دندان کشیدن | مراحل و اقدامات بعد از دندان کشیدن

کشیدن دندان در صورتی که پزشک با تجربه باشد کار ساده، بدون درد و عوارض خواهد بود. پزشکان بعد از کشیدن دندان به شما توصیه هایی می‌کنند که باید حتما انجام دهید تا عفونت و خشکی حفره ایجاد نشود. در صورتی که به این مسائل اهمیتی نشان ندهید ممکن است بهبودی شما را به تاخیر بیندازد. با مجله “زیبا بمان” همراه باشید تا درباره مراحل دندان کشیدن و مراقبت های بعد از آن و همچنین اینکه چه چیزهایی باید بخورید بیشتر بدانید.

مراحل دندان کشیدن

مرحله ابتدایی کشیدن دندان بی حسی است. ابتدا دندان پزشک دندان، استخوان و بافت لثه را با ماده بی حس کننده بی حس می‌کند. ممکن است شما کمی درد را در لحظه ورود سوزن حس کنید.

مرحله بعد جدا سازی دندان از حفره آن است که در این حالت وضعیتی وجود دارد که ریشه دندان سفت به وسیله رباط پریودنتال در جای خود قرار گرفته است. رباط پریودنتال به بافت های رشته ای گفته می‌شود که دندان و استخوان را به هم متصل می‌کند. برای کشیدن دندان باید حفره دندان بزرگتر شود و دندان از رباط پریودنتال جدا شود. در این مرحله دندان آماده جداشدن می‌شود.

دندانپزشک برای اینکه دندان شما را از دهانتان خارج کند نمی‌تواند آن را صاف بیرون بیاورد. برای این کار باید آن را به سمت جلو و عقب تکان دهد تا اتصال دندان را شل و حفره دندان را بزرگ کند. در این زمان است که رباط پریودنتال چسبیده به دندان پاره می‌شود و دندان خارج می‌شود.

ابزار برای کشیدن دندان

دندان پزشک برای کشیدن دندان از ابزارهای مخصوصی استفاده می‌کند. فورسپس و الواتور ابزارهایی هستند که برای بیرون کشیدن دندان از آن استفاده می‌کنند.

دندان کشیدن

دندان کشیدن

پس از تزریق ماده بی حسی سیگنال درد که باید توسط رشته های عصبی اعلام شود از کار می‌افتد. اما عصب هایی که مسئول حفظ فشار هستند تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند و حس فشار در فرد هنوز وجود دارد و ممکن است شدید باشد. شما در اصل هیچ دردی را احساس نمی‌کنید و حس فشار ایجاد شده به خاطر عصب های دیگری است که انتقال می‌یابد. اگر در زمان کشیدن دندان درد احساس کردید به پزشک بگویید تا بی حسی بیشتری تزریق کند. البته تزریق بیشتر ماده بی حسی تاثیری در حس فشار ندارد و حتی ممکن است عوارض را در حین درمان افزایش دهد. در حین کشیدن دندان ممکن است صدای شکستن را بشنوید و دلیل آن درگیر بودن دندان و استخوان هاست و عجیب نیست.

شکستگی ریشه دندان

احتمال شکستگی ریشه دندان 9 تا 20 درصد است. اگر این مورد برایتان اتفاق افتاد نگران نباشید چراکه مطمئنا پزشک تجربه لازم برای بیرون کشیدن بقیه دندان را دارد. فقط ممکن است زمان درمان طولانی تر شود. در برخی از موارد ممکن است به علت لق بودن دندان بتوان راحت آن را بیرون کشید.

شکستگی استخوان

در مرکز استخوان فک نوع استخوان آن از نوع اسفنجی و سطح بیرونی آن پلیت قشری نسبتا متراکم است. زمانی که پزشک قصد دارد دندان را بکشد بر استخوان اسفنجی فشار وارد می‌شود. قسمت پلیت قشری متراکم تر استخوان شکننده تر و زمانی که به آن فشار زیادی وارد شود احتمال از هم گسستگی آن نیز وجود دارد.شکستگی استخوان که اتفاق میفتد انتظار می‌رود جزئی باشد و خود به خود بهبود پیدا کند. پزشک بعد از کشیدن دندان حفره خالی را فشرده می‌کند تا استخوان به جای خود برگردد.

مرحله آخر بعد از خارج کردن دندان پزشک باید محل جراحی را باید در صورت نیاز بخیه کند و ببندد. مراحل انجام این کار به صورت زیر است:

ابتدا برای پیشگیری از ایجاد کیست فرآیند کوتاژ انجام می‌شود که باید دیواره های حفره تراشیده شود تا اضافاتی که در داخل حفره است از بین برود.

کار بعدی که انجام می‌شود شستشو حفره دندان به وسیله آب نمک است، برای خروج قطعات دندان و شستشوی استخوان این کار انجام می‌شود.

همچنین در صورتی که لبه های دندان تیز شده باشد دندانپزشک باید آن را بتراشد.

طبق تشخیص پزشک در صورتی که احتمال خونریزی طولانی مدت وجود داشته باشد می‌تواند موادی را داخل حفره دندان قرار دهد تا موجب تشکیل لخته خون شود.

بخیه کردن زمانی توسط پزشک انجام می‌شود که برای کشیدن دندان جراحی صورت گرفته باشد و یا اینکه چند دندان در یک ردیف کشیده شده باشند.

در نهایت گاز استریل را بر روی محل قرار داده می‌شود و باید آن را محکم فشار دهید.

بعد از کشیدن دندان

بعد از دندان کشیدن

بعد از کشیدن دندان شما باید گاز استریل که بر روی محل قرار دارد را به خوبی فشار دهید تا خونریزی قطع شود. البته فشاری که وارد می‌کنید بهتر است ملایم باشد.

در صورت متورم شدن محل شما می‌توانید از کمپرس یخ استفاده کنید، البته باید آن را بر روی صورت خود قرار دهید تا تورم آن کم شود.

ممکن است بعد از اتمام کار وقتی که از صندلی دندانپزشکی بلند می‌شوید تعادل نداشته باشید، در این صورت بهتر است بنشینید تا حالتان بهتر شود.

از مک زدن و خالی کردن آب دهانتان پرهیز کنید.

در روز اول از خوردن غذاهای جویدنی و داغ خودداری کنید.

برای یک روز محل را مسواک نکنید.

کشیدن سیگار و … تا چند روز ممنوع می‌باشد.

روز دوم بعد از کشیدن دندان می‌توانید دهان خود را با آب نمک شستشو دهید.

تا 1 یا 2 روز خارج شدن خونابه از محل طبیعی است.

در صورتی که خونریزی غیرقابل کنترل بود حتما به پزشک مراجعه کنید.

در صورت درد از استامینوفن استفاده کنید.

از مصرف مسکن های ضدالتهابی مانند آسپرین و ایبوپروفن اجتناب کنید. (به علت خاصیت ضدانعقادی)

در صورت ایجاد عفونت و تورم حتما به پزشک مراجعه کنید.

دهان تا چند روز ممکن است طعم بدی یا بوی بدی داشته باشد که طبیعی است.

بعد از کشیدن دندان به علت ادامه دار بودن بی حسی تا چند ساعت مراقب باشید تا لب و دهان و … را گاز نگیرید.

اگر بعد از 2 الی 3 روز درد نسبتا شدیدی در ناحیه حفره دندان شما به وجود آمد و لخته خون ایجاد شد باید حتما به پزشک مراجعه کنید. (درای ساکت یا حفره خشک)

در صورتی که پزشک بعد از کشیدن دندان محل را بخیه کرده بود، شما باید بعد از یک هفته برای کشیدن بخیه به مطب بروید.

بعد از کشیدن دندان می‌توانید از دهان شویه استفاده کنید.

بعد از کشیدن دندان چه بخوریم ؟

بعد از کشیدن دندان شما می‌توانید غذاهای سبک و حاوی ویتامین برای ترمیم سریعتر زخم هایتان بخورید. همچنین نباید بدون تجویز پزشک از آنتی بیوتیک استفاده نکنید. تا چند روز بعد از کشیدن دندان غذاهای نرم بخورید. مواد خوراکی که بهتر است بخورید به شرح زیر است:

  • سوپ میکس شده
  • اسموتی ها
  • ماست
  • آبمیوه طبیعی
  • پوره سیب زمینی
  • ژله، پودینگ، بستنی بدون شکر یا کم شکر

بعد از 1 یا 2 روز کم کم می‌توانید غذاهای سفت را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

عسل جز خوراکی هایی است که می‌تواند زخم را سریع ترمیم کند.

بیشتر بخوانید: پوسیدگی دندان
Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *