ریزش مو در بارداری و روش های پیشگیری و درمان

ریزش مو در بارداری

ریزش مو در بارداری یکی از مشکلاتی است که هر خانم بارداری با آن رو به رو می شود و در این مقاله قصد بررسی روش های پیشگیری و درمان آن را داریم. دوران بارداری برای هر کسی شیرین و پر خاطره است و هر خانمی حداقل یک بار در زندگی خود با چنین دوره ای روبرو شده است. این دوره علیرغم شادی‌ها و نشاطی که دارد، دارای مشکلات زیادی نیز می‌باشد که یکی از آنها ریزش مو در بارداری است.

موها در این دوره هم می توانند ضخیم تر شوند و هم می توانند نازک تر و شکننده شوند. ریزش مو یک پدیده ناخوشایند و نگران کننده است و به خصوص برای خانمی که باردار است و حامل یک موجود زنده است، این موضوع نه تنها نگران کننده است بلکه خطرناک نیز خواهد بود. استرس وارده بر مادر می‌تواند به جنین منتقل شود و عوارض خطرناکی را به دنبال داشته باشد، چرا که بعضاً مشاهده شده مادر ها برای جلوگیری از ریزش مو در دوره بارداری به مصرف خودسرانه قرص و دارو رو می آورند که این کار بشدت خطرناک است و به جای آن بهتر است با تغذیه سالم و کافی و استفاده از روش های خانگی و گیاهی با ریزش مو در این دوره مقابله کنید.

آیا ریزش مو در دوران بارداری طبیعی است؟

به دلیل ترشح زیاد هورمون زنانه ای به نام پروژسترون در دوره بارداری ، موی زن باردار از حالت عادی خشک تر شده و امکان شکستن آن در نزدیکی ریشه وجود دارد که این امر نیز معمولا در اواخر بارداری رخ می دهد، بنابراین تا حدودی ریزش مو در دوره بارداری طبیعی است و مطالعات دانشمندان نشان می دهد که حدود ۴۰ الی ۵۰ درصد زنان در دوره بارداری از ریزش موی خود رنج می برند که خوشبختانه این وضعیت موقتی است و پس از گذراندن دوره بارداری موها به حالت قبلی خود برمی گردند.

به تغذیه خود رسیدگی کنید

در دوره بارداری نیاز بدن به تغذیه و مواد مغذی افزایش می یابد و دلیل آن هم روشن است، در این دوره نیاز بدن به آهن، پروتئین، ویتامین ها و سایر مواد معدنی بیشتر می شود و در صورتی که این نیاز برطرف نشود، یکی از عوارض آن ریزش مو می باشد. تهوع و استفراغ در دوره بارداری یک امر طبیعی است و ممکن است به بی اشتهایی منجر شود در صورت بی توجهی همان نتیجه یعنی ریزش مو در بارداری را به دنبال خواهد داشت.

آیا از بیماری خاصی رنج می برید؟

اگر دچار بیماری دیابت و یا یک عفونت قارچی به نام کرم حلقوی هستید، ریزش مو یکی از عوارض آن است. همچنین اگر فشارخون بالا دارید و یا به افسردگی مبتلا هستید و و احتمالاً داروهای فشار خون یا افسردگی را مصرف می کنید، ریزش مو از عوارض این داروها میباشد. 

آیا کم کاری تیروئید دارید؟

یکی از مشکلاتی که اغلب زنان امروزی با آن درگیر هستند، کم کاری غده تیروئید می باشد که هورمون تیروئید را کمتر از مقدار مورد نیاز ترشح کرده و در نتیجه میزان متابولیسم بدن، سلامت دستگاه گوارش و پوست و مو به خطر می‌افتد، در صورتیکه که احتمال می دهید چه مشکلی دارید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

قطع داروهای ضد بارداری

اگر قبل از بارداری، داروهای ضد بارداری مصرف می کرده اید، با این داروها می توان ریزش مو را احتمال داد، پس در مورد دارویی که قبل از بارداری مصرف می کرده اید تحقیق کنید و عوارض آن را بیابید، شاید مشکل ریزش موی شما همین باشد. 

ریزش مو

روش های پیشگیری از ریزش مو در دوره بارداری

ریزش مو در بارداری عارضه ای است که با استفاده از روش های مختلفی می‌توان آن را کاهش داد و یا حتی از آن جلوگیری کرد : 

الف – از اتو کردن، سشوار کردن و برس کردن بیش از حد موها جلوگیری کنید چرا که موها در این دوره شکننده و حساس هستند.

ب – به تغذیه خود رسیدگی کنید و با استفاده از مولتی ویتامین های معتبر تمامی مواد مغذی مورد نیاز بدن را دریافت کنید، حتماً از میوه و سبزیجات به اندازه کافی استفاده کنید.

ج – هر دو روز یک بار استحمام کنید و از شامپوهای معمولی با حداقل مواد شیمیایی و نرم کننده استفاده کنید، پس از استحمام از حالت دادن به موها و مدل دادن به آنها ، به خصوص روش هایی که مو را میکِشَند، خودداری کنید.

د – مقداری آب لیمو را با یک عدد تخم مرغ ترکیب کرده آن را به مدت ۳۰ دقیقه بر روی پوست سر خود بمالید و اجازه بدهید که تمام قسمت های پوست سر این ماده را جذب کند، این ترکیب به ضخیم شدن موی شما کمک می‌کند و در نتیجه مانع از ریزش مو در بارداری میشود.

ه‍ – مقداری روغن کرچک را با اسانس اسطوخودوس ترکیب کنید و این ترکیب را روی پوست سر خود بمالید و اجازه دهید که یک ساعت روی آن بماند، بهتر است شش قاشق غذاخوری روغن کرچک را با یک چهارم قاشق چای خوری اسانس اسطوخودوس ترکیب کنید.

و – روغن نارگیل، ژل آلوورا، روغن جوجوبا، روغن آووکادو، ماست و روغن زیتون از دیگر موادی هستند که در صورت مالیدن آنها به پوست سر کمک شایانی در کاهش ریزش موی شما خواهند داشت.

ز – ویتامین b۷، ب کمپلکس، ویتامین c، ویتامین e، روی و آهن از جمله مواد تاثیر گذار در کاهش ریزش مو در بارداری هستند، در صورتی که از مواد غذایی و مولتی ویتامین های حاوی این پروتئین ها و مواد معدنی استفاده کنید، ریزش مو در دوره بارداری به طرز چشمگیری کاهش خواهد یافت.

چه زمانی لازم است برای جلوگیری از ریزش مو در بارداری به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که تمامی گزینه های فوق را اجرا کردید ولی همچنان بی نتیجه ماندید و‌ مقدار ریزش موی شما بسیار فجیع باشد، حتماً باید برای یافتن دلیل اصلی ریزش مو در بارداری به پزشک مراجعه کنید. در بیشتر موارد با رعایت تغذیه سالم کامل و استفاده نکردن از حالت دهنده های شیمیایی مانند رنگ مو، ژل و تافت، استفاده از مولتی ویتامین ها و اجرا کردن روش های خانگی میتوان از ریزش مو در این دوره جلوگیری کرد، در صورت بی نتیجه ماندن می توانید به دکتر مراجعه کنید اما به یاد داشته باشید که ریزش مو را نمی‌توان به یکباره کنترل کرد و حتماً باید روش‌های فوق را به مدت چند هفته و حتی چند ماه اجرا کنید تا به نتیجه دلخواه برسید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *