لایت تراپی یا LED تراپی چیست؟ | نحوه انجام، فواید، عوارض

لایت تراپی یا LED تراپی یک روش غیرتهاجمی (بدون برش و خونریزی) برای درمان جوش و آکنه، آسیب‌های ناشی از نور خورشید، جای زخم، لک و سایر مشکلات پوستی است. این روش از طول موج‌های مختلف نور استفاده می‌کند تا سرعت فرآیندهای ترمیم پوست را افزایش دهد. لایت تراپی معمولاً در سالن‌های زیبایی یا مطب‌ پوست و مو انجام می‌شود؛ اما برخی افراد LED مخصوص را خریداری کرده و در خانه از آن استفاده می‌کنند.

در این مقاله از مجله زیبا بمان، نحوه عملکرد لایت تراپی یا LED تراپی را بررسی خواهیم کرد. همچنین با نحوه انجام، فواید و عوارض این روش آشنا خواهیم شد. در ادامه با ما همراه باشید.

لایت تراپی چیست

LED تراپی یا لایت تراپی چیست؟

امروزه نام LED تراپی یا لایت تراپی را زیاد می‌شنویم؛ چرا که این روش از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار شده است. LED تراپی یک روش درمانی مراقبت از پوست است که همانطور که از اسمش پیداست؛ با استفاده از طول موج‌های مختلف LED به برطرف شدن موارد زیر کمک می‌کند:

  • جوش و آکنه
  • درماتیت
  • کدر بودن پوست
  • اگزما
  • پسوریازیس
  • روزاسه
  • جای (اسکار) زخم و جوش
  • علائم پیری پوست (مانند چین و چروک و لکه‌های پیری)
  • آسیب ناشی از نور خورشید
  • التهاب پوست

اگر با هر یک از موارد بالا دست و پنجه نرم می‌کنید و با امتحان کردن کرم‌ها، ژل‌ها و سرم‌های موضعی نتیجه خاصی نگرفتید، لایت تراپی می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. با این حال، قبل از رفتن به سراغ LED تراپی باید با یک متخصص پوست و مو مشورت کنید. چرا که این روش ممکن است برای افراد دارای شرایط خاص پوستی یا کسانی که تحت مصرف داروهای ویژه هستند مناسب نباشد.

آیا این روش واقعاً موثر است؟

تحقیقات نشان داده است که لایت تراپی می‌تواند تأثیر چشمگیری در ترمیم زخم و جوش و همچنین سایر آسیب‌ها و مشکلات پوستی داشته باشد. در گذشته، از LED تراپی فقط برای کمک به بهبود زخم استفاده می‌شد. این روش بهبود 40 درصدی آسیب‌های اسکلتی-عضلانی و پوستی را برای افراد به همراه داشت. مدتی بعد از این روش پا به عرصه مد و زیبایی گذاشت و توانست پسوریازیس، آکنه، لک و بسیاری از مشکلات پوستی را نیز بهبود ببخشد.

نکته مهم این است که این روش طی چند جلسه اثر خود را نشان می‌دهد؛ و شما نباید پس از یک جلسه لایت تراپی انتظار معجزه داشته باشید. معمولاً افراد نتیجه این روش را چند هفته پس از آخرین جلسه درمانی به وضوح حس خواهند کرد. بسته به نوع پوست و مشکلات پوستی فرد، ممکن است برخی افراد هر سال نیاز به تمدید لایت تراپی داشته باشند تا نتیجه‌ای که گرفته‌اند پایدار بماند. اگرچه دستگاه‌های خانگی LED تراپی نیز قابل تهیه هستند، اما معمولاً اشخاصی که در سالن‌های زیبایی یا مطب پوست و مو این روش را انجام می‌دهند نتیجه بهتری می‌گیرند.

لایت تراپی یا LED تراپی مزایای زیادی نسبت به بسیاری از روش‌های درمانی دیگر دارد. از جمله:

  • نیازی به برش پوست نداشته و فرد را با خونریزی یا دوره نقاهت طولانی درگیر نمی‌کند.
  • بسیار ایمن بوده و انجام آن برای اغلب افراد عوارض و خطرات خاصی به همراه نخواهد داشت.
  • حاوی اشعه خطرناک و سرطان‌زای ماوراء بنفش نیست؛ از این رو می‌تواند به طور مرتب انجام شود.
  • برخلاف لایه برداری شیمیایی یا لیزر درمانی، لایت تراپی باعث سوختگی نمی‌شود.
  • برای انواع رنگ‌ پوست قابل انجام و بی‌خطر است.

LED تراپی چگونه انجام می شود؟

به طورمعمول، هر جلسه لایت تراپی یا LED تراپی حدود 20 دقیقه طول می‌کشد. بسته به مشکلات پوستتان و نتیجه‌ای که می‌خواهید کسب کنید، احتمالاً در مجموع به 10 جلسه درمانی نیاز خواهید داشت. این روش در هر نقطه‌ای از بدن قابل انجام است؛ اما برای صورت کاربرد بیشتری دارد. از LED تراپی می‌توان بر روی گردن و سینه نیز استفاده کرد و چین و چروک یا جوش این نواحی را بهبود بخشید.

بعضی از مختصصان لایت تراپی از یک دستگاه پر از لامپ‌های LED استفاده می‌کنند و از شما می‌خواهند تا زیر آن دراز بکشید. برخی دیگر یک دستگاه دستی حاویLED  را به کار می‌گیرند و نور را به نواحی دلخواه پوست شما می‌تابانند. در لایت تراپی از فرکانس‌ها یا طول موج‌های مختلف نور استفاده می‌شود. این طول موج‌ها شامل نور قرمز و آبی بوده که حاوی اشعه ماوراء بنفش نیستند و به راحتی جذب پوست می‌شوند. انتخاب هر یک از این رنگ‌ها به مشکلات پوستی شما بستگی دارد.

خواص نور قرمز

برای درمان مشکلات لایه بیرونی پوست (اپیدرم) که از نور قرمز استفاده می‌شود. وقتی نور به پوست شما تابیده می‌شود، اپیدرم آن را جذب می‌کند. در نتیجه جذب نور قرمز، پوست به تولید بیشتر پروتئین‌ کلاژن تحریک می‌شود. افزایش کلاژن پوست به این معنی است که پوست نرم‌تر، جوان‌تر و صاف‌تر به نظر خواهد رسید. معمولاً نور قرمز برای درمان چین و چروک و التهاب پوست کاربرد بیشتری دارد.

خواص نور آبی

نور آبی غدد سباسه (تولیدکننده چربی پوست) را هدف قرار می‌دهد. نام دیگر غدد سباسه «غدد چربی» است. این غدد زیر فولیکول‌های مو قرار دارند. وجود غدد چربی برای نرم پوست و مو لازم است؛ در غیر این صورت پوست و مو به سرعت خشک خواهند شد. با این حال، گاهی اوقات ممکن است غدد چربی بیش از حد فعالیت کنند و پوست را چرب و پر از آکنه و جوش کنند. نور آبی قادر است این غدد را هدف قرار داده و فعالیت آن‌ها را کمتر کند. این نور همچنین می‌تواند باکتری‌های ایجاد‌کننده جوش و آکنه را در زیر پوست را از بین ببرد؛ که منجر به درمان جوش‌های شدید زیرپوستی از جمله کیست‌ها خواهد شد.

معمولاً از نور آبی به همراه نور قرمز انجام می‌شود تا به درمان مشکلات زیر بپردازد:

  • جوش و آکنه زیرپوستی و روپوستی
  • اسکار و جای زخم و جوش
  • التهاب
  • سوختگی‌های درجه سه
LED تراپی چیست

آیا لایت تراپی عوارض دارد؟

به طور کلی، لایت تراپی یا LED تراپی بی‌خطر است. چرا که این روش غیرتهاجمی بوده و بدون درد و خونریزی انجام می‌شود. اگر از برخی داروها یا کرم‌های موضعی روی پوست خود استفاده می‌کنید که باعث حساسیت پوست به نور خورشید می‌شوند، به سراغ LED تراپی نروید. در صورت ابتلا به پسوریازیس یا هرگونه بثورات فعال پوستی نیز بهتر است پیش از انجام لایت تراپی با یک متخصص پوست مشورت کنید.

اگرچه عوارض جانبی ناشی از این روش نادر است، اما در صورت مشاهده علائم زیر پس از لایت تراپی لازم است با متخصص مربوطه صحبت کنید:

  • افزایش التهاب
  • قرمزی
  • راش پوستی
  • درد
  • حساس شدن پوست
  • زخم برجسته

مراقبت های بعد از لایت تراپی چیست؟

همانطور که گفتیم، لایت تراپی یک روش غیرتهاجمی است. بنابراین نیازی به گذراندن دوره نقاهت نیست. پس از پایان هر جلسه می‌توانید به فعالیت‌های روزمره خود ادامه دهید. نور درمانی در مطب یا سالن زیبایی به 10 جلسه یا بیشتر احتیاج دارد که هر جلسه با فاصله یک هفته انجام می‌شود. ممکن است پس از جلسه اول مقداری بهبودی جزئی در مشکلات پوستی خود مشاهده کنید؛ اما وقتی تمام جلسات درمان را به پایان برسانید نتیجه نهایی بسیار چشمگیرتر و قابل توجه‌تر خواهد بود.

با این حال، حتی بعد از رسیدن به تعداد جلسات پیشنهادی، نتیجه‌ای که از این روش می‌گیرید دائمی نخواهد بود. با تغییر سلول‌های پوستی در اثر افزایش سن یا عوامل خارجی مانند نور خورشید ممکن است مقداری کلاژن از دست داده و دوباره علائم پیری (چین و چروک، لک و …) را مشاهده کنید. حتی ممکن است جوش و آکنه‌ نیز دوباره برگردند. بنابراین توصیه می‌شود پس از تمام شدن دوره، هر چند وقت یک بار یک جلسه لایت تراپی انجام دهید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *