تخم مرغ جز مواد غذایی پرمصرف در سراسر جهان است. رابطه بین کلسترول تخم مرغ و سطح کلسترول در بدن پیچیده است. درک نحوه عملکرد کلسترول و ارتباط آن با مصرف تخم مرغ به فرد کمک می کند تا از یک رژیم غذایی سالم پیروی کند. تخم مرغ قادر است نیازای بدن فرد را به طور متعادل تامین نماید. تخم مرغ از ترکیب پروتئین و مواد مغذی مانند کولین، لوتئین و گزانتین تشکیل شده است. از مهم ترین ویژگی های تخم مرغ میتوان به تامین اسید آمینه های ضرور ی برای بدن و وجود پرتئین کامل و قابل جذب اشاره کرد. به علت میزان کم کالری و ایجاد احساس سیری و حفظ بافت عضلانی از تخم مرغ برای کاهش وزن استفاده می شود.
ویتامین های مهمی مانند E ،D ،A ، B6 ،B12 ، اسید فولیک و ریبوفلاوین و خصوصا کولین در تخم مرغ موجود است. کولین یکی از ویتامین های مهم در تخم مرغ است که نقش مهمی در تکامل مغز جنین و متابولیسم بدن دارد. علاوه بر ویتامی ن های نامبرده تخم مرغ حاوی موادی مانند کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم و آهن است. مصرف تخم مرغ می تواند در تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از نرمی استخوان در کودکان و خرابی دندان ها و لثه افراد بزرگسال، پارکینسون و آلزایمر، کاهش افسردگی و پیشگیری از سرطان موثر واقع شود.
تخم مرغ به علت اینکه حاوی 210 میلی گرم کلسترول است که در گذشته بر این باور بودند که مصرف تخم مرغ می تواند موجب افزایش کلسترول خون شود که در نتیجه آن بیماری های قلبی، عروقی و خطر حمله قلبی را نیز افزایش میدهد. اما امروزه مصرف تخم مرغ بیش از 1 عدد در روز بدون ارتباط با جنسیت، سن و نژاد موجب افزایش کلسترول خون نمی شود و حتی می تواند بری قلب مفید باشد.
لازم به ذکر است که مصرف تخم مرغ نه تنها احتمال بروز بیماری های قلبی و عروقی را افزایش نخواهد داد بلکه می تواند موجب کاهش پاسخ التهابی در بدن فرد شود. چیزی که در تولید کلسترول خون نقش دارد اسیدهای چرب اشباع (ترانس)، نه کلسترول های غذایی. در کلسترول یک سوم اسیدهای چرب آن از نوع اشباع است و کلسترولی که بر اثر مصرف تخم مرغ در بدن تولید می شود از نوع HDL یا کلسترول خوب است که مصرف تخم مرغ، محصولات لبنی و ماهی می تواند به طور غیرمستقیم موجب مرگ ناشی از حمله قلبی فرد شود.
کلسترول چیست؟
کبد به طور طبیعی کلسترول تولید می کند. این ماده در هر سلول حاوی ترکیب چربی است که بدن برای سالم ماندن به آن نیاز دارد. بدن برای چندین فرآیند به کلسترول نیاز دارد. مولکول ساختاری در غشای سلول میباشد و بدن برای تولید صفرا برای هضم غذا ، ویتامین D و هورمون های استروئیدی مانند استروژن ها و تستوسترون به آن نیاز دارد. کبد کلسترول کافی را برای تأمین نیازهای بدن تولید می کند. البته فرد می تواند در رژیم غذایی خود کلسترول نیز مصرف کند. اگر کسی از غذاهای سرشار از کلسترول استفاده کند ، کبد با کاهش سرعت تولید کلسترول به آن واکنش نشان می دهد. این امر موجب تعادل در سطح کلسترول و ثابت نگهداشتن آنها می شود ، به این معنی که منابع غذایی کلسترول ، از جمله تخم مرغ ، به طور معمول کمترین تأثیر را بر کلسترول خون دارند.
با این وجود ، تخم مرغ به علت ارتباط با بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی شهرت بدی دارد.
کلسترول و تأثیرات آن بر سلامتی انسان پیچیده است ، به این علت که نسخه های مختلفی از این مولکول وجود دارد که به طور متفاوتی در بدن عمل می کنند. با تغییر سطح آنها ، ممکن است منجر به اثرات سالم یا ناسالم شود. بخشی از فرآیندهای طبیعی بدن ، مولکول هایی به نام لیپوپروتئین با کلسترول ترکیب شده و آن را در خون حمل می کنند. بسته به نوع لیپوپروتئین که به آن متصل هستند ، دو نوع کلسترول وجود دارد. اینها کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) هستند.
کلسترول LDL
هنگامی که افراد در مورد اثرات منفی کلسترول در سلامتی صحبت می کنند ، اغلب به سطح کلسترول کل و سطح نوعی که به آن کلسترول LDL معروف است اشاره می کنند، که مردم آن را با نام کلسترول بد نیز میشناسند. اگر کلسترول LDL بیش از حد در خون فرد وجود داشته باشد ، می تواند به دیواره رگ های خون او بچسبد. با گذشت زمان ، این تجمع کلسترول می تواند پلاک هایی ایجاد کند که عروق را تنگ می کند. این باعث می شود که جریان خون سخت شود و خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد.
کلسترول HDL
کلسترول HDL یا کلسترول خوب با انتقال آن به کبد ، که باعث بازیافت یا دفع کلسترول بد از بدن می شود ، به کنترل سطح کلسترول کمک می کند.
آیا تخم مرغ جز مواد غذایی ناسالم بشمار می آید؟
مصرف کلسترول در رژیم غذایی ، مانند خوردن تخم مرغ ، با افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی ارتباط ندارد. افزایش سطح کلسترول کل و کلسترول LDL در خون با اثرات منفی سلامتی از جمله بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. با این حال ، برخی مطالعات نشان داده اند که خوردن تخم مرغ به تاثیر قابل توجهی بر میزان کلسترول در افراد نمی گذارد.
حتی در صورت مصرف روزانه تخم مرغ می تواند همانطور که موجب افزایش LDL شود ، HDL را نیز افزایش دهد. این بدان معنی است که کلسترول کل به HDL ثابت است.
در گذشته ، پزشکان توصیه می کردند تعداد تخم مرغ یا زرده تخم مرغی را که می خورند بیش از سه بار در هفته محدود کنند. دلیل این توصیه این بود که زرده تخم مرغ سرشار از کلسترول است. زیرا تصور می کردند که کلسترول تخم مرغ در رژیم غذایی به طور مستقیم در افزایش سطح کلسترول خون نقش دارد. که محققان بعدی این موضوع را نادرست دانستند.
مطالعات اخیر نشان داده است که خوردن تخم مرغ به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم خطر مشکلات قلبی را افزایش نمی دهد. هیچ ارتباطی بین میزان تخم مرغ و سطح کلسترول ، میزان مرگ و میر ، یا بیماری های قلبی عروقی مشاهده نشد.
مطالعه ای دیگر نشان داد که خوردن تخم مرغ با بیماری ایسکمیک قلب ارتباط ندارد. همچنین پزشکان توصیه می کنند که افراد سالم می توانند با خیال راحت روزانه یک تخم مرغ کامل بخورند. آنها همچنین به دلیل مزایای کلی تغذیه ای و سهولت تخم مرغ ، روزانه دو تخم مرغ را برای افراد مسن سالم تأیید کردند.
به طور کلی ، به نظر می رسد خوردن تخم مرغ برای اکثر افراد بی خطر است. با این حال ، مانند همه غذاها ، افراد باید تخم مرغ را به میزان متوسط و به عنوان یک رژیم غذایی متعادل مصرف کنند.
چه مقدار کلسترول در تخم مرغ وجود دارد؟
یک تخم مرغ بزرگ حاوی حدود 186 میلی گرم کلسترول است. همچنین تخم مرغ ها می توانند حاوی 141-234 میلی گرم باشند. سفیده تخم مرغ حاوی کلسترول نیست. این بدان معناست که افرادی که نمی خواهند کلسترول را در تخم مرغ مصرف کنند ، می توانند سفیده را به رژیم غذایی خود اضافه کنند.
خلاصه
سوال اینجاست که آیا کلسترول موجود در تخم مرغ عوارض دارد. باید بدانید که تخم مرغ تاثیری در سطح کلسترول خون یا سلامت فرد نخواهد داشت.
دیدگاه کاربران