چه نوشیدنی برای سردرد میگرن خوب است؟ (11 نوشیدنی ساده و خوشمزه)

میگرن یک بیماری عصبی است و علائم مختلفی دارد. حمله های میگرنی اغلب آنقدر شدید هستند که بر فعالیت های روزمره فرد تأثیر می گذارند. هنوز هیچ درمانی برای میگرن وجود ندارد. از این رو، رعایت یک رژیم غذایی خوب و در پیش گرفتن سبک زندگی سالم در کنترل این بیماری اهمیت زیادی دارد. خوشبختانه برخی از نوشیدنی ها می توانند در کنترل سردرد های ناشی از میگرن مؤثر باشند.

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، با 11 مورد از بهترین نوشیدنی ها برای سردرد و حملات میگرنی آشنا می شویم. با ما همراه باشید.

نوشیدنی برای میگرن

کدام نوشیدنی ها برای سردرد میگرن مفید هستند؟

قبل از اینکه به سراغ بررسی نوشیدنی های مفید برای سردرد میگرنی برویم، لازم به ذکر است که برخی ترکیبات خاص می توانند باعث تشدید حملات میگرنی شوند. بنابراین، باید قبل از مصرف هر یک از نوشیدنی های زیر ابتدا مطمئن شوید که بدنتان به مواد موجود در آن ها حساس نیست.

1- قهوه بدون کافئین

مصرف زیاد کافئین ممکن است باعث ایجاد حملات میگرنی در برخی افراد شود. از این رو، جایگزین کردن قهوه معمولی با قهوه های بدون کافئین می تواند کمک کننده باشد.

اگر عادت به نوشیدن روزانه قهوه دارید، سعی کنید قهوه کافئین دار را «به تدریج» کنار بگذارید. در غیر این صورت ممکن است به بدن شوک وارد شود؛ که خود محرکی برای بروز علائم میگرن است.

2- چای سبز

اگر به دنبال جایگزینی برای قهوه بدون کافئین یا معمولی هستید، چای سبز می تواند گزینه خوبی باشد. این چای گیاهی نه تنها دارای مقدار مناسبی کافئین است، بلکه سرشار از آنتی اکسیدان ها است.

اگرچه گفته می شود که چای سبز به کاهش سردرد کمک می کند، اما هنوز تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود که آیا این دمنوش گیاهی می تواند از حملات میگرنی در همه افراد جلوگیری کند یا خیر.

3- دمنوش بابونه گاوی

«بابونه گاوی» گیاهی گل دار است که علائم ناشی از حمله میگرنی از جمله سردرد، حساسیت به نور و حالت تهوع را به خوبی تسکین می دهد. بهترین راه مصرف این گیاه، نوشیدن آن به صورت چای است.

چرا که که جویدن برگ گیاه بابونه گاوی گاهی اوقات می تواند باعث ایجاد زخم در دهان شود. همچنین در صورت بارداری یا شیردهی، لازم است از مصرف این گیاه و دمنوش آن خودداری کنید.

4- چای نعناع

روغن نعناع -که به ضد درد بودن مشهور است- معمولاً در طب سنتی به عنوان یک درمان موضعی برای سردردهای تنشی استفاده می شود. نوشیدن چای نعناع و حتی بخور گرفتن با دمنوش آن می تواند برای کنترل علائم میگرن به خصوص سردردهای شدید مفید باشد.

بر اساس یک آزمایش که در سال 2006 روی حیوانات انجام شد، چای نعناع توانست درد را تسکین دهد. با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است تا مشخص شود که آیا نوشیدن آن می تواند به درمان حملات میگرن کمک کند یا خیر.

چای نعناع فاقد کافئین است؛ بنابراین می توانید آن را در هر زمان از روز بدون ترس از این که بر خواب شما تأثیر بگذارد بنوشید.

5- چای زنجبیل

یکی دیگر از نوشیدنی های گیاهی بدون کافئین که می تواند سردرد های ناشی از میگرن را درمان کند، چای زنجبیل است. البته چای زنجبیل باید از ریشه گیاه زنجبیل تهیه شود؛ نه برگ های آن.

طبق تحقیقات، زنجبیل بیشتر در کاهش تهوع و استفراغ ناشی از میگرن مفید است؛ اما ممکن است برای رفع سردرد نیز مؤثر باشد.

6- اسموتی سبزیجات

اگر به اندازه کافی سبزیجات برگ دار مصرف نمی کنید، ممکن است دچار کمبود نوعی ویتامین B مهم به نام فولیک اسید (ویتامین B9) باشید. این کمبود ممکن است باعث دامن زدن به حملات میگرنی شود. خوشبختانه، نوشیدن اسموتی سبزیجات سبز برگ (مانند کرفس) می تواند این ویتامین را برای بدن فراهم کند.

یک پژوهش معتبر در سال 2015 نشان داد که فولیک اسید قادر است علائم ناشی از میگرن (سردرد، استفراغ و …) را کاهش دهد. با این حال، تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود که آیا مصرف این ویتامین به شکل مکمل به جلوگیری از حملات میگرنی کمک می کند یا خیر.

7- آب

نوشیدن آب کافی در طول روز بسیار مهم است. به عبارت دیگر، یکی از رایج ترین دلایل بروز حملات میگرنی کم آبی بدن است. بنابراین حتماً در کنار سایر نوشیدنی ها، در طول روز آب کافی بنوشید. می توانید با نوشیدن آب قبل و بعد از ورزش و همچنین در هوای گرم، از کم آبی بدن جلوگیری کنید.

8- آب انگور

آب انگور نه تنها یک نوشیدنی طبیعی و خوشمزه است، بلکه فواید بی شماری برای بدن دارد. به عنوان مثال، نصف فنجان آب انگور حاوی حدود 10 میلی گرم منیزیم است. یک ماده معدنی مهم که می تواند حملات میگرنی را بهبود ببخشد.

از آنجایی که کمبود منیزیم در بدن می تواند نقل و انتقال پیام های عصبی را مختل کند، قادر است در بروز حملات میگرنی نیز نقش داشته باشد. منیزیم در سایر فرآیندهای بدن از جمله متابولیسم، عملکرد قلب، انقباضات ماهیچه ای و موارد دیگر نیز نقش مهمی ایفا می کند.

زنان بزرگسال بین 310 تا 320 میلی گرم منیزیم در روز نیاز دارند؛ در حالی که مردان بالغ بسته به سن به 400 تا 420 میلی گرم منیزیم در روز احتیاج دارند.

9- آب پرتقال

آب پرتقال یکی دیگر از نوشیدنی هایی طبیعی و خوشمزه است که با توجه به دارا بودن میزان بالای منیزیم، می تواند به درمان سردرد و حملات میگرنی کمک کند.

نصف فنجان آب پرتقال حاوی حدود 11 میلی گرم منیزیم است. به منظور جلوگیری از مصرف قند مصنوعی، اگر آب پرتقال را به صورت آماده تهیه می کنید مطمئن شوید که محصول 100 درصد طبیعی است.

اگر مرکبات برای شما میگرن ایجاد می کند، لازم است آب پرتقال را کنار بگذارید و به جای آن نوشیدنی دیگری را امتحان کنید.

10- آب گریپ فروت

اگر آب میوه های ترش را ترجیح می دهید، می توانید برای تأمین منیزیم بدن و درمان میگرن از آب گریپ فروت کمک بگیرید. آب گریپ فروت حاوی حدود 13 میلی گرم منیزیم است؛ یعنی «پر منیزیم ترین» آب میوه ای که تا الان بررسی کردیم.

بر اساس نتایج یک پژوهش معتبر که در سال 2018 انجام شد، ریزمغذی های موجود در آب گریپ فروت قابل مقایسه با همان ریزمغذی هایی است که در خود میوه تازه وجود دارد. با این حال، تهیه آب گریپ فروت 100 درصد طبیعی و بدون قند بسیار مهم است.

اگر مرکبات برای شما میگرن ایجاد می کنند، باید از نوشیدن آب گریپ فروت نیز همانند آب پرتقال اجتناب کنید.

11- شیر کم چرب

به گفته آکادمی اطفال آمریکا، ریبوفلاوین (ویتامین B2) یکی دیگر از مواد مغذی است که می تواند به کاهش تعداد حملات میگرنی کمک کند.

نوشیدن شیر کم چرب می تواند به شما در تأمین ویتامین B2 مورد نیاز بدن کمک کند. ویتامین B2 مورد نیاز بدن مردان بزرگسال 1/3 میلی گرم و ویتامین B2 مورد نیاز بدن زنان بزرگسال 1/1 میلی گرم است.

کلام آخر

میگرن یک بیماری عصبی است که هنوز درمان مشخصی ندارد. با این حال، ایجاد تغییر در شیوه زندگی و رژیم غذایی -از جمله نوشیدن برخی نوشیدنی ها- می تواند حملات میگرنی را تسکین دهد. قهوه بدون کافئین و دمنوش های گیاهی التهاب بدن را کاهش می دهند و آب میوه ها، شیر و اسموتی سبز می توانند مواد مغذی ضروری را برای تسکین دردهای میگرنی فراهم کنند.

با این حال، قبل از اینکه به سراغ مصرف نوشیدنی های توصیه شده برای درمان سردرد میگرن بروید، لازم است بدانید که محرک های میگرن از فردی به فرد دیگر متفاوت اند. از این رو، باید از هر ماده ای که ممکن است علائم میگرن را در شما بدتر کند، اجتناب کنید. اگر هر یک از نوشیدنی های توصیه شده باعث بروز یا تشدید حملات میگرنی در شما شد، فوراً نوشیدن آن را متوقف کنید.

منبع: healthline

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *