درمان قطعی سینوزیت

درمان قطعی سینوزیت

سینوزیت مزمن یک بیماری التهابی مثل آسم یا آلرژی است. سینوس ها حفره هایی بر روی صورت هستند و نحوه عملکردشان به این شیوه است که هوایی که تنفس کردین را مرطوب می‌کند و برای بیرون انداختن پاتوژن از بدن مخاط تولید می‌کند. وقتی سینوس ها نمی‌توانند با پاتوژن ها مبارزه کنند موجب التهاب، تورم و تولید خلط، سردرد، سرفه، عفونت، گرفتگی بینی و گاهی دچار تب می‌شود. برای درمان قطعی سینوزیت با مجله زیبا بمان همراه باشید.

علائم سینوزیت

از علائم سینوزیت احساس فشار یا درد در اطراف چشم، سردرد، تب، خستگی، سرفه، سخت نفس کشیدن، آبریزش و گرفتگی بینی، گلودرد و خلط در گلو می‎باشد. علائم سینوزیت بعد از یک هفته بدتر می‌شود. برای درمان قطعی سینوزیت ادامه مطالب را نیز حتما بخوانید. 

سینوزیت حاد: سینوزیت در حالت حاد کمتر از 4 هفته به طول می‌انجامد و دلیل آن عفونت ویروسی است.

سینوزیت مزمن: سینوزیت مزمن 12 هفته طول می‌کشد و علت آن حساسیت می‌باشد و بیشتر افرادی به آن دچار می‌شوند که آسم و پلیپ بینی دارند و یا سیگار می‌کشند.

چک کردن تب: اگر علت سینوزیت شما عفونت باشد مانند سرماخوردگی با تب همراه است. و اگر به صورت آلرژیک باشد ربطی به تب ندارد. اگر تب بالای 39 درجه دارید نشان از عفونت باکتریایی سینوس ها می‌باشد. در صورت داشتن تب بالا به پزشک مراجعه کنید.

بررسی رنگ خلط: اگر خلط شما تیره یا سبز رنگ بود و بوی بدی و یا مزه بدی داشت عفونت باکتریایی سینوس های شماست. در صورت دیدن این علائم حتما به پزشک مراجعه کنید.

نکته مهم: در صورتی که علائم سینوزیت شما بیش از یک هفته به طول انجامید و یا با مصرف مسکن سردرد شما بهتر نشد؛ اگر سرفه شما به همراه خلط زرد و سبز و یا خونی باشد؛ سنگین شدن قفسه سینه و درد یا کوتاه شدن نفس؛ سفتی و درد در ناحیه گردن؛ گوش درد؛ تغییر در بینایی شما و قرمزی و تورم در اطراف چشم؛ تشدید آسم؛ ظاهر شدن نشانه های آلرژی را دیدید حتما به پزشک مراجعه کنید.

درمان خانگی سینوزیت

درمان قطعی سینوزیت

کارهایی که برای درمن قطعی سینوزیت باید انجام دهید به شرح زیر است: 

مصرف آنتی بیوتیک: مصرف آنتی بیوتیک ها زیر نظر پزشک باید باشد. آنتی بیوتیک رایج آموکسی سیلین و آزیترومایسین می‌باشند.

مصرف ضد حساسیت: می‌توانید از ضد حساسیت (دیفن هیدرامین، لوراتادین، سیتریزین) استفاده نمایید.

نکته: وقتی سینوزیت حاد دارید نباید از ضد حساسیت استفاده کنید چراکه موجب پیچیده تر کردن بیماری شما خواهد شد. قبل از هر چیزی حتما با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف مسکن: مسکن تاثیری بر روی درمان سینوزیت ندارد. اما می‌تواند سردرد و یا دردهای سینوسی را کم می‌کند. استامینوفن یا ایبوپروفن می‌تواند تب، دردگلو، سر و سینوس را کاهش دهد. پروفن را کودکان زیر 6 ماه نباید مصرف کنند.

اسپری بینی: می‌توانید از اسپری بینی استفاده نمایید که موجب باز شدن سینوس ها می‌شود.

  • اسپری نمکی: تا زمانی که خلط ها کاملا پاکسازی شوند باید مرتب مصرف شود.
  • اسپری ضد احتقان: این اسپری را حداکثر 5 روز مصرف کنید چراکه موجب بدتر شدن گرفتگی بینی شما خواهد شد.
  • اسپری فلوتیکازون: اسپری استروئیدی بینی که برای گرفتگی بینی به صورت بلند مدت استفاده می‌شود. این نوع اسپری به از بین بردن علائم آلرژیک کمک می‌کند و تاثیری بر روی عفونت سینوس ها ندارد.

مصرف ضد احتقان: بیش از سه روز نباید مصرف کنید چرا که علاوه بر اینکه باعث بی اثر شدن ضد احتقان میشود سینوزیت را نیز بدتر خواهد کرد و برای کاهش گرفتگی بینی و درد سینوس مناسب است.

مصرف خلط آور: این دارو ممکن است به درمان سینوزیت کمک کند (البته اینکه این دارو موثر است یا خیر گواهی بر آن نیست.) اما موجب رقیق شدن ترشحات خلطی و تخلیه سینوس ها می‌شود.پ

درمان خانگی سینوزیت

درمان قطعی سینوزیت به روش خانگی به شرح زیر است: 

به اندازه کافی استراحت کنید.

آب فراوان بنوشید.

سینوس ها را بشویید: وقتی سینوس های خود را بشویید موجب تمیز کردن خلط می‌شود. این کار را می‌توانید چند بار در روز انجام دهید. از سرنگ یا نتی‌پات می‌توانید استفاده کنید. شما می‌توانید از محلول شستشو یا از آب استریل و یا آب جوشیده و یا تقطیر شده شده برای این کار استفاده کنید. طریقه استفاده از این سرنگ به این شیوه است که سر خود را مقداری کج کنید و سرنگ را داخل بینی خود بگذارید و آرام آن را داخل بینی خود بریزید. و این کار را برای هر دو بینی خود انجام دهید.

استنشاق بخار آب: از بخور می‌توانید استفاده کنید و یا می توانید دوش آب گرم بگیرید. این کار باعث مرطوب نگهداشتن سینوس ها می‌شود. تنفس را بهتر خواهد کرد.

دستگاه بخور: دستگاه بخور موجب کمک به سینوس ها و تنفس بهتر خواهد شد. بخور سرد یا گرم هر دو مفید است. 

نکته: می‌توانید از عصاره نعناع و یا اکالیپتوس در داخل دستگاه استفاده کنید. البته قبل از ریختن این مواد داخل دستگاه حتما دفترچه راهنما آن را مطالعه کنید.

کمپرس گرم: کمپرس گرم می‌تواند فشار صورت و درد را کاهش دهد. می‌توانید حوله را با داخل آب گرم بگذارید و بعد از گرفتن آب اضافی آن به مدت 10 دقیقه آن را روی پیشانی خود قرار دهید.

مصرف غذای تند: فلفل موجب رقیق شدن خلط و پاکسازی سینوس ها می‌شود.

نوشیدن دمنوش های گیاهی مانند زنجبیل: دمنوش هایی که بدون کافئین و داغ هستند می‌توانند موجب تسکین گلودرد شوند. نوشیدن زنجبیل و عسل باعث کاهش سرفه می‌شود. استفاده از چای سبز “benifuuki” برای درمان آلرژی مناسب است. مصرف عرق پرسیاوشان با مرزنجوش، آویشن و عناب برای درمان عفونت های سینوس تاثیر چشمگیری دارد. مصرف ترکیب یک قاشق چای خوری سیاه دانه با یک دوم استکان عسل طبیعی برای عفونت سینوسها مناسب است. استفاده از روغن سیاه دانه به مقدار یک قطره در بینی قبل از خواب موجب رفع سینوسها می‌شود.

درمان سرفه: عفونت سینوس باعث ایجاد سرفه می‌شود. برای درمان سرفه می‌توانید از دمنوش های گیاهی و نوشیدنی های گرم استفاده کنید. استفاده از عسل نیز مهم است و نباید فراموش شود.

نکته: مصرف عسل برای کودکان زیر 1 سال ممنوع است.

پاکسازی بینی با سیر: آب را بجوشانید. 3 حبه سیر خرد شده را داخل آن بریزید. سپس زیر گاز را خاموش کنید. سپس بخار به وجو آمده را استنشاق کنید. 

مصرف تخم شنبلیله: تخم شنبلیله را داخل آب ریخته و بجوشانید. سپس آن را گرم بنوشید. نوشیدن آن را تکرار کنید تا زمانی که بهبود یابید. البته به علت داشتن عوارض جانبی باید قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. 

سرکه سیب: 3 قاشق غذاخوری سرکه سیب عمل نیامده را به یک فنجان آب گرم یا چای اضافه کنید و 2 الی 3 بار در روز مصرف کنید. می‌توانید این ترکیب را با آبلیمو و عسل نیز میل کنید. این ترکیب موجب کاهش گرفتگی های مخاطی می‌شود. 

استعمال سیگار ممنوع

فعالیت بدنی که موجب دفع عفونت از بدن می‌شود.

استفاده از نمک دریا و مقداری از آن را داخل آب گرم بریزید و روزی ۴ الی ۵ بار برای شستشوی مخاط بینی استفاده کنید.

استفاده روزی 2 بار 5 قطره در هر بینی از مخلوط عسل و عرق نعنا.

گل بابونه خشك شده را مانند چای دم کرده و روزی 2  لیوان بنوشید.

جلوگیری از سینوزیت

همیشه قبل از اینکه به دنبال درمان قطعی سینوزیت باشید سعی در پیشگیری آن داشته باشید. 

التهاب بینی به علت آلرژی و سرماخوردگی که ایجاد می‌شود باعث ایجاد عفونت سینوس ها می‌شود. در وهله اول حتما باید علائم آلرژی و سرماخوردگی را درمان کنید.

واکسن آنفولانزا بزنید چرا که از بسیاری از بیماری ها جلوگیری می‎کند. البته باید گفت توان جلوگیری از سرماخوردگی را ندارد.

دوری از آلودگی که موجب تحریک مجرای بینی و تشدید سینوزیت می‌شود. از مواد شیمیایی و دود غلیظ دوری کنید.

رعایت بهداشت فردی بسیار مهم است. با ساده ترین کار یعنی شستن دست خود با صابون می‌توانید درصد احتمال ابتلا به سینوزیت را کاهش دهید.

نوشیدن زیاد آب نیز باعث مرطوب کردن و از احتقان جلوگیری می‌کند.

استفاده از میوه ها و سبزی ها که این مواد به علت داشتن آنتی اکسیدان و ویتامین بدن شما را مقاوم نگه میدارد.

عدم خروج از خانه به هنگام آلودگی هوا

دوری از مواد حساسیت زا

درمان آلرژی های فصلی تحت نظر پزشک

عوارض

 در صورتی که سینوزیت مزمن باشد خطرناک نیست. عارضه اصلی ای که سینوزیت دارد عفونت می‌باشد که در سینوس ها و یا اطراف آن ایجاد می‌شود. در صورتی که سریعا برای درمان اقدام نکنید به بخش های دیگر سرایت خواهد کرد و ممکن است مشکلات جدی ایجاد کند. امکان آن کم است اما ممکن است سینوزیت مزمن عوارضی مانند کیست در بینی، عفونت چشم، کاهش حس بویایی، عونت بینی و حتی مغز را ایجاد کند.در صورتی که بیش از یک هفته علائم سینوزیت طول کشید به پزشک مراجعه کنید تا علت بیماری مشخص شود. سینوزیت اگر علت دیگری داشته باشد ممکن است خطرناک باشد.

نکته: در صورت داشتن درد در ناحیه گوش دچار عفونت در ناحیه گوش شده اید که حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

نکته: حتما از آب جوشیده یا تصفیه شده برای شستشو بینی خود استفاده کنید.

نکته: شستشو بینی به کمک آب به همراه نمک دریا به صورت استنشاق آن موجب بهبود سینوزیت می شود.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *