شالازیون و انواع روش های درمان خانگی و جراحی آن

شالازیون

شالازیون درواقع ایجاد تورم برروی پلک بالایی یا پایینی می باشد که بدون درد بوده و به مرور زمان ظاهر میشود و رشد می کند. این تورم می تواند بر روی قسمت پایینی یا بالایی پلک ایجاد شود و یا حتی ممکن است در دو چشم اتفاق بیافتد.

دلیل اصلی ایجاد شالازیون ویروس ها یا التهاب های چشمی هستند که باعث ایجاد اسنداد غدد چربی موجود در پلک چشم می شوند. این غدد که وظیفه تولید چربی را در چشم دارند باعث می شوند چشم ها به کمک اشک مرطوب شود.

شالازیون همان گل مژه نیست!

معمولا افراد شالازیون را با گل مژه اشتباه می گیرند در صورتی که این دو تفاوت هایی دارند.گل مژه به سطح پوست نزدیک تر بوده و اغلب با قرمزی و ورم همراه است.با لمس گل مژه شما شاهد درد در ان قسمت خواهید بود  درحالی که شالازیون موقع لمس درد ندارد مگراینکه عفونی شود. از طرفی شالازیون می تواند زمان طولانی تری لازم داشته باشد تا بهبود پیداکند.

علائم شالازیون چیست؟

شالازیون در افراد بزرگسال بیشتر از کودکان رخ می دهد و همانطور که گفتیم به مرور ظاهرمیشود. در ابتدا ممکن است کمی درد داشته باشد که اغلب از بین خواهد رفت اما علائم دیگری نیز وجود داردنظیر:

  • تحریک شدن چشم
  • بیشتر شدن اشک چشمان
  • تورم در پلک
  • درصورت بزرگ بودن شالازیون ممکن است تاری دید ایجاد شود
  • درد
  • ایجاد قرمزی

در بعضی مواقع شالازیون تکرار خواهد شد که ممکن است در همان مکان قبلی بوده یا در قسمت جدید ایجاد شود.

عوارض شالازیون چیست؟

اگرچه شالازیون مشکل عجیبی ایجاد نمی کند اما مانند هر بیماری ممکن است خطراتی داشته باشد. مثلا گاهی اوقات اندازه شالازیون به قدری بزرگ خواهد بود که مانع از باز شدن چشم می شود یا اینکه موجب درد و تب بالا در بیمار می شود.عوارض دیگری که ممکن است رخ دهد:

  • ایجاد آستیگماتیسم به دلیل ایجاد فشار بر روی قرنیه
  • ممکن است بیمار مژه های خود را از دست بدهد.
  • ممکن است باعث خشکی چشم شود.
درمان شالازیون

درمان شالازیون

شالازیون های خیلی کوچک به این دلیل که تغییرات ناخوشایندی در ظاهرفرد ایجاد نمی کنند نیازی به درمان ندارند و به مرور بهبود پیدا می کنند. اما برای شالازیون های بزرگتر نیاز است که درمان صورت پذیرد.

درمان شالازیون های بزرگ به 2 دلیل مهم می باشد.

  • شالازیون های بزرگ باعث ایجاد تغییرات در ظاهر فرد شده و همین امر موجب کاهش اعتماد به نفس وی می شود. از طرفی به دلیل بزرگ بودن ان برای بهبود خودبخودی نیازمند چند ماه زمان می باشد.
  • وجود شالازیون بزرگ بر روی پلک بالایی باعث ایجاد فشار برروی قرنیه شده و مشکلات دیگری را ایجاد می کند نظیر تاری ،آستیگماتسم و… .

برای درمان شالازیون های بزرگ از عمل جراحی استفاده می کنند که به کمک بی حسی موضعی صورت گرفته و نیاز به بخیه هم ندارد. البته برای شالازیون هایی که کوچک بوده و بیش از یکی می باشد می توان از تزریق داروهای استروییدی استفاده نمود. تصمیم در مورد انتخاب کدام روش درمان بستگی به نظر پزشک دارد که بعد از معاینه مطرح خواهد نمود.

شالازیون های مکرر:

در برخی از افراد شالازیون ها بعد از بهبودی دوباره برمی گردند و در همان قسمت یا بخش های دیگر ظاهر می شوند . این افراد باید حتما به چشم پزشک مراجعه کنند. چراکه گاهی تومور های بد خیم چشم به صورت شالازیون بروز می کنند که تشخیص انها تنها توسط پزشک ممکن خواهد بود.

در برخی موارد نیز بیماری های دیگر چشم مانند بلفاریت باعث ایجاد این عارضه به طور  پی در پی می شوند که در این مواقع چشم پزشک سعی می کند با کمک روش های گوناگون و استفاده از داروها از عود نمودن شالازیون جلوگیری نماید.

درمان های خانگی شالازیون

  • کمپرس گرم

معمولا استفاده از کمپرس گرم به تنهایی باعث بهبود می شود. برای این کار کافیست یک پارچه نخی تمیز را درون اب گرم قرارداده و به روی چشم بسته قرار دهید. این کار راباید به مدت 5 الی 10 دقیقه و بین 3 تا 4 بار در روز انجام دهید. انجام کمپرس گرم باعث می شود گردش خون در ناحیه ملتهب افزایش پیدا کرده و موجب رفع انسداد شود.

  • قطره یا پماد

گاهی پزشک برای درمان  از آنتی بیوتیک چشمی یا پماد کمک می گیرد تا بعد از انجام کمپرس استفاده شود.

  • از لمس کردن قسمت ملتهب خودداری کنید.

لمس کردن قسمت ملتهب ممکن است باعث ورود باکتری های دیگری به درون پلک شود که درمان را طولانی تر خواهد نمود. سعی کنید از فشار دادن و لمس کردن قسمت متورم خودداری کنید و قبل از لمس کردن چشمان خود حتما دستان خود را با آب و صابون بشویید.

گیاهان مفید برای درمان

  • سیر

سیر به دلیل خواص ضد باکتری خود باعث بهبود شالازیون می شود. این روش یکی از بهترین روش های درمانی به کمک طب سنتی و گیاهی می باشد. برای این کار لازم است چند حبه سیر را کوبیده وآب آن را بگیرید. سپس آب سیر را به قسمت آسیب دیده بمالید درنهایت بعد از خشک شدن ان را با آب گرم بشویید. حتما دقت کنید که آب سیر به درون چشم شما نرود.

  • چای سبز

چای سبز به دلیل خواص ضد التهابی خود باعث بهبود این عارضه خواهد شد.همچنین چای سبز به دلیل داشتن اسید تاتن برای درمان عفونت های شالازیون بسیار مفید است. برای استفاده از چای سبز در درمان شالازیون کافیست یک چای سبز کیسه ای را درون یک لیوان آب داغ قرار دهید و 5 دقیقه منتظر بمانید. بعد از ان چای کیسه ای را از اب بیرون اورده و اب اضافی ان را بگیرید. سپس کیسه را روی پلک اسیب دیده گذاشته و چند دقیقه صبر کنید. این کار را چندبار در طول روز انجام دهید.

  • آلوئه ورا

آلوئه ورا داری خاصیت ضد التهابی می باشد و برای درمان شالازیون بسیار مفید است. برای این کار کمی ژل آلوئه ورا را روی پلک آسیب دیده بمالید و بعد از 15 دقیقه آن را با آب گرم بشویید.این کار چندبار در طول روز تکرار کرده و به مدت یک هفته از ان استفاده کنید.

  • شیر

شیر دارای خاصیت ارام بخش می باشد که می تواند ورم و درد ناشی از شالازیون را بهبود بخشد.می توانید به کمک شیر چشمان خودرا شست و شو دهید . برای این کار سعی کنید از سیری که با عمل تبخیر غلظت بیشتری پیدا کرده است استفاده کنید. همچنین می توانید یه تکه نان را درون شیر گذاشته تا مقداری شیر به خودش جذب کند سپس نان را  بر روی پلک خود قرار دهید.برای تمیز کردنش هم از پنبه تمیز استفاده کنید.

سوالات متداول شما

به غیر از کمپرس آب گرم چه درمانی را پیشنهاد می کنید؟

بهترین درمان همان کمپرس گرم به کمک ماساژ پلک به سمت لبه پلک می باشد. بعد از آن می توانید لبه پلکتان را با شامپوی مخصوص پلک بشویید.

متاسفانه بعد از بهبود شالازیون یک قسمت سفت بر روی پلک بنده ایجاد شده است. چگونه این قسمت را خارج کنم؟

ابتدا ماساژ گرم را امتحان کنید در صورت بهبود نیافتن حتما با چشم پزشک مشورت نمایید.

بنده مدتی هست که شالازیون چشمم رو تخلیه کردم . حالا موقع خواب انگار چشمانم بهم میچسبند. این حالت خوب خواهد شد؟؟

این حالت بعد از جراحی طبیعی است اما می توانید تا زمان بهبود از ژل لیپوزیک داخل چشم استفاده کنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *