ماسک خاک رس

ماسک خاک رس برای صورت

خاک رس، علاوه بر کاربرد در صنایع ساختمانی، سفال‌گری و مجسمه‌سازی، در صنایع بهداشتی و آرایشی نیز کاربرد دارد که یکی از این موارد، تهیه‌ی ماسک خاک رس برای حفظ سلامت و شادابی پوست است. ماسک خاک رس یکی از قدیمی‌ترین ماسک‌های طبیعی است که مردم کشور هند، چین و مصر از آن برای جوانسازی و زیبایی پوست خود بهره می‌بردند. در ایران نیز از این ماسک برای همین منظور استفاده می‌شده است. با ما در مجله‌ی “زیبا بمان” همراه باشید تا با انواع ماسک خاک رس آشنا شوید.

خواص خاک رس برای پوست

درباره خواص خاک رس ذرات خاک رس علاوه بر دارا بودن آلومینیوم، نیتروژن، سیلیس، اکسیژن و هیدروژن، در فاصله‌ای نسبت به هم قرار گرفته‌اند که یک ماده‌ی متخلخل را پدید آورده‌اند. بنابراین، با قرار گرفتن آن بر روی پوست، چربی‌ها، عوامل عفونی، رادیکال‌های آزاد و سلول‌های مرده، با بارهای مولکولی متفاوت جذب این ذرات می‌شوند. خاصیت چسبندگی ذرات خاک رس نیز به لایه‌برداری پوست کمک می‌کند.

انواع ماسک خاک رس

ماسک خاک رس و گلاب: دو قاشق غذاخوری خاک رس الک شده را با یک قاشق غذاخوری گلاب ترکیب کرده و هم بزنید تا خمیر نرمی بدست آید. لایه‌ای از این ماسک را روی صورت خود مالیده و بعد از 15 دقیقه، صورت خود را با آب سرد بشویید. هرگز در طول روز از آب گرم برای شستن صورت خود استفاده نکنید. از این ماسک می‌توانید دو بار در هفته استفاده کنید.

این خاک توانایی جذب ناخالصی‌ها، سفت کردن پوست و کاهش منافذ آن را داراست. حتی اگر پوست شما حساس و نازک است با خیال راحت می‌توانید از این ماسک برای تقویت عضلات صورت و ماهیچه‌های آن استفاده کنید. همچنین، این نوع ماسک، پوست دارای عفونت و آلرژی را بهبود می‌بخشد.

ماسک خاک رس، گلاب و آبلیمو: دو قاشق غذاخوری خاک رس قهوه‌ای را با یک قاشق چایخوری گلاب و 4 قاشق چایخوری آبلیمو مخلوط کرده و به آرامی هم زده تا خمیر نرمی بدست آید. صورت خود را با آب مرطوب کرده و ماسک را روی آن قرار دهید و پس خشک شدن آن، صورت خود را با آب سرد بشویید. این ماسک نباید برای مدت طولانی بر روی پوست شما باقی بماند، زیرا باعث خشکی پوست شما می‌گردد. هفته‌ای یک بار از این ماسک استفاده کنید.

این ماسک را می‌توان برای درمان جوش زیرپوستی استفاده کرد؛ زیرا آلودگی پوستی و چربی اضافی آن را جذب می‌کند.

ماسک خاک رس و سرکه‌ی سیب: یک قاشق چایخوری خاک رس را با مقداری سرکه‌ی سیب چنان مخلوط کرده که خمیر یکنواخت و سفتی حاصل شود. لایه‌ای نازک از این ماسک را بروی پوست صورت خود مالیده و پس از خشک شدن، آن را با آب ولرم شسته و از کرم مرطوب کننده استفاده کنید. از این ماسک می‌توانید هفته‌ای یک بار استفاده کنید.

این ماسک چربی و آلودگی درون پوست را بیرون کشیده و جوش‌های سرسیاه را از بین می‌برد.

ماسک خاک رس، آب خیار و شیر

ماسک خاک رس، آب خیار و شیر: دو قاشق غذاخوری خاک رس الک شده را با یک قاشق غذاخوری آب خیار و یک قاشق چایخوری شیر ترکیب کرده و به آرامی هم زده تا خمیر نرم و یکنواختی حاصل شود. این ماسک را روی پوست صورت خود مالیده و پس از 15 دقیقه آن را با آب سرد بشویید. استفاده از این ماسک هفته‌ای یک بار توصیه می‌شود.

این ماسک برای افرادی دارای پوست چرب مناسب است؛ زیرا خاک رس چربی اضافه‌ی پوست را جذب می‌کند.

خاک رس و نعناع: دو قاشق غذاخوری رس را با یک قاشق برگ خشک شده‌ی نعناع ترکیب کرده و با مقداری آب، آن را به شکل خمیری یکنواخت بدست آورید. بعد از 15 دقیقه، این ماسک را با آب سرد بشویید. این ماسک را تا دو بار در هفته می‌توانید استفاده کنید.

این ماسک برای از بین بردن جوش سر سفید روی بینی بسیار موثر است.

خاک رس و سفیده‌ی تخم‌مرغ: یک عدد سفیده‌ی تخم‌مرغ را با دو قاشق چایخوری خاک رس قهوه‌ای ترکیب کرده و هم زده تا خمیر نرم و یکنواختی حاصل شود. این خمیر را با حرکت رو به بالا بر روی پوست صورت خود قرار داده و پس از اینکه کاملا خشک شد، آن را با آب ولرم شسته و از کرم مرطوب کننده استفاده کنید. هفته‌ای یک بار از این ماسک استفاده کنید.

از این ماسک برای جوانسازی پوست صورت خود استفاده کنید؛ زیرا علاوه بر خواص اعجاب‌انگیز خاک رس بر پوست صورت، سفیده‌ی تخم‌مرغ با داشتن پروتئین و آلبومین، به تنفس پوست کمک کرده و خاصیت مرطوب‌کنندگی دارد.

خاک رس، بلغور جوی دو سر و روغن درخت چای: یک قاشق غذاخوری خاک رس را با یک قاشق غذاخوری بلغور جوی دو سر خیس خورده مخلوط کرده، دو قاشق غذاخوری به آن آب اضافه کنید و سپس 4 قطره روغن درخت چای را با آن ترکیب کنید. این ماسک را به صورت خود مالیده و پس از 15 دقیقه، آن را با آب ولرم بشویید.

برای حذف سلول‌های مرده‌ی پوست از صورت و بدن خود و به عبارت دیگر، برای لایه‌برداری پوست صورت می‌توانید از این ماسک شگفت‌انگیز استفاده کنید. این ماسک در مدت زمان بسیار کوتاهی، پوست را تمیز و روشن می‌کند و آلودگی آن را از بین می‌برد.

توجه کنید که

علاوه بر اینکه خاک رس تمام آلودگی‌های پوستی را جذب می‌کند، آب موجود در پوست را نیز جذب کرده و پوست را خشک می‌کند؛ از این رو، استفاده از آن برای افراد دارای پوست خشک به مدت طولانی توصیه نمی‌شود.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *