گذاشتن لنز در چشم و برداشتن آن | آموزش تصویری و قدم به قدم

آیا تا به حال از لنز رنگی یا طبی استفاده کرده‌اید؟ جالب است بدانید که فقط در ایالات متحده آمریکا حدود 45 میلیون نفر از لنزهای تماسی استفاده می‌کنند. از آنجایی که این اعداد و ارقام در سراسر جهان بسیار بیشتر است؛ می‌توان لنزهای رنگی و طبی را یکی از محبوب‌ترین اشیاء مورد استفاده در علم پزشکی یا حتی دنیای مد و زیبایی شمرد. اگرچه لنزها می‌توانند کیفیت زندگی افراد را تا حد زیادی بالا ببرند، اما حفظ ایمنی در حین استفاده از آن‌ها نیز بسیار حائر اهمیت است. مراقبت و به کارگیری نادرست لنزهای تماسی می‌تواند عوارض خطرناکی را برای فرد به همراه داشته باشد. یکی از مهم‌ترین نکات مراقبتی، یادگیری نحوه صحیح گذاشتن لنز در چشم و همچنین برداشتن آن است.

در این مقاله از مجله زیبا بمان، بهترین و بی‌خطرترین روش گذاشتن لنز در چشم و برداشتن آن را آموزش می‌دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.

نحوه گذاشتن لنز در چشم و برداشتن آن

نحوه گذاشتن لنز در چشم

  1. ابتدا دستان خود را کاملاً بشویید و خوب خشک کنید. ترجیحاً شستشوی دست را با یک شوینده فاقد عطر انجام دهید.
  2. قاب لنز تماسی خود را باز کرده و لنز چشم راست یا چپ را با استفاده از نوک انگشت، در دست بگیرید. بهتر است لنز را در دست غیرمسلط خود قرار دهید؛ یعنی برای مثال اگر راست‌دست هستید لنز را در دست چپ نگه دارید.
  3. لنز را با استفاده از محلول مخصوص لنز تمیز بشویید. یادتان باشد که هرگز برای این کار از آب معمولی استفاده نکنید.
  4. لنز را روی نوک انگشت اشاره قرار دهید. در این مرحله توصیه می‌شود از دست مسلط خود استفاده کنید؛ یعنی اگر دست‌راست هستید لنز را روی نوک انگشت اشاره دست راست بگذارید.
  5. در این مرحله لبه‌های لنز باید به سمت بالا باشند. در واقع، لنز باید روی انگشت اشاره مانند یک کاسه قرار گرفته باشد؛ اگر لنز را برعکس گرفته‌اید آن را برگردانید تا لبه‌های آن رو به بالا قرار بگیرند.
  6. بررسی کنید که لنز آسیب ندیده باشد. اگر لنز آسیب دیده است، از آن استفاده نکنید.
  7. به آینه نگاه کنید و پلک‌های بالایی و پایینی خود را به کمک دستی که لنز در آن قرار ندارد باز نگه دارید.
  8. نگاهتان را رو به جلو یا رو به بالا (کمی مایل به سقف اتاق) ثابت کنید و لنز را درون چشم قرار دهید.
  9. چشم خود را به آرامی بسته یا سمت به اطراف بچرخانید تا لنز در جای خود قرار گیرد. لنز باید در چشم شما احساس راحتی کند. همچنین پس از چند بار پلک زدن باید دیدتان کاملاً واضح باشد. اگر اینطور نیست، لنز را به آرامی از چشم بیرون بیاورید، آن را بشویید و مراحل بالا را دوباره امتحان کنید.
  10. موارد 1 تا 9 را برای لنز دوم نیز تکرار کنید تا به خوبی در چشم قرار بگیرد.

نحوه برداشتن لنز از چشم

  1. دستان خود را به طور دقیق بشویید و خوب خشک کنید. ترجیحاً شستشوی دست را با یک شوینده فاقد عطر انجام دهید.
  2. با استفاده از انگشت وسطی دست مسلط خود به آرامی پلک پایینی چشم را به سمت پایین بکشید. استفاده از دست مسلط یعنی اگر دست‌راست هستید پلک را با انگشت وسطی دست راست بکشید.
  3. در حالی که به سمت بالا نگاه می‌کنید، از انگشت اشاره همان دست استفاده کنید تا لنز را به آرامی به طرف قسمت سفید چشم خود بکشید.
  4. سپس به کمک انگشت شست و انگشت اشاره همان دست، لنز را لمس کرده و از چشم خارج کنید.
  5. بعد از برداشتن لنز، آن را در کف دست خود قرار داده و آن را با محلول مخصوص لنز شستشو دهید. برای این کار باید لنز را به آرامی برای حدود 30 ثانیه با محلول مخصوص لنز مالش دهید تا هرگونه مخاط، چربی و آلودگی از بین برود.
  6. پس از شستشوی کامل لنز، آن را در قالب و کیف مخصوص لنز قرار داده و سپس با محلول مخصوص کاملاً بپوشانید.
  7. مراحل 1 تا 6 را برای لنز چشم دیگر نیز تکرار کنید.
کلام آخر

در مجموع، برداشتن و گذاشتن لنز در چشم کار سختی نبوده و با رعایت نکاتی که در این مقاله مطرح شد می‌توانید به سادگی از پس آن برآیید. با این حال، گاهی اوقات چشم به ورود لنز واکنش نشان می‌دهد و باعث ناراحتی می‌گردد. در چنین مواردی از مالش چشم اکیداً خودداری کنید و لنز را به آرامی خارج کنید. سپس مراحلی را که در بخش گذاشتن لنز در چشم بیان شد دوباره انجام دهید. اگر باز هم احساس ناراحتی کردید، برای راهنمایی بیشتر و جلوگیری از آسیب‌هایی مانند قرمزی چشم، عفونت چشم و … با پزشک مشورت نمایید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *