پاکسازی پوست در خانه | جدیدترین راهنمای قدم به قدم پاکسازی پوست

همه ما آرزوی داشتن پوستی زیبا، صاف و بدون لک را داریم؛ اما آیا همه ما برای رسیدن به آن تلاش می‌کنیم و وقت می‌گذاریم؟ جواب خیر است. زندگی روزمره اغلب ما مملو از هرج و مرج و کارهای ناتمامی است که باید تا شب انجام شوند. علاوه بر آن، عوامل مخربی مانند سرما و گرمای شدید، آلودگی هوا، نور خورشید، استرس و … هر روز روی پوستمان تأثیر می‌گذارند. به همین دلیل نمی‌توانیم آنطور که باید برای مراقبت از پوستمان وقت بگذاریم. یکی از روش‌های حفظ زیبایی و جوانی، پاکسازی پوست در خانه است.

شاید شنیده باشید که پاکسازی پوست در بسیاری از سالن‌های زیبایی تحت عنوان «فیشیال» انجام می‌شود. اما گاهی اوقات ما بودجه یا زمان کافی برای مراجعه به سالن‌های زیبایی نداریم. با این حال، نباید تحت هیچ شرایطی از مراقبت از پوست غافل شد؛ زیرا پوست به طور روزانه در معرض عوامل مخرب زیادی قرار می‌گیرد و بی‌توجهی به این امر می‌تواند موجب بروز لک، جوش و پیری زودرس شود. ما در این مقاله از مجله زیبا بمان با آموزش پاکسازی پوست در خانه ، این مشکل را حل کرده‌ایم. در ادامه با ما همراه باشید.

مراحل پاکسازی پوست در خانه

مراحل پاکسازی پوست در خانه

گام اول: شستشوی پوست با شوینده‌های روغنی

پاکسازی عمقی پوست در خانه با روتین مراقبت از پوستی که هر روز انجام می‌دهید تفاوت دارد. بنابراین در این مرحله نباید از شوینده‌های معمولی اعم از ژل یا فوم شستشوی روزانه استفاده کنید. شوینده‌ای که در این مرحله به آن نیاز دارید، یک شوینده روغنی است. زیرا شوینده‌های روغنی به طور عمیق پوست را پاکسازی می‌کنند. به این صورت که روغن پاک‌کننده به عمیق‌ترین منافذ و لایه‌های پوست نفوذ کرده و از این طریق آلودگی‌ها و چربی اضافه را کاملاً از بین می‌برد. شوینده‌های روغنی برای انواع مناسب‌اند؛ اما برای افرادی که دارای پوست حساس هستند بسیار عالی عمل می‌کنند. زیرا یک پاکسازی ملایم و در عین حال عمقی انجام داده و پس از تمیز کردن پوست، موجب نرم و مرطوب شدن آن می‌شوند.

برای شروع، صورت خود را به آرامی با آب ولرم بشویید. این کار به باز شدن منافذ و پاکسازی بهتر آن‌ها کمک می‌کند. حال مقداری از پاک‌کننده روغنی را روی کف دست ریخته و به صورت منتقل کنید. با حرکات دورانی و آرام، روغن را روی تمام نواحی پوست ماساژ دهید. ممکن است در حین ماساژ پوست با روغن احساس کنید ذرات ریزی رو پوستتان وجود دارد. نگران نباشید؛ این ذرات همان جوش‌های سرسیاه و آلودگی‌های پوست شما هستند که حالا از منافذ خارج شده و به سطح پوست رسیده‌اند. اگر با چنین اتفاقی مواجه نشدید خوش‌شانس هستید! چرا که به این معناست که منافذ پوستتان بسته نبوده‌ است. پس از اینکه به مدت 10-15 دقیقه صورت را با روغن ماساژ دادید، صورت خود را با آب بشویید و به آرامی خشک کنید.

گام دوم: بخور گرفتن

همانطور که می‌دانید، فواید بخور گرفتن برای پوست بسیار است. به منظور پاکسازی پوست در خانه نیز برای اینکه منافذ پوستتان را به طور عمقی‌تر تمیز کرده و همچنین آن را برای جذب محصولات بعدی آماده کنید، لازم است بخور بگیرید.  برای این کار ابتدا مقداری آب را بجوشانید. پس از به جوش آمدن آب، آن را درون یک کاسه با سایز بزرگ یا متوسط بریزید. اکنون ظرف را روی میز قرار داده و روی صندلی بنشینید.

یک پتو روی سر خود بکشید و صورت خود را حدود 10 دقیقه بالای آب بخار نگه دارید. در صورت تمایل، می‌توانید گیاهانی مانند بابونه، گل محمدی، اسطوخودوس و … نیز به آب جوش اضافه کنید. چشمان خود را ببندید و به آرامی نفس بکشید. این کار علاوه بر پاکسازی و آبرسانی پوست، موجب کاهش استرس و اضطراب نیز می‌شود. بعد از سپری شدن 10 دقیقه، یک دستمال نرم بردارید و به آرامی صورت خود را پاک کنید. در این مرحله بیشتر روی مناطق چرب صورت خود تمرکز کنید.

گام سوم: لایه برداری پوست با اسکراب

لایه برداری یک مرحله مهم از پاکسازی پوست در خانه است که نمی‌توان از آن گذشت. این امر با از بین بردن سلول‌های مرده و آلودگی‌ها، از کدر شدن صورت و بروز جوش، لک و آکنه جلوگیری می‌کند. بعد از لایه برداری متوجه خواهید شد که پوست شما نرم، تمیز و درخشان شده است. با این حال، نباید در لایه برداری پوست زیاده‌روی کرد؛ یک یا دو بار در هفته کافی خواهد بود.  اسکراب شکر و عسل یکی از بهترین و موثرترین لایه بردارهای خانگی است. اگر پوست خیلی چربی دارید، می‌توانید ماسک لایه بردار ماست و آب لیمو (یا آب پرتقال) را جایگزین اسکراب شکر و عسل کنید.

شکر به راحتی سلول‌های مرده و خشک پوست را از بین می‌برد. عسل نیز پوست را تغذیه، نرم و روشن می‌کند. اگر پوست حساسی دارید، می‌توانید به اسکراب شکر و عسل مقداری روغن نیز بیافزایید. روغن نارگیل، اسطوخودوس، بابونه، زیتون، بادام و … گزینه‌های مناسبی هستند. پس از تهیه اسکراب، مقداری از آن را روی تمامی نواحی صورت پخش کنید. سپس پوست را به مدت 5 دقیقه مالش دهید تا دانه‌های شکر لایه برداری را انجام دهند. در آخر، قبل از اینکه صورتتان را بشویید حدود 3 دقیقه دیگر اسکراب عسل و شکر را روی پوست خود نگه دارید تا خواص عسل جذب پوست شود.

بیشتر بخوانید: 12 ماسک صورت خانگی لایه بردار معجزه آسا

گام چهارم: استفاده از ماسک صورت

تا اینجا پوست را به طور کامل از چربی‌، آلودگی و سلول‌های مرده پاکسازی کردیم. در این مرحله از پاکسازی پوست در خانه ، نوبت آن است که پوستمان را تغذیه و آبرسانی کنیم. این مرحله بسیار مهم است؛ زیرا پوست به طور کامل پاکسازی شده و عاری از چربی است. در نتیجه اگر آبرسانی نشود ممکن است در صورت خود احساس خشکی و کشیدگی کنید. علاوه بر آن، منافذ پوست بعد از لایه برداری و بخور گرفتن کاملاً آماده جذب محصولات پوستی هستند. این باعث می‌شود که بتوانید نهایت استفاده را از محصولات پوستی و ماسک‌های صورتی که خریداری کرده‌اید ببرید.

برای این کار، با استفاده از مواد موجود در آشپزخانه مانند خیار، گلاب، ماست، موز، گوجه، عسل و … یک ماسک صورت خانگی به دلخواه خود بسازید. یا حتی می‌توانید از فروشگاه‌ها و داروخانه‌های سطح شهر یا آنلاین انواع ماسک‌های صورت را سفارش دهید. توجه داشته باشید که ماسک صورتی که استفاده می‌کنید حتماً باید مناسب با نوع پوستتان باشد. توصیه ما در این بخش استفاده از ماسک‌های تهیه شده از زغال فعال یا خاک رس است.

ماسک صورت برای پاکسازی عمیق پوست

گام پنجم: استفاده از تونر

اکنون نوبت آن است که باقی مانده ماسک‌هایی را که برای صورتتان استفاده کرده‌اید را از روی پوست پاک کنید، pH پوست را که در اثر شستشو غیرمتعادل شده تنظیم کنید و منافذ باز را ببندید. همه این کارها را تونر برای شما انجام می‌دهد. اگر یک تونر باکیفیت و مرغوب در خانه دارید، می‌توانید از آن استفاده کنید. در غیر این صورت مقداری آب خیار یا گلاب را روی پنبه ریخته و پنبه را به آرامی روی صورت مالش دهید.

توصیه ما استفاده از تونرهای طبیعی است؛ اما اگر تمایل به استفاده از تونرهای آماده دارید باید قبل از مصرف از مفید بودن آن مطمئن شوید. برای این کار تونر را در دست گرفته و تکان دهید. اگر روی محلول تونر کف زیادی تشکیل شد، این تونر برای استفاده مناسب نبوده و حاوی مواد شوینده است. چنین تونرهایی می‌توانند پوستتان را در درازمدت خراب کنند. به طور کلی، هرچه کف روی تونر کم‌تر و ناپایدارتر باشد، تونر مرغوب‌تر و باکیفیت‌تر است.

گام آخر پاکسازی پوست در خانه: استفاده از آبرسان و مرطوب کننده

در گام ششم و آخر، از آبرسان و مرطوب کننده استفاده کنید. پوست تمیز شما آماده جذب محصولاتی مانند آبرسان و مرطوب کننده است. نکته مهم این است که حتماً از آبرسان و مرطوب کننده‌ای استفاده کنید که مناسب نوع پوستتان باشد؛ در غیر این صورت ممکن است دچار جوش و سایر مشکلات پوستی شوید. اگر پوست چربی دارید، از کرم‌های تهیه شده بر پایه آب استفاده کنید. اگر پوست خشکی دارید، از کرم‌های سنگین‌تر استفاده کنید؛ اما به فاقد الکل بودن آن‌ها دقت کافی داشته باشید.

توصیه نهایی درباره پاکسازی پوست در خانه

برای کسب بهترین نتیجه از پاکسازی پوست در خانه مراحل بالا را هفته‌ای یک بار تکرار کنید. ترجیحاً قبل از خواب این کار را انجام دهید؛ چرا که پوستتان زمان بیشتری برای استراحت و همچنین جذب محصولات پوستی دارد و صبح روز بعد با چهره‌ای شاداب، درخشان و لطیف از خواب بیدار خواهید شد. همچنین توصیه می‌کنیم پس از پاکسازی عمیق صورت به مدت 12 ساعت آرایش نکنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *