باورهای غلط درباره رژیم گیاه خواری که باید بدانید!

می توان گفت که بسیاری از مردم با رژیم گیاه خواری آشنا نیستند. در این مقاله ما به طور کامل درباره باورهای غلط رژیم گیاه خواری صحبت خواهیم کرد. عموما عدم آگاهی کامل درباره موضوعی باعث پدید آمدن افسانه ها خواهد شد. 

باورهای غلط رژیم گیاه خواری

باورهای غلط رژیم گیاه خواری

1- رژیم های گیاهی همیشه سالم هستند

در دهه های اخیر ، مطالعات زیادی انجام شده است که مصرف گوشت قرمز با برخی از بیماری ها ارتباط دارد. برای مثال ، مصرف گوشت قرمز فرآوری شده با سرطان روده بزرگ ، چاقی ، بیماری قلبی و دیابت ارتباط دارد.
همین امر نشان می دهد که رژیم غذایی بدون گوشت برای بدن بهتر است.
اما ، همانطور که همه گوشت ها قرمز نیستند ، همه رژیم های وجترین یا وگان نیز سالم نیستند. بطور مثال ، فردی فقط چیپس سیب زمینی می خورد ، گیاهخوار است ، اما این ماده مطمئناً سرشار از نشاط ، انرژی و سلامتی نیست. مانند هر رژیم غذایی دیگر ، کاملاً به آنچه فرد مصرف می کند بستگی دارد.
گوشت سفید و ماهی بدون چربی با مانند گوشت قرمز با بیماری ها ارتباط ندارند.

2- گیاهخواری کاهش وزن را تضمین می کند

متاسفانه نه. همانطور که در بخش بالا توضیح دادیم ، همه رژیم های وجترین یا وگان به یک اندازه سالم نیستند.  نکته اصلی در کاهش وزن ، داشتن یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم است و هیچ یک از آنها به اجتناب از محصولات حیوانی ارتباطی ندارد. البته لازم به ذکر است که شواهدی وجود دارد که پیروی از رژیم غذایی گیاهی با کاهش وزن همراه است.

3- وجترین ها و وگان ها نمی توانند پروتئین کافی دریافت کنند!

یکی از متداول ترین شایعاتی که شاید درباره گیاه خواری شنیده باشید این است که گیاهخوران پروتئین کافی دریافت نمی کنند. در غذاها پروتئین به وفور یافت می شود. برای افرادی که همه چیز خوارند محصولات لبنی و تخم مرغ سرشار از پروتئین می باشد. برای وگان ها نیز گزینه هایی مانند سیتان وگان، توفو، عدس، نخود، لوبیا، هلو، اسپیرولینا، کینوا ، جو دوسر ، برنج وحشی ، دانه ها و مغزها را دارند. برخی از سبزیجات حاوی پروتئین هستند این مواد شامل اسفناج ، مارچوبه ، کلم بروکلی ، کنگر فرنگی ، سیب زمینی ، نخود فرنگی ، کلم بروکسل و سیب زمینی شیرین.

4- بدون مصرف گوشت نمی توانید عضله بسازید!

مهمترین ماده مغذی برای عضله سازی پروتئین است که به وفور در گوشت حیوانات وجود دارد. اما همانطور که قبلا توضیح دادیم وجترین ها و وگان ها به راحتی می توانند پروتئین کافی دریافت کنند. 

سویا احتمال سرطان سینه را افزایش می دهد

5- مصرف لبنیات برای استحکام استخوان ها ضروری است!

لبنیات برای استحکام استخوان ها ضروری نیست ، اما کلسیم ضروری است. در حقیقت ، کلسیم برای تعدادی از عملکردهای بدن از جمله حفظ فشار خون ، انقباض عضلانی ، انتقال سیگنال ها در امتداد اعصاب و لخته شدن خون مهم است. بنابراین گیاهخواران باید اطمینان حاصل کنند که کلسیم کافی را از منابع گیاهی دریافت می کنند.
همانند پروتئین ، گزینه های زیادی برای دریافت کلسیم وجود دارد ، از جمله غذاهای پایه سویا ، لوبیا ، عدس ، نخود فرنگی ، اسفناج ، شلغم ، انجیر ، کتان ، چیا ، دانه کنجد ، جلبک دریایی و برخی از مغزها – به ویژه بادام.

6- نمی توانید B12 را از رژیم گیاهخواری دریافت کنید!

این نیز باوری غلط است. گیاهخواران برای اطمینان از داشتن سطح کافی از این ویتامین غالباً مکمل های B12 را مصرف می کنند ، گیاهخواران گزینه های دیگری دارند. گیاهخواران می توانند B12 را از تخم مرغ و فرآورده های شیر از جمله پنیر بدست آورند. طیف گسترده ای از گیاهخواران غنی از ویتامین B12 می باشد. از جمله برخی غلات ، توفو ، شیرهای غیر لبنی ، اسپردها (چیزی که به عنوان مکمل بر روی نان می مالند مانند کره).

7- سویا خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد!

هیچ شواهد قانع کننده ای وجود ندارد که نشان دهد مصرف غذاهای حاوی سویا خطر ابتلا به سرطان پستان در انسان را افزایش می دهد. مطالعه ای که در فوریه سال 2020 منتشر شد ، ارتباط بین سویا ، مصرف لبنیات و خطر سرطان پستان را جستجو کرد. دانشمندان 52،795 زن بدون سرطان در ایالات متحده را به طور متوسط ​​7.9 سال تحت نظر داشته اند. آنها هیچ ارتباط واضحی بین مصرف سویا و سرطان پستان پیدا نکردند ، اما ارتباط بین شیر لبنی و سرطان پستان را شناسایی کردند. برخی از خانمها از مکمل های مبتنی بر سویا به عنوان گزینه طبیعی برای هورمون درمانی در دوران یائسگی استفاده می کنند. یک مطالعه بزرگ بررسی کرد که آیا این مکمل ها ممکن است با خطر ابتلا به سرطان پستان در ارتباط باشند. محققان دریافتند “هیچ ارتباطی بین استفاده قبلی از مکمل های سویا و سرطان پستان وجود ندارد.” اما ، آنها همچنین دریافتند که مصرف مکمل های سویا ، برای برخی از زنان ، ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد ، به ویژه برای کسانی که سابقه خانوادگی دارند.

8- افراد باردار به گوشت و لبنیات احتیاج دارند!

در دوران بارداری ، مصرف کلیه مواد مغذی مورد نیاز کودک در حال رشد بسیار مهم است. اما ، همانطور که در این مقاله مطالعه کردید مشاهده کردیم ، غذاهای گیاهی می توانند اکثریت عمده آنها را تأمین کنند. کسی که وجترین یا وگان است ممکن است لازم باشد کمی برنامه غذایی خود را بررسی کند تا مطمئن شود از مواد مغذی کافی برخوردار است ، به خصوص در ابتدای بارداری. اطمینان از دریافت کافی ویتامین B12 ، از طریق مکمل ها یا غذاهای غنی شده ، بسیار مهم است و این امر به ویژه در دوران بارداری و شیردهی بسیار مناسب است. انجمن رژیم های غذایی مکمل ویتامین B12 را در افراد باردار و رژیم های گیاهی در تمام دوران بارداری و شیردهی توصیه می کنند.
پس در این دوران مهم ترین نکته دریافت تمام مغذی و مورد نیاز است. در این باره حتما با پزشک خود صحبت کنید.

 

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *