روغن زیتون می توانند برای اینکار مناسب باشند. 1 قاشق غذاخوری روغن جوجوبا و 1 قاشق غذاخوری روغن آووکادو را در یک بطری شیشه‌ای تیره رنگ بریزید. سپس 10 قطره روغن درخت چای و 10 قطره روغن اسطوخودوس را به آن اضافه کنید. در آن را بسته و بطری را به خوبی تکان دهید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. زمانی که می خواهید روغن را به ناخن های خود بمالید می توانید چند قطره از آن را بر روی ناخن و کوتیکول ماساژ بدهید. انجام این کار می تواند موجب نرمی پوست اطراف ناخن شود و از خشکی و پوست پوست شدن آن جلوگیری کند.

التیام زخم : پنبه را به روغن درخت چای آغشته کنید و بر روی زخم خود بمالید. این روغن به علت داشتن خاصیت ضد عفونی کننده می تواند به درمان زخم کمک کند. 

نکته : مراقب باشید که این روغن را به اطراف چشم و دهان خود نمالید. 

درمان آبله مرغان : روغن درخت چای می تواند موجب درمان آبله مرغان شود. چند قطره از این روغن را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون ترکیب و به پنبه آغشته کنید و به جوش های آبله مرغان بزنید بهتر است این کار را 2 الی 3 بار در روز تکرار کنید. 

درمان عفونت قارچی واژن : روغن درخت چای موجب از بین بردن غشای سلول‌ های قارچی می شود را با روغن اسطوخودوس مخلوط کنید و با پنبه بر روی قسمت های عفونی بدنتان آن را بزنید.

از بین برنده دمل و کورک : روغن درخت چای در برابر عفونت‌ های باکتریایی ستافیلوکوکوس اورئوس تاثیر زیادی دارد. حتی اگر این دمل ها در برابر آنتی بیوتیک ها مقاومت نشان دهند در برابر این روغن ضعیف هستند. روغن درخت چای را می توانید روزی چند بار بر روی دمل و کورک چرکی خود بزنید. 

عوارض روغن درخت چای

عوارض روغن درخت چای

این روغن در صورتی که بر روی پوست بمالید، عموما بدون عوارض است اما ممکن است برخی از افراد پوست حساسی دارند یا دچار آکنه هستند موجب حساسیت، خارش یا التهابات پوستی شود.
مصرف روغن درخت چای به همراه روغن اسطوخودوس در پسران نابالغ می تواند منجر به عوارض هورمونی شود. 
اگر روغن درخت چای را به صورت خوراکی مصرف کنید خطرناک است و ممکن است خوردن آن موجب گیجی و ناتوانی در راه رفتن و ایجاد سایر عوارض جدی در شما شود. 

نکته : روغن های رقیق نشده نباید به صورت خوراکی مصرف شوند. 

روغن درخت چای برای مراقبت از پوست

افرادی که علاقه مند به استفاده از روغن درخت چای بر روی پوست خود هستند باید محصولات کم غلظت را انتخاب کنند. استفاده از محصولات روغن درخت چای خالص یا بسیار غلیظ بر روی پوست باعث التهاب می شود.

موارد احتیاط روغن چای

افراد باید هنگام استفاده موضعی از روغن درخت چای مراقبت کنند. غلظت زیاد این محصول می تواند پوست را التهاب کند. روغن درخت چای همیشه باید به صورت رقیق باشد وقتی که مردم آن را روی پوست قرار می دهند. برخی از محصولات درخت چای ممکن است از قبل رقیق شده در دسترس باشند. همیشه روی برچسب را بخوانید.
فرد هرگز نباید روغن درخت چای را ببلعید، زیرا این امر می تواند علائم شدیدی مانند مشکلات تنفسی و از دست دادن حرکت عضلات را ایجاد کند. در موارد شدید ، حتی ممکن است فرد به کما برود.
این روغن را باید دور از دسترس کودکان قرار دهید. 
اگر پوست شما حساس است حتما قبل از استفاده آن را با روغن نارگیل مخلوط کنید. 
در مورد حیوانات باید این را روغن را با احتیاط مصرف کنید.
در دوران بارداری و شیردهی نیز باید تحت نظر پزشک متخصص آن را مصرف کنید. 

نکته : فرد باید قبل از استفاده از روغنهای اساسی با پزشک خود صحبت کنید و حتماً در مورد کیفیت محصولات یک برند تحقیق کنید. قبل از امتحان روغن ضروری جدید ، فرد همیشه باید تست پچ را انجام دهد.

خرید روغن درخت چای 

برای خرید روغن درخت چای منابع اندک و انگشت شمار است. این روغن ها به روش تقطیر با بخار آب تهیه و آماده می شوند و امکان تولید آن در ایران وجود ندارد. و روغن هایی که در عطاری ها عرضه می شوند اصل نیستند و بهتر است ریسک خرید روغن چای را از این مراکز قبول نکنید. باید مراکزی را برای فروش پیدا کنید که مطمئن باشید روغن های وارداتی آنها از کشور استرالیا می باشد. 

تشخیص روغن درخت چای اصل

نحوه تشخیص اصالت روغن درخت چای فقط یک راه است و آن هم تست آزمایشگاهی GC/MS. طی این آزمایش اجزا و ساختارهای مولوکولی روغن درخت چای به تفکیک در اختیار شما قرار داده می‌شود. بهترین روغن درخت چای و روغن درخت چای خالص باید terpinen-۴-ol بین ۲۹ تا ۴۰% باشد. 

نحوه تهیه روغن درخت چای

روغن درخت چای از طریق تقطیر با بخار آب برگ‌ های درخت چای که یک درخت بومی استرالیا به دست می‌آید.

خلاصه

روغن درخت چای یک روغن اساسی است که ممکن است برخی از خواص ضد باکتری و فواید دیگر داشته باشد. باید از مصرف خوراکی روغن درخت چای خودداری کنید ، زیرا مصرف این مایعات می تواند کشنده باشد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *