سطح گلوکز خون من چقدر باید باشد؟

گلوکز خون قندی است که جریان خون برای تامین انرژی به تمام سلول‌های بدن می‌رساند. برای کاهش خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی، فرد باید سطح قند خون را در محدوده ایمن نگه دارد. پایش گلوکز خون میزان قندی را که خون در یک لحظه منتقل می‌کند اندازه گیری می‌کند. افراد می‌توانند این قند را از رژیم غذایی خود به دست آورند. با این حال، گلوکز نیز توسط بدن ایجاد می‌شود زیرا گلوکز تولید می‌کند و گلوکز ذخیره شده را تجزیه می‌کند. بدن انسان سطوح گلوکز خون را طوری تنظیم می‌کند که در حد متوسط ​​باقی بمانند: گلوکز کافی برای سوخت‌رسانی به سلول‌ها، اگرچه برای بارگذاری بیش از حد جریان خون کافی نیست.

محیط داخلی خون باید برای پشتیبانی از عملکردهای حیاتی بدن ثابت بماند. سطح گلوکز خون می‌تواند در طول روز تغییر کند. پس از خوردن غذا، سطح آن افزایش می‌یابد و پس از حدود یک ساعت آرام می‌شود. آنها قبل از اولین وعده غذایی روز در پایین ترین نقطه خود هستند. در این مقاله، ما به سطوح هدف ایده‌آل برای گلوکز خون نگاه می‌کنیم و همچنین مروری بر خود گلوکز ارائه می‌کنیم و توضیح می‌دهیم که چگونه قند خون را در محدوده مناسب نگه‌داریم.

سطح گلوکز خون

سطح قند خون سالم چقدر است؟

مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده سطح قند خون ناشتا را کمتر از 99 میلی‌گرم در دسی لیتر (mg/dL) می‌داند. در افراد مبتلا به دیابت، این سطوح بیشتر تغییر خواهد کرد. به جای هدف قرار دادن یک سطح خاص، هدف از مدیریت قند خون حفظ سطح در محدوده سالم است.

انجمن دیابت آمریکا سطوح هدف 80 تا 130 میلی‌گرم در دسی لیتر را قبل از غذا خوردن در صورت ابتلا به دیابت توصیه می‌کند. در عرض 2 ساعت پس از خوردن یک وعده غذایی، سطح گلوکز خون باید کمتر از 180 میلی‌گرم در دسی‌لیتر باشد.

سطح گلوکز خون بالا

سطح بالای قند خون به طور مداوم بخشی از وضعیتی به نام هیپرگلیسمی است. افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده، سندرم کوشینگ و برخی از بیماری‌های دیگر اغلب هیپرگلیسمی را تجربه می‌کنند. افرادی که از استروئیدهای خوراکی استفاده می‌کنند نیز ممکن است در حین مصرف این دارو دچار هیپرگلیسمی شوند. هیپرگلیسمی معمولاً زمانی ایجاد می‌شود که انسولین کافی در بدن وجود نداشته باشد، یا زمانی که سلول‌ها نسبت به انسولین حساسیت کمتری دارند. بدون انسولین، گلوکز نمی تواند وارد سلول ها شود و در جریان خون تجمع می یابد.

علائم شایع هیپرگلیسمی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • یک دهان خشک
  • تکرر ادرار
  • افزایش تشنگی

یک فرد همچنین ممکن است تجربه کند:

  • خستگی
  • سبکی سر
  • تاری دید
  • سردرد
  • حالت تهوع
  • ضعف

هیپرگلیسمی پایدار همچنین ممکن است منجر به مقاومت به انسولین شود که حساسیت به انسولین و میزان گلوکزی را که سلول‌ها جذب می‌کنند کاهش می‌دهد. این ممکن است در نهایت به دیابت نوع 2 تبدیل شود. عوارض طولانی مدت دیابت کنترل نشده بر رگ‌های خونی کوچکی تأثیر می‌گذارد که اعصاب، کلیه‌ها، شبکیه چشم و سایر اندام‌ها را تامین می‌کنند. برخی از مشکلات جدی که می‌توانند از هیپرگلیسمی مداوم ایجاد شوند عبارتند از:

  • از دست دادن بینایی
  • بیماری کلیوی که منجر به نارسایی کلیه می‌شود.
  • اختلال در نعوظ
  • زخم پا
  • آسیب دائمی عصبی که باعث بی حسی و گزگز می‌شود.
  • بهبود ضعیف زخم
  • افزایش خطر حمله قلبی یا سکته مغزی

تحقیقات همچنین سطوح بسیار بالا یا پایین گلوکز خون را با زوال شناختی مرتبط دانسته‌اند.

با استفاده از تصویربرداری از نورون، محققان نشان دادند افرادی که دیابت و اختلال عملکرد شناختی دارند ممکن است جریان خون به مغز و طیف وسیعی از تغییرات دیگر را که می‌تواند بر فرآیندهای فکری تأثیر می‌گذارد کاهش دهند.

نحوه استفاده از گلوکز متر

پایش گلوکز خون چیست؟

افراد از نظارت بر قند خون برای آزمایش منظم سطح گلوکز در خون استفاده می‌کنند. بخش مهمی از کنترل موثر دیابت است. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت برای برنامه ریزی برای فعالیت‌ها و وعده‌های غذایی و همچنین برنامه‌ریزی دوز دارو یا انسولین باید چندین بار در روز معاینه شوند.

فرد می‌تواند سطح گلوکز خون خود را با دستگاه گلوکومتر آزمایش کند. آنها معمولاً با لانست یا سوزن‌های ریز و همچنین نوارهای تست و دفترچه ثبت نتایج ارائه می‌شوند.

نحوه استفاده از گلوکز متر

استفاده از گلوکومترها آسان است. یک فرد:

گلوکز متر، یک نوار تست، دستگاه لانست و یک پد آماده سازی الکل را تنظیم کنید.
دستان خود را با آب گرم و صابون بشویید.
گلوکز متر را روشن کنید و وقتی دستگاه آماده شد نوار تست را وارد کنید.
با یک پد آماده سازی الکل، محل تزریق را پاک کنید و صبر کنید تا الکل تبخیر شود.
انگشت آنها را با لانست خارش دهید و انگشت آنها را به آرامی فشار دهید تا قطره کوچکی از خون ایجاد شود.
قطره خون را روی نوار قرار دهید.
منتظر بمانید تا گلوکز متر داده ها را پردازش کند.
نتیجه را روی صفحه نمایشگر گلوکز متر بخوانید.
دستورالعمل های پزشک خود را مطابق با هر قرائتی که روی صفحه نمایش داده می شود، دنبال کنید.
برای کمک به پزشک در یافتن بهترین برنامه درمانی (دستگاه‌های مدرن‌تر اجازه ذخیره خودکار داده‌ها را می‌دهند) گزارشی از هر قرائت گلوکز داشته باشید.
افراد مبتلا به دیابت نوع 2 به طور معمول نیاز به آزمایش غلظت قند خون حداقل یک بار در روز دارند.

کسانی که نیاز به مصرف انسولین دارند، که شامل همه افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و برخی افراد مبتلا به نوع 2 می‌شود، باید چندین بار در روز آزمایش خون خود را انجام دهند.

پایش مداوم گلوکز (CGM) می تواند یک روش جایگزین برای پایش گلوکز برای افراد مبتلا به دیابت باشد. خواندن دقیق سطح گلوکز خون می تواند به کنترل خوب دیابت کمک کند.

نکاتی برای مدیریت سطح گلوکز خون

نکاتی برای مدیریت سطح گلوکز خون

چندین مرحله وجود دارد که یک فرد اغلب می‌تواند برای کمک به کنترل قند خون انجام دهد. خوردن یک رژیم غذایی متعادل با مقدار زیادی میوه و سبزیجات، حفظ وزن متوسط ​​و انجام حداقل 150 دقیقه ورزش متوسط ​​تا شدید در هفته می تواند کمک کند. سایر نکات برای کنترل قند خون می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • غذا خوردن در زمان‌های منظم و حذف نکردن وعده‌های غذایی
  • نوشیدن آب بیشتر
  • متعادل کردن وعده‌ها در وعده های غذایی به طوری که یک بشقاب معمولی یک چهارم گوشت، یک چهارم غذاهای نشاسته ای و یک دوم سبزیجات غیرنشاسته‌ای باشد.

هر فردی که علائم قند خون پایین یا بالا را تجربه می‌کند، چه تشخیص دیابت داشته باشد یا نه، باید به پزشک مراجعه کند.

خلاصه

افراد باید سطح گلوکز خون زیر 99 میلی گرم در دسی لیتر را هدف قرار دهند. سطوح نامنظم یا شدید قند خون می‌تواند منجر به دیابت و سایر عوارض مضر شود. نظارت بر قند خون در خانه بهترین راه برای اطمینان از حفظ سطح قند خون در محدوده سالم است.

هیپرگلیسمی و هیپوگلیسمی هر دو می‌توانند منجر به عوارض شدیدتر دیابت شوند. بنابراین، خوردن عمدتاً غذاهای با GI پایین و ورزش منظم می‌تواند به متعادل نگه داشتن گلوکز خون کمک کند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *