بیماری لوپوس و علائم و علت ابتلا به آن

بیماری لوپوس

سیستم ایمنی بدن ما مهم ترین بخش بدن است که نقش مهمی را در سلامتی انسان دارد. سیستم ایمنی از بدن در مقابل حملات خارجی محافظت می‌کند حال زمانی که سیستم ایمنی بدن عملکرد خوبی نداشته باشد، بیماری‌های متنوعی در بدن ایجاد خواهدشد. بیماری لوپوس نوعی بیماری التهابی است که اختلالاتی را در سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌کند. بدین صورت است که خود سیستم ایمنی به بافت‌های بدن آسیب‌هایی ایجاد می‌کند.

بیماری لوپوس چگونه ایجاد می شود ؟

لوپوس به عنوان یک بیماری خودایمنی شناخته می‌شود به صورتی که سیستم ایمنی بدن فرقی بین بافت‌ های بدن و مواد خارجی قائل نمی‌ شود. در نهایت نیز این سیستم به بافت‌های بدن نیز حمله می‌کند که سبب بروز بیماری‌هایی نظیر لوپوس می‌شود. این نوع بیماری بیشتر بین زنان شایع است.

بیماری لوپوس انواع مختلفی دارد و می‌تواند بخش‌های متفاوتی از بدن را تحت تاثیرقراردهد. البته باید بدانید بسیاری از مردم این بیماری را دارند و اما روی زندگی آن‌ها تاثیرخاصی ندارد. در بعضی از افراد نیز این بیماری نتایج جدی را خواهد داشت که باید به موقع شناسایی شده و برای درمان آن اقدام شود.

البته لازم است بدانید تشخیص این بیماری بسیارسخت است و در بعضی از موارد شاید تشخیص آن سال‌ها نیز زمان ببرد. هنوز علت اصلی این بیماری مشخص نشده‌است و عمده علت آن نیز ژنتیک معرفی شده‌است.

رایج ترین علائم برای بیماری لوپوس

بیماری لوپوس علائم خفیفی دارد که بیشتر روی پوست خود را نشان می‌دهد. برخی از علائم هشداردهنده این بیماری را باهم مرور می‌کنیم.

سردرد

سردرد از جمله علائم بیماری لوپوس است زیرا این بیماری مغز را نیز درگیر خود می‌کند. توجه کنید این نوع سردرد را نمی‌توان با خوردن مسکن نیز درمان کرد. اگر سردردهای طولانی و مشکوکی داشتید بهتراست به متخصص روماتولوژی مراجعه کنید.

احساس درد در قفسه سینه

فردی که به بیماری لوپوس مبتلاست دچار التهاباتی در قلب و ریه می‌شود، همین موضوع نیز سبب می‌شود تا فرد در قفسه سینه خود احساس درد داشته باشد. البته توجه کنید تنها همین عامل نمی‌تواند معین کند که شما به این بیماری مبتلا هستید. زیرا درد قفسه سینه می‌تواند عامل عفونت ریه، آمبولی ریه و … نیز باشد.

حساسیت به نور

بیماران مبتلا به لوپوس به نور حساسیت نشان می‌دهند. همین موضوع نیز سبب می‌شود تا زمانی که فرد در مقابل نورخورشید قراربگیرد، راش‌های قرمزرنگی روی پوست وی تشکیل شود. البته این نوع راش‌ها دائمی نیستند و ممکن است تنها چندساعت و یا چندروز به طول انجامند. به همین دلیل نیز افرادی که به بیماری لوپوس مبتلا هستند تاحدامکان نباید در معرض نورخورشید قراربگیرند.

ورم ساق پا و یا دورچشم

بیماری لوپوس ممکن است کلیه‌های فرد را نیز درگیر خودکند. همین موضوع نیز سبب  می‌شود تا فرد دچار ورم در زیرچشم و یا ساق پا شود.

تشنج

از نشانه‌های این بیماری می‌توان به تشنج اشاره‌ کرد. البته توجه کنید هر تشنجی نیز از علائم بیماری لوپوس نخواهدبود و لازم است حتما درباره ان با روماتولوژیست مشورت کنید.

ریزش مو

ریزش مو ازجمله علائمی است که در فرد مبتلا به لوپوس دیده می‌شود. البته توجه کنید اگر بتوانید زودتر این بیماری را تشخیص دهید می‌توانید جلوی ریزش مو را نیز بگیرید.

احساس خستگی

فرد مبتلا به این بیماری احساس خستگی می‌کنند، اگر بیش ازاندازه این احساس را داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید.

تب داشتن

اگر این بیماری به حالت پیشرفته خود برسد،دمای بدن فرد نیز بالا می‌رود. توجه کنید اگر دمای بدن شما بالارود و برای آن دلیل منطقی پیدانکنید حتما به پزشک مراجعه کنید.

دردهای عضلانی

از علائم بیماری‌های لوپوسی می‌توان به دردعضلانی اشاره‌کرد. این ضعف خود را هنگام راه رفتن و یا بالارفتن از پله‌ها نشان خواهدداد. توجه کنید با کنترل این بیماری می‌توانید دردهای عضلانی را تاحدزیادی درمان کنید.

تظاهرات پوستی

راش پوستی بیشتر روی گونه و بینی ظاهر می‌شود و به مرور زمان به پروانه تبدیل می‌شود. البته این زخم‌ها در سایر بخش‌های بدن ماند گردن و شانه نیز صورت می‌گیرد.

احساس درد وتورم

در بسیاری از موارد فرد مفصل‌های کوچک بدن نیز مانند دست‌ها نیز دچار تورم و درد می‌شوند. البته این نشانه مربوط به زمان عود این بیماری است که می‌توانید با کنترل بیماری آن را تاحدزیادی درمان کنید. البته در برخی از بیماران این نشانه بیماری هم چنان عود پیدا می‌کند و به صورت کامل از بین نمی‌رود.

زخم دهان

از نشانه‌های این بیماری می‌توان به زخم دهان اشاره‌کرد. البته این زخم ها هیچ دردی ندارند و بیشتر در سقف دهان دیده می‌شوند. زخم دهان از شایع ترین نشانه‌های این بیماری است که درهمان ابتدا ظاهر می‌شود.

مشکلات عروقی

از عوارض این بیماری که به صورت طولانی مدت اتفاق می‌افتد، می‌توان به مشکلات عروقی اشاره کرد. البته این عارضه در سنین بالا صورت می‌گیرد. برای پیشگیری از این مشکلات لازم است از رژیم غذایی کم چرب استفاده کنید. البته با مراجعه به پزشک داروهای بیشتری برای این بیماری تجویز می‌شود.

علت بیماری لوپوس

عوامل زمینه ساز لوپوس

دقت کنید عوامل محیطی بسیار زیادی در شکل گیری این نوع بیماری موثر است که برخی از آن‌ها را درادامه بررسی می‌کنیم.

اشعه ماورابنفش خورشید : از عوامل زمینه ساز این نوع بیماری می‌توان به تابش اشعه فرابنفش خورشید اشاره‌کرد. بیمارمبتلا به لوپوس نیز باید از تماس مستقیم با نورخورشید جلوگیری کند. به همین دلیل نیز لازم است هنگام مواجهه با نورخورشید از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. توجه کنید کرم‌های ضدآفتاب استفاده شده باید spf=30 را حداقل داشته باشند.

استرس و هیجانات روحی : استرس و سایر هیجانات برای این بیماران سم است و باید از هرگونه هیجان روحی دوری کنند. توجه کنید اگر کودکان شما دچار این بیماری شده‌اند باید تلاش کنید آن‌ها را از استرس دورنگه دارید. هرچیزی که سبب استرس برای بیمار شود، باید کنترل شود.

عفونت‌ها : عفونت سبب تحریک سیستم ایمنی بدن می‌شود و به همین دلیل نیز نوعی استرس محسوب می‌شود. توجه کنید هرچه شدت عفونت‌ها بیشتر شود، احتمال ابتلا به این نوع بیماری نیز بیشتر می‌شود.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *