آیا عمل بینی خطرناک است؟ | پیامدها و عوارض جراحی بینی

یکی از بهترین راهکارها برای افرادی که از ظاهر بینی خود رضایت ندارند و مایل به ایجاد تغییر در صورت خود هستند عمل زیبایی بینی است. احتمالاً می‌دانید که ظاهر بینی روی شکل کلی صورت تأثیر می‌گذارد و نقش مهمی در زیبایی چهره دارد. این امر باعث شده تا عمل بینی به محبوب‌ترین و پرطرفدارترین جراحی زیبایی صورت تبدیل شود. اما آیا عمل بینی خطرناک است؟ اصلاً جراحی بینی چه عوارض و پیامدهایی دارد؟

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، به بررسی عوارض و خطرات جراحی بینی می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

آیا عمل جراحی بینی خطرناک است

آیا عمل بینی خطرناک است؟

جراحی زیبایی بینی که معمولاً به نام «عمل بینی» شناخته می‌شود، نوعی جراحی پلاستیک است که می‌تواند شکل، اندازه و فرم بینی را تغییر دهد. در این جراحی ساختار و موقعیت استخوان‌ها و غضروف‌های بینی تغییر داده می‌شود تا قوز بینی رفع و ظاهر کلی آن کوچک‌تر شود. از آنجایی که بینی عضو حساسی از صورت بوده و جراحی تحت بیهوشی انجام می‌شود، احتمال بروز تعدادی عوارض جانبی نیز وجود دارد.

جالب است بدانید که برخی از عوارض عمل بینی موقتی و قابل تحمل هستند؛ اما برخی دیگر می‌توانند خطرناک باشند. در بخش بعدی با عوارض جراحی بینی آشنا خواهیم شد.

عوارض جراحی بینی

برخی از عوارض و پیامدهای منفی جراحی زیبایی بینی عبارت است از:

  • خونریزی
  • عفونت
  • تغییر رنگ پوست بینی
  • ماندن جای زخم جراحی
  • عوارض جانبی ناشی از بیهوشی مانند از دست دادن حافظه یا وارد شدن آسیب به دهان و دندان
  • عدم تقارن بینی بعد از عمل
  • درد
  • بی‌حسی
  • مختل شدن حس بویایی
  • لخته شدن خون
  • واکنش آلرژیک به مواد بیهوشی
  • تورم طولانی مدت در ناحیه
  • مشکل در نفس کشیدن
  • آسیب رسیدن به تیغه بینی (دیواره‌ای که سوراخ‌های بینی را جدا می‌کند)

با این حال، همانطور که می‌دانید؛ بسیاری از افراد بینی خود را عمل می‌کنند و دچار عوارض خطرناکی که بالاتر گفتیم نمی‌شوند. در واقع، اینکه بیمار با عوارض خطرناک جراحی بینی رو به رو شود یا نشود بستگی به یک سری عوامل دارد. در بخش بعدی این عوامل را بررسی خواهیم کرد.

چه عواملی در بروز عوارض و پیامدهای خطرناک عمل بینی نقش دارد؟

اگر در میان اطرافیان خود اشخاصی که عمل بینی انجام داده‌اند را دیده باشید، می‌دانید که اکثر بیمارانی که تحت جراحی بینی قرار می‌‌گیرند تنها کمی درد، خونریزی، کبودی و تورم را تجربه می‌کنند؛ نه موارد خطرناک و ماندگار را. اما این جراحی می‌تواند برای برخی افراد خطرناک باشد. عوامل زیر مشخص می‌کند که بیمار تا چه حد در معرض پیامدهای منفی عمل بینی خواهد بود:

تجربه جراح

جراح پلاستیک متخصصی است که می‌تواند نقص‌هایی که در اثر ضربه، تصادف، ژنتیک و … در بدن افراد وجود دارد را اصلاح کند. جراح پلاستیکی که برای انجام عمل بینی انتخاب می‌کنید باید تجربه و مهارت کافی را داشته باشد؛ در غیر این صورت جراحی ایمن و مطمئنی نخواهید داشت. هرگز فریب افرادی که عمل بینی ارزان را تبلیغ می‌کنند نخورید؛ چرا که یک پزشک ماهر و معتبر سال‌های زیادی را عمر خود را صرف کسب تجربه و یادگیری تکنیک‌های جدید کرده و طبیعتاً دستمزد بالاتری هم می‌گیرد.

پس، مهم ترین گامی که می‌توان برای کاهش خطرات و عوارض جراحی بینی برداشت انتخاب یک جراح معتبر، ماهر و باتجربه است.

نوع جراحی زیبایی بینی

جراحی زیبایی بینی دو روش دارد: جراحی باز و جراحی بسته. از آنجایی که هر دوی این روش‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند، باید برای انتخاب بهترین روش با جراح مشورت کنید. او به شما خواهد گفت که بر اساس شرایط روحی، جسمی و مالی کدام یک از روش‌های عمل بینی برایتان مناسب‌تر و بی‌خطرتر است.

به طور کلی، اصلی ترین تفاوت عمل بسته و باز بینی در محل ایجاد برش جراحی است. در عمل بسته بینی جراح پوست صورت را برش نمی‌دهد؛ بلکه از درون سوراخ‌های بینی برش ایجاد کرده و به استخوان و غضروف فرم می‌دهد. در حالی که در جراحی باز بینی در اطراف سطح رویی پوست بینی برش ایجاد شده و پوست بینی بلند می‌شود. سپس جراح بینی را به فرم دلخواه در آورده و پوست را سرجای قبلی خود قرار می‌دهد و بخیه می‌زند.

معمولاً عمل بسته بینی دوره نقاهت کوتاه‌تر و عوارض کمتری دارد. اما انتخاب نهایی روش جراحی بینی بستگی به مشکلات بینی، آمادگی جسمی، مهارت جراح و مواردی از این قبیل دارد.

سابقه پزشکی بیمار

اگرچه جراحی زیبایی بینی در اکثر مواقع ایمن و کم‌خطر است، اما سلامت عمومی شما نقش مهمی در رخ دادن عوارض جانبی بعد از عمل دارد. معمولاً پزشک قبل از جراحی یک ارزیابی جامع از سلامت بیمار انجام می‌دهد تا مطمئن شود که جراحی برای او خطر قابل توجهی به همراه نخواهد داشت. حتی برخی از پزشکان در جلسه مشاوره اولیه با شما درباره سوابق پزشکی، بیماری‌های خانوادگی، رژیم غذایی، آلرژی‌ها و هر چیز دیگری که می‌تواند در عمل جراحی تأثیر بگذارد صحبت می‌کنند.

بنابراین اکیداً توصیه می‌کنیم که اگر به بیماری‌هایی مانند دیابت یا اختلال در انعقاد خون (هموفیلی) مبتلا هستید، حتماً پزشک را مطلع کنید. چرا که ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطرات جراحی را افزایش دهد. حتی ممکن است لازم باشد سلامتی شما در حین جراحی به طور مداوم کنترل شود. گاهی اوقات جراحان ترجیح می‌دهند عمل بینی را به تعویق بیندازند یا لغو کنند؛ فقط به خاطر اینکه جان شما با جراحی زیبایی به خطر نیفتد. به همین دلیل حتماً باید قبل از انجام جراحی بینی با جراح خود مشورت کنید تا ببینید که آیا کاندیدای مناسبی برای انجام این عمل هستید یا خیر.

کلام آخر

در مجموع، می‌توان در جواب سوال «آیا عمل جراحی بینی خطرناک است؟» گفت که این مورد کاملاً بستگی به عواملی مانند مهارت جراح، نوع جراحی و سلامت جسمی بیمار داشته و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اگر تمام اقدامات احتیاطی توسط بیمار و جراح رعایت شود، جراحی زیبایی بینی یک عمل ایمن محسوب می‌شود. با این حال، آگاهی از عوارض احتمالی جراحی بینی امری ضروری بوده و افراد باید قبل از انجام عمل بینی عوارض آن را نیز در نظر بگیرند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *