فیبروز ابرو چیست؟ | روش انجام، ماندگاری، عوارض و مراقبت ها

فیبروز ابرو یک تکنیک نیمه دائمی برای زیباتر کردن ظاهر ابروهاست. در این روش شکل ابرو با توجه به مورفولوژی صورت و قوانین جهانی زیبایی تعیین می‌شود؛ نه خواسته فرد. این روش قادر است عیوب ابرو را به خوبی رفع کند و جذابیت صورت را چند برابر کند. اغلب افراد از فیبروز برای اصلاح فرم ابرو و پر کردن آن استفاده می‌کنند. اما این روش چگونه انجام می‌شود و نیازمند رعایت چه نکاتی است؟

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، با فیبروز ابرو به طور کامل آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

فیبروز چیست

فیبروز ابرو چگونه انجام می شود؟

همانطور که گفتیم، فیبروز ابرو روشی است که برای رفع عیوب ابرو به کار می‌رود و ابروها را به بهترین و طبیعی‌ترین شکل ممکن در می‌آورد. این روش برای افراد بالای 18 سال مناسب است؛ اما معمولاً افراد زیر 18 سال نیز می‌توانند با مراجعه به کلینیک همراه والدین خود فیبروز ابرو انجام دهند.

در گام اول فرم صورت، چشم و ابرو به کمک برنامه‌ مخصوص آنالیز می‌شود. این برنامه به کمک فرمول‌های جهانی زیبایی، بهترین شکل ابرو را برای هر فرد به صورت جداگانه تعیین می‌کند. استفاده از برنامه مخصوص و محاسبه بهترین شکل ابرو در حالی انجام می‌شود که چشم فرد بسته است؛ زیرا با بستن چشم برخی عضلات اطراف چشم که بر ظاهر ابرو تأثیر می‌گذارند در حالت استراحت قرار می‌گیرند. این باعث می‌شود تا بدون اینکه ابروهایتان غیرطبیعی شوند یا به صورتتان نیایند، ابروهای خوش‌فرم‌تر و پرتری داشته باشید.

فیبروز ابرو با استفاده از ابزارهای استریل و یک بار مصرف و همچنین رنگدانه‌های باکیفیت انجام می‌شود. متخصص به کمک دستگاه مخصوص، رنگدانه‌ها را در جهت رویش ابروهای طبیعی وارد پوست می‌کند. این باعث می‌شود تا ابروهایتان بسیار طبیعی به نظر برسند.

میزان درد در طول انجام فیبروز ابرو از فردی به فرد دیگر متفاوت است. معمولاً افرادی که ترسیده‌اند یا استرس دارند درد شدیدتری را احساس می‌کنند؛ در حالی که سایر افراد تنها دردی مشابه با بند انداختن ابرو احساس می‌کنند. بعلاوه، زنانی که در عادت ماهیانه خود به سر می‌برند نیز نسبت به درد حساس‌تر هستند. به همین دلیل توصیه می‌شود فیبروز را به بعد از قاعدگی موکول کنید. با این حال، برای از بین بردن کامل درد در حین کار می‌توان از بی‌حسی موضعی استفاده کرد.

رنگدانه‌های فیبروز 5 تا 7 روز اول بسیار تیره‌تر از رنگ حقیقی خود دیده می‌شوند؛ اما بعد از یک هفته تا 40 درصد کم‌رنگ‌تر می‌شوند. اگر فکر می‌کنید که رنگ ابروهایتان خیلی تیره است سعی نکنید خودتان آن را کمرنگ کنید؛ بلکه حداقل 7 روز صبر کنید تا رنگدانه‌ها رنگ حقیقی خود را نشان دهند.

جالب است بدانید که هر چقدر پوست چرب‌تر باشد، ماندگاری رنگدانه‌ها نیز کمتر شده و تأثیر فیبروز ابرو زودتر از بین می‌رود. تعریق بیش از حد و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید نیز ماندگاری رنگدانه‌ها را کاهش می‌دهد. به طور میانگین، اثر فیبروز چیزی حدود 10 تا 12 ماه باقی می‌ماند و بعد از آن باید ترمیم شود. اگر پوستتان خیلی چرب باشد ممکن است پس از 6 ماه به ترمیم احتیاج پیدا کنید.

قبل از فیبروز باید چه مواردی را رعایت کرد؟

برای اینکه از فیبروز ابرو نتیجه خوبی بگیرید، نباید پوست ناحیه ابرو و اطراف آن آسیب دیده باشد. در صورت وجود اگزما، درماتیت تماسی، آکنه، جوش یا هر گونه آسیب در ناحیه ابرو لازم است حداقل 7 روز قبل از اقدام به فیبروز، پوست را به کمک داروها و پمادها درمان کنید.

در صورتی که دارو مصرف می‌کنید یا به بیماری خاصی مبتلا هستید حتماً قبل از اقدام به فیبروز ابرو با متخصص مربوطه راجع به شرایط جسمانی خود مشورت کنید. رعایت موارد زیر نیز ضروری خواهد بود:

  • از یک ماه قبل از فیبروز باید از سایش پوست به هر روش (مانند لایه برداری، استفاده از محصولات حاوی اسیدهای AHA و BHA، لیزر درمانی و موارد مشابه) خودداری کرد. همچنین از یک ماه قبل از فیبروز ابرو نباید بوتاکس یا فیلر تزریق کرد.
  • حداقل از یک ماه قبل از فیبروز ابرو استفاده از محصولات حاوی رتینول و رتین-آ را قطع کنید. همچنین لازم است از مصرف روغن ماهی یا هر ماده رقیق کننده خون دیگر مانند ویتامین E، آسپرین و ایبوپروفن خودداری کنید.
  • روزی که برای انجام فیبروز به کلینیک مراجعه می‌کنید ورزش نکنید.

مراقبت های بعد از فیبروز چیست؟

حدود 28 روز بعد از فیبروز، ابروهایتان به طور کامل بهبود خواهند یافت و نتیجه نهایی کار را خواهید دید. پس از این 28 روز می‌توانید مجدداً به کلینیک مراجعه کنید و اگر در فیبروز کم و کاستی وجود دارد، آن با تزریق مجدد رنگدانه را برطرف کنید. رعایت دقیق مراقبت‌های بعد از فیبروز ابرو تا 70 درصد روی نتیجه نهایی تأثیر دارد.

بنابراین لازم است حتماً موارد زیر را رعایت کنید؛ وگرنه ممکن است بخش زیادی از تأثیر رنگدانه‌های فیبروز را از بین ببرید:

  • 30 دقیقه پس از فیبروز ابرو، ابروهای خود را به آرامی با استفاده از پدهای مخصوصی که به شما داده است تمیز کنید تا مایعات لنفاوی خارج شده از پوست پاکسازی شود. ماندن مایعات لنفاوی روی پوست باعث از بین رفتن تأثیر رنگدانه‌های فیبروز خواهد شد.
  • پس از تمیز کردن پوست با پدهای مخصوص، کرمی که متخصص به شما معرفی کرده است را روزی 3 تا 5 بار روی ناحیه اعمال کنید. متخصص بر اساس نوع پوست شما به شما خواهد گفت که این روند را باید چند روز ادامه دهید. معمولاً برای افرادی که پوست چرب دارند، استفاده از کرم برای تنها یک روز توصیه می‌شود.
  • هنگام شستن صورت یا دوش گرفتن ابرو را خیس نکنید.
  • توصیه می‌شود تا 7 روز پس از فیبروز ابرو از ژل ضد اسکار (جای زخم) استفاده کنید.
  • در طول 7 روز اول، از استفاده از هرگونه کرم و لوازم آرایشی (به جز کرم‌های درمانی توصیه شده توسط متخصص) در ناحیه ابرو پرهیز کنید.
  • از انجام فعالیت‌هایی که باعث تعریق زیاد می‌شوند مانند سونا، ماساژ صورت، بخورگرفتن و شنا خودداری کنید.
  • از انجام مواردی مانند آفتاب گرفتن و سولاریوم، لیزر درمانی، لایه برداری شیمیایی، میکرودرم ابریژن و … اجتناب کنید.
  • تا 7 روز بعد از فیبروز حتماً ابروهای خود را در برابر آفتاب محافظت کنید. البته محافظت از پوست و ناحیه ابرو در برابر نور خورشید باید همیشه انجام شود؛ نه فقط 7 روز اول بعد از فیبروز ابرو.

عوارض فیبروز ابرو چیست؟

در صورت رعایت کلیه استانداردهای بهداشتی به ویژه ضد عفونی تجهیزات و محیط کار، احتمال بروز عوارض جانبی جدی بعد از فیبروز ابرو نادر است. به طور معمول، همه افراد مقداری قرمزی، کبودی، درد یا خونریزی خفیف را تا چند ساعت بعد از فیبروز تجربه می‌کنند. اما همه این عوارض موقتی بوده و سریعاً رفع خواهد شد.

برخی از عوارض جدی فیبروز ابرو عبارت‌اند از:

  • واکنش آلرژیک: در حالی که واکنش نشان دادن پوست به رنگدانه‌های آلی مورد استفاده در فیبروز نادر است، اما باز هم احتمال کمی برای رخ دادن آن وجود دارد. بنابراین، اگر سابقه حساسیت پوستی دارید لازم است در این باره با متخصص مربوطه مشورت کنید.
  • عفونت: از آنجا که فیبروز پوست را سوراخ می‌کند (هرچند بسیار ریز)، احتمال انتقال بیماری‌های عفونی از جمله ایدز و عفونت‌های باکتریایی پوست وجود دارد. ابزارهای غیر استریل و محیط آلوده از جمله عوامل اصلی انتقال عفونت هستند. بنابراین لازم است حتماً قبل از شروع کار از متخصص بخواهید که ابزار خود را کاملاً تمیز کند.

در صورتی که برای انجام فیبروز ابرو به یک متخصص معتبر مراجعه کنید و مراقبت ‌های قبل و بعد از فیبروز را به خوبی انجام دهید، دچار هیچگونه عارضه خطرناک نخواهید شد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *