درباره خواص بی نظیر روغن اسطوخودوس برای پوست چه می دانید؟

روغن اسطوخودوس روغنی خوشبو است که از گیاه اسطوخودوس یا لاوندر به دست می‌آید. این روغن خواص و کاربردهای فراوانی دارد. برای مثال، دارای خواص شگفت انگیزی همچون خاصیت ضد قارچی، ضد افسردگی، ضد باکتری، ضد درد و گرفتگی و … است. علاوه بر آن، برای خوشبو و ضدعفونی کردن هوا نیز مورد استفاده قرار می‎‌گیرد. اما خواص روغن اسطوخودوس برای پوست چیست؟

شاید برایتان جالب باشد که بدانید روغن اسطوخودوس جای خود را در صنعت زیبایی پوست و مو نیز باز کرده است. به گونه‌ای که عده زیادی از افراد آن را به صورت موضعی روی پوست و مو مالیده یا به شکل بخور صورت از آن استفاده می‌کنند. اگر کنجکاوید که بدانید روغن اسطوخودوس چگونه می‌تواند شما را زیبا و جوان نگه دارد و پوستتان را صاف و درخشان کند؛ در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان همراه ما باشید.

خواص روغن اسطوخودوس برای پوست

خواص روغن اسطوخودوس برای پوست

1- درمان جوش و آکنه

روغن اسطوخودوس در از بین بردن باکتری‌ها موثر بوده و از این طریق می‌تواند موجب بهبودی جوش و آکنه شود. این روغن منافذ مسدود شده پوست را باز کرده و با مالیده شدن روی پوست التهاب را کاهش می‌دهد. به منظور استفاده از روغن اسطوخودوس برای درمان جوش، آن را به صورت تنها یا ترکیبی با روغن‌هایی مانند روغن نارگیل بعد از شستن صورت روی پوست خود بمالید.

همچنین می‌توانید با مخلوط کردن دو قطره روغن اسطوخودوس با یک قاشق چای ‌خوری روغن فندق افسونگر، یک تونر خانگی و طبیعی برای صورت بسازید. برای استفاده از این تونر کافی است تکه‌ای پنبه را به آن آغشته کنید و سپس پنبه را به آرامی روی صورت خود مالش دهید. اگر جوش‌های سرسخت و شدیدی دارید؛ ترکیب روغن اسطوخودوس با روغن آرگان می‌تواند به کاهش التهاب پوستتان کمک کند. به این منظور یک قطره روغن اسطوخودوس را با یک قطره روغن آرگان مخلوط کنید و روزی دو بار یک پنبه آغشته به آن را مستقیماً روی جوش‌ها قرار دهید.

2- تسکین اگزما و خشکی پوست

اگزما به شکل خفیف یا شدید می‌تواند در هر نقطه‌ای از بدن دیده شود. اگزما پوست را خشک، خارش‌دار و پوسته پوسته می‌کند. از آنجایی که روغن اسطوخودوس خاصیت ضد قارچی دارد و التهاب را کاهش می‌دهد؛ می‌تواند به تسکین اگزما و خشکی پوست بپردازد. بعلاوه، از روغن اسطوخودوس می‌توان برای درمان پسوریازیس نیز استفاده کرد. چرا که روغن اسطوخودوس به پاکسازی پوست کمک کرده و قرمزی و سوزش را کاهش می‌دهد.

برای استفاده از این روغن برای تسکین اگزما و پسوریازیس، دو قطره از آن را با مقدار مساوی روغن درخت چای و دو قاشق چای خوری روغن نارگیل مخلوط کنید. می‌توانید روزانه از این مخلوط برای رفع خشکی، سوزش، التهاب و خارش پوست استفاده کنید.

3- روشن کردن پوست

یکی دیگر از خواص روغن اسطوخودوس برای پوست روشن کردن پوست است. خاصیت ضد التهابی این روغن می‌تواند در تغییر رنگ و محو کردن لک‌های تیره پوست موثر باشد. همچنین اگر فشار خون ناحیه پوستتان زیاد است و از قرمزی پوست رنج می‌برید؛ استفاده از روغن اسطوخودوس می‌تواند به رفع آن کمک کند.

4- کاهش چین و چروک

رادیکال‌های آزاد از مهم‌ترین عوامل ایجاد خطوط ریز و چین و چروک‌های روی صورت هستند. روغن اسطوخودوس سرشار از آنتی اکسیدان است؛ که به شما در محافظت از پوست در برابر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. برای استفاده از این روغن به منظور کاهش چین و چروک، چند قطره روغن اسطوخودوس را با مقداری روغن نارگیل ترکیب کنید. این مخلوط را می‌توان به عنوان یک مرطوب‌کننده طبیعی و خانگی یک یا دو بار در روز استفاده کرد.

5- خاصیت ضد التهابی

التهابات دردناک پوستی را می‌توان با روغن اسطوخودوس درمان کرد. خواص تسکین بخشی این روغن باعث کاهش التهاب می‌شود. در کنار آن، بتاکاروفیلن موجود در روغن اسطوخودوس نیز به عنوان یک ماده ضد التهاب طبیعی عمل می‌کند.

برای درمان التهاب ناشی از سوختگی با حرارت، یک تا سه قطره روغن اسطوخودوس و یک تا دو قاشق چای خوری روغن مورینگا را با مقدار کمی روغن نارگیل ترکیب کنید. سپس این مخلوط را سه بار در روز به ناحیه آسیب‌دیده بمالید تا اثر آن را ببینید.

همچنین اگر با آفتاب سوختگی دست و پنجه نرم می‌کنید، اسپری کردن روغن اسطوخودوس می‌تواند در تسکین پوست موثر باشد. به این منظور کافی است که در یک بطری اسپری، یک چهارم فنجان ژل آلوئه ورا، 2 قاشق غذاخوری آب مقطر، 10 تا 12 قطره روغن اسطوخودوس و مقدار اندکی روغن جوجوبا را ترکیب کنید. بطری را به خوبی تکان دهید و روی ناحیه آفتاب‌سوخته شده اسپری کنید. روزانه دو تا سه بار از این اسپری استفاده کنید تا آفتاب سوختگی پوست بهبود یابد.

6- ترمیم زخم

اگر دچار سوختگی، بریدگی، خراش یا هر نوع زخم دیگری شده‌اید؛ لازم نیست نگران باقی ماندن اثر آن بر روی پوست باشید. یکی از خواص روغن اسطوخودوس برای پوست سرعت بخشیدن به روند بهبود زخم است. در یک پژوهش که در سال 2016 انجام شد، محققان دریافتند که روغن اسطوخودوس باعث بهبودی سریع‌تر زخم و بافت پوست می‌شود.

به منظور استفاده از روغن اسطوخودوس برای بهبود زخم یا اسکار (جای) آن، سه تا چهار قطره روغن اسطوخودوس را با چند قطره روغن نارگیل مخلوط کنید. این مخلوط را با تکه‌ای پنبه روی زخم خود بمالید.

7- درمان نیش حشرات و دفع آن‌ها

روغن اسطوخودوس در درمان نیش حشرات تأثیر فوق العاده‌ای داشته و می‌تواند خارش پوست را پس از گزش حشرات تسکین دهد. جالب است بدانید که این روغن به عنوان دافع حشرات نیز عمل می‌کند و در بسیاری از محصولات دفع پشه و حشرات به کار می‌رود.

برای دفع حشرات می توانید هفت قطره روغن اسطوخودوس را به یک شمع اضافه کرده و در محیط قرار دهید. روشن شدن شمع آغشته به این روغن حشرات را از فضای اطراف دور می‌کند. اما این تنها راه برای دفع حشرات نیست؛ می‌توانید با استفاده از روغن اسطوخودوس یک اسپری خانگی دفع حشرات بسازید. برای این کار 23 گرم آب را با چهار قطره روغن اسطوخودوس ترکیب کرده و درون یک بطری اسپری بریزید. پیش از مصرف بطری را تکان دهید. از آنجایی که این روش طبیعی و بی‌خطر است؛ می‌توانید محلول را قبل از بیرون رفتن روی بدن و لباس‌های خود اسپری کنید و از بوی آن نیز لذت ببرید.

نیش حشرات باعث قرمزی، خارش و درد پوست می‌شود. حتی گاهی اوقات نقاط گزش می‌توانند آلوده شوند. روغن اسطوخودوس با رشد باکتری‌ها مقابله کرده و با کاهش التهاب، به بهبودی سریع‌تر نیش حشرات کمک می‌کند. همچنین این روغن به طور طبیعی در تسکین درد نیز موثر است. برای درمان نیش حشرات با روغن اسطوخودوس، یک یا دو قطره از آن را با روغن دیگری مانند نارگیل ترکیب کنید. مخلوط حاصل را دو بار در روز (یا بیشتر) روی جای نیش بگذارید. اگر در ناحیه درد دارید، افزودن یک قطره روغن نعناع به روغن اسطوخودوس می‌تواند در بی‌حس کردن آن موثر باشد.

کلام آخر

همانطور که دیدیم، خواص روغن اسطوخودوس برای پوست بسیار کاربردی است. این روغن به طور طبیعی التهاب را کاهش می‌دهد، درد را تسکین می‌بخشد و سطح پوست را تمیز می‌کند. می‌توانید از روغن اسطوخودوس روی صورت، پاها و دستان خود استفاده کنید. با این حال، اگر پس از استفاده از این روغن عوارض جانبی مانند بثورات پوستی را تجربه کردید؛ مصرف آن را قطع کرده و با پزشک صحبت کنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *