لیزر زیربغل و بیکینی جز نقاط حساس بدن هستند. این ناحیه به علت جنس حساسی که دارد به لحاظ لطافت و تیرگی و شرایط خاصی که دارد موجب شده است فرد برای انجام لیزر در این ناحیه دچار سردرگمی هایی شود. دستگاه لیزر برای از بین بردن موهای زائد در تاحیه زیر بغل و بیکینی از پرتو خاصی برای از بین بردن موهای زائد استفاده خواهد کرد. اشعه لیزر که به پوست روشن تابانده می شود نور را را منعکس می کند و پوست های تیره نور اشعه لیزر را جذب می کنند. جنس پوست ، کلینیک معتبر و مراجعه به پزشک متخصص برای انجام لیزر بسیار مهم است.
رشد مو به عوامل مختلفی وابسته است که مهمترین آن می توانیم به سلول های ملانین که با عنوان سلول های رنگدانه مو شناخته می شود و در صور آسیب دیدگی رشد مو متوقف خواهد شد. هنگامی که نور به سطح پوست تابیده می شود بر روی ملانین خواهد گذاشت و موجب جلوگیری از رشد موهای زائد خواهد شد.
فردی که قرار است لیزر بیکینی و زیر بغل را انجام دهد باید از قبل درباره عوارض لیزر زیر بغل و بیکینی اطلاعاتی را به دست آورد. همچنین مراقبت های قبل و بعد از لیزر زیر بغل و بیکینی را به طور صحیح انجام دهد تا عوارض احتمالی به حداقل برسد.
فهرست مقالات
لیزر زیر بغل و بیکینی
باید بدانید که عمق نفوذ لیزر برای از بین بردن موهای زائد تنها تا ریشه مو می باشد و این عمق به حدود 3 میلیمتر می رسد. پس لیزر زیر بغل و بیکینی نمی تواند عوارضی جبران ناپذیر مانند سرطان و نازایی را به وجود آورد.
موهای زیر بغل و ناحیه تناسلی بعد از بلوغ در دختران و پسران رشد خواهد کرد. البته نوع موها در ناحیه تناسلی در دو جنس متفاوت است. این موها به هورمون های جنسی وابسته هستند و رشد آنها طبیعی است.به همین علت جز موهای زائد به حساب نمی آیند. لیزر زیر بغل و بیکینی جز روش های از بین بردن دائمی موهای زائد می باشد.
میزان اثربخشی لیزر موهای زائد در ناحیه زیربغل و بیکینی نسبت به سایر نواحی بیشتر است. این امر به جنس موهای این ناحیه وابسته است زیرا ضخامت و رنگ موها در فرآیند لیزر تاثیرگذار هستند و برای از بین بردن آن به تعداد جلسات کمتری نیاز پیدا خواهد کرد.
مزایای زیر بغل و بیکینی
بعد از 4 جلسه لیزر موهای زائد به طور دائم از بین خواهد رفت.
داشتن پوستی صاف، نرم، یکدست و روشن در ناحیه زیر بغل و بیکینی
دستگاه لیزر مناسب و ایمن بوده که نه تنها عوارضی را ایجاد نمی کند بلکه نسبت به روش های دیگر مزیت نیز دارد. عارضه ای ناشی از لیزر موهای زائد زیربغل بر روی غدد لنفاوی این ناحیه گزارش نشده است.
عوارض لیزر زیر بغل و بیکینی
- درد
- تورم و قرمزی : این عارضه عادی و در عین حال موقتی است و بعد از چند روز از بین می رود.
- سوزش و خارش
- تیرگی یا روشنی پوست
- التهاب و تورم در فولیکول های مو
- سوختگی ملایم پوست
- شایعترین عوارض حاد شامل تغییرات رنگ پوست و ایجاد اسکار است.
- عوارض لیزر در افرادی که پوستهای تیرهتری دارند، بیشتر مشاهده میشود.
- احتمال عوارض لیزر موهای زائد در صورت انجام با دستگاههایی که طول موج و زمان تابش بیشتری دارند، بیشتر است.
این موارد از عوارض لیزر هستند که انتخاب دستگاه مناسب و پزشک متخصص می تواند از بروز عوارض جدی جلوگیری کند. عمق نفوذ لیزر به پوست به حدی نیست که در روابط جنسی و باروری مشکل ایجاد کند. تابش نور لیزر به بخش های حساس پوست مانند تیروئید ، سینه ، زیر بغل و غدد لنفاوی خطری ندارد اما لیزر نواحی تیره تر مانند ناحیه تناسلی باید زیر نظر متخصص انجام شود و نیازمند توجه بیشتر و تنظیمات خاص برای پیشگیری از سوختگی پوست است.
به علت اینکه لیزر ماهیت نوری دارد و عمق نفوذ آن نیز بسیار کم است بنابراین به هیچ عنوان عوارض جدی برای فرد ایجاد نمی کند.
عوارض جانبی لیزر موهای زائد زیر بغل
• خارش یا بیحسی
• قرمزی حداکثر ۳ روز
• تورم در اطراف فولیکولهای مو حداکثر ۳ روز
مراقبت های قبل و بعد از لیزر زیر بغل برای کاهش عوارض
1 الی 2 روز قبل از لیزر زیر بغل و بیکینی ناحیه مورد نظر خود را شیو کنید.
1 ماه قبل از انجام لیزر از اپیلاسیون، استفاده از موم و وکس و هر روشی که موجب کنده شدن مو از ریشه می شود خودداری کنید. زیرا لیزر باید ریشه را هدف قرار دهد.
قبل از انجام لیزر مواد آرایشی، لوسیون ها، پودر، عطر و غیره را از محلی که قرار است لیزر انجام شود پاک کنید.
قبل از لیزر حساسیت ها، داروهای مصرفی را به پزشک متخصص اطلاع دهید. همچنین مواردی مانند تبخال، داشتن سابقه زخم های کلوئیدی روی پوست، مدت زمانی که از آخرین جلسه برنزه کردن پوست شما گذشته است را باید اطلاع دهید.
از داروهای غلظت خون استفاده نکنید. اگر NSAID یا آسپیرین را به دلیل درد مصرف می کنید، این موارد را به مدت چند روز پیش از لیزر زیربغل خود مصرف نکنید. در عوض می توانید از استامینوفن به عنوان مسکن استفاده کنید.
قبل از جلسه لیزر به حمام بروید. و محل هایی که قرار است دمان شود را با صابون و آب گرم بشویید. زیرا حذف هرگونه کثیفی، روغن و مام می تواند به روند درمان کمک کند. پس از دوش گرفتن، هیچ لوسیون، عطر یا دئودورانت را در مناطقی که تحت درمان قرار می گیرند استفاده نکنید. همچنین از رول های زیر بغل استفاده نکنید. این ممکن است در درمان اختلال ایجاد کند یا باعث بروز حساسیت شود.
لباس مناسب بپوشید. پوشیدن لباس گشاد، کار را برای شما و پزشک آسان تر می کند زیرا به راحتی میتواند لباس را کنار زده و ناحیه تحت درمان را معالجه و یا بررسی کند.
از عینک محافظ استفاده کنید. این کار به جلوگیری از آسیب دیدگی چشم در اثر نور درخشان لیزر کمک می کند. عینک محافظی را که پزشک به شما دستور می دهد تا پایان جلسه لیزر زیربغل روی قرار دهید.
مراقبت های بعد از لیزر زیر بغل و بیکینی
بعد از جلسه لیزر درمانی حداقل تا 1 هفته از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و حمام آفتاب گرفتن اجتناب کنید.
تا اتمام جلسات لیزر درمانی موها را با موچین و بند برندارید.
حمام آب داغ یا سونا بعد از جلسه لیزر مخصوصا در ۲۴ ساعت اولیه ممنوع می باشدد.
لایهبرداری باید یک تا دو هفته بعد از لیزر درمانی و در صورت تجویزپزشک انجام شود. بعد از جلسه لیزر درمانی استفاده از کرمهای لایه بردار در محل لیزر چون این کار از ایجاد پوستهها و قرمزی روی پوست جلوگیری میکند.
برای تسکین موضع، میتوانید از کرم ترمیم کننده هم استفاده کنید. این کار از هر گونه کدر یا بیرنگ شدن پوست نیز جلوگیری میکند.
حداقل برای 3 تا 4 از دئودورانت، عطر یا کرم های سنگین بر روی محل استفاده نکنید تا از بروز خارش پوستی جلوگیری شود.
از دست کشیدن روی پوست این ناحیه یا خارش آن اجتناب کنید چون این کار میتواند باعث ایجاد جای زخم در پوست شود.
برای حداقل 24 ساعت بعد از جلسه لیزر موهای زائد زیر بغل و بیکینی ورزش یا فعالیتی نکنید که منجر به تعریق زیاد شود چون این امر هم باعث خارش پوستی خواهد شد.
نکته
موهای موجود در یک ناحیه از بدن همه رشد یکسان و همزمانی ندارد. زیرا موها یک منطقه از بدن در فاز رویشی قرار دارند، برخی دیگر در فاز استراحت قرار می گیرند. به همین علت برای از بین بردن موها لیزر درمانی در چند جلسه با فاصله ماهانه انجام میگیرد.
دیدگاه کاربران