بررسی علت خارش پوست سر و روش های درمان آن

خارش پوست سر

خارش پوست سر بسته به علت ، تحریک کننده و حتی دردناک است. عوامل مختلفی می تواند باعث ایجاد این عارضه شود ، مانند انواع مختلف درماتیت یا واکنش به برخی از محصولات مو. کارشناسان معمولا این عارضه را یک بیماری معمول می دانند.

تشخیص آنچه که باعث خارش پوست سر می شود دشوار است. یافتن علت و انتخاب بهترین روش های درمانی می تواند به افراد کمک کند تا علائم خود را بهتر برطرف کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عوامل مختلف خارش پوست سر و نحوه درمان آنها ، به مطالعه این مقاله ادامه دهید.

علل خارش پوست سر

موارد زیر برخی از رایج ترین عواملی است که می تواند منجر به خارش پوست سر شود:

درماتیت سبورئیک : شایعترین علت خارش پوست سر ، درماتیت سبورئیک (SD) است که قسمتهایی از بدن مانند پوست سر ، صورت و پشت دچار پوسته پوسته شدن، قرمزی و خارش می شوند
شوره سر : محققان شوره سر را – وقتی پوست سر خیلی خشک شود ، شروع به خارش و پوسته پوسته شدن می کند – نوع خفیف درماتیت سبورئیک می دانند.
روش های مراقبت از مو : هنگام شست و شوی مو اگر شامپو بر روی سر باقی بماند  ، می تواند روی پوست سر جمع شود و باعث خارش و پوسته پوسته شدن شود.
شپش سر : این حشرات انگلی که در میان کودکان خردسال و خانواده های آنها رایج است ، عمدتا از طریق تماس شخصی نزدیک منتشر می شوند.
درماتیت تماسی : برخی از افراد واکنش های آلرژیک به محصولات مو مانند رنگ مو نشان داده که باعث ایجاد خارش و بثورات روی پوست می شود
گال : این بیماری پوستی می تواند باعث خارش آنقدر شدید شود که می تواند خواب فرد را متوقف کند.
درماتوفیتوز:  یک قارچ باعث ایجاد این بیماری می شود ، که به عنوان tinea capitis نیز شناخته می شود
پسوریازیس پوست سر: در حدود 50٪ افرادی که پسوریازیس در بدن خود دارند علائمی در پوست سر خود نیز ایجاد می کنند.
درماتیت آتوپیک : این شکل از اگزما بر روی پوست سر تأثیر می گذارد ، باعث خارش شدید می شود که می تواند منجر به عفونت شود.

علائم دیگر

علائم همراه با خارش سر می تواند به پزشک در تعیین علت آن کمک کند و روش های درمان را مشخص کرد. علائم دیگری که ممکن است همراه با خارش سر باشند شامل موارد زیر است:
تکه های پوسته ضخیم و چرب در پوست سر: اینا غالباً نشانه درماتیت سبورئیک هستند
شوره: وقتی در مو یا روی لباس ظاهر می شود
پوسته های کوچک سفید روی مو: اینها می توانند لانه ها یا تخم های شپش سر باشند. برای شناسایی علائم شپش ، یک متخصص پزشکی باید معاینه بصری انجام دهد.
برجستگی های کوچک برآمده: اینها اغلب علائم گال هستند.
بثورات قرمز ، برجستگی های چرکی و ریزش مو: اینها می تواند نشانه هایی از کرم حلقوی باشد ، خصوصاً اگر همه آنها همزمان باشد.
پوسته های سفید روی پوست سر خشک با لکه های قرمز: این علائم نشان دهنده پسوریازیس پوست سر است.
مشکل خوابیدن: به دلیل خارش شدید
پوسته پوسته شدن در قسمت فوقانی کمر ، قفسه سینه و صورت: می تواند نشانه درماتیت سبوره باشد.
پوست سر خشک و قرمز: می تواند نشانه درماتیت آتوپیک باشد.

باید توجه داشته باشید که درماتیت سبورئیک ، پسوریازیس پوست سر و درماتیت آتوپیک همگی علائم مشابه دارند. افرادی که این علائم را دارند باید با یک پزشک مشورت کنند.

درمان خارش پوست سر

درمان خارش پوست سر

بهترین درمان خارش  سر به علت آن بستگی دارد، برخی از روش های درمانی شامل موارد زیر است :

درماتیت سبورئیک: شامپوهای ضد قارچ و داروهای ضد التهاب می توانند علائم را تسکین دهند.
آلرژی و درماتیت: فرد می تواند از محصولات ضد آلرژی استفاده کند و مطمئن شود که شامپو را کاملاً از روی موها و پوست سر خود شستشو می دهد.
شوره سر: شامپوهای ضد شوره بدون نسخه (OTC) می توانند موثر باشند.
شپش سر: افراد می توانند از دارو های بدون نسخه و داروهای تجویز شده برای درمان شپش سر استفاده کنند. کارشناسان توصیه می کنند در صورت ابتلای یک فرد باید همه افراد خانواده ، از جمله افرادی که تماس نزدیک دارند ، معالجه شود. فرد میتلا همچنین باید تمام لباس ها و لوازمی که با سر در تماس بوده اند را کاملا تمیز کند.
گال: تنها راه از بین بردن گال ، داروهای تجویز شده و تمیز کردن کامل کلیه لباس ها و لوازم است.
کهیر: کهیرها تمایل دارند خود به خود بیایند و بروند ، اما ممکن است به تغییر در رژیم غذایی ، روش های مراقبت از مو یا هر دو پاسخ دهند.
کرم حلقوی: افراد می توانند برای درمان کرم حلقوی از داروهای تجویزی استفاده کنند.
پسوریازیس پوست سر: در برخی از افراد داروهای بدون نسخه می توانند کمک کننده باشند ، در حالی که برخی دیگر به شامپوهای دارویی نیاز دارند.
درماتیت آتوپیک: متخصصان به افراد توصیه می کنند پوست سر خود را مرطوب نگه دارند و از لوسیون های کورتون دار برای کنترل خارش استفاده کنند.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

به طور کلی ، افراد می توانند خارش پوست سر را در خانه کنترل کنند. با این حال ، این بیماری در برخی موارد می تواند خود به خود درمان شود و یا می تواند نشانه ای از یک نگرانی اساسی برای سلامتی باشد. افراد باید در این موارد به پزشک مراجعه کنند:

  • قادر به یافتن علت خارش پوست سر نیستند
  • کهیر روی پوست سر بیش از شش هفته طول می کشد
  • ریزش قابل توجه مو
  • اقدامات خودمراقبتی علائم را کاهش نمی دهد

خلاصه

عوامل مختلفی می توانند باعث ایجاد شرایط تحریک کننده و گاه دردناک شوند که به عنوان خارش پوست سر شناخته می شود. تشخیص علت آنها دشوار است و گاهی اوقات ممکن است محرک مشخصی وجود نداشته باشد. بسیاری از گزینه های درمانی در دسترس است ، از شامپوها و لوسیون های بدون نسخه گرفته تا داروهای تجویز شده برای علل خاص.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *