بهترین درمان پولیپ بینی

بهترین درمان پولیپ بینی

پولیپ های بینی همانند یک اشک یا یک انگور در سینوس های بینی آویزان شده و معمولا  بدون درد و غیر سرطانی هستند  .پولیپ بینی کوچک ممکن است علائمی ایجاد نکند. اما برخی از آن ها رشد کرده و می توانند راه بینی را مسدود کنند یا منجر به مشکلات تنفسی ، از دست دادن حس بویایی و عفونت های مکرر شوند. با ایجاد این عارضه قطعا به دنبال بهترین درمان پولیپ بینی هستید.

پولیپ بینی می تواند در همه افراد به وجود آیند ، اما در بزرگسالان شایع تر هستند . داروها اغلب می توانند پولیپ های بینی را کوچک یا از بین ببرند ، اما بعضی اوقات برای از بین بردن آنها به عمل جراحی نیاز است. حتی پس از درمان موفقیت آمیز ، پولیپ های بینی اغلب برمی گردند. با این حال گاها لازم است برای برطرف کردن عوارض آن اقدام به درمان کرد.

از مهمترن علائم این عارضه می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  •  آبریزش بینی
  • کاهش حس بویایی
  • درد صورت یا سردرد
  • درد دندان های فوقانی 
  • احساس فشار بر پیشانی و صورت

با توجه به این که برخی از این علائم با سرماخوردگی و عفونت های بینی مشترک است گاها با این بیماری ها اشتباه گرفته می شود . با این حال اگر علائم بالا بیش از 10 روز در فرد مشاهده شوند ، باید به پزشک مراجعه کرد. با تشخیص این بیماری قطعا پزشک بهترین درمان پولیپ بینی را با توجه به شرایط بیما رتجویز می کند.

نکته مهم این است که  تاخیر درمان می تواند عوارض جدی تری را ایجاد کند. این عوارض شامل مشکل جدی در تنفس ، وخیم تر شدن علائم ، کاهش دید یا توانایی محدود در حرکت دادن چشمان ، تورم شدید در اطراف چشم و سردرد همراه با تب بالا می باشد.

پولیپ بینی

درمان پولیپ

دانشمندان هنوز به طور کامل نمی دانند که چه عواملی باعث ایجاد پولیپ بینی می شود اما هدف از درمان پولیپ بینی ، کاهش اندازه یا از بین بردن آنها است. مرحله اول دارو ها و در نهایت جراحی از بهترین روش درمان پولیپ بینی محسوب می گردند. در ادامه به تشریح هر یک از این روش ها می پردازیم.

داروها

درمان پولیپ بینی معمولاً با داروها شروع می شود ، که می تواند حتی پولیپ های بزرگ کوچک شود یا از بین برود. درمان دارویی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

کورتیکواستروئید های بینی:  احتمالاً پزشک در ابتدا برای کاهش تورم و سوزش ، اسپری بینی کورتیکواستروئید تجویز می کند. این روش درمانی ممکن است پولیپ ها را کوچک کرده یا آنها را به طور کامل از بین ببرد.

کورتیکواستروئیدهای خوراکی و تزریقی: اگر کورتیکواستروئید بینی مؤثر نباشد ، پزشک ممکن است کورتیکواستروئید خوراکی مانند پردنیزون را به تنهایی یا همراه با اسپری بینی تجویز کند. از آنجا که کورتیکواستروئیدهای خوراکی می توانند عوارض جانبی جدی ایجاد کنند ، معمولاً فقط برای مدت محدود مصرف می شوند. در صورت شدید بودن پولیپ بینی ممکن است از کورتیکواستروئیدهای تزریقی استفاده شود.

دارو برای درمان پولیپ بینی و سینوزیت مزمن : اگر شما پولیپ بینی و سینوزیت مزمن دارید ، پزشک ممکن است برای درمان وضعیت شما به شما تزریق دارویی به نام dupilumab (Dupixent) بدهد. این دارو ممکن است سایز پولیپ های بینی را کاهش داده و احتقان را کاهش دهد.

سایر داروها :  پزشک ممکن است داروهایی را برای درمان شرایطی که مننجر به تورم طولانی مدت در سینوس ها یا معابر بینی شده است ، تجویز کند. این دارو ها شامل آنتی هیستامین ها برای درمان آلرژی و آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت مزمن یا عود کننده باشد. 

عمل جراحی

اگر درمان دارویی پولیپ بینی را کاهش ندهد و یا از بین نرود ، ممکن است برای از بین بردن پولیپ و اصلاح مشکلات سینوس ها که باعث التهاب شده است ، بیمار نیاز به عمل جراحی آندوسکوپی داشته باشد.

در جراحی آندوسکوپی ، جراح یک لوله کوچک با یک لنز بزرگنمایی یا دوربین ریز (آندوسکوپ) را درون بینی  وارد می کند و آن را به حفره های سینوس هدایت می کند.  برای از بین بردن پولیپ ها و مواد دیگری که جریان مایعات سینوس ها را مسدود کرده اند ، از ابزارهای ریز استفاده می شود.

درمان های خانگی

درمان های خانگی شامل استفاده از مواد طبیعی هستند که به طور قطع تاثیر آن ها اثبات نشده است اما برخی از آن ها ممکن است در کاهش اندازه پولیپ تاثیر گذار باشد:

روغن درخت چای :  این روغن به عنوان یک ضد میکروبی به کاهش خارش و رفع التهاب و عفونت که از علائم پولیپ بینی هستند ،  کمک کند. باری استفاده  5 قطره روغن را با کمی آب رقیق کرده و با استفاده از پنبه ، آن را به داخل سوراخ بینی بزنید.

بابونه : این گیاه نیز به آلرژی و التهاب کمک می کند. استفاده از ا« نیز مانند رو غن درخت چای است. کمی روغن را با آب مخلوط کرده و با پنبه سوراخ های بینی را آغشته کنید.همچنین می تواند در هنگام بخور از آن استفاده کنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *