معمولاً بانوان در طول روز کارهای زیادی برای انجام دادن دارند؛ و یکی از آنها رسیدگی به بهداشت و زیبایی است. در طی سالهای اخیر معیارهای زیبایی به سمت لبهای حجیم و خوشرنگ، مژههای پر و چشمان درشت سوق پیدا کرده است . خانمها دوست دارند همیشه زیبا به نظر برسند و خوشبختانه، آرایش کردن یکی از آسانترین راهکارهایی است که به کمکشان میآید. زیرا میتوانند با آرایش کردن آنچه را که در خودشان دوست ندارند پوشش داده و با اعتماد به نفس بیشتری در اجتماع حاضر شوند. به همین دلیل است که آرایش دائمی روز به روز محبوبتر میشود؛ به خصوص برای افرادی که میخواهند به محض بیدار شدن از خواب زیبا به نظر برسند، یا حتی کسانی که نمیخواهند وقت خود را برای آرایش کردن هدر دهند. یکی از جذابترین و پرطرفدارترین آرایشهای دائمی، رژ لب دائم یا تتو لب است.
همچنین مطالعه کنید : کمبود کدام ویتامین باعث خشکی لب می شود؟
در این مقاله از مجله زیبا بمان، هر آنچه باید درباره رژ لب دائم یا تتو لب بدانید را بیان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
فهرست مقالات
رژ لب دائم چیست؟
رژ لب دائم یا تتو لب با شیوه میکروپیگمنتیشن یک فرایند زیبایی است که برای بدست آوردن رنگ دائمی و زیبایی در لب ها صورت می گیرد. این فرآیند با استفاده از دستگاه خاص و توسط یک متخصص انجام می شود. با استفاده از این دستگاه، رنگ دائمی در لب ها به صورت نقطه ای تزریق می شود تا عمری طولانی مدت داشته باشد .
برای ایجاد رژ لب دائم، رنگدانهها در زیر اولین لایه پوست لب تزریق میشوند. جالب است بدانید که اگرچه این روش با نام تتو لب نیز شناخته میشود؛ اما متخصصان در طی سالهای اخیر به ندرت از جوهر تتو استفاده میکنند. به جای جوهر تتو از رنگدانهها استفاده میشود که علاوه بر کمضرر بودن، نتیجه طبیعیتری را به نمایش خواهد گذاشت.
رژ لب دائم مناسب چه افرادی است ؟
این روش یک راه حل مناسب برای کسانی است که دوست دارند لبهایشان رنگ زیبایی داشته باشد، اما نمیخواهند بعد از هر بار که خوردن غذا و نوشیدنی رژ لب خود را تمدید کنند. همچنین، تتو رژ لب برای افرادی که دچار تیرگی یا پراکندگی رنگدانههای طبیعی لب هستند نیز بسیار کارساز خواهد بود. اما از آنجایی که دیگر از جوهر تتو استفاده نمیشود، رژ لب دائمی برای همیشه ماندگار نبوده و پس از مدتی نیاز به تمدید دارد. به همین دلیل صحیحتر است که بگوییم این روش نیمه دائمی است.
بیشتر بخوانید : تیرگی لب ناشی از سیگار را چگونه درمان کنیم؟
طول عمر و دوام رژ لب دائمی چقدر است ؟
در واقع، رژ لب دائم بین 3 تا 5 سال روی لب دوام میآورد و سپس رنگ آن محو میشود. اما اگر مرتباً (به طور ایدهآل هر سال یک بار) تتو لب خود را ترمیم کنید، رنگ آن میتواند تا 10 سال روی لبها باقی بماند. البته مدت زمان ترمیم نیز بستگی به شرایط فرد دارد. برای مثال، افراد دارای پوست چرب بهتر است هر 6 ماه یک بار رژ لب دائم خود را ترمیم کنند تا ماندگاری آن افزایش یابد. همچنین افرادی که به طور مرتب شنا میکنند یا ورزشهایی را انجام میدهند که موجب تعریق زیاد میشود نیز ممکن است قبل از سپری شدن 1 سال نیاز به ترمیم داشته باشند. به طور کلی، ماندگاری رژ لب دائم را سبک زندگی فرد تعیین میکند.
رژ لب دائمی برای چه افرادی مناسب نیست؟
اگر:
- باردار یا شیرده هستید
- هایپرپیگمنتیشن (لکهای پراکنده پوستی) دارید
- داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنید
- متبلا به دیابت هستید
- دچار پسوریازیس در ناحیه لب یا اطراف لب هستید
- با بیماریهای خودایمنی دست و پنجه نرم میکنید
- کم خونی دارید
- دارای سابقه زخمهای کلوئیدی یا هیپرتروفیک هستید
- تحت شیمی درمانی قرار گرفتهاید
امتحان کردن رژ لب دائم به شما توصیه نمیشود.
تتو لب چگونه انجام می شود؟
رژ لب دائم با روش میکروپیگمنتیشن صورت می گیرد؛ به این معنی که از سوزن برای تزریق رنگدانهها در پوست لب استفاده میشود. همچنین انجام این کار معمولاً 1-2 ساعت طول میکشد، البته این مدت زمان بستگی به نوع پوست فرد دارد. در بعضی افراد رنگدانهها به راحتی زیر پوست لب اعمال میشوند، در حالی که برای برخی دیگر رنگدهی آنچنان مناسب نیست و احتیاج به تمرکز و استفاده از رنگدانههای بیشتری خواهد بود. این پروسه شامل مراحل زیر است:
انتخاب متخصص ماهر و مشاوره گرفتن
حتماً پیش از انجام تتو لب، تحقیق کافی در مورد متخصصان این حوزه انجام دهید و به ماهرترین فرد مراجعه کنید. سپس نوبت بگیرید و از او بخواهید برایتان توضیحاتی راجع به رژ لب دائم بدهد. اگر بعد از مشورت کردن با متخصص این روش برایتان مناسب شمرده شد؛ به سراغ مراحل بعدی بروید.
انتخاب شکل و رنگ رژ لب دائمی
شما و متخصص تتو لب با مشورت یکدیگر شکل و رنگ دلخواه لبهای خود را انتخاب میکنید. در حین انتخاب رنگ، تن پوست و سلیقه شخصی خود را مورد توجه قرار دهید. البته متخصص نیز به شما خواهد گفت که کدام رنگ بیشتر مناسب شما خواهد بود. معمولاً محبوبترین رنگ صورتی کمرنگ است.
بیحس کردن
متخصص با استفاده از بیحسی موضعی ناحیه لب را به منظور کاهش درد بیحس میکند. پوست لب بسیار حساس است و حتی فکر به اینکه لب به مدت یک ساعت با سوزن تتو شود، برای اغلب افراد دردناک به نظر میرسد. به همین دلیل برای پیشگیری از درد، قبل از شروع کار از بیحسی موضعی استفاده میشود تا درد تا حد زیادی کاهش یابد.
تزریق رنگدانه
در این مرحله نوبت به تزریق رنگدانهها میرسد. رنگدانهها (با همان رنگ و ویژگیهایی که قبلاً انتخاب کردهاید) به لایه اول پوست لب تزریق میشوند.
تنظیم نهایی رنگدانهها
پس از بهبودی کامل لبها که معمولاً 2 تا 4 هفته طول میکشد، لازم است که نزد متخصص خود یک نوبت ملاقات رزرو کنید. در این مرحله متخصص با دقت کامل نتیجه نهایی رژ لب دائم را بررسی کرده و اگر نقصی وجود داشته باشد، آن را رفع میکند. همچنین اگر در برخی نقاط رنگدانهها کمرنگ یا پررنگ شده باشند نیز با تزریق دوباره، رنگ لب تنظیم میشود.
مراقبت های بعد از تتو لب شامل چه مواردی است؟
بلافاصله بعد از تزریق رژ لب دائم ، ممکن است لبهایتان متورم و کبود شوند. دوره بهبودی حدود یک هفته طول میکشد. علاوه بر آن، رنگ لبهایتان بسیار پررنگ به نظر میرسد؛ اما لازم نیست نگران باشید زیرا تقریباً نیمی از رنگ اضافه در هفته اول محو شده و کم کم به رنگ دلخواه خود میرسید. دوره بهبودی حدود 5 تا 7 روز به طول میانجامد و در این مدت باید مراقبت های بعد از تتو لب را رعایت نمایید:
- برای نرم کردن لب از وازلین، مرهمهای دارویی یا روغن نارگیل استفاده کنید.
- بعد از هر وعده غذایی، لبها را با یک تکه پنبه و کمی آب تمیز کنید.
- به مدت یک هفته آرایش نکنید.
- از خوردن غذاهای تند خودداری کنید.
- توصیه میشود نوشیدنیها را با نی بنوشید.
- لبها را نمالید، نخراشید و لایه برداری نکنید.
- لبهای خود را در معرض آفتاب، وان یا دوش آب گرم، سولاریوم و سونا قرار ندهید.
- به مدت چند روز از رفتن به استخر اجتناب کنید.
مجدداً تأکید میشود که تحت هیچ شرایطی نباید بلافاصله بعد از درمان رژ لب بزنید. برای این کار باید صبر کنید تا دوره بهبودی تمام شود. هنگامی که تورم لبها برطرف شد و تمام زخمها از بین رفت، میتوانید رژ لب زدن را شروع کنید. همچنین به منظور جلوگیری از رسیدن آلودگی و مواد آرایشی به ناحیه لبها، بهتر است تا یک هفته پس از تتو رژ لب دائم هیچ آرایشی نکنید.
همچنین مطالعه کنید : لیفت لب : انواع، عوارض و مراقبت از آن
عوارض رژ لب دائم چیست؟
عوارض احتمالی رژ لب دائم با شیوه میکروپیگمنتیشن، همانند هر فرایند زیبایی دیگر، ممکن است وجود داشته باشد. در برخی از موارد، این عوارض می تواند شامل عوارض موقتی و در برخی موارد، عوارض دائمی باشد. خوشبختانه، عوارض جانبی رژ لب دائم کوتاه مدت بوده و در طی یک هفته رفع میشود. این عوارض معمولاً شامل موارد زیر است:
- قرمزی لب
- تورم لب
- زخم شدن
- پوسته پوسته شدن
- ماندن جای زخم (نادر)
اگر یک متخصص ماهر که در سالن یا مطب معتبر کار میکند را انتخاب کنید، رژ لب دائمی یک روش مطمئن و امن برای زیباتر کردن شما خواهد بود. متخصص حرفهای برای تتو لب از تجهیزات استریل، سوزنهای یک بار مصرف و محیط تمیز استفاده میکند و به کار خود مسلط است. او باید از هرگونه شرایط پوستی ویژه شما آگاه باشد و هرگونه عوارض جانبی احتمالی را با شما در میان بگذارد. علاوه بر آن، اگر مراقبت های بعد از تتو لب را زیر پا نگذارید؛ هیچگونه عارضه جانبی جدی در انتظارتان نخواهد بود.
برخی از افراد به جوهر تتو حساسیت دارند؛ اما در صورتی که متخصص از رنگدانههای طبیعی برای تتو لب استفاده کند احتمال حساسیت و آلرژی بسیار کم خواهد بود. با این حال، اگر همچنان از بروز حساسیت هراس دارید، میتوانید رنگدانه را روی ناحیهای از پوست امتحان کنید و ببینید که آیا پس از چند ساعت بدنتان واکنشی به آن میدهد یا خیر.
می توانید مطالعه کنید : عوارض رژ لب دائم چیست؟ | آشنایی با عوارض خطرناک تاتو لب
در صورت عدم رضایت از رژ لب دائمی چه باید کرد؟
در صورتی که از نتیجه تتو لب خود راضی نیستید، میتوانید آن را پاک کنید. پاک کردن رژ لب دائم نیز مانند هر تتوی دیگری با لیزر انجام می شود؛ اما این به معنای درد بیشتر و هزینه بیشتر است. به همین دلیل، قبل از اقدام به پاک کردن رژ لب دائم تصمیم بگیرید که واقعا چه حسی به آن دارید. اگر رنگ رژ را دوست ندارید، میتوانید مدتی صبر کنید و آن را در جلسه بعدی ترمیم تغییر دهید. اگر ظاهر تتو لب چندان بد نیست، میتوانید فقط صبر کنید تا رنگ آن پس از چند ماه محو شود. در این حین استفاده از موادی مانند رتینول، ویتامین C یا هیدروکینون میتوانند به پاک شدن سریعتر رنگدانهها کمک کند. اما در صورتی که احساس میکنید تتو لب خیلی بدی دارید و نمیتوانید آن را تحمل کنید، چارهای جز رزرو کردن نوبت لیزر نخواهید داشت.
دیدگاه کاربران
سلام وقت بخیر خسته نباشید من از قرص رقیق کننده خون استفاده میکنم چون سکته کردم اما خیلی دوست دارم که انجام بدم آیا میتونم و مشکلی داره انجام دادنش؟ ممنون میشم جواب بدید چون وقت گرفتم برای انجامش
من تزریق ژل دارم ،چندین ساله ،و اخرینش اسفند پارسال بوده ،،حالا با تتوی لب ،فرم لب من اگه تزریق نکنم ،چه وضعیتی پیدا میکنه ؟؟لب بالای نازکی دارم کلا
من دیروز انجام دادم. درد داشت. اذیت شدم. الان قرمز و متورمه خیلی نگرانم. میگن تا یه هفته می ره. خدا کنه. با این وضع نمیشه بیرون رفت
من انجام دادم و رنگش خیلی تیرس. خیلی وحشتناکه. خدا کنه زودتر رنگش کمتر شه.