عوارض جانبی چای زنجبیل چیست؟ + فواید و طرز تهیه آن

مردم می توانند چای زنجبیل را به صورت تازه یا به صورت بسته بندی در فروشگاه ها تهیه کنند. اگرچه زنجبیل به طور کلی بی خطر است ، اما برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی چای زنجبیل – مانند سوزش معده ، اسهال ، گاز و درد شکم – را پس از مصرف آن تجربه کنند. در این مقاله با مجله “زیبا بمان” همراه باشید ، عوارض چای زنجبیل، در کنار برخی از مزایای احتمالی ، مورد بحث قرار خواهد گرفت. همچنین به بررسی ایمنی مصرف چای زنجبیل در دوران بارداری می پردازد.

عوارض جانبی چای زنجبیل

عوارض جانبی زنجبیل 

زنجبیل می تواند عوارض جانبی خفیفی ایجاد کند. با این حال ، این عوارض ایجاد شده نادر هستند. برخی از عوارض جانبی – مانند سوزش معده ، اسهال و ناراحتی های شکمی – ممکن است زمانی رخ دهد که فرد بیش از 5 گرم از آن در روز مصرف کند. در ادامه این عوارض جانبی احتمالی با جزئیات بیشتری بررسی خواهیم کرد.

1- سوزش معده

سوزش معده به دلیل ریفلاکس اسید ایجاد می شود و باعث احساس سوزش در پایین قفسه سینه می شود. مصرف روزانه 1 گرم تا 1.5 گرم زنجبیل خشک می تواند در واقع به درمان سوزش معده کمک کند.

2- اثرات گوارشی

مرکز ملی بهداشت مکمل و یکپارچه (NCCIH) خاطرنشان می کند که زنجبیل ممکن است باعث ایجاد اثرات گوارشی شود:

  • شکم درد ، یا معده درد
  • گاز و نفخ
  • اسهال

با این حال ، طبق یکی از مقاله های منتشر شده در سال 2016 ، زنجبیل می تواند تخلیه معده را افزایش دهد. این به نوبه خود می تواند به تسکین علائم درد شکم کمک کند. همچنین ، در مقاله ای در سال 2019 آمده است که زنجبیل می تواند فشار وارده بر اسفنکتر تحتانی مری را کاهش دهد ، که می تواند در کاهش گاز و نفخ شکم نیز موثر باشد.

3- خون ریزی

زنجبیل ممکن است خونریزی را افزایش دهد. به این دلیل که ترومبوکسان پلاکت را مهار می کند. این ماده ای است که پلاکت ها ایجاد می کنند و باعث لخته شدن خون و انقباض رگ های خونی می شوند. این نگرانی وجود دارد که زنجبیل با داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین تداخل کند. افراد باید قبل از عمل جراحی از مصرف زنجبیل خودداری کنند. کسانی که اختلالات خونریزی دارند نیز باید قبل از مصرف هر نوع زنجبیل با پزشک صحبت کنند.

فواید چای زنجبیل 

فواید چای زنجبیل 

اگرچه چای زنجبیل می تواند برخی عوارض جانبی ایجاد کند ، اما همچنین دارای فوایدی برای سلامتی نیز می باشد. بخشهای زیر با جزئیات بیشتر به این موارد می پردازند.

1- کاهش حالت تهوع و استفراغ

شوگاول زنجبیل (ترکیبی یافت شده در زنجبیل) که ترکیبات موثری در زنجبیل هستند ، می توانند به رفع حالت تهوع و استفراغ کمک کنند. عصاره های زنجبیل ممکن است به رفع حالت تهوع و استفراغ ناشی از بارداری و همچنین حالت تهوع ناشی از شیمی درمانی کمک کند. استفاده از زنجبیل ممکن است روشی ارزان ، موثر و ایمن برای کمک به تسکین حالت تهوع و استفراغ در افرادی که باردار هستند یا تحت شیمی درمانی هستند ، باشد.

2- مسکن درد

زنجبیل همچنین ممکن است به تسکین درد کمک کند و دارای اثر ضد التهابی باشد. یک مطالعه 60 بزرگسال مبتلا به میگرن حاد را درگیر کرد. آنها گزارش کردند که پس از استفاده از 400 میلی گرم عصاره زنجبیل در کنار داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی ، تسکین یافتند. یک بررسی سیستماتیک در سال 2020 نشان می دهد که زنجبیل همچنین می تواند درد قاعدگی و همچنین دردی را که به علت آرتروز ایجاد می شود ، تسکین دهد.
زنجبیل همچنین ممکن است به تسکین درد عضلات کمک کند. یک مطالعه کوچک با حضور 49 شرکت کننده نشان داد که زنجبیل باعث کاهش درد عضلات در ورزشکاران می شود.

3- کاهش وزن

چای زنجبیل ممکن است به فرد در کاهش وزن کمک کند. یک بررسی در سال 2018 نشان می دهد که زنجبیل ممکن است به کاهش وزن کمک کند:

  • سرکوب لیپوژنز ، که فرآیند متابولیکی است که به ذخیره چربی کمک می کند
  • جلوگیری از جذب چربی روده
  • کنترل اشتها

4- کنترل بهتر قند خون

چای زنجبیل همچنین ممکن است به افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کند تا کنترل قند خون بهتری داشته باشند. محققان دریافتند که مصرف 2 گرم زنجبیل در روز باعث کاهش قند خون ناشتا و سایر شاخص های حیاتی دیابت می شود. به همین دلیل ، زنجبیل ممکن است در کنترل سطح قند خون نقش داشته باشد.

5- سلامت قلب

چای زنجبیل ممکن است به بهبود سلامت قلب و کاهش فشار خون کمک کند. برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف روزانه زنجبیل می تواند به کاهش خطر بیماری های مزمن قلب کمک کند:

  • کاهش فشار خون بالا
  • جلوگیری از حملات قلبی
  • کاهش کلسترول

آیا مصرف چای زنجبیل خطر دارد ؟

نوشیدن چای زنجبیل بی خطر است. با این حال ، افراد باید از مصرف بیش از 5 گرم در روز خودداری کنند. افراد مبتلا به بیماری سنگ صفراوی هنگام استفاده از زنجبیل باید محتاط باشند. زیرا ممکن است باعث افزایش جریان صفرا شود.

مصرف چای زنجبیل در دوران حاملگی

در یک مطالعه 1020 نفری که از زنجبیل در دوران بارداری استفاده می کردند مورد بررسی قرار گرفت. محققان نتیجه گرفتند که استفاده از زنجبیل در دوران بارداری احتمال این موارد را افزایش نمی دهد:

افراد باردار باید قبل از مصرف زنجبیل با پزشک خود مشورت کنند.

طرز تهیه چای زنجبیل

فرد می تواند با استفاده از بسته های چای خریداری شده از فروشگاه ، چای زنجبیل درست کند. با این حال ، اگر آنها می خواهند چای زنجبیل خود را درست کنند ، می توانند این کار را با استفاده از:

طرز تهیه چای زنجبیل تازه

تکه های نازک زنجبیل را برای چند دقیقه بجوشانید.

طرز تهیه چای زنجبیل خشک

روی زنجبیل خشک آب جوش بریزید و اجازه دهید چای خنک شود.

طرز تهیه چای زنجبیل پودر شده

مقدار کمی پودر زنجبیل را در مقداری آب جوش هم بزنید.

خلاصه

عوارض جانبی چای زنجبیل ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد. ممکن است باعث سوزش معده ، ناراحتی معده ، اسهال و نفخ شود. اگرچه چای زنجبیل عوارض جانبی مختلفی دارد ، اما ممکن است طیف وسیعی از فواید را فراهم کند ، از جمله :

  • مسکن درد
  • کنترل بهتر قند خون
  • تهوع ناشی از بیماری صبحگاهی و شیمی درمانی را کاهش می دهد
  • سلامت قلب بهبود یافته است
  • کاهش فشار خون بالا

با این حال ، افراد باردار و کسانی که به بیماری سنگ صفرا ، دیابت یا فشار خون بالا مبتلا هستند ، باید قبل از استفاده از چای زنجبیل در رژیم درمانی خود ، حتما با پزشک صحبت کنند.

آیا چای زنجبیل غیر از وارفارین و برخی دیگر از داروهای رقیق کننده خون ، با داروهای دیگری تداخل ایجاد میکند ؟

چای زنجبیل به طور کلی درصورتی که فرد آن را به میزان متوسط مصرف کند ، بی خطر است ، اما افراد در صورت داشتن هرگونه بیماری یا قبل از افزودن آن به رژیم غذایی ، یا استفاده از داروهای تجویز شده و بدون نسخه پزشک ، داروهای رقیق کننده خون و هر داروی دیابت استفاده می کنند، هر داروی فشار خون یا مترونیدازول ، باید با پزشک خود مشورت کنند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *