تزریق چربی به صورت نیز مانند دیگر عمل هایی که برای زیبایی انجام میشود دارای عوارض جانبی و یا حتی عوارض جدی باشد. البته باید بدانید که عوارض بسیار نادر هستند. عوارض تزریق چربی به صورت به شرح زیر است:
عوارض جانبی بعد از مدتی از بین میرود و مشکل جدی ایجاد نخواهد کرد. این عوارض عبارتند از:
درد و تورم که در روزهای اول تزریق وجود دارد و با مصرف مسکن هایی که پزشک تجویز میکند از بین خواهد رفت، در این مورد علاوه بر مصرف مسکن (مسکن هایی مانند استامینوفن) شما میتوانید از کمپرس سرد در روز اول استفاده کنید.
عدم تقارن که به علت جذب غیریکنواخت چربی و مقدار بیش از حد چربی در محل یکی دیگر از عوارض تزریق چربی بشمار میآید. که این عارضه بعد از یک هفته از بین خواهد رفت، اگر این عارضه باقی ماند برای جذب چربی اضافه از روش هایفوتراپی میتوان برای از بین بردن چربی اضافه استفاده کرد.
اما عوارض تزریق چربی به صورت عبارتند از:
از عوارض تزریق چربی میتوان به عفونت اشاره کرد که ممکن است در قسمتی که چربی از آن برداشته میشود و یا به آن تزریق میشود ایجاد شود. برای پیشگیری آن باید وسایل و محیط استریل باشد و از وسایل یکبار مصرف برای برداست و تزریق چربی استفاده شود. علاوه بر موارد گفته شده برای پیشگیری از عفونت شما میتوانید از روز قبل از تزریق به مدت یک هفته از داروی سفالکسین استفاده کنید.
یکی دیگر از عوارض تزریق چربی که به علت تزریق زیاد چربی در یک ناحیه ایجاد میشود و موجب اختلال در خون رسانی بافت های اطراف و پوست شده و ایجاد کیست چربی و نکروز پوست میکند. برای پیشگیری از این عارضه باید به صورت محتاطانه چربی تزریق شود.
به علت وجود خون، سلول های چربی آسیب دیده و ساکشن چربی با فشار بالا چربی تزریق شده سریع جذب میشود. برای جلوگیری از این عارضه باید سانتریفیوژ کردن با سرعت پایین (3000rpm ) انجام شود که این کار موجب کاهش تورم و ماندگاری تزریق میشود.
برای اینکه از تجمع مایعات و سرم seroma در محلی که چربی از آن برداشته میشود اتفاق نیفتد باید تا یک هفته مصرف داروهای ضد انعقاد خون (آسپرین، مفتامیک اسید، ایندومتاسین و …) قطع شود.
اگر از سوزن نوک تیز برای تزریق چربی استفاده شود موجب آمبولی چربی خواهد شد. برای پیشگیری از آمبولی باید از کانولایی که نوک تیز نباشد و تکنیک غیرتهاجمی استفاده کرد تا عروق خونی بزرگ آسیب نبیند.
ایجاد برجستگی و ناهمواری سطحی در محل درمان (به خصوص در اطراف چشم و لب) نیز جز عوارض چربی است که برای پیشگیری از این عارضه باید از کانولای باریک برای برداشت و تزریق چربی استفاده کرد.
در مناطقی از صورت (مانند زیر چشم) که به تزریق چربی و حجم دهی نیازی ندارد بهتر است از چربی نانو برای تزریق استفاده شود. تکنیک نانو به این شکل است که قطعات چربی با فیلتر مخصوص نانو به اجزای ریز شکسته میشود و به علت وجود سلول ها بنیادی و گلبول های سفید موجب جوانسازی و بازسازی بافت میشود و این فرآیند تا حداکثر تا 3 ماه ادامه دارد که در نهایت پوست صاف میشود.
واکنش آلرژیک به بی حسی
پاره شدن رگ خونی در محل درمان که موجب تغییر رنگ دائمی صورت شما شود.
معایب تزریق چربی
لاغر بودن بیش از اندازه فرد: فردی که قصد تزریق چربی دارد در صورت لاغر بودن و اینکه چربی بدن فرد کم است (به علت اینکه چربی از بدن فرد گرفته میشود) پیدا کردن بافت چربی اضافه در این افراد مشکل است.
جذب سریع: از معایب تزریق چربی که باید بدانید این است که به علت گرفتن چربی از بدن فرد ممکن است چربی تزریق شده سریع جذب شود، البته آن را نمیتوان پیشبینی کرد. این اتفاق تقریبا برای نیمی از افراد اتفاق میافتد. به عبارتی ماندگاری تزریق چربی به صورت به عوامل مختلفی بستگی دارد.
زمان بر بودن: ابتدا باید چربی از بدن فرد گرفته شود و سپس برای تزریق آماده شود. حداقل هر جلسه 3 ساعت زمان میبرد.
هزینه: قیت تزریق چربی از تزریق ژل بیشتر است. اما در عوض ماندگاری آن طولانی تر است.
آیا تزریق چربی به صورت درد دارد ؟
برای تزریق چربی از بی حسی موضعی استفاده میشود که بعد از کمتر از 30 دقیقه محل بی حس خواهد شد.
برداشت چربی برای تزریق
برداشت چربی از شکم و قسمت داخلی زانو است، اگر چربی در این ناحیه کافی نباشد از قسمت هایی مانند ران، پشت و پهلو گرفته خواهد شد. بعد از برداشت چربی ماده بی حسی که دارای لیدوکائین و خون است برای سلول های چربی سمی است که شسته و خالص و آماده برای تزریق میشود.
مراقبت های بعد از تزریق چربی به صورت
از مراقبت های بعد از تزریق چربی به صورت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اگر درد دارید میتوانید از آنتی بیوتیک که توسط پزشک تجویز شده است استفاده کنید.
- دست نزدن و یا ماساژ ندادن یا فشار ندادن محلی که تزریق در آن انجام شده است.
- در صورت دیده شدن ترشحات در محل تزریق باید بدون ماساژ ناحیه را ضدعفونی و پانسمان کنید.
- تا چند هفته از انجام فعالیت های سنگین مانند ورزش کردن خودداری کنید.
- عدم قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید و عدم استفاده از فضاهایی که گرمای شدید دارند (مانند سونا خشک و بخار و حمام های طولانی)
تزریق چربی در جای جوش صورت
اسکارهای عمیق که ناشی از جای جوش هستند را میتوان با سابسیژن و میکرونیدلینگ درمان کرد و تزریق چربی برای پر کردن جای جوش استفاده میشود. در صورتی که از روش های دیگر نتیجه نگرفته اید این روش به شما پیشنهاد میشود.
دیدگاه کاربران