مراقب اطلاعات نادرست و باور های اشتباه درباره ی کووید-۱۹ باشید!

باور های غلط کووید 19

یونیسف(unicef)به عنوان یکی از ارکان دائمی سازمان ملل بر این باور است که همراه با انتشار ویروس کرونا در جهان، یک اتفاق خطرناک دیگر نیز در حال انتشار می باشد و آن اطلاعات و باور های غلطی است که در مورد این بیماری بین مردم رواج یافته و در حال گسترش است.متاسفانه این باورهای نادرست و اطلاعات غیر علمی در کشور ما نیز کم نیستند.در ادامه به چند مورد از آنها اشاره میکنیم.

۱- خوردن الکل از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری میکند.این باور غلط،جان ده ها تن از هم وطنان ما را گرفته و موجب نابینایی و از کار افتادن کلیه ها در تعدادی از آنها شده است.توجه داشته باشید که خوردن هیچ نوع الکلی از کووید-۱۹ جلوگیری نمی کند.الکل، ضدعفونی کردن دست ها و گندزدایی برخی از اشیا کوچک و سطوح محدود مورد استفاده قرار گیرد.

۲- پوشیدن چند ماسک روی هم از شما در برابر کووید-۱۹ محافظت می کند.این هم باور غلط دیگری است.ما نباید در معرض مبتلایان و یا ناقلین قرار بگیریم. این کار فقط با فاصله گذاری فیزیکی و ماندن در خانه به انجام می رسد.اگر سالم هستید، نیاز به استفاده از ماسک در منزل ندارید مگر در مواردی که از بیمار مشکوک به کوید-۱۹ مراقبت می کنید.یادآوری می کنیم که شرط اول، رعایت فاصله گذاری فیزیکی، استفاده از ماسک و شستن مرتب و صحیح دست هاست.

۳- عده ای شیاد با عناوینی چون طب اسلامی با اطلاعاتی جعلی و سوء استفاده از اعتقادات و باور های دینی مردم در پی کسب در آمد هستند.آن ها با رواج خرافات اقدام به فروش محصولاتی غیر موثر و حتی زیان اور به قیمت گزاف به مردم می نمایند؛ مثلا می گویند بخار سرکه بیماری را از بین می برد، تنقیه روغن بنفشه موجب درمان قطعی کووید-۱۹ می شود، دود پشکل الاغ که در عطاری ها به آن عنبر نسارا می گویند کشنده ی ویروس کرونا است و…. . این باور های خرافی علاوه بر آنکه سبب هدر رفتن مال مردم می شود،جان آنها را نیز به خطر می اندازد.

۴- مصرف آنتی بیوتیک،کووید-۱۹ را درمان می کند.کووید-۱۹ یک بیماری ویروسی است،لذا به منظور درمان آن،خودسرانه آنتی بیوتیک مصرف نکنید.توجه داشته باشید که پزشک معالج شما در صورتی که تشخیص بدهدکه عفونت های باکتریایی به کووید-۱۹ افزوده شده است،آنتی بیوتیک مناسب را برای شما تجویز خواهد کرد.

کووید 19

۵- کودکان دچار کووید-۱۹ نمی شوند،پس نیازی به ماندن در خانه ندارند. شواهد نشان می دهد که کودکان زیر ۱۲ سال کمتر دچار علائم تنفسی و شدید کووید-۱۹ می شوند، اما احتمال ابتلای آن ها به فرم های گوناگون بیماری و به ویژه انواع خفیف آن وجود دارد.نکته ی مهم در مورد کودکان این است که آن ها می توانند به عنوان ناقلین بدون علامت و به ظاهر سالم،بزرگتر های خانواده به ویژه پدربزرگ ها و مادربزرگ ها را مبتلا نموده و سبب بروز بیماری شدید و خطرناک در آن ها شوند.توجه داشته باشید که شایعات و اطلاعات نادرست می تواند بسیار خطرناک بوده و اندازه خود ویروس کرونا،جان مردم را به خطر بیندازد.

اطلاعات نادرست و بی پایه از نظر علمی و شایعات منتشر شده درباره کرونا را باز نشر ندهیم.

توصیه های مهم در پیشگیری از کووید-۱۹

۱-در صورت حضور در اجتماع،به ویژه جاهای شلوغ و بسته ماسک بزنید.

۲-دست ها را مرتبادبا صابون و آب جاری شسته و یا  با الکل ضدعفونی نمائید.

۳-بهداشت دستگاه تنفسی را رعایت کنید.موقع سرفه و عطسه کردن،دهان و بینی خود را با آرنج خم شده (و نه با دست) و یا با دستمال بپوشانید.

۴-فاصله مناسب را رعایت کنید.بین شما و افراد دیگر باید حداقلیک متر فاصله وجود داشته باشد.رعایت این فاصله با افرادی که تب دارند و سرفه یا عطسه می کنند مهم تر است و باید بیشتر از ۲ متر باشد.

۵-از تماس دست با بینی،دهان و چشم های خود اجتناب کنید.

۶-در صورت داشتن علائم معمولی سرماخوردگی در منزل بمانید.استراحت کنید و از مایعات فراوان و داروهای مسکن(استامینوفن)استفاده نمائید.پ

۷-اگر سه علامت مهم سرفه، تب و تنگی نفس را دارید،به پزشک مراجعه کنید.دقت داشته باشید که علائم تنفسی مثل تنگی نفس و سرفه و … به همراه تب می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که کووید-۱۹ یکی از آنهاست.

۸-اگر سرفه،تب و تنگی نفس دارید،حتما ماسک بزنید و سپس به پزشک مراجعه کنید ولی اگر این علائم را ندارید،و فقط علائم خفیف سرماخوردگی را دارید در خانه بمانید،با مراکز مشاور تلفنی کرونا تماس بگیرید و طبق توصیه های کارشناسان این مراکز عمل کنید.

برگرفته از :  کتاب دانستنی های ضروری  برای همگان درباره بیماری ناشی از کرونا ویروس جدید ، تالیف دکتر علی یزدی نژاد و دکتر سید رمضان محسن پور

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *