خواص روغن رزماری برای پوست و مو چیست؟ (8 خاصیت باورنکردنی)

شاید شما هم هنگامی که با اطرافیانتان درباره خواص روغن‌های گیاهی برای پوست و مو صحبت می‌کنید نام روغن رزماری را زیاد شنیده باشید. این روغن به دلیل فواید زیادی که برای پوست و مو دارد ملکه همه روغن‌های گیاهی محسوب می‌شود. نیاکان ما هم از این حقیقت آگاه بوده‌اند؛ چرا که تمدن‌های یونان، روم و مصر باستان گیاه رزماری را مقدس شمرده و از خواص بی‌نظیر آن بهره زیادی می‌بردند. اما این خواص بی‌نظیر شامل چه مواردی است؟

اگر دوست دارید با خواص شگفت ‌انگیز روغن رزماری برای پوست و مو آشنا شوید، در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان همراه ما باشید.

خواص روغن رزماری برای پوست و مو

روغن رزماری چیست و از چه ترکیباتی تشکیل شده است؟

روغن رزماری از طریق تقطیر بخاری گیاه رزماری تازه استخراج می‌شود. به این منظور ابتدا گیاه بالای یک منبع تولید بخار قرار می‌گیرد؛ سپس بخار آب با عبور از بستر گیاه روغن آن را استخراج کرده و بیرون می‌آورد. روغن رزماری شامل مقدار زیادی از مواد مفید و آنتی اکسیدان‌ها است. ارزش غذایی گیاه رزماری در جدول زیر توضیح داده شده است تا به کمک آن می‌توانید بفهمید در روغن رزماری چه موادی وجود دارد.

میزان عنصر در هر 100 گرم برگ رزمارینام عنصر
131 کیلوکالریانرژی
تقریباً 30 گرمکربوهیدرات
3/31 گرمپروتئین
تقریباً 6 گرمچربی
14/10 گرمفیبر
109 میکرو گرمفولیک اسید
0/912 میلی گرمنیاسین (ویتامین B3)
0/804 میلی گرمپانتوتنیک اسید
0/336 میلی گرمپیریدوکسین (ویتامین B6)
0/152 میلی گرمریبوفلاوین (ویتامین B2)
0/036 میلی گرمتیامین (ویتامین B1)
3.10 میلی گرمویتامین A
21/8 میلی گرمویتامین C
26 میلی گرمسدیم
668 میلی گرمپتاسیم
317 میلی گرمکلسیم
0/301 میلی گرممس
6/65 میلی گرمآهن
91 میلی گرممنیزیم
0/960 میلی گرممنگنز
0/93 میلی گرمروی

خواص روغن رزماری برای پوست و مو چیست؟

1- بهبود گردش خون در پوست صورت و پوست سر

یکی از مهم‌ترین خواص روغن رزماری برای پوست افزایش جریان خون است. گردش خون مناسب موجب تغذیه و اکسیژن رسانی بهتر به سلول‌ها شده و چهره را روشن و شفاف می‌کند. بعلاوه، می‌تواند جای جوش و زخم را سریع‌تر بهبود ببخشد. با استفاده منظم از روغن رزماری به مدت یک ماه، پوستی با طراوت، درخشان و صاف به دست خواهید آورد که نتیجه بهبود خون رسانی به پوست است.

علاوه بر این موارد، بهبود گردش خون در پوست سر نیز موجب بهبود جنس موها شده و رشد آن‌ها را تحریک می‌کند. به همین دلیل برخی از افرادی که ریزش مو را تجربه کرده‌اند روغن رزماری را روی پوست سر ماساژ می‎دهند تا به وسیله افزایش جریان خون، فولیکول‌ها را به رشد مجدد موها تحریک کنند.

2- از بین بردن ترک پوستی

اگر از ترک‌های پوستی یا استرچ مارک خسته شده‌اید و راهی برای از بین بردن آن پیدا نمی‌کنید، روغن رزماری می‌تواند به کمک شما بیاید. ترک‌های پوستی نوعی جای زخم (اسکار) محسوب می‌شوند؛ چرا که پوست در اثر کشیدگی بیش از حد آسیب می‌بیند و به دنبال آن ترک پوستی به وجود می‌آید.

برای محو کردن ترک پوستی کافی است چند قاشق غذاخوری روغن رزماری و روغن نارگیل را مخلوط کرده و روی ترک‌ها بمالید. تنها پس از چند هفته مشاهده خواهید کرد که لک‌ها، ترک‌های پوستی و هرگونه جای زخم در آن ناحیه از بین رفته یا کمرنگ شده‌ است.

3- توقف روند سفیدی زودرس مو

سبک زندگی انسان در سال‌های اخیر دستخوش تغییرات زیادی شده است. بی‌تحرکی، مصرف غذاهای فرآوری شده و فست فود، قرار گرفتن پوست و مو در معرض مواد شیمیایی و همچنین افزایش آلودگی هوا همه و همه باعث شده است تا انسان در سنین پایین‌تری سفید شدن مو را تجربه کند. خوشبختانه، روغن رزماری خواص زیادی برای مو دارد. این روغن موها را به طرز شگفت انگیزی تغذیه کرده و به تیره شدن دوباره رنگ مو کمک می‌کند.

اگر می‌خواهید از شر موهای خاکستری خلاص شوید و حتی روند سفید شدن موها را متوقف کنید، کافی است روغن رزماری را با یک روغن گیاهی دلخواه مانند روغن نارگیل، اکالیپتوس، اسطوخودوس و … مخلوط کنید و سپس ترکیب به دست آمده را به آرامی روی موهای خود ماساژ دهید. با استفاده از این روش به مدت دو بار در هفته، می ‌توانید سفیدی زودرس موهای خود را کاهش دهید.

4- رفع چین و چروک و جلوگیری از به وجود آمدن آن

وقتی که پوست صورت به خوبی تغذیه، اکسیژن رسانی و آبرسانی نشود خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد. این امر علاوه بر به وجود آوردن مشکلاتی مانند افتادگی پوست، موجب بروز چین و چروک‌های عمیق و سطحی روی صورت می‌شود.

بنابراین اگر می‌خواهید پوستتان سفت و بدون چین و چروک بماند حتماً استفاده از روغن رزماری را امتحان کنید. این روغن پوست را تغذیه و نرم کرده و از این رو، با چین و چروک و افتادگی پوست مقابله می‌کند. بسیاری از افراد از 30 سالگی به بعد مرتباً از روغن رزماری استفاده می‌کنند تا برای سالیان سال پوست جوان و شادابی داشته باشند.

5- درمان جوش و آکنه و کنترل چربی پوست

همه ما دوست داریم پوستی تمیز، صاف و درخشان داشته باشیم؛ اما به علت شرایط محیطی و سبک زندگی رسیدن به این امر برای بسیاری ما دشوار است. اما نگران نباشید! یکی دیگر از خواص جادویی روغن رزماری از بین بردن جوش و آکنه و کنترل چربی پوست است. کافی است چند هفته به طور منظم به صورت خود روغن رزماری بمالید تا نتیجه فوق العاده آن را خیلی زود ببینید. این روغن به سرعت قرمزی و التهاب ناشی از جوش را رفع می‌کند.

6- یکدست و صاف شدن پوست

روغن رزماری حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی است. به همین دلیل قابلیت ضدعفونی کنندگی و التیام بخشی بسیار قدرتمندی دارد. این روغن همچنین از آنتی اکسیدان‌هایی تشکیل شده است که به تقویت گردش خون کمک می‌کنند. همانطور که قبلاً هم گفتیم؛ افزایش جریان خون و تغذیه شدن سلول‌های پوستی به شما ظاهری جوان و شاداب هدیه خواهد کرد.

7- درمان آفتاب سوختگی

روغن رزماری حاوی کلسیم، مواد مغذی و آهن است و به لطف این مواد، هرگونه آسیبی که از طریق نور خورشید به پوست وارد شده باشد را رفع می‌کند. 2 قاشق غذاخوری ماست و 1 قاشق غذاخوری عسل را با چند قطره روغن رزماری مخلوط کنید. این ماسک صورت را مرتباً روی ناحیه آسیب دیده و آفتاب سوخته شده قرار دهید و بعد از آن صورت را با ملایمت شستشو دهید. در آخر، کمی مرطوب کننده به پوست خود بزنید.

پس از چند هفته خواهید دید که تیرگی، قرمزی، التهاب و پوسته پوسته شدن ناشی از آسیب نور خورشید کاملاً درمان خواهد شد.

8- رفع خشکی پوست و مو

خشکی پوست و مو یکی از مشکلات بسیار آزاردهنده است که می‌تواند هر کسی را درگیر کند. پوست خشک کدر، زبر و گاهاً ملتهب بوده و به طور مداوم پوسته پوسته می‌شود. موی خشک نیز زبر و شکننده است و همین باعث می‌شود تا وز و بی طروات به نظر برسد.

روغن رزماری به دلیل تسکین دهنده بودن در برابر التهاب و همچنین قدرت نرم کنندگی خود می‌تواند خشکی پوست و مو را برطرف کرده و آن‌ها را نرم، مرطوب و شاداب کند. بسیاری از افرادی که علاوه بر موی خشک، پوست سرشان نیز خشک است از مصرف روغن رزماری برای درمان التهاب، پوسته پوسته شدن و خشکی پوست سر نتیجه گرفته‌اند.

استفاده از روغن رزماری برای پوست و مو

آیا روغن رزماری عوارض هم دارد؟

روغن رزماری اکسیر شگفت انگیزی است که خواص بی‌نظیری برای پوست و مو به همراه دارد. با این وجود، هنوز چند نکته اساسی وجود دارد که باید هنگام استفاده از آن به خاطر داشته باشید. برخی عوارض احتمالی روغن رزماری عبارت‌اند از:

  • همیشه توصیه می‌شود که روغن رزماری را پیش از استفاده رقیق کنید یا آن را با یک روغن دیگر مانند روغن نارگیل، بادام، اسطوخودوس، نعناع و … مخلوط کنید. چرا که استفاده از آن به شکل غلیظ روی پوست ممکن است باعث درماتیت شود.
  • روغن رزماری ممکن است در افرادی که به اختلالات خونی و مشکلات انعقاد خون مبتلا هستند موجب تشدید خونریزی و کبودی شود.

در این مقاله با خواص روغن رزماری برای پوست و مو آشنا شدیم. آیا حدس می‌زدید که روغن رزماری چنین فواید شگفت انگیزی داشته باشد؟ با این حال، لازم به ذکر است که در حین استفاده از این روغن باید احتیاط کرد؛ چرا که ممکن است پوست برخی افراد به آن حساسیت نشان دهد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

  • محسن

    فقط میخوام بدونم که اول ایا برای رشد ریش خوبه یانه ؟؟؟؟بعدشم میخوام ببینم چقدر زمان میبره که ریشامون در بیاد

    ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ پاسخ دهید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *