عمل تغییر رنگ چشم | هر آنچه باید درباره جراحی تغییر رنگ چشم بدانید!

چشم انسان در دوران نوزادی رنگ نهایی خود را پیدا می‌کند و این رنگ تا آخر عمر همراه او می‌ماند. با این حال، ممکن است برخی افراد به رنگ چشم خود علاقه چندانی نداشته باشند. به همین دلیل بسیاری از مردم از لنزهای تماسی برای تغییر رنگ چشم استفاده می‌کنند. تا چند سال قبل تنها روش تغییر رنگ چشم استفاده از همین لنزها بود. اما اخیراً روشی جنجالی تحت عنوان عمل تغییر رنگ چشم پا به عرصه جراحی‌های زیبایی گذاشته است. در جراحی تغییر رنگ چشم رنگ عنبیه به دلخواه بیمار تغییر داده می‌شود.

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، انواع جراحی تغییر رنگ چشم را به طور کامل بررسی کرده و همچنین عوارض و مراقبت های بعد از عمل را نیز بیان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

جراحی تغییر رنگ چشم چیست

عمل تغییر رنگ چشم چه روش هایی دارد و چگونه انجام می‌شود؟

به طور کلی، عمل تغییر رنگ چشم با دو نوع جراحی انجام می‌شود. لازم به ذکر است که هر دوی این جراحی‌ها بسیار پرخطر هستند. روش های تغییر رنگ دائمی چشم عبارت‌اند از:

1- ایمپلنت عنبیه

جراحی ایمپلنت عنبیه در اصل به عنوان درمانی برای صدمات جدی چشم مانند آنیریدیا (شرایطی که همه بخش‌های عنبیه در چشم قرار ندارد) یا کلوبوما (شرایطی که بخشی از عنبیه از دست رفته است) ابداع شد. با این حال، امروزه برخی افراد برای تغییر رنگ دائمی چشم از آن استفاده می‌کنند.

جراح در حین جراحی ایمپلنت عنبیه ابتدا یک برش کوچک در قرنیه ایجاد می‌کند. سپس از طریق این برش، عنبیه مصنوعی سیلیکونی را زیر عنبیه طبیعی (بخش رنگی چشم) قرار می‌دهد. پس از قرار گرفتن این عنبیه سیلیکونی در چشم، ایمپلنت باز می‌شود تا به طور کامل زیر عنبیه و قرنیه را بپوشاند.

این عمل مانند سایر جراحی‌های چشمی (از جمله لیزیک) به کمک بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. جراح با قطرات مخصوص چشم را بی‌حس می‌کند؛ اما بیمار در حین عمل بیدار خواهد بود. با این حال، نمی‌توان از خطرات ناشی از جراحی تغییر رنگ چشم غافل شد.

2- لیزر

لیزر یکی دیگر از عمل های تغییر رنگ چشم است. در این روش با تاباندن نور لیزر به رنگ قهوه ای چشم، آن‌ها را کم کم تبدیل به رنگ آبی می‌کنند. از لحاظ تئوری، پرتوهای کم انرژی لیزر می‌تواند رنگدانه‌های تیره را از عنبیه خارج کند تا رنگ چشم روشن شود. به همین دلیل این روش تنها برای تغییر رنگ چشم از قهوه ای به آبی کاربرد دارد.

برای تغییر رنگ چشم به کمک لیزر، پرتوهای لیزر برای چند لحظه با شدت کم روی عنبیه (بخش رنگی چشم) تابیده می‌شود. این پرتوها موجب آسیب رساندن به لایه نازکی از رنگدانه‌های تیره عنبیه شده و باعث می‌شود بدن پس از مدتی این لایه را خود به خود از بین ببرد. در نتیجه، پس از چند هفته رنگ چشم روشن‌تر خواهد شد.

عوارض جراحی تغییر رنگ چشم چیست؟

اغلب متخصصان چشم به بیماران توصیه می‌کنند که هرگز سراغ چنین عمل‌هایی نروند؛ زیرا احتمال بروز خطرات و عوارض زیر وجود خواهد داشت:

  • گلوکوم یا آب سیاه (افزایش فشار در داخل چشم افزایش که می‌تواند منجر به آسیب عصب نوری و از دست دادن بینایی شود)
  • ضعیف شدن دید
  • عفونت چشمی
  • آب مروارید
  • یوئیت چشم (شامل التهاب، قرمزی، درد و تاری دید که در صورت عدم درمان می‌تواند باعث کاهش دائمی قدرت بینایی شود)
  • حساس شدن چشم به نور
  • خشکی چشم
  • آسیب به قرنیه (تخریب، تورم و سایر مشکلات)

برای انجام عمل تغییر رنگ چشم داشتن چه شرایطی لازم است؟

اگر قصد انجام جراحی تغییر رنگ چشم را دارید، لازم است از داشتن شرایط زیر نیز اطمینان حاصل کنید:

  • عدم سابقه ابتلا به فشار بالای چشم
  • حداقل 3 سال سن
  • عدم ابتلا به عفونت چشمی
  • حساس و ملتهب نبودن چشم
  • عدم ابتلا به بیماری و اختلالات چشمی درمان نشده
  • باردار نبودن

همچنین اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید یا از لنزهای تماسی استفاده می‌کنید، لازم است پیش از انجام جراحی با پزشک متخصص در این باره مشورت کنید.

سخن نهایی

در مجموع می‌توان گفت که دو نوع جراحی تحت عنوان عمل تغییر رنگ چشم وجود دارد. انجام این جراحی‌ها در بسیاری از کشورها (مانند ایالات متحده آمریکا) ممنوع است؛ زیرا ریسک بالایی داشته و مورد تأیید پزشکان نیستند. اغلب متخصصان چشم به بیماران توصیه می‌کنند که برای تغییر رنگ چشم زیر تیغ جراحی نروند، بلکه در صورت لزوم لنزهای تماسی گزینه بهتر و کم‌خطرتری هستند. با این حال، اگر قصد تغییر رنگ دائمی چشم‌های خود را دارید حتماً به یک جراح معتبر و ماهر مراجعه کنید. زیرا آسیب‌های چشمی ناشی از جراحی بسیار جدی بوده و ممکن است قابل درمان نباشند.

بیشتر بخوانید: آموزش تصویری گذاشتن لنز در چشم و برداشتن آن
Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *