معرفی مناطق ممنوعه تزریق بوتاکس و عوارض آن
بوتاکس یک داروی است که، توسط یک متخصص مجرب و با تجربه تزریق میشود. در هنگام درمان اختلالات چشمی، سفتی یا اسپاسم عضلانی و چین و چروک به عضلات آسیب دیده (داخل عضلانی) تزریق میشود. هنگامی که برای جلوگیری از میگرن استفاده میشود، به عضلات سر و گردن تزریق میشود. برای درمان تعریق بیش از حد به پوست (داخل جلدی) تزریق میشود. برای درمان آب دهان یا بزاق اضافی، این دارو به غدد بزاقی تزریق میشود. هنگام درمان مثانه بیش فعال، آن را به مثانه تزریق میکنند. همچنین در مقابل یک سری مناطق نیز وجود دارند که نباید تزریق بوتاکس در آن مناطق صورت گیرد. ما در این مقاله قصد داریم به معرفی، مناطق ممنوعه تزریق بوتاکس بپزدازم. پیشنهاد میکنیم تا آخر مقاله همراه ما باشید.

فهرست مقالات
اثرات جانبی تزریق بوتاکس
از آنجایی که این دارو در محل بیماری فرد تزریق میشود، بیشتر عوارض جانبی نزدیک به محل تزریق دارو اتفاق میافتد. همچنین قرمزی، کبودی، عفونت و درد در محل تزریق نیز رخ میدهد. سرگیجه، مشکلات خفیف در بلع، عفونتهای تنفسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا، درد، حالت تهوع، سردرد و ضعف عضلانی میتواند زمانی رخ دهد که از این دارو برای شل کردن عضلات استفاده شود. دوبینی، افتادگی یا تورم پلک، سوزش چشم، خشکی چشم، ریزش اشک، کاهش پلک زدن و افزایش حساسیت به نور نیز زمانی رخ میدهد که دارو در اطراف چشم تزریق شده باشد. اگر هر یک از این اثرات ادامه یافت یا بدتر شد، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
زمانی که بوتاکس برای پیشگیری از میگرن استفاده میشود، میتواتد عوارض جانبی مانند سردرد، گردن درد و افتادگی پلک ایجاد کند. همچنین هنگامی که این دارو برای تعریق زیاد استفاده میشود، عوارض جانبی مانند تعریق غیر زیر بغل، عفونتهای تنفسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا، سردرد، تب، گردن یا کمردرد و اضطراب رخ میدهد. اگر بوتاکس برای مثانه بیش فعال استفاده شود،عوارض جانبی مانند عفونتهای دستگاه ادراری، سوزش، ادرار دردناک، تب یا مشکل در ادرار دارد.
مناطق ممنوعه تزریق بوتاکس کجاست؟
هنگامی که برای اولین بار برای تزریق بوتاکس به پزشک مراجعه میکنید، معمولا پزشک از شما میپرسد که مایلید این درمان را در کدام قسمت از صورتتان اعمال کنید. احتمالا وسوسه شوید و بگویید، همه جا یا کل صورت. اما صورت نباید کاملاً یکنواخت درمان شود. زیرا جاهایی وجود دارد که هرگز نباید بوتاکس تزریق کنید. بوتاکس باید در ناحیه مناسب بدن تزریق شود تا عمل کند. اگر تزریق بوتاکس را در ناحیهای با رگهای خونی زیاد انجام میدهید. مانند پیشانی یا گونهها، این خطر وجود دارد که از طریق این رگهای خونی عبور کرده و آسیب جدی وارد کنند. در اینجا چند نقطه از بدن را معرفی کردهایم که هرگز نباید بوتاکس در آنها تزریق شود:
ناحیه داخل چشمی
تزریق بوتاکس به دلیل خطرات جدی عوارض از جمله نابینایی، افتادگی ناگهانی یک یا هر دو پلک، درد شدید، التهاب و عفونت که در صورت عدم درمان میتواند منجر به کاهش بینایی شود، هرگز توصیه نمیشود.
ناحیه بین ابروها
تزریق بوتاکس در اینجا میتواند منجر به فلج شدن ماهیچههایی شود که توانایی فرد برای بالا بردن ابروها را کنترل میکنند. این میتواند منجر به یک ظاهر دائمی شگفت زده یا آشفته شود.
دست و پا
درمان بوتاکس دست و پا میتواند باعث ضعف عضلانی و دشواری در انجام کارهایی مانند بستن دکمهها و زیپها شود.
نزدیک شقیقه چشمها و ناحیه پیشانی
از دیگر مناطق ممنوعه تزریق بوتاکس، تزریق در ناحیه شقیقه چشمها است که میتواند منجر به افتادگی پلک، تاری دید، دوبینی، درد صورت، کاهش حس چشایی، ضعف زبان، مشکل در بلع، گرفتگی صدا، تنگی نفس، سفتی قفسه سینه و علائم شدید شبیه آنفولانزا مانند تب بالا و لرز شود.
قسمتهای داخلی بینی
تزریق بوتاکس در اینجا میتواند منجر به افتادگی سوراخهای بینی، مشکلات بلع، انسداد راههای هوایی و دشواری در تنفس در هنگام دراز کشیدن شود.
عضلات گردن
تزریق در این ناحیه میتواند منجر به حرکات غیرقابل کنترل زبان، اختلال در بلع، سوزش سر دل، گرفتگی صدا، مشکل در صحبت کردن، مشکل در تنفس هنگام دراز کشیدن صاف (به خصوص روی پشت) و ضعف در ساعد یا دست شود. این میتواند خطر آسیب را در طول فعالیتهای خاص افزایش دهد.
به خاطر داشته باشید که اینها تنها برخی از عوارض جانبی ممکن با تزریق بوتاکس در نواحی خاصی از بدن هستند. سایر عوارض جدی میتواند شامل درد در محل تزریق، انتشار موضعی اثرات سم، از دست دادن بینایی به دلیل انتشار اثرات سم به چشم، از دست دادن کامل توان عضلانی به دلیل مسمومیت بوتولیسم و مرگ باشد.

مناطقی که بوتاکس باید کم تزریق شود
از مواردی که بوتاکس باید به نواحی خاصی از صورت کم تزریق شود، زمانی است که بیمار دارای اخم یا چین شدید و مداوم بین ابروهای خود است. و با تلاشهای متعدد برای خلاص شدن از شر آنها با سایر روشهای غیرتهاجمی از بین نرفته است. در این حالت، بوتاکس فقط باید در زیر پیشانی و در سراسر ابرو تزریق شود تا حرکات طبیعی صورت مانند لبخند زدن و کشیدن ابروها حفظ شود.
یکی دیگر از مناطقی که درمان بوتاکس باید کم تزریق شود، زمانی است که بیمار دارای خطوط افقی پیشانی است. در این مورد، بوتاکس فقط باید بین یا زیر ابروها تزریق شود تا حرکات طبیعی صورت مانند بالا بردن ابروها و لبخند زدن حفظ شود. موارد زیادی وجود دارد که بوتاکس باید به قسمتهای خاصی از بدن مانند بازوها، پاها، دستها و پاها کم تزریق شود. به عنوان مثال، زمانی که بیمار به دلیل شرایطی مانند (ALS) بیماری لو گریگ، اماس (مولتیپل اسکلروزیس)، دیستروفی عضلانی یا آسیب نخاعی، دستها یا پاهای ضعیفی دارد. در این صورت تزریق بوتاکس فقط در این نواحی باید انجام شود تا عملکرد ماهیچههای طبیعی حفظ شود و عوارض احتمالی نیز کاهش یابد.
کلام آخر
بهترین مکان برای تزریق بوتاکس، گروههای ماهیچهای متقارن هستند که در معرض آسیبهایی مانند خطوط اخم قرار نگرفتهاند. درمانهای بوتاکس باید کم باشد، زیرا خطر مرتبط با تزریق بیش از حد سم بوتولینوم به یک گروه عضلانی، میتواند منجر به عفونت و حتی مرگ شود. همچنین تزریق بوتاکس در نزدیکی نواحی خاصی از بدن توصیه نمیشود زیرا میتواند منجر به ایجاد عوارض شود. دلیل اینکه تزریق بوتاکس در نواحی خاصی از بدن توصیه نمیشود. این است که سم آن میتواند ماهیچههایی را که به طور مکرر باید از آنها استفاده کنید فلج میکند.همچنین در صورت تزریق بیش از حد میتواند منجر به افتادگی دائمی در آن نواحی شود.