درمان سینوزیت با بخور | چگونه سینوزیت را با بخور درمان کنیم؟

بسیاری از ما تا به حال علائمی مانند آبریزش بینی، احساس فشار در پیشانی و کسالت را به طور همزمان تجربه کرده‌ایم. این علائم آزاردهنده می‌توانند نشانه سینوزیت یا همان عفونت سینوس باشند. در بدن انسان، چهار حفره اصلی سینوسی وجود دارد که در اطراف بینی و چشم قرار گرفته‌اند. این حفره‌ها از طریق کنترل رطوبت و دفع مواد خارجی، نقش اساسی در فرایند تنفس ایفا می‌کنند. پوشش حفره‌های سینوسی می‌تواند در اثر ورود ویروس یا باکتری به بدن ملتهب شود؛ که به این التهاب سینوزیت (عفونت سینوس) می‌گویند. درمان سینوزیت با بخور یکی از محبوب‌ترین روش‌های خانگی برای رهایی از این عارضه است.

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، روش درمان سینوزیت با بخور گرفتن را آموزش خواهیم داد. همراه ما باشید.

بخور گرفتن برای درمان سینوزیت

چگونه می توان سینوزیت را با بخور درمان کرد؟

بخور گرفتن یکی از پرطرفدارترین روش‌های خانگی برای تسکین و باز کردن مجاری بینی است. تنفس بخار گرم و مرطوب موجب شل شدن مخاط موجود در مجاری بینی، گلو و ریه‌ها می‌شود. این امر می‌تواند رگ‌های خونی ملتهب و متورم مجاری تنفسی را تسکین دهد. به همین دلیل بسیاری از افراد از آن به عنوان درمانی برای سرماخوردگی و سینوزیت استفاده می‌کنند.

اگرچه استنشاق بخار آب گرم نمی‌تواند به خودی خود عفونت سینوس را درمان کند، اما می‌تواند علائم آزاردهنده آن را کاهش داده و در حین پروسه درمان به شما آرامش بیشتری ببخشد. پس اولین نکته این است که نباید بخور را درمانی کامل برای سینوزیت در نظر گرفت و لازم است برای درمان عفونت حتماً به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که می‌خواهید علائم سینوزیت را با بخور گرفتن درمان کنید می‌توانید از 2 روش استفاده کنید:

روش اول: استفاده از بخار آب به تنهایی

برای بخور گرفتن با بخار آب به تنهایی، کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:

  • یک چهارم قابلمه را با آب پر کنید و روی اجاق گاز قرار دهید. هنگامی که آب جوشید یا بخار زیادی ایجاد کرد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
  • قابلمه حاوی آب جوش را روی میز، اوپن آشپزخانه یا هر جایی که احساس راحتی می‌کنید قرار دهید. سپس روی صندلی بنشینید.
  • یک حوله بزرگ و تمیز را روی سر خود بکشید و سرتان را بالای بخار آب قرار دهید.
  • چشمان خود را ببندید و صورتتان را در فاصله 20 الی 30 سانتی متری از آب جوش نگه دارید. یادتان باشد همین که بخار گرم به مجاری تنفسی‌تان وارد شود کافی است؛ نباید پوست صورتتان با حرارت بسوزد.
  • بخار آب را از طریق بینی تنفس کنید و از یک تا پنج بشمارید. سپس هوا را از دهان خارج کنید. در تنفس‌های بعدی، پس از انجام عمل دم از یک تا دو بشمارید و سپس بازدم انجام دهید.
  • مراحل بالا را به مدت 10 دقیقه تکرار کنید.
  • بعد از اتمام بخور، بینی را از طریق فین کردن خالی کنید.

از این روش به طور مرتب استفاده کنید تا نتیجه آن را ببینید. اگر زمان کافی در اختیار دارید، توصیه می‌شود هر دو ساعت بخور بگیرید. اگر در محل کار به سر می‌برید و امکان بخور گرفتن با قابلمه را ندارید، حتی می‌توانید از بخار یک فنجان چای نیز برای گرم کردن مجاری تنفسی خود استفاده کنید.

درمان سینوزیت با بخور گیاهی

روش دوم: بخور گرفتن با عصاره های گیاهی

بخور گرفتن با عصاره‌های گیاهی می‌تواند تأثیر شگفت انگیزی در درمان علائم سینوزیت داشته باشد. برای انجام این کار کافی است طبق مراحل زیر عمل کنید:

  • یک چهارم قابلمه را با آب پر کنید. سپس آن را روی اجاق گاز قرار دهید. هنگامی که آب به جوش آمد یا بخار زیادی تولید کرد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
  • 1 تا 2 قطره از عصاره یا روغن گیاهی مد نظر خود را به آب اضافه کنید. بخور گیاهی می‌تواند باکتری‌ها و آلودگی‌های موجود در حفره‌های سینوسی را از بین ببرد. در ادامه، گیاهانی که دارای خاصیت ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضدعفونی کنندگی هستند را به عنوان نمونه معرفی می‌کنیم.

نعناع یا نعناع فلفلی: نعناع حاوی منتول است؛ ماده‌ای که دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

آویشن، مریم گلی و پونه کوهی: این گیاهان به وسیله خاصیت ضد باکتریایی خود، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند. آن‌ها همچنین با باز کردن رگ‌های خونی، گردش خون را افزایش می‌دهند.

اسطوخودوس: اسطوخودوس به عنوان یک گیاه آرامبخش و تسکین دهنده شناخته می‌شود که خاصیت ضد باکتریایی نیز دارد.

روغن گردوی سیاه: اگر به عفونت قارچی سینوس دچار شده‌اید، کمی روغن گردوی سیاه به بخار آب گرم اضافه کنید و سپس بخور بگیرید. این روغن دارای خاصیت ضد قارچی، ضد میکروبی و ضدعفونی کنندگی است.

روغن درخت چای: روغن درخت چای نیز دارای خاصیت ضد ویروسی، ضد قارچی و ضدعفونی کنندگی بوده و موجب تسکین عفونت سینوس می‌شود.


  • اگر روغن یا عصاره‌ گیاهان بالا را در اختیار ندارید، می‌توانید از گیاه خشک شده استفاده کنید و به جای روغن، خود گیاه را به آب اضافه کنید.
  • هنگامی که گیاهان خشک شده را اضافه کردید، اجازه دهید آب یک دقیقه دیگر بجوشد. سپس اجاق را خاموش کرده و قابلمه را روی میز، اوپن آشپزخانه یا هر جای دلخواه قرار دهید و روی صندلی بنشینید.
  • روی سر خود حوله یا پتو بکشید و صورت را بالای بخار آب قرار دهید.
  • چشم‌هایتان را ببندید و صورت را در فاصله 20 الی 30 سانتی متری از آب جوش نگه دارید. نباید اجازه دهید صورتتان با حرارت بخار آب بسوزد.
  • حال، بخار را با بینی تنفس کرده و از یک تا پنج بشمارید. سپس هوا را از طریق دهان خارج کنید. در تنفس‌های بعدی، پس از انجام عمل دم از یک تا دو بشمارید و سپس هوا را از دهان خارج کنید.
  • حدود 10 دقیقه به بخور گرفتن ادامه دهید.
  • بعد از اینکه بخور گرفتن تمام شد، بینی خود را خالی کنید.

نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که قبل از انجام بخور گیاهی، از حساسیت نداشتن به گیاهان مد نظرتان مطمئن شوید. در غیر این صورت ممکن است دچار علائم آزارهنده‌ای شوید.

کلام آخر

به عنوان توصیه نهایی در نظر داشته باشید که اگر علائم سینوزیت با بخور گرفتن یا سایر درمان های خانگی اصلاً بهبود نیابد، لازم است به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر عفونت سینوس بین 7 تا 10 روز برطرف نشد نیز باید توسط پزشک معاینه شوید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *