درمان عرق کردن زیاد

عرق کردن زیاد که به آن هایپرهیدروز نیز گفته می شود مشکلات زیادی از جمله مشکلات عفونی را نیز به وجود می آورد. درمان عرق کردن زیاد کار دشواری نیست و به راحتی می توانید با روش های خانگی و پزشکی تا حدودی آن را کنترل نمایید.

قطعا پیاده روی چند دقیقه ای و تعریق زیاد بعد از آن برای شما آزار دهنده است. یا احساس شرمندگی بعد از دست دادن شما با دیگران ، وقتی دست شما خیس عرق است، ناراحت کننده است. اما برای رفع این مشکلات درمان وجود دارد و بهتر است نگرانی و اضطراب را از خود دور کنید.

بیشتر موارد تعریق بیش از حد بی ضرر است. در این بخش از مجله ” زیبا بمان ” سعی می کنیم تا اطلاعات کافی در اختیار شما قرار دهیم.  تعریق بیش از حد می تواند نشانه هشدار دهنده مشکلات تیروئید ، دیابت یا عفونت باشد. تعریق بیش از حد در افرادی که اضافه وزن دارند نیز بیشتر دیده می شود.

درمان عرق کردن زیاد

راه های درمان عرق کردن زیاد

برای درمان عرق کردن زیاد بهتر است از روش های پزشکی استفاده کنید تا برای همیشه از آن رهایی یابید. اما برخی افراد نی می توانند با رعایت نکاتی در خانه ، این عرق کردن بیش از اندازه را کنترل و تا حدودی کاهش دهند. البته فراموش نکنید تعریق در همه افراد اتفاق می افتد. اما در برخی بوی بد آن آزار دهنده است و باید برای آن چاره ای اندیشید.

تزریق سم بوتولینوم یا بوتاکس

یکی از گزینه های درمانی برای تعریق زیاد ، تزریق سم بوتولینوم (بوتاکس) است ، همان دارویی که برای رفع چین و چروک استفاده می شود. تزریق بوتاکس زیر بغل از طرف FDA تأیید شده است ، اما برخی از پزشکان ممکن است از آن در کف دست و کف پا استفاده کنند.

بوتاکس با جلوگیری از ترشح ماده شیمیایی که باعث فعال شدن غدد عرق می شود از تعریق شما جلوگیری می کند. . ممکن است شما نیاز به چندین مرحله تزریق داشته باشید ، اما نتایج آن تا حدود یک سال ماندگار است. سعی کنید برای این کار پزشک ماهر و بهترین برند بوتاکس را انتخاب کنید.

درمان عرق کردن زیاد با مصرف دارو

برای پیدا کردن علت عرق کردن خود کنچکاو باشید. برخی بیماری ها و یا حتی برخی دارو ها می توانند این عارضه را به وجود آورند. برخی از داروهای روانپزشکی ، فشار خون ، آنتی بیوتیک ها و برخی مکمل ها باعث تعریق می شوند. به پزشک مراجعه نمایید.

این مشکل دربعضی از بیماران با تجویز دارو توسط پزشک کاملا رفع خواهد شد. به عنوان مثال ، هایپرهیدروز ناشی از تیروئید بیش فعال می تواند با درمان تیروئید با دارو یا جراحی برطرف شود. و یا در افرادی که دیابت دارند ، این مشکل با کنترل قند خون حل خواهد شد.

در برخی افراد که دچار هایپرهیدروز شدید هستند ، گاها جراحی انجام می شود. در این جراحی غدد تعریق برداشته می شوند. البته که عرق کردن برای بدن مفید است و باعث می شود برخی از سموم از طریق پوست از بدن خارج شوند. اما تعریق بیش از اندازه قطعا مشکلاتی را به همراه خواهد داشت و باید به درمان آن پرداخت.

درمان های خانگی

در قدم اول می توانید از اسپری های ضد تعریق استفاده کنید. این اسپری ها با اسپری های خوشبو کننده تفاوت دارند. آن ها فقط برای کاهش بوی عرق تاثیر گذار هستند ، اما اسپری های ضد تعریق باعث کاهش عرق کردن مناسب اند. معمولا از آن ها برای کف دست و پاها استفاده می شود . به راحتی می توانید آن ها را از داروخانه ها و فروشگاه های لوازم آرایشی تهیه کنید. قیمت آن ها نسبت به سایر اسپری ها گران تر است.

برای کاهش این مشکل آب گوجه فرنگی بنوشید. د رهفته دو الی سه لیوان آب گوجه فرنگی را میل کنید. گوچه سرشار از آنتی اکسیدان است که به تنظیم غدد تعریق کمک می کند.

استفاده از سرکه سیب ، عرق کاسنی و گلاب نیز در طب سنتی برای کاهش عرق کردن توصیه شده است. می توانید از معجون های آن ها استفاده کنید. 2 قاشق چایخوری سرکه سیب و عسل را به یک لیوان آب اضافه کنید و 1 بار در روز بخورید.

نکاتی برای کاهش مشکلات عرق کردن زیاد

  • از لباس های نخی و نازک به خصوص در فصل تابستان استفاده کنید. اگر ورزش و یا دیگر فعالیت های سنگین انجام می دهید ، حتما بلافاصله بعد اط آن لباس خود را تعویض کرده و سعی کنید در اولین فرصت دوش بگیرید. اگر پاهایتان عرق می کند ، حتمابه جنس جوراب هایتان دقت کنید.
  • در حمام از صابون های ضد باکتری استفاده کنید و بعد ا حمام حتما بدن خود را خشک نمایید و سپس اقدام به پوشیدن لباس کنید.
  • از خوردن غذاهای تند و مواد دارای الکل و همچنین چای و قهوه تا حد امکان خودداری کنید. این موارد علاوه بر این که سلامتی شما را تهدید می کنند ، باعث عرق کردن نیز می شوند.
  • افرادی که به دلیل چربی خون بالا و چاقی و اضافه وزن دچار این عارضه می شوند ، حتما باید به دنبال درمان بیماری و کاهش وزن خود باشند . بدین شکل مشکل عرق کردن آن ها نیز به مرور حل خواهد شد.
  • مصرف میوه و سبزیجات در سبد غذایی روزانه شما ، می تواند کمک زیادی به شما در این زمینه کند.
  • از مصرف غذاهای چرب و فست فود ها خودداری کنید.
  • کاهش استرس و اضطراب نیز تاثیر گذار است و می توانید از دمنوش آرامبخش استفاده کنید.
Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *