عوارض لیزر پوست صورت چیست ؟ + روش های کاهش عوارض و مراقبت ها

لیزر پوست صورت جز ماندگارترین روش ها برای از بین بردن موهای زائد صورت می باشد. در این روش پرتوهای لیزر فولیکول های مو را هدف قرار می دهند و مانع از رشد دوباره موها می شوند. موها دارای سیکل رشد هستند و در صورتی لیزر بر روی آنها اثر می کند که فرد به طور منظم و طبق تجویز پزشک به مراکز لیزر مراجعه کند. لیزر درمانی می تواند موهای شما را کمرنگ تر و نازک تر کند و یا باعث شود هیچ مویی بر روی صورت شما رشد نکند. لیزر صورت همانطور که می دانید دارای فواید بسیاری است اما قبل از استفاده از آن بهتر اس درباره عوارض لیزر پوست صورت نیز بدانید. در ادامه ما بیشتر درباره عوارض لیزر صورت میپردازیم، با مجله “زیبا بمان” همراه باشید. 
عموما برای از بین بردن موهای زائد صورت، لیزر درمانی را پیشنهاد می کنند این روش ایمن و بیخطر بوده و عوارض طولانی مدت برای آن وجود نخواهد داشت. و برخی از افراد ممکن است بعد از لیزر موهای صورت عوارض جانبی جزئی را تجربه کنند. برای جلوگیری از واکنش های آلرژیک احتمالی بهتر است ابتدا تست لیزر انجام دهید و بر روی پوست خود آن را امتحان کنید، در صورتی که عارضه ای ایجاد نشد می توانید از آن برای تمام صورت خود استفاده نمایید. 
برای کاهش عوارض مهمترین و قابل توجه ترین نکته این است که به کلینیک معتبر و پزشک متخصص مراجعه کنید. 

عوارض لیزر پوست صورت

چرا لیزر عوارض دارد ؟

برای رسیدن لیزر به پیاز مو باید از لایه سطحی پوست که اپیدرم یا رو پوست نام دارد عبور کند، پیاز مو در لایه درم قرار گرفته و در زیر درم قرار دارد. اپیدرم مانند پیاز و ساقه مو دارای ملانین می باشد. به همین دلیل پرتو لیزر در راه خود تا رسیدن به پیاز مو کمی اپیدرم جذب می کند. به همین علت باعث ایجاد عوارضی مانند سوختگی، تغییر رنگ پوست، ایجاد زخم و اسکار و غیره خواهد شد. 

میزان ایجاد عوارض به چه عواملی وابسته است ؟

میزان عوارض لیزر پوست به دستگاه های مورد استفاده، رنگ پوست می تواند وابسته باشد. افرادی که دارای پوست های تیره هستند بیشتر به عوارض پوستی دچار خواهند شد، زیرا آن ها در پوست خود ملانین بیشتری دارند. تیره گی پوست می تواند به علت برنزه کردن، افزایش سن یا اینکع بطور افرادی که به طور ينتیکی و طبیعی پوست تیره دارند. در صورتی که قصد لیزر کردن دارید باید از آفتاب گرفتن یا سولاریم خودداری کنید. 
عوامل دیگری که می تواند موجب افزایش احتمال عوارض لیزر موهای زائد شود طول موج لیزر، مدت زمان تابش، اندازه نقطه تابش و استفاده نادرست از تکنیک خنک سازی پوست می باشد. 
هر چه طول موج دستگاه لیزر بیشتر و مدت زمان تابش آن کتاه تر باشد، احتمال بروز عوارض جانبی آن کمتر خواهد بود. افزایش طول موج و کاهش مدت زمان تابش موجب خواهد شد انرژی کمتری جذب ملانین شود. البته افزایش طول موج و کاهش مدت زمان تابش لیزر تاثیر حذف موها را نیز کاهش می دهد. 

عوارض لیزر پوست صورت 

استفاده از لیزر برای پوست صورت می تواند عوارض مختلفی را ایجاد کند، که این عوارض بسیار جزئی هستند. از جمله این عوارض لیزر صورت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

قرمزی و سوزش، تورم در پوست صورت 

در لیزر موهای زائد فولیکول های مو مورد هدف قرار گرفته و اشعه آن به فولیکول مو آسیب می رساند، همین امر موجب واکنش بدن نسبت به این حمله باشد و باعث سوزش و قرمزی شود. علاوه بر قرمزشدن و ایجاد خارش شما شاهد لک و التهاب بر روی پوست نیز خواهید بود. البته این عوارض جز عوارض کوتاه مدت بوده و با گذاشتن کمپرس سرد و مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد پوست شما به حالت عادی خود باز میگردد. یا استفاده از بی حس کننده های موضعی می تواند میزان واکنش نسبت به لیزر را کاهش دهد. 

خارش در پوست 

از عوارض لیزر پوست صورت می توانیم به خارش پوست اشاره کرد، این عارضه طبیعی بوده و بعد از مدتی رفع خواهد شد. این نکته را نباید فراموش کنید که نباید محل لیزر را دستکاری کنید. 

پوست پوست شدن پوست

از عوارض لیزر پوست صورت می توان به پسته پوسته شدن پوست و ایجاد لک بر روی پوست صورت خبر داد. پوست پوست شدن پوست می تواند باعث ایجاد زخم شود. اولین اقدامی که باید برای مراقبت و کاهش عوارض انجام دهید این است که صورت خود را نباید دستکاری کنید. با استفاده از مرطوب کننده مناسب از ایجاد زخم بر روی صورت جلوگیری کنید. 

تغییر در رنگ پوست 

زمانی که از لیزر درمانی استفاده می نمایید ممکن است متوجه تغییر در رنگ پوست خود شوید، که محل درمان ممکن است روشن یا تیره شود نسبت به قسمت های دیگر پوست شما شود. بعد از لیزر ممکن است افراد دارای پوست روشن محل درمان لیزر آنها به رنگ تیره دربیاید (هایپرپیگمنتیشن) و افراد دارای پوست تیره محل درمانشان به رنگ روشن دربیاید (هایپوپیگمنتیشن). البته این عارضه نیز جز عوارض جانبی کوتاه مدت است که بعد از مدتی از بین خواهد رفت. 

آسیب به چشم

از عوارض لیزر موهای زائد پوست صورت می توان به آسیب به چشم اشاره کرد. برای همین منظور زیبا جو و پزشک هر دو از عینک های مخصوص استفاده می کنند. این کار احتمال آسیب دیدگی را کاهش می دهد. البته مراجعه به کلینیک و پزشک معتبر احتمال این عارضه را می تواند به صفر برساند. 

عفونت پوست 

آسیب به فولیکول های مو بعد از لیزر می تواند احتمال ابتلا به عفونت در پوست را افزایش دهد. این مسئله با مرور زمان بهبود پیدا خواهد کرد. این عارضه به مرور زمان بهبود می یابد، اما محل زخم و آسیب دیدگی پوست که بعد از عفونت پوستی ایجاد می شود باید توسط پزشک متخصص درمان شود. 
بهتر است در صورت بروز هر گونه  عوارضی سریعا به پزشک اطلاع دهید. 

عوارض جانبی بعد از لیزر پوست صورت

عوارض جانبی بعد از لیزر پوست صورت

در بالا درباره عوارض شایعی که خود به خود یا با مراقبت های بعد از لیزر صورت ایجاد خواهد شد صحبت کردیم. گاهی این امکان وجود دارد که عوارض زیر ایجاد شود، این عوارض نادر هستند و در صورت مراجعه به مراکز درمانی معتبر و پزشک متخصص احتمال بروز این عارضه صفر خواهد بود. 

سوختگی یا ایجاد تاول 

در صورتی که لیزر پوست صورت به درستی انجام نگیرد می تواند باعث سوختگی و تاول در پوست شود. همانطور که می دانید لیزر دارای حرارت بالایی است، استفاده از دستگاه خنک کننده بر روی پوست می تواند از سوختگی و تاول پوست جلوگیری کند. همانطور که در ابتدا توضیح داده شد سوختگی و تاول جز عوارض نادر لیزر پوست صورت محسوب می شود و بروز این اتفاق بسیار نادر است. 

ایجاد اسکار و جای زخم

بعد از لیزر موهای زائد صورت زخم و اسکار بر روی پوست ایجاد نمی شود اما در صورتی که از لیزر برای از بین بردن جای جوش، خال و لک پوستی استفاده شود می تواند باعث ایجاد زخم و اسکار شود. این مسئله عموما بر اثر خطای پزشک، استفاده کردن از دستگاه های غیر استاندارد و عدم مراقبت درست از پوست به وجود خواهد آمد. 

رشد بیش از حد مو در محل لیزر شده 

این عارضه جز عوارض نادر لیزر پوست صورت می باشد که ممکن است لیزر پوست صورت نتیجه عکس بدهد و باعث افزایش رشد مو در محل لیزر شود. 

مراقبت های قبل از لیزر موهای زائد صورت

  • برای مدت 4 الی 6 هفته قبل از لیزر از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید.
  • اگر قصد خروج از خانه دارید از کرم ها ضدآفتاب استفاده کنید.
  • درصورتی که مستعد تبخال زدن هستید، باید قبل و بعد از لیزر اقدامات مربوط به ضد ویروسی انجام دهید.
  • برای مدت 3 الی 8 هفته قبل از لیزر صورت ، از اصلاح صورت ، وکس، بند انداختن، اپیلاسیون صورت خود بپرهیزید.
  • قبل از درمان از داروهای گیاهی و حساس به نور استفاده نکنید. 

مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد صورت 

  • برای برطرف کردن قرمزی و تورم پوست صورت می توانید از ژل آلوئه ورا استفاده نمایید. افرادی که پوست های تیره دارند استفاده از ژل آلوئه ورا توصیه می شود. 
  • از رفتن به حمام آفتاب مخصوصا در 3 روز اول لیزر خودداری کنید. 
  • برای کاهش تورم می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید.
  • بعد از لیزر پوست بسیار حساس خواهد شد، از دستکاری و فشار دادن ناحیه لیزر شده بپرهیزید.
  • حداقل برای مدت 3 روز از رفتن به حمام آب گرم، سونا و انجام ورزش های سنگین خودداری کنید. زیرا گرما شدید موجب تحریک ملانوسیت ها شده و باعث ایجاد هایپرپیگمانتاسیون می شود. 

حرف آخر 

در مجموع لیزر موهای زائد برای بیشتر افراد بیخطر می باشد. اما بهتر است از آن برای از بین بردن موهای زائد نزدیک چشم و نیز در دوران بارداری استفاده نکنید.
مراجعه به کلینیک معتبر و پزشک متخصص برای انجام لیزر مراجعه کنید. در صورت بروز هر گونه عوارض بعد از لیزر پوست صورت حتما به پزشک خود اطلاع دهید. 

آیا لیزر موهای زائد دردناک است؟

فرآیند لیزر عموما دردناک نیست. اما 2 یا 3 روز بعد از لیزر ممکن است پوست ناحیه لیزر شده قرمز شده باشد و کمی دردی شبیه به آفتاب سوختگی داشته باشد، البته این درد قابل تحمل است.

آیا لیزر موهای زائد باعث سرطان می شود ؟

این حرف در حد شایعه ای بیش نیست. لیزر موهای زائد به طوری طراحی شده اند که فقط از سلول های پوست عبور کنند و فولیکول های مو را مورد هدف قرار دهند. عمق نفوذ اشعه لیزر 1 میلیمتر می باشد، نمی توان گفت که این اشعه باعث آسیب به پوست و ایجاد سرطان شود. و هیچ مدرکی دال بر اینکه لیزر درمانی باعث ایجاد سرطان پوست می شود وجود ندارد.

آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری خطرناک است ؟

لیزر موهای زائد برای زنان باردار توصیه نمی شود. زیرا هنوز دانشمندان تحقیقاتی درباره لیزر موهای زائد در دوران بارداری انجام نداده اند. زیرا ممکن است این احتمال وجود داشته باشد که لیزر در دوران بارداری برای جنین خطرناک باشد، همین امر مانع این شده است که جان کودکی را به خطر بیندازند. 
در دوران بارداری زنان به علت تغییرات هورمونی که در بدن ایجاد خواهد شد، باعث افزایش افزایش رشد موهای اضافی و زائد در بدن و صورت خود می شوند، البته ممکن است این موهای اضافی باعث ایجاد احساس ناراحتی در افراد شوند، لازم است بدانید که بعد از دوران بارداری این موها خود به خود از بین خواهند رفت.
اگر بعد از وضع حمل این موها از بین نرفتند می توانید با پزشک مشورت کنید، شما می توانید چند هفته بعد از زایمان به مراکز لیزر مو برای از بین بردن موهای زائد خود مراجعه کنید. 

آیا لیزر موهای زائد موجب ناباروری می شود ؟

هیچ مدرکی دال بر اینکه لیزر موهای زائد بر روی باروری تاثیر می گذارد و موجب ناباروری خواهد شد وجود ندارد! عمق نفوذ لیزرها در حد 1 میلیمتر می باشد، این مقدار به هیچ عنوان قادر نیست که بر روی اندام های داخلی بدن تاثیر بگذارد، همین امر سبب شده است که لیزر موهای زائد در ناحیه بیکینی و اندام های تناسلی نیز انجام شود.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *