عوارض سینوزیت در بدن چیست؟

قبل از اینه درباره عوارض سینوزیت صحبت کنیم باید بدانید که سینوزیت چیست؟ به حفره هایی که در اطراف بینی و در سایر قسمتهای صورت در استخوانها وجود دارند و در آنها هوا جریان دارد،سینوس گفته می شود.در سینوزیت حاد سینوسها ملتهب و متورم می شوند.التهاب و تورم سینوس ها در تخلیه ترشحات اختلال ایجاد می کند و باعث افزایش ترشح مایع مخاطی می شود.این بیماری فراگیر است و تنفس عادی فرد، ا ز طریق بینی را با مشکل مواجه می کند. سینوزیت دو نوع حاد و مزمن دارد که تفاوت آنها در شدت و مدت علائم و همچنین تعداد تکرار آن در طول یک سال است.

نشانه های سینوزیت : درد گوش، احساس درد در ناحیه فک بالایی و دندان‌ها،سرفه یا احساس نیاز به تخلیه ترشحات پشت حلق می باشد و فرد را دچار مشکل می کند. اجازه بدید در ادامه ی مقاله عوارض سینوزیت را دقیق تر بررسی کنیم.

عوارض سینوزیت

مشکلات تنفسی

اگر التهاب سينوس بيش از 8 هفته ادامه پيدا كند، به آن سينوزيت مزمن مي‌گويند. هنگام التهاب سينوس، مايع مخاطي جمع شده در سينوس‌ها تنفس را دشوار مي‌كند و ممكن است باعث سردرد و آبريزش چشم شود. حتي ممكن است در اثر التهاب سينوس‌ها، صورت‌تان ورم كرده و به‌نظر برسد يا درد ضربان‌داري را درصورت‌تان احساس كنيد. اين نوع سينوزيت هيچ درماني هم ندارد؛ يعني فقط بايد منتظر باشيد تا علائم‌تان كاهش پيدا كند. اما با برخي روش‌هاي ساده خانگي مي‌توانيد جلوي انتشار بيشتر عفونت را گرفته و مدت بيماري‌تان را كوتاه‌تر كنيد:بخور بدهید،قرقره و سرم بيني،دوش آب گرم،استراحت كنيد و…..

بوی بد دهان

یکی از دلایل بوی بد دهان در هنگام سرماخوردگی به این دلیل است که به خاطر گرفتگی بینی،شما مجبور هستید از دهان تنفس کنید. وقتی از دهان تنفس می کنید، دهان خشک شده و بوی بدی می دهد. اما بوی بد دهان ناشی از سینوزیت به دلیل بوی بد خود مخاط است. مخاطی که به باکتری آلوده شده است از داخل حفره‌های سینوس به پایین جاری شده و به پشت گلو وارد می‌شود. در این نقطه مخاط بد بو با هوا در تماس می‌شود و بوی بد آن از طریق تنفس و دهان به بیرونمی کند.

اما چه درمانی برای بوی بد دهان بخاطر سینوس ها وجود دارد؟یکی از مؤثرترین کارها برای رفع بوی بد دهان ناشی از سینوزیت ،این است که روزی دو بار مسواک بزنید. هنگام مسواک زدن حتماً از خمیردندان‌های حاوی فلوراید که دارای بوی قوی تری هستند استفاده کنید. این کار به صورت موقتی می‌تواند بوی بد دهان ناشی از سینوزیت را از بین ببرد.

 که این کار باعث درمان بوی بد ترشحات بینینمی شود و تا زمانی که سینوس‌ها تمیزنشده‌اند، بوی بد وجود خواهد داشت. یک داروی گیاهیبرای رفع بوی بد دهان  در این مواقع، عسل و آویشن است. ترکیب این دو ماده با یکدیگر علاوه بر تسکین علائم سینوزیت، باعث از بین بردن بوی بد دهان ناشی از سینوزیت نیز می‌شود.

آویشن دم کرده را با عسل ترکیب کنید تا خوش طعم تر شود و روزی دوبار نوش جان کنید.

سردرد سینوسی

وجود دردی عمیق و پیوسته در استخوان گونه، بینی و پیشانی از نشانه‌های سردرد سینوسی است.وقتی سر خود را تکان دهید و بکشید این در بیشتر می شود.گاهی‌اوقات، انواع دیگری از سردرد مانند سردردهای تنشی و میگرنی با سردردهای سینوسی اشتباه گرفته می‌شوند.

برای درمان سردردتان ابتدا باید دلیل آن را پیدا کنید. اگر عفونت باعث مسدود شدن سینوس‌ها شود و سردرد ایجاد کند،شما تب خواهید کرد. معمولا پزشکان با معاینه جسمی و بررسی نشانه‌ها و علائم بیمار، سردرد سینوسی را تشخیص می‌دهند اما در مواردی هم نیاز به ام.آر.آی (MRI) یا سی‌. تی. اسکن (CTscan) به وجود می‌آید.درمان های خانگی برای درمان سردرد های سینوسی وجود دارد.مثل: استفاده از بخور،تنقیه،کمپرس سرد و گرم

تاثیر سینوزیت بر ریه

مخاط بینی،سینوس ها و ریه یکسان نبوده و اگر یکی درگیر شود،باعث درگیری دیگری هم می شود.وقتی فرد مبتلا به بیماری های سینوسیمی خوابد؛ترشحات بینی و سینوس به داخل ریه او سرازیر می شود، و ریه را هم درگیر می کند.وجود سرفه‌های شدید همراه با مخاطی به‌رنگ سبز یا زرد،خس‌خس سینه و تنگی نفس،درد و ناراحتی در سینه از نشانه های عفونت ریه است و حتما باید جدی گرفته شود.به محض دیدن علائم ذکر شده به دکتر متخصص مراجعه کنید.

سینوزیت

عفونت چشم

یکی از عوارض سینوزیت بر چشم عفونت چشم هاست. شروع عفونت چشم ها با انتقال عفونت از سینوس ها آغاز می شود. این انتقال از سینوس های پارانازال و سینوس های اتموئید اتفاق خواهد افتاد که با سرایت به چشم ها، عفونت چشمی را ایجاد می کند.

در این مرحله چون در لحظات و روزهای ابتدای عفونت هستیم، معمولاً این مشکل با گزش حشرات اشتباه گرفته می شود اما به تدریج علت اصلی مشخص خواهد شد، و ورم بیشتر خواهد شد.در صورت مشاهده این علائم حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

گرفتگی بینی

گرفتگی بینی یک اختلال شایع و فراگیر است که دراثر التهاب لایه داخلی حفره‌های سینوسی رخ می‌دهد. این التهاب اگر طولانی شود، می‌تواند دردناک و ناراحت‌کننده باشداگر احساس گرفتگی بینی می‌کنید و برای‌تان ناراحت‌کننده است، این ترفند ساده را امتحان کنید:

  • زبان‌تان را به سقف دهان‌تان فشار دهید.
  • یک انگشت را میان ابروهای‌تان گذاشته و فشار دهید.
  • حدود بیست ثانیه نگه دارید.
  • سینوس‌های‌تان باید شروع به تخلیه شدن کنند.

تاری دید

سینوزیت با ایجاد فشار و تورمی در ناحیۀ اطراف چشم ها ایجاد می شود و سبب کاهش دید و همچنین تاری دید یا دو بینی گردد.

 سینوس ها همانگونه که با بینی و حفره های آن در ارتباط هستند، با چشم ها هم مرتبط هستند و همین ارتباط می تواند عفونت ها و همچنین مشکلات بینایی را ایجاد نماید.

بهترین و عقلانی ترین پیشنهاد برای درمان و یا حتی جلوگیری از این مشکلات و همچنین مصون ماندن از عوارض سینوزیت بر چشم این است که، اصول مراقبتی سینوس ها را که همان گرم نگه داشتن و دور ماندن از باد سرد و موارد مشابه است را رعایت نمایید.

سخن آخر:

عفونت سینوس یا سینوزیت می‌تواند در هر سن و سالی سراغ شما بیاید. در بیشتر عفونت‌های سینوسی را می‌توان با داروهای خانگی درمان کرد، اما نباید از این بیماری غفلت کرد، زیرا می‌تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد وحتی منجر به مننژیت شود.اگر نشانه های ذکر شده در ابتدای مقاله را احساس می کنید،حتما به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *