حساسیت به کافئین : چگونگی مدیریت میزان مصرف آن

حساسیت به کافئین

کافئین یک محرک محبوب در قهوه ، شکلات ، نوشیدنی های انرژی زا ، کولا و برخی از داروها است. با این حال ، برخی از افراد ممکن است حساسیت به کافئین را تجربه کنند.

افراد مختلف هنگام مصرف کافئین اثرات متفاوتی را تجربه می کنند و می توانند میزان تحمل متفاوتی نسبت به آن داشته باشند. به عنوان مثال ، برخی افراد به راحتی می توانند معادل چهار فنجان قهوه مصرف کنند ، در حالی که برخی دیگر ممکن است بعد از دو فنجان عوارض جانبی را احساس کنند.

در این مقاله به بررسی علائم و دلایل حساسیت به کافئین می پردازیم. همچنین در مورد چگونگی مدیریت حساسیت به کافئین و میزان مصرف آن ، بحث شده است.

علائم حساسیت به کافئین

برای افرادی که حساسیت به کافئین دارند ، مصرف مقادیر کم نیز می نواند همان عوارض جانبی را ایجاد کند که افراد با دوزهای زیاد تجربه می کنند . دوز بالای کافئین می تواند باعث موارد زیر شود:

  • حالت تهوع
  • اضطراب
  • لرز

همچنین افرادی که قهوه زیادی مصرف می کنند نیز می توانند دچار موارد زیر شوند:

  • بیخوابی
  • تپش قلب
  • سردردها
  • افزایش فشار خون

تشخیص

متخصصان بهداشت هنوز آزمایش خاصی برای بررسی حساسیت به کافئین ندارند. افرادی که گمان می کنند حساسیت دارند باید مصرف کافئین را متوقف کنند یا کاهش دهند. بسیاری از غذاها ، نوشیدنی ها و داروها حاوی کافئین هستند ، بنابراین باید برچسب های محصول را با دقت بخوانید. اگر کاهش یا محدود کردن کافئین علائم را برطرف نکند ، دلیل آن ها حساسیت نیست و فرد باید با پزشک مشورت کند.

علل

برخی از افراد به اثرات اضطراب آور کافئین حساس هستند ، در حالی که برخی دیگر نسبت به بی خوابی ناشی از کافئین یا اختلالات خواب حساس هستند. افراد مبتلا به اضطراب یا اختلال خواب بعد از مصرف کافئین علائم خود را وخیم تر تجربه می کنند.

افراد دیگر نسبت به اثرات طولانی مدت کافئین حساس تر هستند. معمولاً کافئین باعث افزایش موقتی فشار خون می شود . به همین دلیل ، افراد با حساسیت به کافئین ممکن است فشار خون بالا داشته باشند. عوامل مختلفی در تفاوت در حساسیت کافئین از شخص به فرد دیگر نقش داشته باشد. این عوامل شامل موارد زیر باشد:

  • ژنتیک
  • سن
  • جنسیت
  • کیفیت خواب
عوامل خطرساز کافئین

عوامل خطر

بزرگسالان مسن  نسبت به اثرات کافئین بر خواب حساس تر هستند.برخی از گروه ها برای جلوگیری از عوارض یا اثرات خطرناک ، باید مصرف آن را متوقف و یا محدود کنند. این گروه ها شامل موارد زیر هستند:

زنان حامله

اکثر متخصصان قبول دارند که مصرف کمتر از 200 میلی گرم (میلی گرم) کافئین در روز ، که معادل یک فنجان قهوه است ، برای بیشتر زنان باردار بی خطر است. منابع دیگر اظهار داشتند که 300 میلی گرم در روز به احتمال زیاد با عوارض جانبی در دوران بارداری همراه نیست.

با این حال مقادیر زیاد کافئین می تواند روی جنین در حال رشد تأثیر بگذارد. زنانی که قهوه زیادی مصرف می کنند باید بدانند که کافئین ممکن است باعث انسداد رگ های خونی تامین کننده جفت و افزایش ضربان قلب جنین شود. این عارضه می تواند تحویل اکسیژن به جنین در حال رشد را مختل کند.

کودکان و نوجوانان

برخی از شرکت ها برای مقاصد مختلف نوشیدنی های کافئین دار را به کودکان و نوجوانان عرضه می کنند. با این وجود کودکان و نوجوانان نباید نوشیدنی های حاوی مواد محرک بنوشند. کافئین بر رشد عصبی و سیستم های قلبی عروقی جوانان تأثیرمی گذارد. همچنین کودکان و نوجوانان می توانند به این نوشیدنی ها وابسته شوند و نوعی اعتیاد در آن ها به وجود آید.

افراد مسن

یکی از عوامل مؤثر در تأثیر مصرف قهوه و کافئین در خواب ، سن است. مطالعات نشان داده اند که حتی هنگام کنترل متغیرهای مربوط به بی خوابی که با افزایش سن اتفاق می افتد ، افراد مسن نسبت به اثر بی خوابی کافئین حساس تر هستند. در مقایسه با بزرگسالان جوان تر ، به نظر می رسد بزرگسالان میانسال و مسن نسبت به 400 میلی گرم کافئین حتی اگر تفاوت هایی در متابولیسم وجود نداشته باشد ، حساس تر هستند.

دوزهای بی خطر کافئین

طبق گفته سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) ، بزرگسالان سالم ممکن است روزانه 400 میلی گرم کافئین مصرف کنند. در بیشتر افراد ، این میزان با هیچ گونه اثرات خطرناک یا منفی همراه نیست. اما ممکن است برخی از افراد نسبت به سایرین حساسیت بالاتری داشته باشند.

به عنوان مثال ، شرایط و داروهای خاص می تواند افراد را نسبت به کافئین حساس تر کند.  زنان باردار ، افرادی که شرایط پزشکی خاصی دارند و افرادی که داروهای خاصی مصرف می کنند ، باید با پزشک مشورت کنند تا دریابند که کافئین برای آنها چقدر می تواند خطرناک باشد.

FDA دوز ایمنی کافئین برای کودکان و نوجوانان تعیین نکرده است. با این وجود ، آکادمی اطفال آمریکا توصیه می کند که کودکان و نوجوانان از داشتن منابع کافئین و سایر محرک ها به ویژه در نوشیدنی های انرژی زا خودداری کنند.

مدیریت مصرف کافئین

درمان و مدیریت

برای درمان حساسیت به کافئین ، فرد باید از نحوه تأثیر کافئین بر سلامتی خود آگاه باشد.

به عنوان مثال ، افرادی که بی خوابی یا اضطراب را تجربه می کنند ، ممکن است نیاز به مصرف دارو داشته باشند. به جای مصرف دارو برای درمان عوارض جانبی کافئین ، می توانند مصرف آن را کاهش دهند.افراد مبتلا به بی خوابی باید تا چند ساعت قبل از خواب از مصرف کافئین خودداری کنند.  در موارد شدید ، ممکن است فرد در صورت مصرف یک مقدار کافئین دچار تشنج شود و نیاز به پزشک داشته باشد.

برای کاهش مصرف کافئین ، فرد باید به تدریج میزان مصرف خود را کاهش دهد. فرد در حین ترک مصرف کافئین شاید دچار علائمی شود که این علائم خطرناک نیستند ، اما می تواند ناخوشایند باشد.

افرادی که می خواهند سطح انرژی خود را افزایش دهند ، می توانند کربوهیدرات و سایر منابع  را انتخاب کنند. نوشیدنی های انرژی زا حاوی کربوهیدرات هستند اما به طور معمول حاوی کافئین نیز هستند. تغذیه مناسب و  خواب کافی می تواند سطح انرژی فرد را با خیال راحت و مؤثر تقویت کند.

خلاصه

کافئین در غذاهای مختلف ، نوشیدنی و داروهای مختلفی وجود دارد. افرادی که حساسیت به کافئین دارند باید تمام برچسب های مواد غذایی که مصرف می کنند را  بررسی کنند. حساسیت کافئین می تواند بر میزان خواب ، خلق و خوی و فشار خون فرد تأثیر بگذارد ، که به طور بالقوه باعث ایجاد حالت تهوع در برخی افراد می شود.

برخی از افراد ممکن است بیشتر در معرض عوارض جانبی کافئین باشند ، از جمله زنان باردار ، کودکان و افراد مسن. برای کاهش مصرف کافئین بدون بروز علائم ترک ، افراد باید به آرامی مصرف خود را کاهش دهند.

برگرفته از : کافئین

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *