آیا لیمو می تواند به درمان آکنه کمک کند؟

آیا لیمو می تواند به درمان آکنه کمک کند؟

لیمو حاوی مقادیر زیادی ترکیبات گیاهی است که ممکن است به درمان و جلوگیری از آکنه کمک کند. اما استفاده از آب لیمو به طور مستقیم روی پوست ممکن است عوارض جانبی ای ایجاد کند. طبق آکادمی پوست آمریکا (AAD) ، آکنه شایعترین بیماری پوستی در ایالات متحده است که هر سال 50 میلیون نفر را مبتلا می کند.در ایران نیز این بیماری بسیار شایع است.

بسیاری از افراد قبل از مراجعه به پزشک جهت استقاده از گزینه های پزشکی به دنبال داروهای خانگی برای درمان آکنه های خود هستند. در این مقاله اطلاعاتی در مورد اثربخشی لیمو به عنوان یک درمان آکنه ارائه شده است. همچنین برخی از گزینه های درمانی جایگزین برای درمان آکنه را شرح خواهیم داد.

آیا لیمو تاثیر دارد؟

برخی از افراد ادعا می کنند که با استفاده از لیمو درمان موفقیت آمیزی برای آکنه داشته اند. پیشنهاد می کنند که  از لیمو برای کاهش التهاب و چربی و باکتری های موجود در پوست استفاده کرد.

دانشمندان به طور مستقیم در مورد اثر لیمو به عنوان درمانی برای آکنه تحقیق نکرده اند. در برخی از مطالعات به طور کلی اثرات ضد التهابی و ضد باکتریایی لیمو مورد بررسی قرار گرفته است. بیشتر آنها اسانس لیمو را بررسی کرده اند که از پوست لیمو حاصل می شود.

اثرات ضد التهابی  لیمو

یک مطالعه حیوانی در سال 2018 به بررسی اثرات ضد التهابی اسانس حاصل از چهار نوع مرکبات مختلف پرداخته است. یکی از موارد مطالعه شده لیمو بود.. این مطالعه نشان داد که اسانس لیمو باعث کاهش التهاب در موش ها می شوند. محققان این اثرات ضد التهابی را به ماده ای نسبت داده اند که در پوست مرکبات به وفور وجود دارد.

همچنین یک مطالعه جداگانه از حیوانات در سال 2018 نشان داد که استفاده موضعی از لیمو به کاهش التهاب و آسیب پوست در موش کمک می کند. با توجه به اینکه هر دو مطالعه فقط حیوانات را درگیر می کنند ، نمی توان گفت که این یافته ها در انسان اعمال می شود یا خیر.

اثرات ضد میکروبی لیمو

یک مطالعه آزمایشگاهی در سال 2016 نشان داد که آب لیمو و سایر مرکبات از رشد برخی باکتری ها و قارچ ها  جلوگیری می کند.

آیا لیمو ایمن است؟

لیموها حاوی اسید سیتریک هستند که ماده شیمیایی می باشد که به لیموها طعم ترش می دهد. همچنین اگر فرد مستقیماً آن را روی پوست خود بكشد ، می تواند باعث بروز واكنش شود. برخی از خطرات احتمالی استفاده از لیمو روی پوست عبارتند از:

  • احساس سوزش
  • خشکی پوست
  • قرمزی پوست
  • خارش پوست
  • افزایش حساسیت پوست به نور خورشید

نحوه استفاده از آن

افراد قبل از استفاده از لیمو به عنوان یک درمان آکنه باید با یک متخصص پوست مشورت کنند. متخصص پوست تشخیص خواهد داد که آیا لیمو برای نوع پوست فرد مناسب است یا خیر.

افرادی که این نوع درمان را پیش می برند ، نباید آب لیمو را مستقیماً روی پوست خود بمالند ، زیرا این کار می تواند باعث سوزش پوست شود. همیشه باید ابتدا آبلیمو را در آب رقیق کنید.

تاثیر لیمو درمان آکنه

آیا لیمو به اسکار آکنه کمک می کند؟

مشخص نیست که آیا  لیمو به طور خاص تأثیری بر جای زخم آکنه دارند یا خیر. با این حال ، نتایج یک مطالعه حیوانات در سال 2016 نشان می دهد که عصاره لیمو می تواند به بهبود زخم کمک کند.

در این مطالعه تأثیر عصاره لیمو بر خرگوش های آلوده مورد بررسی قرار گرفت. محققان دریافتند که عصاره لیمو به صورت موضعی باعث تسریع روند بهبود زخم های پوستی کوچک می شود. هنوز مشخص نیست که آیا این مورد  روی انسان یا سایر زخم های پوستی تاثیر گذار است یا خیر.

گزینه های جایگزین

چندین درمان برای آکنه وجود دارد. این درمان ها باید تحت نظر پزشک باشند.برخی از درمانهای متداول عبارتند از:

  • کرمهای موضعی و پمادهایی که حاوی بنزوئیل پراکسید ، آنتی بیوتیک ها یا اسید سالیسیلیک هستند
  • قرص های ضد بارداری
  • قرص های آنتی بیوتیکی

اگر آکنه فرد شدید باشد ، پزشک ممکن است یکی از روشهای زیر را توصیه کند:

  • درمان با لیزر
  • لایه برداری شیمیایی

فرد می تواند در مورد درمان های طبیعی که می توانند در خانه امتحان کنند ، با پزشک یا متخصص پوست صحبت کنند. این متخصصان مراقبت های بهداشتی می توانند درمانی مناسب برای نوع پوست و نوع آکنه را به شما پیشنهاد دهند.

نکاتی درباره پوست صورت

  • از لمس صورت یا مناطق دیگر که آکنه وجود دارد ، خودداری کنید
  • جوش های پوستی و آکنه  خود را دستکاری نکنید
  • اجتناب از استفاده از لایه بردار هایی که می تواند آکنه را تشدید کند
  • اجتناب از مواد آرایشی که منافذ پوست را مسدود می کند
  • جلوگیری از قرار گرفتن در معرض آفتاب بیش از حد
  • استفاده از آب ولرم برای پاکسازی پوست
  • شستشوی مناطق مستعد آکنه در اسرع وقت بعد از تعریق

خلاصه

آکنه یک بیماری التهابی پوستی است که علت ایجاد آن می تواند باکتریها باشند. لیمو حاوی ترکیباتی است که به نظر می رسد از رشد برخی باکتری ها جلوگیری می کند. این ترکیبات باعث کاهش التهاب در مطالعات حیوانی می شوند. با وجود این یافته های دانشمندان هنوز به طور مستقیم لیمو را به عنوان درمانی برای آکنه مورد بررسی قرار نداده اند.

قبل از امتحان کردن  آب لیمو به عنوان یک درمان آکنه ، فرد باید با پزشک یا متخصص پوست خود مشورت کند. استفاده از لیمو به صورت موضعی باعث تحریک پوست می شود که ممکن است آکنه های موجود را تشدید کند.

برگرفته از : لیمو برای آکنه

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *