قارچ ناخن دست بعد از کاشت و روش های درمان آن

قارچ ناخن دست بعد از کاشت

قارچ ناخن عارضه ای بسیار شایع و فراگیر است .براساس آمار، بیش از ۱۰ درصد از افراد بزرگسال در کشورهای غربی به قارچ ناخن مبتلا هستند. این میزان در افراد بالای ۶۰ سال به ۲۰ درصد می‌رسد. 

عفونت  های قارچ ناخن، که در پزشکی اونیکومایکوزیس نامیده می شوند، با رشد یک قارچ در ناخن و احتمالا در بستر ناخن ایجاد می گردند. تمام هاگ های قارچی در جایی که شرایط تاریک، مرطوب و گرم است رشد می کنند و معمولا دست ها و پاها محیط عالی برای رشد آنها می باشند.

چه مشکلاتی با قارچ ناخن اشتباه گرفته می‌شوند؟

اگر فکر می کنید  که هرگونه تغییر در انگشتان پا و دست نشانه‌ی ابتلا به قارچ ناخن است، سخت در اشتباه هستید. . مشکل یا تغییر غیرعادی در ظاهر ناخن‌ها دلیل بر وجود قارچ نیست قارچ ناخن در انگشتان پا بسیار شایع‌تر از انگشتان دست است.

  • رگه رگه شدن ناخن
  • پیری ناخن
  • زردی یا سفیدی ناخن‌ها
  • قرمزی یا سیاهی ناخن‌ها
  • سبز شدن ناخن‌ها
  • وجود حفره در ناخن‌ه
  • تورم و قرمزی پوست اطراف ناخن
  • ترومای مزمن ناخن

آیا قارچ ناخن مسری است؟

اگر نگران این هستید که قارچ ناخن مسری باشد،باید بدانید با وجود اینکه معمولا قارچ ناخن از مکان‌های خاصی به فرد منتقل می‌شود، اما چندان مسری هم نیست. قارچ ناخن، آن‌قدر رایج است که ابتلا به آن در بیش از یک فرد در خانواده امری تصادفی و عجیب به نظر نمی‌رسد و تنها درصورتی از فردی به فرد دیگر سرایت پیدا می‌کند که تماس فیزیکی مرتب و نزدیکی ایجاد شده باشد.

ممکن است این عفونت از پای یک ورزشکار به شما منتقل شده باشد،یا در آرایشگاه ،هنگام انجام کارهای زیبایی مانیکور و پدیکور دچار این مشکل شده باشید. عفونت از هر منبعی که ایجاد شود درمان آن دشوار است، چرا که قارچ تنها در سطح رشد نمی کند بلکه به زیر ناخن و در زیر پوست انتشار می یابد. معمولا مردان بیشتر از زنان در معرض این بیماری هستند، همچنین سن بالاتر نیز شانس ابتلا به عفونت را بالا می برد چرا که رشد ناخن و سرعت گردش خون کمتر است.

قارچ ناخن بعد از کاشت

این روزها تقریباً همه خانم‌ها برای زیبایی دست‌ها و ناخن‌هایشان اهمیت زیادی قائل هستند. اکثر خانم‌ها از ناخن‌های کاشته شده یا مواد مشابه برای زیبایی بخشیدن به ناخن‌هایشان استفاده می‌کنند. اما این مسئله هم مانند همه تکنیک‌های زیبایی دیگر عوارض خاص خود را دارد. یکی از عوارض کاشت ناخن بالا رفتن احتمال بروز عفونت‌های قارچی در ناخن‌ها است. به طور کلی عفونت‌های قارچی می‌توانند بر همه ی قسمت های بدن  تأثیر بگذارند. قارچ‌ها و‌هاگ‌های آنها به طور معمول در همه محیط‌ها وجود دارند و در همه محیط‌ها هم می‌توانند رشد کنند.. عفونت‌های قارچی معمولاً با گذشت زمان منتشر می‌شوند و شما ممکن است در وهله اول متوجه حضور آنها در سطح ناخن‌های خود نشوید.

قارچ ناخن بعد از کاشت  این روزها تقریباً همه خانم‌ها برای زیبایی دست‌ها و ناخن‌هایشان اهمیت زیادی قائل هستند. اکثر خانم‌ها از ناخن‌های کاشته شده یا مواد مشابه برای زیبایی بخشیدن به ناخن‌هایشان استفاده می‌کنند. اما این مسئله هم مانند همه تکنیک‌های زیبایی دیگر عوارض خاص خود را دارد. یکی از عوارض کاشت ناخن بالا رفتن احتمال بروز عفونت‌های قارچی در ناخن‌ها است. به طور کلی عفونت‌های قارچی می‌توانند بر همه ی قسمت های بدن  تأثیر بگذارند. قارچ‌ها و‌هاگ‌های آنها به طور معمول در همه محیط‌ها وجود دارند و در همه محیط‌ها هم می‌توانند رشد کنند.. عفونت‌های قارچی معمولاً با گذشت زمان منتشر می‌شوند و شما ممکن است در وهله اول متوجه حضور آنها در سطح ناخن‌های خود نشوید.

قارچ ناخن چطور ایجاد می شود؟

وقتی که کاشت ناخن انجام می دهید، در اثر وجود حباب‌های ریز هوا و همچنین ایجاد یک محیط تاریک و مرطوب (خصوصا بخاطر رطوبت و دمای بدن) محیط مناسبی برای رشد عوامل قارچ ایجاد می‌شود. اگر بدن ما به طور طبیعی میزبان اینگونه قارچ‌ها باشد به دلیل مساعد شدن شرایط، شروع به رشد و گسترش می‌کنند. اما ممکن است در اثر انتقال عوامل قارچی از طریق وسایل و مواد کاشت ناخن این عفونت به ما منتقل شود. به همین دلیل قبل از مراجعه به سالن‌های زیبایی برای انجام اموری مانند کاشت ناخن، پدیکور و مانیکور حتماً از بهداشت آنها و نحوه ضدعفونی کردن وسایل و مواد مورد استفاده اطمینان حاصل کنید.

اهمیت رعایت بهداشت به این دلیل است که  عفونت‌ها به راحتی از فردی به فرد دیگر قابل انتقال هستند و شما باید از استریل بودن وسایل و مواد مطمئن باشید.

آیا درمان قارچ ناخن اهمیت دارد؟

اگر درمان قارچ ناخن را جدی نگیرید و ان را به تعویق بیندازید، ممکن است دچار آسیب های جدی مانند  ماندگاری قارچ ناخن شامل از دست دادن دائمی‌ ناخن‌های آسیب دیده، تغییر رنگ ناخن‌ها، گسترش عفونت‌ها از ناخن به سایر نقاط بدن و احتمالا جریان خون و ایجاد عفونت‌های باکتریایی به نام سلولیت شوید.

 افراد مبتلا به دیابت و ضعف سیستم ایمنی بیشتر از سایر افراد در معرض این خطرات هستند و اگر از ناخن‌های کاشته شده استفاده می‌کنند، باید به طور مستمر ناخن‌های خود را بررسی کنند.

چه درمانهایی برای قارچ ناخن وجود دارد؟

روغن پرتقال:

یکی از درمانهای خانگی استفاده از روغن پرتقال به طور مجزا یا در ترکیب با روغن هسته‌ی انگوراست.روغن پرتقال، که یک ضد قارچ طبیعی است، به طور گسترده برای درمان عفونت ناخن‌های پا استفاده می‌شود. برای استفاده از روغن پرتقال اگر از یک قطره‌ چکان استفاده کنید برای قارچ ناخن، بهتر است تا روغن را توسط آن روی ناخن‌ها و انگشتان پا بریزید.

 اما حتما فقط از روغن پرتقال خالص برای قارچ ناخن استفاده کنید، که این بهترین درمان خانگی برای قارچ ناخن خواهد بود، در غیر این صورت، ممکن است به پوست حساس شده آسیب بزند. وقتی با این وضعیت روبه‌رو شدید، باید روغن پرتقال را با روغن های طبیعی مانند روغن زیتون یا روغن دانه‌ی انگور با نسبت مساوی ترکیب کنید

اما، قبل از استفاده‌ی روغن پرتقال بر روی قارچ ناخن، باید آن را روی پوست‌تان امتحان کنید تا مطمئن شوید به این ترکیب حساسیت نداشته باشید. 

سیر:

سیر در هر آشپزخانه ای وجود دارد و برای خانم خانه جزو ضروریات آشپزی به شمار می رود و ممکن است بخش مهمی از هر وعده‌ی غذایی باشد.

 سیر کاربرد فوق‌العاده و بی‌نظیری دارد. نه تنها در درمان مشکلات اساسی سلامتی مانند سرفه، سر درد و مفید است بلکه حتی عفونت‌های اصلی من جمله عفونت قارچی را نیز برطرف می‌کند. نمی‌توان نادیده گرفت که سیر حاوی ترکیب‌های قدرتمندی است که به آدم‌ها کمک می‌کنند به طور موثری با قارچ‌ها مبارزه کند. 

برای درمان قارچ ناخن با سیر می‌توانید چند حبه سیر را خرد کرده و با مقداری روغن زیتون مخلوط کنید و آن را روی ناخن آسیب دیده بگذارید.(این ترکیب را در آشپزی هم می توانید استفاده کنید) و با استفاده از یک باند یا گاز استریل آن را ببندید. اجازه دهید این ترکیب به مدت 24 ساعت روی ناخن شما  بماند. روز بعد آن را با ترکیبی مساوی از آب گرم و سرکه بشویید. آب گرم باعث از بین رفتن بوی سیر شده و سرکه روند بهبودی را سریع‌تر خواهد کرد.

عصاره‌ی برگ زیتون:

زیتون میوه‌ای بهشتی است که خواصی فراوان برای آن ذکر شده، در این بین پرخاصیت بودن روغن و برگ از مهم‌ترین آن‌ها باشد. استفاده از عصاره‌ی برگ‌های زیتون نیز یکی از درمان‌های خانگی محبوب برای قارچ ناخن است که ممکن است دوست داشته باشید. این انتخابی عالی است برای کسانی که هر روز از قارچ ناخن آزاردهنده و بوی بد آن اذیت می شوند،مناسب است. استفاده از عصاره‌ی برگ زیتون عموما برای متوقف کردن رشد قارچ ناخن و پیشگیری از گسترش آن به سایر نواحی اطراف است. دلیل مفید بودن عصاره‌ی برگ زیتون به خاطر آن است که دارای خواص آنتی بیوتیکی، آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است که می‌تواند اثر قارچ‌ها را کاهش دهد. به علاوه یک سم‌زدای قدرتمند نیز هست.

لاک مخصوص ضد قارچ:

یکی از دیگر از روشها درمان قارچ ناخن، سوهان کشی سطح ناخن و استفاده منظم از لاک مخصوص ضد قارچ می باشد. اگر عفونت زیاد نباشد می توانید از لاک ضد قارچ استفاده کنید. این لاک‌ها اساساً بدون رنگ بوده و باید روی ناخن آلوده زده شود . روزی ۱ بار از این لاک به مدت ۱ هفته از این لاک استفاده کنید و برای تمیز کردن آن از الکل مالشی استفاده کنید .طول درمان با لاک ضد قارچ بسیار طولانی بوده و ممکن است تا ۱ سال به طول بی انجامد .

مراجعه به پزشک

با وجود روش های درمان خانگی توصیه می کنیم ،برای درمان حتما به پزشک مراجعه کنید. ۲ داروی تربینافین و ایتراکونازول عموماً تجویز می‌شود که باید توسط پزشک تشخیص و تجویز شود. داروهای خوراکی می‌توانند ناخن‌های جدید که رشد می‌کنند را بدون قارچ کند اما باید بدانید که زمان زیادی طول می‌شود تا ناخن جایگزین شود . ۶ تا ۱۲ هفته ممکن است به طول بی انجامد تا از عفونت به‌طور کامل خلاص شوید .

البته که درمان های خوراکی ممکن است عوارضی به همراه داشته باشند.به همین دلیل برخی پزشکان تمایلی به تجویز این داروها برای عفونت های خفیف ندارند،و شما می توانید از درمانهای لیزر استفاده کنید.درمان لیزری معمولا موثر است ولی در صورتی که عفونت با لیزر درمان نشود ممکن است نیاز باشد ناخن بطور کامل با جراحی برداشته شود.

در تمام درمان ها نیاز است ناخن جدید از پایه غیر عفونی ناخن مجددا رشد کند تا جایگزین ناخن آلوده شود و این مرحله می تواند 3 تا 12 ماه بسته به رشد ناخن هر فرد طول بکشد. از آنجایی که پتانسیل سرایت قارچ و آلودگی مجدد ناخن ها یا حتی انتقال به سایر افراد وجود دارد، بهبود نسبی بیماری نتیجه قابل قبولی نیست. 

سخن آخر:

تا به حال دچار مشکلات قارچ ناخن شده اید؟این مشکل از چه طریقی برای شما ایجاد شده است؟ چه نشانه هایی داشته است؟روند درمان برای شما چطور بوده است؟نظرات خود را برای ما بنویسید.اگر سوالی دارید که به آن پاسخ داده نشده،حتما از ما بپرسید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

  • فوشانی

    ناخن شصت من بعد از جدا کردن ناخن کاشته شده کمی سبز شده این قارچه؟ اگع هست وخیمه با نه و باید چیکار کنم؟

    ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ پاسخ دهید
  • زهرا

    سلام ناخن من هم مثل برای شما شده و متاسفانه قارچ زده باید حتما به دکتر مراجعه کنید

    ۲۹ تیر ۱۴۰۰ پاسخ دهید
  • زیبا

    ناخن وسط من ضربه خورده وکاشتم شکست وکمی دردمیکردموقع کاشت کمی سبزبودآیاقارچه؟

    ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ پاسخ دهید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *