حساسیت فصلی در پاییز

حساسیت فصلی در پاییز

در حالی که تب یونجه و آلرژی ناشی از درختان بهاری است، اما آلرژی یا حساسیت فصلی در پاییز می تواند در اوایل ماه پاییز افزایش یابد. هوای خنک پاییز دارای محرک هایی است که می تواند به اندازه گردها و نقش آنها در آلرژی ناخوشایند باشد.
طبق گفته ی موسسه ملی بهداشت (NIH) ، آلرژن های درختان و چمنها در بهار ، تابستان و پاییز از طریق هوا شناور می شوند. این ذرات می توانند وارد بینی ، چشم ها ، گوش ها و دهان فرد شوند و یک واکنش آلرژیک ایجاد کنند.
همچنین گردهایی در پاییز آزاد می شوند که ناشی از پوسیدگی برگ ها و سایر پوشش گیاهی است که در هوا شایع تر هستند و علائم آلرژی را بدتر می کنند هرچه تعداد ذرات بیش تر باشند ، برای افرادی که آلرژی دارند ، به طور فزاینده ای تحریک کنند تر است و به مشکلات تنفسی در بین مبتلایان به آسم دامن می زند.

علائم حساسیت فصلی در پاییز

زمانی که حساسیت فصلی ایجاد می شود در بدن ماده ای با نام آلرژن (خطرناک نیست) موجب بروز یک واکنش دفاعی می شود. بدن ما اشتباها با این ماده مبارزه می کند. حال این مبارزه دارای علائمی است که ما آنها را به صورت نشانه های حساسیت میبینیم. در حالت نرمال این واکنش ها به هنگام ورود باکتری ها و ویروس های بیماری زا به بدن ایجاد می شود. 
علائم آلرژی همیشه می تواند آزار دهنده باشد و هر زمان از سال عطسه، آبریزش بینی ، خارش چشم و گلو درد داشته باشیم. متأسفانه ، پاییز نیز فصل ویروس است و با افزایش سرماخوردگی و آنفولانزا تشخیص آلرژی مشکل تر می شود.
ماندن در خانه نیز نمی تواند جلوی آلرژی را بگیرد، زیرا رطوبت کم در داخل خانه ها یکی دیگر از محرکهای اصلی علائم حساسیت بینی و ریه است. رطوبت کم غشاهای مخاطی را خشک کرده و منجر به التهاب می شود .
در حالی که رطوبت داخلی ایده آل از 35 تا 50 درصد است ، اما خانه ها دارای رطوبت 16 درصد هستند.

بنابراین توصیه می شود از رطوبت سنج استفاده کنید و سطح رطوبت خانه خود را متعادل سازید.همینطور تغییر فیلترهای هواکش و سیستمهای گرمایشی نیز می تواند علائم الرژی را کاهش دهد. اما خبر خوب برای کسانی که از آلرژی پاییزی رنج می برند اینکه،بسیاری از آنها هنگامی که هوا سردتر می شود بهبود می یابند.

چند عامل محرک کمتر شناخته شده در حساسیت فصلی پاییز نیز وجود دارد که در ادامه به چهار مورد آن اشاره شده است:

تب یونجه: تب یونجه ، از دوران گذشت یک اصطلاح بوده است ، در واقع هیچ ربطی به یونجه ندارد. این اصطلاح عام است و برای توصیف علائم آلرژی پاییزی استفاده می شود یکی از دلایل عمده تب یونجه رینیت آلرژیک است .

هوای گرم و طولانی: در حالی که اکثر مردم از تابستان لذت می برند ، درجه حرارت غیرقابل توصیف باعث ایجاد علائم الرژی طولانی می شود. بنابراین قبل از شروع علائم ، حتماً داروهای خود را شروع کنید و با متخصص آلرژی مشورت کنید.

برگها: بعضی از افراد در طول پاییز نسبت به برگهای پاییزی آلرژی پیدا می کنند در مبتلایان به آلرژی باعث لرزش در بدن و تحریک گلو و حساسیت و علائم آسم می شود. عوامل حساسیت پاییز متفاوت هستند ، اما می توانند به اندازه علائم بهار و تابستان الرژی ایجاد کند.

چه عواملی باعث حساسیت فصلی در پاییز می شوند ؟

گرده ها بزرگترین محرک حساسیت فصلی در پاییز هستند. گرده ها بیشتر در فصل پاییز و بهار وجود دارند و به وسیله باد صدها کیلومتر پراکنده می شوند. گرد و غبار ها در پاییز بیشتر هستند و می توانند علائمی مانند عطسه ، خس خس و ابریزش بینی ایجاد کنند. برخی از میوه ها و سبزیجات از جمله موز ، خربزه ، کدو سبز و انگور نیز می توانند علائم آلرژی در پاییز را ایجاد کنند.

رایج ترین علائم آلرژی فصلی

  • آبریزش بینی
  • آبریزش آب از چشم ها
  • عطسه
  • سرفه
  • چشم و بینی خارش دار
  • ایجاد دایره های تاریک زیر چشم
درمان آلرژی فصلی

درمان آلرژی فصلی

داروهای زیادی وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. 

آنتی هیستامین ها که باعث متوقف کردن عطسه می شوند. آنتی هیستامین با متوقف کردن گیرنده های هیستامین می توانند آنها را مهار کنند. آنتی هیستامین جز شایعترین داروهای برای درمان رينيت آلرژيک می باشند. آنتى هیستامین های خوراکی مانند ستى ریزین، لوراتادين و فکسوفنادين علائمی مانند عطسه، خارش و اشک ریزش چشم ها را کنترل می کنند و بر گرفتگی و احتقان بینی تاثیر کمی دارند. 

استروئیدهای داخل بینی از داروهایی ست که می توان برای آلرژی بینی استفاده کرد. 
 
اسپری بینی که می تواند التهاب بینی شما راکاهش دهد.

جوشانده ها که به تسکین خستگی و خشک شدن مخاط بینی شما کمک می کنند.

ایمونوتراپی یا قرص های خوراکی نیز می تواند به شما در بهتر شدن الرژی کمک کند

همچنین می توانید برخی از داروهای آلرژی را بدون نسخه خریداری کنید ، اما با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که داروی مناسب مصرف می کنید. به عنوان مثال ، اگر فشار خون بالایی دارید ، برخی از داروهای آلرژی ممکن است برای شما مناسب نباشند.

درمان سنتی آلرژی فصلی

بخور اسانس نعناع و یک قاشق غذاوری عسل می تواند موجب برطرف کردن علایم حساسیت و ضدعفونی کردن مجرای تنفسی شود. همچنین موجب از بین رفتن میکروب ها در سیستم تنفسی می شود. 

به آب جوشیده شده یک قاشق عسل و چند قطره آبلیمو اضافه کنید و صبحگاه آن را میل کنید. شبانگاه نیز با خوردن یک لیوان آب سیب قرمز می توانید بذن خود را در برابر بیماری های فصلی و آلرژی ها واکسینه کنید. 

زنجبیل یکی از راه های درمان حساسیت فصلی است، زنجبیل دارای خاصیت ضد التهابی است که به کاهش التهاب و تورم بینی کمک می کند. همچنین می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی عمل کند. 
نحوه استفاده : مقداری نمک بر روی چند تکه زنجبیل تازه بپاشید و آن را چند بار در طول روز بجوید تا علائم آلرژی (آبریزش بینی ، سرفه و حتی سردرد و …) شما بهبود یابد. 
نحوه استفاده : همچنین می توانید دمنوش زنجبیل را برای بهبود علائم آلرژیک خود میل کنید. به این صورت که یک قاشق غذاخوری دمنوش زنجبیل را داخل آب جوش بریزید و اجازه دهید 5 دقیقه بجوشد. بعد از صاف کردن آن را به همراه عسل و آبلیمو میل کنید. 

سرکه سیب دارای PH قلیایی بوده که برای تسکین علائم به حساسیت فصلی کمک می کند. یک قاشق غذاخوری سرکه سیب به همراه یک قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه و نصف قاشق غذاخوری عسل خالص را با هم ترکیب کرده و شربت به دست آمده را 3 بار در روز تا زمان بهبود میل کنید. 

درمان خانگی آلرژی فصلی

انواع داروهای خانگی و اقدامات پیشگیرانه برای الرژی وجود دارد که فرد می تواند برای کاهش علائم آلرژی خود انجام دهد. نمونه هایی از این موارد عبارتند از:

  • در صورت زیاد بودن تعداد گرده ها ، پنجره ها را ببندید
  • استفاده از فیلترهای ویژه HEPA در دریچه های تهویه مطبوع برای فیلتر کردن گرده از سیستم هوا دهی خانه
  • هر بار که از منزل بیرون می روید لباس خود را عوض می کنید
  • هر روز قبل از رفتن به رختخواب ، حمام کنید
  • حداقل یک بار در هفته ملافه های خود را با آب گرم و صابون بشوریید

بسیاری از داروهای خانگی برای آلرژی در دسترس هستند ، اما تحقیقات هنوز اثبات نکرده اند که مؤثر هستند. یک نمونه از داروهای خانگی خوردن عسل محلی یا خام است. برخی از متخصصان مواد غذایی طبیعی معتقدند که خوردن عسل محلی می تواند به اندازه داروهای آلرژی موثر باشد.

سایر داروهای خانگی که به بهبود آلرژی پاییزی کمک می کند عبارتند از:

نوشیدن چای های گیاهی تهیه شده با شبدر قرمز ، گزنه یا بومادران. این داروهای گیاهی اثرات ضد التهابی دارند و علائم آلرژی را کاهش می دهند.

  • برای آبریزش بینی ، از آب گرم و نمک استفاده کنید.
  • مصرف کپسول های گیاهی
  • علائم آلرژی پاییزی بسته به فراوانی و شدت علائم ، می تواند به منجر به خستگی و اختلال در خواب شود و بر روی کیفیت زندگی فرد تأثیر منفی بگذارد.

راه های پیشگیری و کنترل حساسیت پاییزی

در صورتی حساسیت فصلی دارید پیشنهاد میشود قبل از شروع فصل پاییز مصرف داروهای آلرژیک را آغاز کنید. البته این کار باید تحت نظر پزشک انجام شود. 
دستان خود را مرتب با آب و صابون بشویید. اینکار موجب جلوگیری از انتشار آلرژن ها می شود. دست های خود را به بینی و چشمان خود نمالید. برای از بین بردن آلرژن ها و گرده ها می توانید هر شب دوش بگیرید. 
تا حد امکان در خانه بمانید. زمانی هم که در ماشین هستید شیشه ها را بالا بکشید. 
لازم است بعد از برگشتن به خانه لباس های خود را بشویید. زمانی که بیرون هستید از دستکش و کلاه و عینک آفتابی استفاده کنید. 
لباس های خود را بیرون از خانه آویزان نکنید.
از مصرف غذاهای حساسیت زا خودداری کنید. غذاها و میوه های حساسیت زا مانند بادمجان، گوجه فرنگی، سوسیس و کالباس و… پرهیز کنید.
از رفتن مکان هایی مانند پارک که گرده های گل، گرد و غبار و قارچ روی درختان و برگ ها وجود دارد و تشدید کننده آلرژی هستند باید خودداری کنید. 
سعی کنید از فشار های عصبی و استرس دوری کنید. زیرا استرس و فشار عصبی می تواند به عملکرد سیستم ایمنی ضربه وارد کند. 

توصیه هایی برای پیشگیری از حساسیت پاییزی

آب فراوان بنوشید.
از مواد آلرژن خودداری کنید و در محیط های آلوده به دود سیگار قرار نگیرید.
غذاها و میوه ها و سبزیجات سالم مصرف کنید. 
از کرم های مرطوب کننده و لوسیون مناسب استفاده نمایید.
با استفاده از دستگاه بخور فضای خانه را مرطوب کنید. 

در پایان باید گفت:

گرده Ragweed شایعترین محرک آلرژی پاییزی است این گیاه در اکثر مناطق ساحل شرقی به طور گسترده ای رشد می کند و به طور معمول گرده هایی با پودر ریز تولید می کند فقط یک گیاه می تواند 1 میلیارد دانه گرده آزاد کند که باعث ایجاد آلرژی های قابل توجه فصلی شود و تقریباً 75٪ از افرادی که به گیاهان بهاری حساسیت دارند در پاییز نیز دچار همینن مشکل هستند و دچار علائم آسم و سرفه و خس خس گلو می شوند.

افرادی که به آلرژی نسبت به گیاه حساس هستند ، ممکن است نسبت به برخی از میوه های خام ، دانه ها ، آجیل هاو سبزیجات نیز حساسیت نشان دهند ، زیرا انها نیز حاوی گرده هستند، که این وضعیت اغلب به عنوان سندرم آلرژی دهان شناخته می شود که دارای علائم رایجی مانند سردرد ، خارش گلو ، خارش چشم ، احتقان بینی و عطسه زیاد است .

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *