درمان سرماخوردگی پاییزی | سرماخوردگی را با این 10 راز شکست دهید!

پاییز رسماً فرا رسیده و با روزهایی کوتاه‌تر و خنک‌تر رو به رو هستیم. اگرچه نمی‌توان منکر زیبایی فصل پاییز شد، اما همه ما می‌دانیم که احتمال بیمار شدن در این فصل چقدر زیاد است. اگر از آن دسته افرادی باشید که سرماخوردگی در فصل پاییز را تجربه کرده‌اند، قطعاً می‌دانید که علائم آن بسیار آزاردهنده است. به طوری که انسان به محض بروز علائم سرماخوردگی پاییزی می‌خواهد سریعاً از شر این علائم خلاص شده و خود را درمان کند. تمرکز کردن روی کارهای روزانه در حین گرفتگی یا آبریزش بینی بسیار دشوار است. علاوه بر آن، متوقف کردن عطسه و سرفه نیز به هیچ عنوان راحت نخواهد بود.

جالب است بدانید که هنوز هیچ درمان قطعی و فوری برای سرماخوردگی یافت نشده است. اما ما در این مقاله از مجله زیبا بمان، به شما 10 نکته طلایی برای کنترل و بهبود علائم سرماخوردگی پاییزی آموزش می‌دهیم.

درمان سرماخوردگی در پاییز

چگونه علائم سرماخوردگی پاییزی را درمان کنیم؟

1- نوشیدن مایعات زیاد

هیدراته نگه داشتن بدن از طریق نوشیدن مایعات زیاد می‌تواند مخاط را رقیق کرده و تخلیه آن از بینی و سینوس را برای بدن آسان‌تر کند. در نتیجه، گرفتگی بینی تا حدودی بهبود می‌یابد. مایعات همچنین غشای مخاط را نرم می‌کنند؛ به این معنا که می‌توانید با نوشیدن مایعات احساس خشکی در بینی را از بین ببرید.

2- نوشیدن مایعات گرم

همانطور که گفته شد نوشیدن مایعات برای درمان سرماخوردگی پاییزی موثر است؛ اما نوشیدنی‌های گرم معجزه می‌کنند. مایعات گرم آرامش بخش بوده و هنگام سرماخوردگی به شما احساس بهتری می‌بخشند. بعلاوه، نوشیدنی‌های گرم دارویی (مانند انواع دمنوش‌های گیاهی) غشای ملتهب بینی و گلو را تسکین می‌دهند. از این رو، علائمی مانند سرفه و گلودرد رفع خواهد شد.

3- خواب و استراحت کافی

داشتن خواب شبانه کافی و باکیفیت برای درمان سرماخوردگی پاییزی و بهبودی بدن ضروری است. تحقیقات نشان داده است که هنگام خوابیدن، بدن انسان پروتئین‌هایی به نام سیتوکین تولید می‌کند که در مبارزه با عفونت و التهاب فعالیت دارند. بنابراین تمام تلاش خود را بکنید تا خواب شبانه‌تان تنظیم شود. بعلاوه، در هنگام ابتلا به سرماخوردگی سعی کنید برنامه کاری یا تحصیلی سبک‌تری بچینید تا فرصت استراحت در طول روز را نیز داشته باشید.

4- مقابله با استرس و اضطراب

در حین بیماری استرس را از خود دور نگه دارید تا بدنتان بتواند روی کنترل سیستم ایمنی تمرکز کند. به منظور کاهش استرس می‌توانید از تمرین‌های مدیتیشن کمک بگیرید. مدیتیشن روزانه می‌تواند استرس را کاهش دهد و به شما کمک کند تا آرامش ذهن و روح خود را حفظ کنید. به عنوان مثال، می‌توانید چشمان خود را ببندید و برای چند دقیقه روی دم و بازدم هوا تمرکز کنید.

5- غرغره کردن آب نمک

برای تسکین گلودرد ناشی از سرماخوردگی می‌توانید مقداری آب نمک گرم غرغره کنید. نمک خاصیت ضدباکتریایی داشته و می‌تواند مخاط مزاحم را از ته گلو بیرون کشیده و دفع کند.

6- مرطوب کردن هوای محیط

مرطوب کردن هوای محیط یک راه عالی برای درمان سریع‌تر سرماخوردگی پاییزی و بهبود علائم آن است. به این منظور می‌توانید در اتاق خواب خود از یک دستگاه بخور سرد استفاده کنید تا رطوبت کافی را به هوای اطراف اضافه کند. تنفس هوای خشک قادر است باعث تحریک محیط داخلی بینی و گلو شود و سرفه و گلودرد را تشدید کند.

7- بخور گرفتن

اگر در فصل پاییز و زمستان دچار سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شوید و گرفتگی بینی آزارتان می‌دهد، توصیه می‌کنیم برای باز کردن بینی بخور بگیرید. با این منظور می‌توانید دوش آب گرم بگیرید تا حمام پر از بخار آب شود. یا یک کاسه پر از آب جوش روی میز قرار دهید و با قرار دادن یک پتو روی سر خود، بخار آب را تنفس کنید. استنشاق بخار (نه داغ!) گرم آب می‌تواند باعث رقیق شدن مخاط شده و به تخلیه بهتر بینی کمک کند.

8- تغییر نحوه خوابیدن

وقتی به صورت افقی دراز می‌کشید، مخاط موجود در بینی و گلوی شما در حالت سکون قرار می‌گیرد. این می‌تواند منجر به احتقان بینی و حتی سرفه شود. به منظور جلوگیری از این اتفاق سعی کنید هنگامی که به رختخواب می‌روید سر خود را به کمک یک یا دو عدد بالش کمی بالاتر از سطح بدن قرار دهید تا نیروی جاذبه مانع از گرفتگی بینی شود. در نتیجه، خواب بسیار راحت‌تری خواهید داشت و علائم شبانه سرماخوردگی پاییزی رفع خواهند شد.

9- خوردن غذاهای مقوی

خوراکی‌های حاوی ویتامین C می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و درمان سریع‌تر سرماخوردگی پاییزی را برای شما به ارمغان بیاورند. 10 نمونه از غذاهایی که دارای ویتامین C هستند شامل: پرتقال، لیمو، توت فرنگی، فلفل قرمز، انبه، کلم بروکلی، فلفل دلمه‌ای و سایر میوه ها و سبزیجات است.

10- مصرف داروهای بدون نسخه

استفاده صحیح و اصولی از داروهای بدون نسخه مخصوص سرماخوردگی می‌تواند به بهبود علائم سرماخوردگی کمک کند. این داروها معمولاً شامل مسکن، تب‌بُر، ضدسرفه و … هستند. با این حال، اگر علائم جدی مانند تب شدید را تجربه کردید لازم است به پزشک مراجعه کنید. علاوه بر خطرناک بودن برخی از انواع سرماخوردگی و آنفولانزاهای پاییزی، احتمال ابتلا به کرونا نیز مطرح است.

در مجموع، می‌توان گفت که اگرچه هیچ درمان فوری و قطعی برای سرماخوردگی پاییزی وجود ندارد؛ اما رعایت 10 نکته‌ای که در این مقاله برای خلاص شدن از شر علائم آزاردهنده سرماخوردگی بیان شد می‌تواند بهبودی شما را تسریع کند و به شما اجازه دهد هرچه زودتر به فعالیت‌های معمول و روزانه خود برگردید.

بیشتر بخوانید: کرونا، سرماخوردگی و آنفولانزا چه تفاوتی دارند؟
Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *