روش درمانی مزوتراپی یک روش درمانی زیبایی غیر جراحی است که در درمان سلولیت ، کانتورینگ بدن ، تجدید سلول ها برای پوست نواحی گردن و صورت، رفع ریزش مو و بسیاری از موارد دیگر استفاده می شود.
این روش به صورت تزریق سرم حاوی ویتامین ها و مواد معدنی (تأیید شده توسط وزارت بهداشت) در منطقه مشکل ساز استفاده می شود. علاوه بر این ، از مزوتراپی برای درمان چین و چروک و از بین بردن چربی های ناخواسته نیز استفاده می شود. افرادی که روش مزوتراپی را برای درمان ریزش مو انجام می دهند می گویند که این روش ، عدم تعادل هورمون ها را در فولیکول های مو و نواحی اطراف آن اصلاح می کند ، مواد مغذی لازم را به موها می رساند و گردش خون را بهبود می بخشد. در واقع مزوتراپی برای جلوگیری از ریزش مو ، بهبود کیفیت موهای موجود و فعال سازی رشد موهای جدید مورد استفاده قرار می گیرد.
مزوتراپی یک مکمل دارویی یا داروی جایگزین نیست. این نام مربوط به استفاده از درمان هایی است که با تزریق داخل جلدی یا زیر جلدی انجام می شود. هدف این روش نزدیك كردن مناطق آسیب دیده و منطقه مصرف دارو به یكدیگر است.
درمان مزوتراپی را می توان در دوره های خاصی روی پوست سر قرار داد. این روش نسبت به سایر روش های درمانی دارویی ارجحیت است زیرا یک روش درمانی بسیار موثر با مقدار کمی دارو است که عوارض جانبی کمتری را به همراه خواهد داشت. در این روش دوزهای کمی از داروهای انتخاب شده توسط سوزن های مخصوص بر روی پوست اعمال می شود.
اهداف مزوتراپی در درمان آلوپسی یا ریزش مو چیست؟
ریزش مو یکی از رایج ترین مشکلات امروزی است. گرچه از دست دادن 25 تا 50 تار مو در روز امری طبیعی است ، اما گاهی اوقات، ریزش مو می تواند بسیار بیشتر و سریع تر باشد و باعث نگرانی و دلهره شود. دلایل ریزش مو بسیار گسترده هستند و درمان نیز بسه به علت ایجاد ریزس مو متفاوت است. متاسفانه در همه افراد درمان های دارویی پاسخ موثری به همراه نداشته و بنابراین باید به فکر کمک گرفتن از روش های نوین بود. همانطور که کمی در بالاتر گفته شد، مزوتراپی یکی از این روش های جدید است. هدف از این روش درمانی برای مو بسته به علتی که باعث آلوپسی یا ریزش مو می شود متفاوت خواهد بود. به طور کلی ، هدف این است:
- ریزش مو را کاهش دهیم .
- با تحریک فعالیت فولیکول های فعال ، رشد مو را تقویت کنیم.
- با استفاده از عناصر و مواد مغذی لازم ، کیفیت موهای موجود را تقویت نماییم.
افرادی که مزوتراپی برایشان موثر است ؟
- آلوپسی (ریزش موی) غیر آندروژنیک
- ریزش مو با الگوی مردانه (آلوپسی آندروژنیک)، شروع زود هنگام درمان، کارآمدترین فرآیند در مردان است.
- آلوپسی کششی (ریزش مو در اثر کشش یا کشیدن)
- آلوپسی آره آتا یا ریزش موی موضعی یا سکه ای
- ریزش مو پس از زایمان
- ریزش موی منتشر (ریزش موی عمومی ، بیشتر در زنان)
- برخی از بیماری های پوست سر (پسوریازیس ، لیکن پلان سر ، درماتیت سبورئیک و غیره)
- موهایی که به دلیل عوامل محیطی (آفتاب ، آلودگی و غیره) آسیب دیده اند
- کم پشتی موها
- سرعت رشد پایین موها
- از بین بردن شوره سر و سبوره
- برای درمان موهای نازک
در درمان مزوتراپی چه محصولاتی تزریق می شوند؟
ترکیب مزوتراپی مویرگی با توجه به علت آلوپسی بیمار برای هر فرد بر اساس نیاز او تنظیم می شود. که شامل موارد زیر هستند:
- تنظیم کننده های هورمونی آنزیم ردوکتاز در آلوپسی آندروژنتیک.
- داروهای گشادکننده رگ ها که جریان خون را افزایش داده و با تحریک رشد مو باعث رشد فولیکول مو می شوند.
- ویتامین ها
- مواد معدنی
- اسیدهای آمینه
- عناصر فرعی که به تولید فاکتورهای رشد کمک می کنند و فرآیند استرس اکسیداتیو را خنثی می کنند.
- عوامل احیا کننده اپیتلیوم: ویتامین هایی که باعث بهبود متابولیسم فولیکول و تقویت مو می شوند.
برای به نتیجه رسیدن چه مدت طول می کشد؟
به طور کلی ، هر جلسه درمان مزوتراپی برای موها بین 20 تا 30 دقیقه طول می کشد. دفعات جلسات مزوتراپی از 1 تا 2 بار در هفته متفاوت است و مدت زمان درمان مو در ابتدا بین 3 تا 4 ماه است. سپس می توانید 3 ماه دیگر هر 15 یا 30 روز جلسات پشتیبانی و نگهداری را انجام دهید. مطمئناً، هنگامی که بدن شروع به پاسخ دادن به درمان می کند، مدت زمان و دفعات درمان کاهش می یابد.
مدت زمان درمان و تعداد دفعات تکرار در هر بیمار خاص با توجه به آسیب مویرگی مورد معالجه ، توسط پزشک متخصص ارزیابی خواهد شد. شما باید انتظار داشته باشید که بین 3 تا 15 بار به پزشک مراجعه کنید. در ابتدا ، هر 7 تا 10 روز تزریق می کنید. اگر پوست شما شروع به بهبود کند، درمان ها به صورت دو هفته یک بار یا یک بار در ماه ادامه می یابند.
آیا مزوتراپی برای مو موثر است؟
امروزه می دانیم که مزوتراپی به اندازه قرص ها در جوان سازی و ترمیم موها موثر است. همه این ها منجر به تحریک رشد طبیعی مو می شود. احتمالاً نتیجه با این درمان از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.
چه کسی کاندیداهای خوبی برای مزوتراپی نیست؟
- زنان باردار
- زنان شیرده
- مبتلایان به بیماری ایمونولوژیک
- بیماران سرطانی که داروهای شیمی درمانی دریافت می کنند
- افراد دیابتی یا دارای بیماری کبد، کلیه یا قلبی
- افراد مبتلا به هپاتیت یا ایدز
- مردان و زنان با سنین بالا
- و کسانی که درمان ضد انعقادی دارند ، بیماران مناسبی برای مزوتراپی نیستند.
عوارض جانبی مزوتراپی مو چیست ؟
در موارد اندک احتمال بروز این عوارض وجود دارد:
- آبسه های پوست سر
- کبودی
- ادم
- سردرد
- خارش و درد
مراقبت و نگهداری
برای دستیابی به نتیجه بهتر و سریع، باید یک رژیم غذایی سالم داشته باشید، مصرف مواد غذایی بی ارزش و سموم را از بین برده و به توصیه های پزشک عمل کنید.
آیا می توانید بعد از مزوتراپی ورزش کنید؟
استفاده از وان های آب گرم ، سونا ، جکوزی و ماساژ به مدت 48 ساعت پس از درمان توصیه نمی شود. روزانه 20-30 دقیقه پیاده روی در طول دوره درمان به بی نتیجه ماندن این روش کمک می کند. به مدت 48 ساعت پس از تزریق از انجام هرگونه ورزش شدید (هر آنچه باعث تعریق یا افزایش ضربان قلب شما می شود) خودداری کنید.
آیا می توانم موهای خود را پس از مزوتراپی شستشو دهم؟
پس از گذشت 4 الی 6 ساعت از انجام پروسه درمانی، می توانید موهای خود را بشویید.
دیدگاه کاربران