مزونیدلینگ، یکی از جدیدترین و پیشرفته ترین روش های جوان سازی پوست و درمان ناراحتی های پوستی است. این روش از تحریک کلاژن های پوست برای تولید سریع تر استفاده می کند و با این کار باعث ایجاد سلول های جوان تر و در نهایت پوستی سالم تر و شاداب تر می شود. رفع چین و چروک پوست، از بین بردن جای جوش و آکنه، برطرف کردن لک ها و سفت تر شدن پوست، از جمله ناراحتی های پوستی هستند که می توان با استفاده از روش مزونیدلینگ جای جوش را درمان نمود. در ادامه به معرفی این روش و مراقبت های پس از آن می پردازیم.
فهرست مقالات
مزونیدلینگ چیست ؟
مزونیدلینگ، در واقع یک درمان طبیعی است که با استفاده از سیستم سوزن دیجیتالی انجام می شود. این سیستم از تعدادی سوزن میکروسکوپی تشکیل شده است که توسط یک موتور کنترل می شوند. این سوزن ها به لایه میانی پوست نفوذ کرده و با تحریک کلاژن ها و الاستین های موجود در این لایه، باعث ایجاد پوستی شفاف تر و سالم تر می شوند.
روش کار مزونیدلینگ
کلاژن و الاستین دو ماده موجود در لایه میانی پوست هستند که وظیفه تولید سلول های جوان تر و تخریب سلول های پیر و فرسوده را بر عهده دارند. فرآیند بازسازی پوست تقریبا 27 روز طول می کشد. مزونیدلینگ این زمان را تسریع کرده و با تحریک کلاژن ها و الاستین های موجود در لایه دوم پوست، آن ها را وادار به بازسازی سریع تر و تولید سلول های جدیدتر می کند.
در این روش هیچ دارویی تزریق نمی گردد، بلکه این کار به صورت کاملا طبیعی انجام می شود. به این صورت که سوزن های مزونیدلینگ باعث ایجاد زخم هایی کم عمق و سطحی بر روی پوست شده و با این کار فرآیند ترمیم زخم را در بدن فعال می کنند. در واقع با این کار باعث افزایش و تسریع تولید کلاژن ها و الاستین و تجدید سلول های پوستی می شوند.
مزایا و معایب روش مزونیدلینگ
همان طور که در بالا عنوان شد، از فواید مزونیدلینگ میتوان به برطرف کردن لک های پوستی، رفع جای جوش و در کل جوانسازی پوست اشاره کرد. با توجه به این که مزونیدلینگ این کار را با تحریک کلاژن ها و عملکرد طبیعی آن ها انجام می دهد، روش مناسب تری نسبت به دیگر روش های جوانسازی پوست می باشد.
پس از انجام عمل مزونیدلینگ جای جوش ، پوست کمی متورم و قرمز می شود و این حالت 3 تا 5 روز ادامه دارد. پوسته پوسته شدن نیز از دیگر واکنش های پوست در مقابل این عمل است که 7 تا 10 روز طول می کشد. پس از آن پوست التیام یافته و بهبود پیدا می کند. اما در کنار مزایای انجام این کار، مزونیدلینگ دارای عوارضی نیز می باشد که عبارتند از:
- عفونت پوستی که به ندرت در برخی از افراد ایجاد می شود.
- بروز زخم های سرد مانند تبخال که پس از مدتی بهبود پیدا می کند.
- ایجاد میلیا یا کیست های چربی زیر پوست که پس از اتمام دوره درمان به راحتی از بین می رود.
- ایجاد جوش و آکنه که به طور خفیف در برخی افراد دیده می شود.
مراقبت های پس از درمان مزونیدلینگ جای جوش
همان طور که عنوان شد، التیام پوست و بهبود آن پس از انجام عمل مزونیدلینگ جای جوش ، حدود 3 تا 5 روز طول می کشد. در این مدت باید مراقبت های لازم را انجام دهید تا به نتیجه مورد نظر خود برسید. مراقبت های پس از مزونیدلینگ عبارتند از:
پس از انجام عمل مزونیدلینگ جای جوش ، کانال های پوستی محل مورد نظر کاملا باز هستند. از این رو، توصیه می شود در طول این مدت از هیچ گونه لوسین یا کرم بر روی پوست استفاده نشود. این محصولات ممکن است دارای مواد سمی مضر باشند که از طریق منافذ باز وارد بدن می شوند.
با توجه به این که استفاده از کرم های ضد آفتاب در طول دوره درمان ممنوع است، از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری نمایید.
مصرف آلفا هیدروکسیل اسیدها، رتینول و موادی مانند آن که در لیست مواد فعال قرار می گیرند، ممنوع می باشد. این مواد در برخی از محصولات مراقبت پوستی وجود دارند. با توجه به این که پس از انجام عمل مزونیدلینگ، پوست حساس تر می شود، مواد فعال باعث تحریک شدن پوست شده و مشکلاتی را ایجاد می کنند.
همان طور که در بالا عنوان شد، پس از انجام عمل مزونیدلینگ جای جوش ها، کانال های پوستی محل مورد نظر کاملا باز هستند. توصیه می گردد 24 تا 48 ساعت از مصرف هرگونه لوازم آرایشی خودداری کنید تا پوست راحت تر نفس کشیده و سریع تر بهبود پیدا کند. علاوه بر این، استفاده از برس های آرایشی آلوده نیز می تواند بر روی پوست اثر گذاشته و باعث عفونت در آن شود.
باز بودن منافذ باعث انتقال باکتری و آلودگی به داخل پوست شده و عفونت را به دنبال دارد. برای جلوگیری از این مشکل توصیه می شود در طول دوره درمان تا بهبودی کامل از عرق کردن بدن جلوگیری کنید و خود را در چنین شرایطی قرار ندهید.
خوردن آب و هیدراته نگه داشتن بدن از جمله کارهایی است که می تواند عمل جوان سازی را تسریع نماید. پیشنهاد می شود قبل و پس از انجام عمل مزونیدلینگ به میزان کافی آب بنوشید.
پس از انجام عمل مزونیدلینگ، پوست به مقدار زیادی کلاژن نیاز دارد و کلاژن طبیعی تولیدی بدن پاسخگوی این نیاز نیست. بهتر است از کلاژن های کمکی برای بازیابی بهینه تر و تحریک بیشتر استفاده شود. پیشنهاد می شود در دوره درمان از کلاژن های محرک پپتید ها استفاده کنید.
سرم های آنتی اکسیدان از دیگر موادی هستند که می توانند به ترمیم پوست کمک کنند. این سرم ها علاوه بر خواص ترمیم کنندگی، خاصیت تسکین دهندگی نیز دارند.
استفاده از ماسک های خنک کننده می تواند تا حدی به بهبود التهاب و قرمزی روی پوست کمک کند. می توانید پس از انجام عمل از این ماسک ها بر روی صورت خود قرار دهید تا آرامش بیشتری پیدا کنید.
عمل مزونیدلینگ در 4 یا 6 جلسه انجام می شود که جلسات از هم 2 تا 4 هفته فاصله دارند. در طول دوره درمان توصیه های پزشک خود را جدی گرفته و مراقبت های لازم را بر روی پوست خود انجام دهید. نتیجه درمان از همان جلسه اول بر روی پوست نمایان می شود، اما تا بهبودی کامل و رسیدن به نتیجه موردنظر 6 ماه تا یک سال طول می کشد.
بیشتر بخوانید: تفاوت مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ چیست ؟
دیدگاه کاربران