معرفی مواد غذایی ضد جوش | برای جوش نزدن چی بخوریم؟

مواد غذایی ضد جوش

قبل از آشنایی با مواد غذایی ضد جوش باید بدانید که جوش ، یکی از شایع‌ترین مشکلات پوستی است که اغلب افراد در طول زندگی خود با آن مواجه می‌شوند. جوش‌هایی که بر روی صورت ایجاد می‌شوند معمولا باعث ناراحتی افراد شده و مشکلاتی را برای فرد ایجاد می‌کنند، تا جایی که ممکن است حتی باعث کاهش اعتماد به نفس و ایجاد مشکلات روحی برای او شود.

دختران و پسران نوجوان یا جوان، زمانی که با این جوش‌ها مواجه می‌شوند تلاش زیادی برای از بین بردن آن‌ها کرده و راه‌های مختلفی را نیز امتحان می‌کنند. نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که این جوش‌ها بی‌دلیل بر روی پوست ایجاد نمی‌شوند و بسته به نوع جوش قابل درمان یا حتی پیشگیری هستند. یکی از مهم‌ترین مواردی که بر روی ایجاد جوش یا عدم ایجاد آن نقش دارد، رژیم غذایی مناسب و استفاده از ویتامین‌ها و مواد معنی موردنیاز بدن است. باید بدانیم چه بخوریم یا از خوردن چه چیزهایی پرهیز کنیم تا از جوش‌های زشت و آزاردهنده در امان بمانیم. ادامه مطلب را دنبال نمایید تا با مواد غذایی ضد جوش آشنا شوید.

چای سبز (مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان)

حتما از خواص بی‌شمار چای سبز و  تاثیر آن بر سلامتی انسان اطلاع دارید. چای سبز در واقع همان چای اکسیدنشده است. شیوه خشک کردن این چای با دیگر چای‌ها متفاوت می‌باشد و همین باعث می‌شود تا آنتی‌اکسیدان‌های بسیاری در چای سبز وجود داشته باشد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سبز باعث کاهش استرس شده و از ایجاد جوش و آکنه بر روی پوست جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، به دلیل خواص ضدباکتریایی که دارد، التهاب موجود در بدن را کاهش داده و به تنظیم اختلالات هورمونی نیز کمک می‌کند. چای سبز در طب چینی جایگاه خاصی دارد و نوشیدن آن برای داشتن پوستی صاف و عاری از جوش، توصیه می‌گردد. برخی از شرکت‌های آرایشی از این ماده غذایی پرخاصیت در کرم‌های تولیدی خود استفاده می‌کنند و آن را برای پوست مفید می‌دانند. نوشیدن چای سبز به عنوان یکی از سودمندترین مواد غذایی ضد جوش، توصیه می‌شود.

ماهی (موادغذایی حاوی اسید‌های چرب امگا 3)

ماهی‌ها حاوی امگا 3 هستند که برای بدن بسیار مفید بوده و مصرف آن همیشه توصیه شده است. بر اساس بررسی‌های‍ انجام‌شده، چربی‌های امگا ۳ یکی مفیدترین مواد غذایی ضد جوش هستند که آکنه را به میزان قابل توجهی کاهش داده و باعث بهبودی آن می‌شود. از دیگر فواید چربی‌های امگا ۳ می‌توان به تاثیر آن بر روی سلامت روانی اشاره کرد. از این ‌رو مصرف ماهی میزان افسردگی در افراد را کاهش داده و این طریق جوش‌های صورت را نیز بهبود می‌بخشد. اسید‌های چرب امگا 3 بیشتر در ماهی‌های چرب مانند ماهی آزاد، سالمون، ساردین و … دیده می‌شود. علاوه بر این، موادی مانند تخم کتان و گردو نیز سرشار از امگا 3 هستند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

دانه کدوتنبل (موادغذایی حاوی روی)

مطالعات نشان داده است، افرادی که مصرف روی را در رژیم غذایی خود گنجانده‌اند، پس از مدتی تاثیرات خوبی را بر روی پوست مشاهده کرده و شاهد کاهش آکنه و جوش موجود در پوست بوده‌اند. روی، میزان ترشح هورمون‌هایی که باعث تحریک آکنه می‌شوند را کاهش داده و از این طریق جذب ویتامین A و مواد مغذی که برای پوست مفید هستند را افزایش می‌دهد. دانه‌های کدوتنبل سرشار از ویتامین E و روی هستند که به عنوان مواد غذایی ضد جوش معرفی شده و می‌توانند تاثیر بسیار خوبی بر روی پوست داشته باشند. علاوه بر آن، مواد دیگری چون گوشت گاو، بوقلمون، غذاهای دریایی، گشنیز و عدس نیز حاوی مقادیر بالایی از روی هستند.

غذا های ضد جوش

گردو (موادغذایی حاوی سلنیوم)

سلنیوم، نوعی آنتی‌اکسیدان است که به عنوان یک ماده پیشگیرانه عمل کرده و از پیدایش آکنه بر روی پوست جلوگیری می‌کند. سلنیوم، خاصیت ارتجاعی پوست را حفظ کرده و از سلول‌ها در مقابل ضایعات التهابی مراقبت می‌کند. برای این‌که تاثیر بیشتر  سلنیوم را بر روی پوست خود ببینید، بهتر است آن را به همراه ویتامین‌های E و A مصرف کنید. گوشت، جگر، ماهی، میگو، پیاز، جوانه گندم، اسفناج، قارچ و تخمه آفتابگردان از جمله منابع سرشار از  سلنیوم هستند که می‌توانند به عنوان مواد غذایی ضد جوش معرفی می‌شوند.

میوه‌‌جات و سبزیجات نارنجی رنگ (موادغذایی حاوی بتاکاروتن)

میوه‌جات و سبزیجات تازه از جمله سالم‌ترین موادغذایی هستند که باید به صورت روزانه مصرف شوند. میوه‌ها و سبزی‌هایی که رنگ زرد، نارنجی یا قرمز دارند، حاوی ماده‌ای با نام بتاکاروتن هستند که در بدن تبدیل به ویتامین‌ A  می‌شوند. ویتامین‌ A  با کاهش ترشح سبوم، از آکنه و جوش‌های پوستی جلوگیری می‌کند. سبوم چربی‌هایی هستند که از فولیکول پوست ترشح می‌شوند و مقدار بیش‌ از اندازه آن باعث بستن فولیکول‌ها، ایجاد عفونت و در نهایت جوش می‌شود. هویج، فلفل قرمز، فلفل دلمه‌ای، سیب‌زمینی شیرین، هندوانه، گیلاس، زردآلو، پاپایا و سایر میوه‌های زردرنگ و قرمزرنگ از جمله مواد غذایی ضد جوش هستند که با تولید ویتامین A   تاثیر سلنیوم را بر روی پوست بیشتر کرده و از ایجاد آکنه جلوگیری می‌کنند.

برگ چغندر (موادغذایی حاوی ویتامین E)

قطعا از تاثیر ویتامین E بر سلامت پوست آگاهی دارید و همان‌طور که می‌دانید این ویتامین در بسیاری از مواد آرایشی و بهداشتی موجود است. طبق بررسی‌های انجام‌شده، کمبود ویتامین E در بدن می‌تواند باعث ایجاد جوش و آکنه شود. از این رو، توصیه می‌شود مقدار کافی از این ویتامین در رژیم غذایی افراد گنجانده شود که میزان آن 15 میلی‌گرم در روز است. این ویتامین در سبزیجات برگ سبز مانند برگ چغندر و اسفناج، تخم‌مرغ، بادام، گردو و دانه‌های کامل به وفور یافت می‌شود.

ماست (مواد غذایی پروبیوتیک)

پروبیوتیک در واقع همان باکتری‌های مفید هستند که اگر در جای درست خود قرار گیرند، فواید زیادی برای بدن دارند. پروبیوتیک‌ها سیستم گوارشی بدن را بهبود بخشیده و به تقویت سیستم ایمنی نیز کمک می‌کنند. اسهال، نفخ، دردهای شکمی، عفونت‌ها و  حتی بیماری‌های کبد چرب از جمله مواردی هستند که با استفاده از مصرف پروبیوتیک‌ها درمان می‌شوند. علاوه بر این، پروبیوتیک برای پوست نیز بسیار مفید بوده و به بازسازی سلول‌های پوستی، از بین بردن چین و چروک  و پاکسازی پوست از آکنه و جوش، کمک می‌کند. محصولات لبنی مانند ماست، کفیر، شیر و پنیر، خیارشور، نان خمیر ترش، ترشی کلم و … حاوی پروبیوتیک‌ها هستند که به عنوان مواد غذایی ضد جوش مورد استفاده قرار می‌گیرند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *