سرطان سینه در مردان یک سرطان نسبتاً نادر است ، اما اغلب تشخیص آن در مراحل اولیه آسان نیست و پزشکان میتوانند با انجام آزمایشاتی آن را تشخیص دهند. داشتن اطلاعات درباره سرطان سینه مردان و شناخت علائم می تواند به فرد در درمان زودرس کمک کند. سرطان سینه مردان کمتر از 1٪ از کل سرطان ها در سراسر جهان را تشکیل میدهد. خطر ابتلا به سرطان پستان در آقایان در حدود 1 در 833 است. در صورتی که تشخیص در مراحل اولیه سرطان صورت گیرد بسیار عالی است. اما تشخیص زود همیشه امکان پذیر نیست. تشخیص دیرهنگام به علت عدم آگاهی است. در حالی که در بسیاری از خانم ها تشخیص بسیار سریع صورت میگیرد و این تشخیص به علت تغییراتی است که در در پستان صورت گرفته است میباشد. اطلاعات درباره سرطان سینه در آقایان نسبت خانم ها بسیار کمتر است و به همان نسبت تشخیص آن برای آنها دیرتر صورت میگیرد.
سرطان پستان همچنین می تواند تاثیر متفاوتی بر مردان بگذارد زیرا در مقایسه با سرطان سینه در زنان مقدار بافت سینه کمی دارند و به همین دلیل تشخیص توده های کوچک را میتواند آسان تر کند و متقابلا بدان معنی است که سرطان فضای کمتری برای رشد در پستان دارد و ممکن است سریعتر در بافتهای اطراف گسترش یابد. به دلایل مختلف حدود 40٪ از مردان مبتلا به سرطان پستان در مرحله 3 یا 4 تشخیص داده می شوند ، این در حالی است که این بیماری در حال حاضر در سایر قسمت های بدن نیز رواج یافته است. در نتیجه ، میزان بقای کلی برای مردان پایین تر از زنان است. با مجله “زیبا بمان” همراه باشید تا در مورد چگونگی تشخیص سرطان پستان مرد و اینکه در صورت بروز سرطان چه تغییراتی انجام میشود اطلاعات لازم را کسب کنید.
فهرست مقالات
علائم سرطان سینه در مردان
علائم احتمالی سرطان پستان مردان شامل موارد زیر است:
- توده در یک سینه که معمولاً بدون درد است
- جمع شدن نوک پستان ، زخم و ترشحات
- لکه دار شدن پوست یا کمرنگ شدن روی پستان
- قرمزی یا پوسته پوسته شدن پوست روی پستان یا نوک پستان
در صورت شیوع سرطان ، علائم اضافی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تورم در غدد لنفاوی ، یا در نزدیکی ناحیه زیر بغل
- درد سینه
- درد استخوان
طول عمر بیماران سرطان سینه در مردان
پیش آگهی سرطان پستان در مردان مشابه با زنان است. طبق گفته انجمن سرطان آمریکا ، شانس زنده ماندن سرطان سینه در 5 سال یا بیشتر پس از تشخیص به طور متوسط است.
- 96٪ هنگامی که سرطان فقط روی بافت سینه تأثیر می گذارد
- 83٪ هنگامی که در مناطق مجاور و پستان تأثیر می گذارد
- 23٪ وقتی که به سایر قسمتهای بدن سرایت کرده است
به همین دلیل ، لازم است به محض اینکه فرد متوجه تغییر شد به پزشک مراجعه کند. زیرا در مراحل اولیه سرطان پستان به خوبی جواب می دهد. روش های تشخیص در چند سال گذشته پیشرفت کرده است و طول عمر بیماران سرطان سینه در آقایان حداقل 5 سال بعد از تشخیص میباشد.
آزمایش ها و نحوه تشخیص
اگر شخصی متوجه تغییر در پستان خود شود ، باید سریعا به پزشک مراجعه کند. پزشک در مورد علائم و سابقه پزشکی شخص و خانوادگی فرد ، از جمله سابقه استفاده از استروژن یا درمان پرتونگاری سؤال خواهد کرد. همچنین معاینه فیزیکی نیز انجام میشود. بعد از معاینه فیزیکی معاینه های زیر باید انجام شود:
- ماموگرافی
- سونوگرافی
- آزمایش ترشح نوک سینه
- بیوپسی
بعضی اوقات ، پزشک توصیه می کند که یک توده را جدا کرده و همزمان بیوپسی انجام دهید. آنها فقط ممکن است قسمتی از ناحیه که به نظر می رسد آسیب دیده را از بین ببرد و آزمایش انجام دهد ، یا ممکن است کل ناحیه ، از جمله برخی از بافت طبیعی پستان اطراف آن را از بین ببرد. اگر نتایج نشان دهد سرطان وجود دارد ، چندین گزینه درمانی وجود دارد. این انتخاب بستگی به این دارد که تومور چقدر بزرگ است و آیا سرطان به مناطق دیگر گسترش یافته است.
عمل جراحی
ماستکتومی: جراح کل پستان و برخی از بافت های اطراف آن را جدا می کند.
جراحی محافظت از پستان: جراح تنها بخشی از پستان را برمی دارد.
لنفکتومی: جراح غدد لنفاوی آسیب دیده را از بین می برد.
بهترین گزینه توسط پزشک توصیه می شود.
پرتو درمانی
برخی از افراد ممکن است بعد از عمل جراحی نیاز به پرتودرمانی داشته باشند تا بتوانند آثار باقی مانده سرطان را از بین ببرند. همچنین در مراحل بعدی بیماری یک گزینه درمانی محسوب میشود.
هورمون درمانی استروژن
در برخی از سرطانها ، گیرنده های استروژن بر روی دیواره های سلول های سرطانی وجود دارد. در این موارد ، استروژن به سلول ها در تقسیم و رشد کمک می کند. هورمون درمانی می تواند اثرات استروژن را مسدود کرده و رشد سرطان را کند کند.
تاموکسیفن از ورود استروژن به سلولهای سرطانی جلوگیری می کند. داروی دیگری به نام تورمیفن (Fareston) مشابه است اما فقط برای افرادی که سرطان پستان آنها در مرحله آخر قرار دارد و در سایر نقاط بدن گسترش یافته است تأیید شده است.
مهارکننده های آروماتاز اثرات پروتئین آروماتاز را مسدود می کنند. این به نوبه خود باعث کاهش سطح استروژن در بدن می شود. این داروها در درمان سرطان پستان در زنان مؤثر بوده و برخی پزشکان آنها را برای سرطان سینه مردان تجویز می کنند.
Fulvestrant یا Faslodex گیرنده های استروژن را از بین می برد. پزشکان ممکن است آن را برای افراد مبتلا به سرطان پستان در مرحله آخر تجویز کنند.
عوارض درمان با هورمون
بسته به نوع ، درمان با هورمون می تواند عوارض جانبی مانند گرگرفتگی ، مشکلات جنسی ، خستگی ، نوسانات خلقی ، خطر بیشتری برای لخته شدن خون ، نازک شدن استخوان و درد در عضلات و مفاصل داشته باشد.
شیمی درمانی
در بعضی موارد ، پزشک ممکن است شیمی درمانی را توصیه کند. این روش درمانی با دارویی است که سلولهای سرطانی را از بین می برد. پزشک اغلب آن را تزریق می کند ، اما گاهی اوقات شخص می تواند آن را به صورت خوراکی مصرف کند. در شیمی درمانی اگر شخصی بعد از عمل از آن استفاده کند، ممکن است از بازگشت سرطان جلوگیری کند یا علائم سرطان که در قسمت های دیگر بدن گسترش یافته است را درمان کند.
عوارض جانبی شامل موارد زیر است:
- ریزش مو
- زخم های دهان
- تهوع و استفراغ
- تغییر در اشتها
- خطر عفونت بیشتر است
- خستگی
- کبودی یا خونریزی آسان
نکته: بیشتر عوارض جانبی شیمی درمانی پس از اتمام درمان از بین می رود.
درمان هدفمند
ویژگی ها و تغییرات ژنتیکی متنوع می تواند خطر ابتلا به سرطان را تحت تأثیر قرار دهد. از آنجا که دانشمندان بیشتر در مورد ارتباط بین جهش های ژنتیکی مختلف و سرطان تحقیق میکنند ، آنها در حال تولید داروهایی هستند که می توانند تغییرات هدفمند و خاصی را در نتیجه ایجاد کند. درمان هدفمند نوعی درمان نسبتاً جدیدی است که پروتئین هایی که در اثر تغییرات ژنتیکی خاص منجر به سرطان می شوند را درگیر می کند. این ماده با شیمی درمانی فرق دارد زیرا کل بدن را هدف قرار میدهد. دانشمندان ژن های دیگری را شناسایی کرده اند که بر روند سرطان سینه تأثیر می گذارند و همچنان به تولید داروهایی می پردازند که ممکن است افراد با این تغییرات خاص را بهبود بخشد.
علت سرطان سینه در مردان
کارشناسان دقیقا نمی دانند که چرا سرطان در پستان ایجاد می شود ، اما تعدادی از عوامل خطر را مشخص کرده اند. به نظر می رسد یک عامل شایع سطح بالای هورمون زنانه استروژن در رابطه با آندروژن است. عوامل ژنتیکی ، محیطی و پزشکی همه می توانند در این امر نقش داشته باشند.
عوامل ژنتیکی
جهش ژنتیکی ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد. دانشمندان پیوندهایی بین سرطان پستان و جهش ژنهایی که آنها BRCA1 و BRCA2 نامیده می شوند پیدا کرده اند. در افراد مبتلا به این تغییرات اغلب سابقه خانوادگی سرطان پستان وجود دارد. حدود 20٪ از مردان مبتلا به سرطان پستان ، یک عضو خانواده نزدیک با این بیماری دارند. با این حال ، مانند بسیاری از شرایط ، ویژگی های ژنتیکی به تنهایی ممکن است منجر به سرطان نشوند.
فاکتورهای محیطی
عواملی که ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان در مردان را افزایش دهد عبارتند از:
سن: مردانی که تشخیص سرطان پستان دارند به طور متوسط بیش از 72 سال سن دارند.
پرتودهی: مردی که قبلاً تحت درمان با اشعه در ناحیه قفسه سینه بوده است ، ممکن است در معرض خطر باشد.
مصرف الکل: به نظر می رسد بین مصرف زیاد الکل و سرطان پستان مرد رابطه وجود دارد.
ورزش: داشتن سطح پایین فعالیت بدنی ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
مشاغل: ممکن است بین سرطان سینه و قرار گرفتن در معرض برخی از محلول های کارخانه ای وجود داشته باشد.
برخی از شرایط زیر ریسک فاکتورهای ابتلا به سرطان را افزایش میدهد:
- بیماری کبد
- نداشتن بیضه نرمال
- اوریون در بزرگسالی
- ژنیکوماستی یا رشد بیش از حد سینه های نر
- دیابت
- تیروئید
- چاقی
به نظر می رسد که این شرایط و معالجات پزشکی خاص – بخصوص مواردی که استروژن را درگیر می کند – خطر را افزایش می دهد. افرادی که برای از بین بردن یک یا هر دو بیضه تحت عمل جراحی قرار می گیرند نیز ممکن است خطر بیشتری داشته باشند.
راه های جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه در مردان
تشخیص زودرس می تواند به جلوگیری از شیوع سرطان کمک کند. اگر سابقه سرطان سینه در مردان خانواده وجود داشته باشد ، فرد باید مرتباً تغییرات را بررسی کند و در صورت بروز این موارد هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کند. همچنین ممکن است فرد در مورد آزمایش ژنتیک از پزشک خود سوال کند.
شیوه زندگی خود را تغییر دهید به عنوان مثال ، با ورزش ، حفظ وزن سالم و محدود کردن مصرف الکل – ممکن است به جلوگیری از سرطان سینه مردان کمک کند.
سخن آخر
اگر مردی در مراحل اولیه تشخیص سرطان پستان را دریافت کند ، احتمال درمان مؤثر وجود دارد. با این وجود ، گاهی اوقات تشخیص بیماری زودرس دشوار است ، زیرا این بیماری نادر است.
دیدگاه کاربران