پماد تتراسایکلین برای سوختگی خوب است ؟ | انواع سوختگی ها

هر کدام از ما حداقل یک بار به دچار سوختگی شده ایم. زمانی که دچار سوختگی های سطحی می شویم، اولین کاری که باید انجام دهیم این است که باید از تاول زدن محل سوختگی جلوگیری کنیم. از پماد تتراسایکلین برای سوختگی برای بهبود و درمان سوختگی خفیف تا متوسط کاربرد دارد. از عوارض پماد های سوختگی حساسیت های پوستی است و پماد تتراسایکلین جز داروهای ضد باکتری می باشد که مانع عفونت باکتریایی می شود. همچنین زخم های پوستی که به علت سوختگی ایجاد شده اند را بهبود می بخشد. و با داشتن خاصیت آنتی بیوتیکی از ایجاد عفونت جلوگیری خواهد کرد. در ادامه با مجله “زیبا بمان” همراه باشید، درباره پماد تتراسایکلین برای سوختگی میپردازیم. 

جهت تهیه هر نوع دارو، بعد از تجویز پزشک، حتما به داروخانه های معتبر مراجعه نمایید و از خرید دارو به صورت مجازی خودداری نمایید.

پماد تتراسایکلین برای سوختگی

انواع درجات سوختگی 

سوختگی باعث ایجاد آسیب شدید در پوست و از بین رفتن سلول های پوستی می شود. سوختگی های جدی ممکن است با عوارضی مانند مرگ و میر همراه باشد، که نیاز به مراقبت های پزشکی دارد. میزان آسیب و علت سوختگی در سلامتی فرد تاثیرگذار است. سوختگی بر اساس شدت آن به سه دسته قابل تقسیم است و درجه آن براساس میزان آسیب آن به پوست تعیین می شود. 

سوختگی درجه یک 

سوختگی درجه یک دارای کمترین میزان آسیب به پوست می باشد. در این نوع از سوختگی بیرونی ترین لایه پوست تحت تاثیر سوختگی قرار می گیرد. سوختگی درجه یک دارای علائم قرمزی، پوست بدون تاول یا با التهاب جزئی، درد، ایجاد زخم به هنگام بهبودی زخم و پوست خشک و پوسته پوسته می باشد. تاثیراین نوع از سوختگی بر روی سطحی ترین لایه پوست می باشد، بعد از ریختن سلول های پوستی علائم آن نیز از بین خواهد رفت. سوختگی درجه یک عموما بهد از 7 الی 10 روز بهبود می یابد. این نوع از سوختگی عموما با مراقبت های خانگی بهبود می یابند. اگر این نوع سوختگی در ناحیه ران و باسن یا مفاصل بزرگ باشد، حتما برای درمان باید به پزشک متخصص مراجعه و از خود درمانی پرهیز شود.

سوختگی درجه دو

در سوختگی درجه دو آسیب از لایه بالایی پوست وارد می شود. در این نوع از سوختگی پوست باعث ایجاد تاول می کند و به شدت قرمز شده و میسوزد. سپس تاول ها دارای ظاهری مرطوب و آبدار می شوند و برخی از تاول ها می ترکند. با گذشت زمان ممکن است تاول های ضخیم، نرم و دلمه ای شکل بر روی زخم ایجاد شوند. محل زخم ها را باید بانداژ کنید تا از عفونت جلوگیری کنید. گاهی سوختگی های درجه دو بیش از 3 هفته طول خواهد کشید. در مجموع هر چقدر تاول ها عمیق تر باشند بهبود آن طولانی تر خواهد بود.

سوختگی درجه سه

سوختگی درجه سه شدیدترین نوع سوختگی است، این سوختگی عموما بیشترین صدمه را ایجاد خواهد کرد و در لایه های مختلفی از پوست گسترش می یابد. این نوع از سوختگی از دردناک ترین سوختگی ها به شما می آید، در این نوع از سوختگی ممکن است سیستم عصبی آسیب ببیند و به همین دلیل دردی حس نشود. علائم سوختگی درجه سه می تواند بسته به علت می تواند دارای رنگ مومی و سفید، زغالی ، قهوه ای تیره و دارای بافت متورم و دارای ضخامت گسترده و پوست با ظاهری سفید و چرمی شکل باشد و تاول هایی که بزرگ نمی شوند. در صورتی که دچار سوختگی درجه سه شدید سریعا به اورژانس مراجعه کنید. 

سوختگی درجه چهار

سوختگی درجه چهار شدیدترین نوع سوختگی می باشد که این نوع از سوختگی تمام علائم سوختگی درجه سه را دارا می باشد. با این تفاوت که به خارج از پوست و به سمت تاندون ها و استخوان ها گسترش پیدا خواهد کرد. 

نکته : اگر منطقه سوختگی بیشتر از 7.5 سانتی ‌متر باشد و یا اگر سوختگی در دست‌ها، پاها، صورت، کشاله ران و یا باسن و یا مفاصل بزرگ باشد، درمان باید فورا انجام شود.

درمان سوختگی

برای درمان سوختگی های درجه 1 و 2 باید محل سوختگی را زیر شیر آب سرد بگیرید و 10 الی 15 دقیقه قرار دهید یا محل سوختگی را در آب سرد قرار دهید. سرد کردن محل سوختگی موجب کاهش گرمای پوست و کاهش تورم می شود. از قرار دادن یخ بر روی محل آسیب باید خودداری کنید. در این شرایط استفاده از پمادهای سوختگی می تواند به کاهش درد و روند بهبود و ترمیم پوست کمک کند. 
برای درمان سوختگی های درجه 3 و 4 باید سریعا به اورژانس مراجعه کنید تا مراقبت های لازم انجام گیرد. 

پماد تتراسایکلین برای سوختگی

تتراسایکلین ها خانواده ای از آنتی بیوتیک های باکتریواستاتیک هستند که در مقابل باکتری های مختلف گرم منفی و گرم مثبت، مایکو پلاسماها، کلامیدیاها و ریکتزیاها فعال می باشند. پماد تتراسایکلین از داروهای ضد باکتری است که در هر 100 گرم، 3 گرم تتراسایکلین هیدروکلراید وجود دارد. لازم به ذکر است این پماد می تواند به درمان عفونت های پوستی خفیف مانند استرپتوکوکوس و سایر ارگانیسم‌های حساس کمک کند. در اصل به پیشگیری از عفونت های باکتریایی پوست و درمان زخم های پوستی که در اثر سوختگی به وجود آمده است کمک خواهد کرد. پماد تتراسایکلین برای درمان عفونت های پوستی که به علت سوختگی ایجاد می شود می توان استفاده کرد و این دارو با تاثیر آنتی بیوتیکی می تواند مانع از عفونت شود. این پماد برای درمان عفونت های عمیق یا باقی مانده های بعد از بهبود که به صورت غیر ملتهب هستند کاربرد دارد.
تتراسایکلین های گوناگون (مثل داکسی سایکلین، مینوسایکلین، اکسی تتراسایکلین و…) فعالیت ضد میکروبی مشابه ولی خواص فارماکولوژیک متفاوت دارند.

تتراسایکلین برای سوختگی- مکانیسم اثر

پماد تتراسایکلین برای آفتاب سوختگی 

از پماد تتراسایکلین می توان برای درمان آفتاب سوختگی نیز استفاده کرد. این پماد همانطور که اشاره شد دارای خاصیت ضد باکتری میباشد و مانع از عفونت های باکتریایی می شود. همچنین می تواند زخم های پوستی که به علت آفتاب سوختگی ایجاد شده است را بهبود ببخشد. 

مکانیسم اثر تتراسایکلین 

تتراسایکلین (Tetracycline) یک آنتی بیوتیک باکتریواستاتیک می باشد که بعد از انتقال فعال به درون باکتری به صورت برگشت پذیر به زیر واحد 30 S ریبوزوم باکتری متصل و موجب مهار سنتز پروتئین توسط باکتری می شود. 

موارد استفاده از پماد تتراسایکلین 

  • دارای اثر آنتی بیوتیکی بر روی زخم
  • دارای اثر چرب کنندگی در خونریزی بینی 
  • دارای اثر ضد عفونی و ضد باکتریایی و درمانی زخم ها در اثر سوختگی
  • تتراسایکلین برای زخم های بخیه شده
  • درمان عفونت های چرکی سطح پوست ( پماد تتراسایکلین ۳ درصد برای زخم، سوختگی، ختنه و سایر آسیب های پوستی استفاده می شود تا از عفونت های چرکی پیشگیری نماید.)
  • پماد تتراسایکلین 3 درصد برای درمان موضعی جوش های پوستی یا آکنه کاربرد دارد. 

عوارض استفاده از پماد تتراسایکلین 

  • تغییر در رنگ پوست و باعث ایجاد علائم پوستی ،مانند بروز بثورات پوستی می شود. 
  • تغییر در میزان شنوایی و ایجاد اختلال در شنوایی
  • تهوع و استفراغ

در صورت بروز هر کدام از این علائم باید به پزشک مراجعه کنید. 

مقدار مصرف پماد تتراسایکلین 

مقدار مصرف پماد تتراسایکلین در بالغین و کودکان لایه ای نازک از پماد به طول 1 سانتی متر می باشد که هر 2 الی 4 ساعت باید بر روی ملتحمه قرار داده شود. 

نکات مهم درباره پماد تتراسایکلین

  • استفاده از پماد تتراسایکلین 3 درصد برای چشم و بینی و دهان ممنوع است. 
  • پماد تتراسایکلین باید روزی یک یا دوبار بر روی موضع مالیده شود. 
  • افرادی که نسبت به دارو حساسیت مفرط دارند منع مصرف دارو دارند. 
  • قبل از مصرف حتما باید تاریخ مصرف آن را کنترل کنید. 
  • محلی که قرار است از پماد تتراسایکلین بر روی آن استفاده نمایید باید ابتدا با آب و صابون به خوبی بشویید و خشک کنید و سپس دارو را بر روی موضع بمالید. 
  • دارو باید در محل خشک و ظروف بسته و دور از نور با درجه حرارت 15 الی 30 درجه نگه دارید. 
Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *